Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > Online susreti
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Online susreti Zakazivanje okršaja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.2.2007, 21:08   #1741
Doncha
Član

Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Freelancer

Citat:
BabaRoga kaže:
Mada sve manje imam strpljenja, ne znam zasto im je toliko potrebno da
to podese kao i stalno zezanje game servera....
Evo objašnjenja:

http://www.voidserver.com/modules.ph...=124683#124683
Doncha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2007, 21:14   #1742
LIMAN
Veteran

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 170 puta na 149 poruka

Ljudi imamo previse regruta ,sinoc smo ih celo vece,jedno 5-6 sati(a mozda i vise),opremali
Vise ni ne znam ko je sve u klanu,jer naravno globalna statistika ne radi .
Pored toga je i server u haosu ,tako da predlazem da se obustavi regrutacija dok se malo ne konsolidujemo.

LIMAN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 5:26   #1743
marko3581
Član

Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku marko3581

Liman,ovde se sa tobom ne slazem!
A ni sa Bakinim obavestenjem br.38!!!

Citat:
BabaRoga kaže:
Obavestenje br.38

Konzilijum je doneo odluku da sledeci piloti moraju proci prvo obuku i da se tek onda mogu ukljuciti u borbena dejstva [izuzetak je jedino ako budu napadnuti ili ako dobiju naredenje za borbu]], a to su:
  • Coca-NiCola
  • Ro@dRunner
  • SHA
  • LiliPutanac
  • Stojke
  • BossCo
  • M-Che

Don't mess with 4S
marko3581 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 6:33   #1744
Svetac
Član

Član od: 12.1.2007.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Heh... sto se regrutacije tiche Marko, heh, ne znash kako je ... opako.. dugotrajno... mnogo ih je bre ....
ajde sto se Liman i Stuka ne secaju koga su sve vukli sa sobom...
JA se ne secam koga sve nisam vukao sa sobom,
a ja sam uzasno kratko vreme tamo....
Kada si se sinoc pojavio na serveru, samo ti, umesto 26356 novih likova i bio spreman za pvp .... srce mi je skoro zastalo i zaigralo od srecce .....
Mada generalno mislim da nije poenta u broju regruta vec u procentu njih koji ostane... Limane, Stuka, Doncho hajde nabrojte ko je od novih regruta sve doshao i ostao.... Mislim da treba samo pooshtriti probni rok ili po meni bolje reshenje -> napraviti ga zanimljivijim...
A istovremeno, primera radi, svi smo zapostavili LiLiPutanca a dechko je stalno dolazio i trudio se (jeste da smara, jeste da je klinac i da ne slusha nikoga i da ne ^*&% zivu silu ali shta je tu je... i ponoviccu: trudi se a SVI smo ga izignorisali ovih dana ...) .... JA na prvom mestu apsolutno priznajem.
Povodom servera .... ladno im je IP na rotaciji od 3 sata... no comment
ping nikada gori...
Trenutno mi je na pameti hiljadu stvari a i pola 6 ujutru je pa lupetam... napisacu sutra vishe na void-ovom serveru...
... ....
Svetac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 10:23   #1745
toshica
Član

Član od: 5.7.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku toshica Slanje poruke preko Skypea korisniku toshica

Slazem se da je guzva sa regrutima ali to su kolko tolko slatke muke.Ok nece ih 100% ostati u klanu ali moramo svi da budemo strpljivi i dase razumemo medjusobno, jer svi smo nekad bili regrut.Zato molim SVE NOVE REGRUTE ZA MALO STRPLJENJA SVIMA CE SE POSVETIT PAZNJA I OKO ORUZIJA I BRODOVA I PARA, ALI MORACETE NESTO I SAMI DA URADITE AKO NISTA DRUGO BAR SE INFORMISITE PREKO FORUMA SAZNAJTE U NAPRED GDE STA KAKO,A U IGRI IMAJ TE MALO STRPLJENJA I SACEKAJTE UVEK CE VAM SE NEKO JAVITI. U celo ovoj zbrci osecam malo i svoje krivice jer neucestvujem zbog svojih obaveza onoliko koliko bi ja hteo da ucestvujem i da dam pozitivan doprinos celoj situaciji,but life is the bitch and then you die. Svaka cast vama momci sto ste koliko toliko uspeli da izgurate taj teret, ali moracemo to zajedno da dovedemo u neki red.

@ Marko
Mislim da je Babin post na mestu jer je ta odluka donesena koncezusom jer glupo je poslati nekog ko i nema propisan brod i oruzije da izigrava topovsko meso i da nekom budzi statistiku. Treba ih prvo opremiti, obuciti da znaju da koriste opremu koju imaju pa onda ih poslati u borbu, ali i tada oni nece biti pravi borci jer nece imati iskustva ali ce ga steci vremenom, ali ce psihicki koliko toliko uticati na neprijatelja. Samo strpljenja i biti ce sve tip top
toshica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 12:27   #1746
Milcha
Novi član

Član od: 27.11.2006.

Mislim da je za sve sto se desava uglavnom kriv sam void . Verujte mi da sam ja dosao u vreme kada se ovo desava sto se danas desava da bi ja odustao istog sekunda i rekao bi mrs u kosmos gubi se. Gledam regrute koji su maltene ceo posao odradili i server se resetovao i skinuo im pare opremu pa nekima cak i klanski nick. Meni je skinuo 30 mil i 180 kill ali za mene i nije toliko strasno koliko za njih koji su se razocarali u sve i neki od njih odustali. Regrutacija i test period bas zbog toga i postoji da se vidi ko je stvarno zainteresovan a ko nije i ko je spreman a ko nije. Ali mislim da bi trebalo da se prekine sa regrutacijom bar dok ovi nesrede server jel ce ljudi lako odustajati kad server malo radi malo neradi i u sred voznje se gasi pa se pali posle 2min . Ovih dana sam razvezao dosta regruta i opremio ih i svaki me je pitao jel se ovo non stop ovako desava i da ako se desava nekapira kako mi u opste igramo sa tolikim smaranjem ulazenja i izlazenja. Ne znam odakle ovoliko ljudi odjednom na serveru ali mislim da je to dobro da pokusamo sve da opremimo sredimo pa ako 30% od njih ostane da igra i postanu dobri borci da je to odlicno.

I nemoj da cujem da je neko diro Lili-ja on je jedan od majacih medju nama ne znam dali ste primetili ali on tesko gine ne mozes ga pogoditi nikada!
Milcha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 13:53   #1747
madsrdjan
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka

Znate sta ljudi: Ovo sa serverom postaje frustrirajuce. Od decembra je u haosu i nikako da ga ne srede. Nemojte me sad pokopati zbog ovoga sto cu reci ali mozda bi trebalo razmisliti o nekom drugom serveru koji je ok i koji nema veliki ping. Just a thought. Ovo sto se desava voidu ovih mjeseci je vise stvarno iritantno i dovodi u pitanje normalno igranje FL.
madsrdjan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 14:48   #1748
LIMAN
Veteran

Milcha je izrekao upravo ono cega se ja pribojavam,da server obrise sve nove regrute,ako se to dogodi otici cu u England da ih sve tamo napucam
Nemam ja nista protiv toga da pomazem noob-ovima ali da znam da ce to vredeti,a ne da se izbrise,kao sto se vec jednom desilo

@Svetac Bravo care potpuno si u pravu za poostravanje probnog roka za regrute o tome treba ozbiljno razmisliti.Mozda da svaki napravi odredjen broj pvp killova i da ih ne pratimo u kupovinu AT vec da to ucine sami(naravno da im kazemo gde da ih kupe,kao i da im kazemo najbolje trade rute) Ako su mnogi pre njih to uradili sami pa valjda mogu i oni,da vidimo koliko su snalazljivi i zagrejani za Freelancera.

@Svim novim regrutima:najbolji nacin da uvezbate pvp je da izazivate ljude na pvp na svetoj steni ispred ulaza u abbandoned city u sparti(ili bilo gde drugde),naravno ako vas neko napuca sa 3 sekunde nemojte ga izazivati ponovo Tako sam ja naucio da se tucem Naravno podrazumeva se i trening koji ce obezbediti drugi clanovi klana(kao sto je meni pomogao STUKA)

@MAD Meni je voidserver ubedljivo najzanimljiviji,ali si u pravu da mnogo zeza i pitanje je koliko cemo to jos podnositi

E bas sam se raspisao

CYA in space (bez laga nadam se)

Poslednja ispravka: LIMAN (5.2.2007 u 15:08)
Stara 5.2.2007, 15:03   #1749
Ghost
Starosedelac

Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka

Citat:
@MAD Meni je voidserver ubedljivo najzanimljiviji,ali si u pravu da mnogo zeza i pitanje je koliko cemo to jos podnositi
Ja vec stvarno pocinjem da ludim zbog laga, nemogu ni ljudski skupljati killove u sigma 13 a da svi brodovi oko mene ne nestanu, dok me pakosno gledaju dva crvena ekrana.
Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 15:31   #1750
toshica
Član

Član od: 5.7.2006.
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku toshica Slanje poruke preko Skypea korisniku toshica

Mi ko da neigramo istu igricu. Niti laga niti bilo kojih drugih problema eto samo to kad sruse server da kazes, akod vas samo problem za problemom. Neznam sta da vam kazem, ono nervira i mene kad sruse server ali to je visa sila. JBG
toshica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 17:59   #1751
Svetac
Član

uhhh... hajmo redom
@toshica
I jesi i nisi u pravu - mislim da kao pochetnik bolje kontam situaciju od tebe jer ti odavno, na svu sreccu, nisi imao probleme tipa : "eerrrm a EK je? ili a chiji CD... Shabana Shaulicca? " kao ja do pre koju nedelju
Nakon sto sam rekao ovu glupost sledi i prevod: "Starijih igracha" (sem Limana, Stuke i Donche) retko kada ima. Obichno je njih dvoje samo tu (sebe ne rachunam kao neku pomocc) na 5-6 regruta. Poenta priche je da je to bacanje ljudstva :
1. Nismo u moguccnosti da ih ispratimo kako treba i da im pruzzimo ono shto su Liman, Stuka, Doncha i BabaRoga(tad ga je neshto bash bilo na Void-u) pruzzili meni.
2. Samim tim ljudi se jednostavno... smore. Veccina nema/ima neku svoju predstavu o tome kako je u kosmosu FL-a. 99% tih predstava padne u vodu nakon 15 minuta igre i 30 sekundi pvp-a....
3. Apsolutno smatram da si u pravu i da novim regrutima treba posvetiti svu paznju; ali KVALITETNU paznju... sto mi nismo trenutno u moguccnosti da uchinimo...
@LIMAN
Hm, hajde sada realno ... svi hocce na pochetku shto pre da ulete u pvp, zar ne? Pitanje: Koliko njih kada popije batine i dalje nastavlja da se trudi?
Retko ko je spreman da nastupi sa stavom "E, a ti si baja? Aj na crtu!" i da ostane ql sa istim likom. Meni lichno je odgovarao nastup sa pvp-om...
I sam znash da sam te stalno smarao za isti. Ali ne funkcionishemo svi tako :/ Drugim rechima potrebna nam je chescca vezzba...
@tosha 2
Eh sad sam tek video... Hm, ja sam pojedinim klanovima ispisao celu statistiku za narednih godinu dana i ponosim se sa tim!
Ovog meseca im vecc mnogo tezze ide.... Sledecceg cce oni postati fusnota Tj. Marko je u pravu, po meni nije sve u statistici, jer jednostavno ako je neko stavio klanski tag znachi da ima opremljen brod ili ce ga imati u roku od 37 minuta i 33 sekunde...
@LIMAN 2 -> Mislim da bi pored killova trebalo uvesti i obavezno istrazzivanje mape.... Ja nisam ni zashao u Bretoniju ako ne rachunamo NL ... jednostavno nemam nikakve potrebe
@Milcha
Heh LiLi kao da je u drugoj prostornoj realnosti... ne mozesh da ga pogodish ali ni on ne mozze nikoga
A povodom kilova... meni fali oko 400-500 killova i 5 sati... para sam dobio vishe nego sto sam imao??? Mada na svu sreccu npc killova uvek imam za jednu stepenicu vishe od norme za svaki sluchaj tako da me to nije pogodilo...
Povodom servera....
Mislim da treba sachekati - VOID postoji vecc dugo...
Svoje ussluge ne naplaccuje i opstaje samo na bazi dobre volje, pritom pruzzajucci izrazito dobro okruzzenje za same igrache.
Tako neshto, lichno, izrazito cenim i poshtujem.
Mada, priznajem, rotacija ubija...
A sad dajte nobelovu nagradu za najduzzi smarachki post - ODMAH!
Stara 5.2.2007, 18:00   #1752
BabaRoga
Član

Član od: 28.6.2006.
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku BabaRoga

@Regruti

Po ovom pitanju svi ste pomalo u pravu ali sve muke koje idu u opremanje regruta i njegova kasnija obuka su jednostavno nas zalog koji mi ulazemo u klan i njegovu buducnost. Regruti su nasa sveza krv i za sam opstanak i jacinu klana su jako vazni.

E.., sad sto se tice ostajanja i sticanja statusa clana sa duzim "stazom" mogu reci da zavisi od dosta uslova a pre svega koliko doticna osoba
nalazi sebi sopstven smisao zabave i interesovanja. Ne treba zaboraviti i druge aspekte koje necu spominjati ali je bitno da se zna da ce uvek biti onih koji ce otici sto opet na izvestan nacin predstavlja prirodnu selekciju izmedu onih sa vecim i onih sa manjm interesovanjem. To je prirodno i sa tim cemo se stalno suocavati.

Ovoliki priliv regruta samo treba da nas raduje jer je na izvestan nacin i priznanje da dobro radimo i da se ljudima svida atmosfera koju ovde stvaramo. A da ne govorim da ce medu njima biti sjajnih pojedinaca koji ce nesmanjenim intezitetom nastaviti pronositi slavu klana i ciniti ga ubitacnijim.
Od desetak novih ostace verovatno tri jaka u proseku, sto je samo po sebi odlicno za nas.

Politika regrutacije je podlozna promenama i uvek ce se usvajati predlozi koji u sebi nose znacajan kvalitet kao i oni koji oslikavaju geopoliticke realnosti na serveru.

Dakle, samo napred opasna druzino, mudro i sa puno strpljenja!
BabaRoga je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 18:02   #1753
Doncha
Član

Auuh, ovako....

Što se regrutacije tiče, zar stvarno mislite da ćemo zadržati ljude ako kažemo: "Ej ne može sada, javite se za mesec-dva!"
Jeste da je teško, da nema statistike koja nam je mnogo olakšavala stvari, ali tako je sada i mi tu ništa ne možemo. Ja lično nisam za to da prekidamo regrutaciju! Umorili ste se od opremanja regruta? Da li ste svesni koliko njih sam ja opremio kao uostalom i svi stariji članovi? Koliko je vremena Maja utrošila za RP pričicu i pravilnik, koliko je vremena samo BabaRoga odvojio van igre da 4S bude ono što sada jeste. Ja sam siguran da će biti bolje i da treba samo izdržati ovo što se dešava u poslednje vreme.

Server - sve je počelo još dosta ranije, ali su stvari kulminirale sa pojavom novog moda. Jednostavno "dečje bolesti" su učinile svoje, a onda su ljudi ispaljeni od strane holandjana koji su im prodali ono šta nisu imali. I znate li sada gde se nalazi server na kome trenutno igramo? U Strailovoj sobi!!!! Otuda i stalne promene IP adrese i sve ostalo što se dešava. Traži se rešenje i ja sam siguran da će ga i naći. Nemoj da se lažemo, laga će uvek biti - mislim da sam negde pročitao da je sama igra pravljena za najviše 30 igrača u multiplayer-u (Void ima 80).
Dok je trajalo sve ono oko promene moda isprobao sam par drugih servera i mogu vam reći da ni na jednom borba (pvp) nije ni prineti ovome što je na Voidu.

Što se treninga tiče stvarno smo u škripcu. Nikad više regruta i nikad više neprijatelja. Stvarno je teško naći "mirnu luku" za njihovu obuku. Limane, mislim da se ne bi u Sparti, kako ti predlažeš, mnogo lepo proveli sa klanskim tagom. Šta je - tu je, obučićemo ih nekako.

Liliputanac - dečko je veoma nezreo u skladu sa svojim godinama i ili će on malo promeniti svoj stav ili ću ja pokrenuti neke disciplinske mere pa kako bude. Može da se ljuti koliko hoće, ali je tako.

Ljudi, svako od nas može da predlaže ono za šta misli da je pametno i svi predlozi su dobrodošli. Ja bih najviše voleo da se uvek svi okupimo na TS-u i da zajedno rešavamo sve tekuće probleme.

Scream on!
Stara 5.2.2007, 18:19   #1754
Ghost
Starosedelac

Citat:
U Strailovoj sobi!!!!
Имао сам осећај да је тамо.
Stara 5.2.2007, 18:20   #1755
marko3581
Član

Član od: 4.1.2006.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku marko3581

1)Ovo oko laga i servera necu da komentarisem.Kome se svidja Void i 4S ostace ma koliko dugo server bio u problemima,kome nije stalo,otici ce i to je to.

2)Ne slazem sa predlogom o ne primanju novih clanova.
Razlog:Zasto ne pruziti priliku potencijalnom novom clanu da mozda postane recimo,najbolji pvp-er,da izvrti 500 sati,10k kilova....(teorija).

Recimo,vama se sad svidi klan i hocete da se ukljucite (nebitno da li cete biti tu stalno ili privremeno) i kazu vam,ej, nema ukjucenja u kllan jer vas ima gomila i nas mrzi da vas vodamo okollo.Kako bi ste se vi osecali (praksa).

Uopsteno,na Voidu i jeste fora da si sto zastupljeniji(kvantitetniji ili kako vec) na serveru(pa makar i nemao pojma da ratujes),a do toga se sigurno ne dolazi odbijanjem novr ekipe(ovo govorim o klanu kao celini,a ne o pojedincu).

Sad malo da filozofiram
Kad bi se skupili nas recimo 15-oro na serveru i da bilo sta radimo (naravno korektno) zajednicki,garantujem da bi krenuhe reci hvale ne forumu.
Verovali ili ne,na Voidu postoje i ljudi kojima nije u glavi samo statistika,npc ubistva ,kreda,pimpovan brod...

Da ne bude da samo trabunjam-ko se god i bilo kad(kad sam prisutan) nadje od noob-ova slobodno nek mi se javi i vozicu ga oko celog Siriusa ako treba(pod uslovom da koristi TS jer zaista vise nemogu da kuckam))
Ma sto se mene tice ne dolazi u obzir ovaj predlog.

3)Sad ovo oko ovih clanova

Prvo: ovi clanovi kojima je zabranjeno ratovanje su punopravni clanovi klana (imaju i brod i puce i sve sto treba).
A i nas nadaleko cenjeni ustav(koji se koliko vidim tek polovicnio primenjuje) kaze(crnim slovima):

Veština vladanja igrom nije presudna niti bitna za prijem u članstvo.

Pa odkud sad ovo!

Pa i mi kad smo krenuli da ratujemo makljali su nas na sve strane i niko se nije zalio i svima je bilo super(a i govorili smo,ako,neka nas tuku tako se stice iskustvo)
I zasto sada da ovim ljudima uskratimo potenicjalnmo zadovojstvo.

Ovoga puta cu se pozvati na pravilnik!
Treba mi jos 2 potpisa da se ovaj zakon stavi na re-glasanje!

1.Marko

EDIT:
Izvinjavam se onome ko je doneo ovaj zakon,ali nam se stavovi u ovom slucaju kose.

Poslednja ispravka: marko3581 (5.2.2007 u 19:43)
marko3581 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 18:21   #1756
LIMAN
Veteran

Sad sam bio malo na voidu i ping mi je bio 810
Taman kad sam pomislio da je to strasno pojavio sa MAD sa pingom od .................................................. ......... 1400

Stvarno se nadam da ce ljudi resiti te probleme oko servera jer kolko vidim ljudi vec pocinju da napustaju void npr.Constantine i jos neki iz BBD,a primetio sam da ni nasi "prijatelji" iz 666 nisu vise toliko cesta pojava na voidu.

Posto vidim da ste svi trenutno na SK POZDRAVLJAM VAS
Stara 5.2.2007, 18:33   #1757
Svetac
Član

@Doncha & BabaRoga
Niste me razumeli. Prochitajte post ponovo (shalim se)
Da pojasnim: JA SMATRAM DA SU NOVI REGRUTI UVEK NA PRVOM MESTU.
Ali, chinjenica je da sam trenutno najcheshcce tamo, a ja ne mogu, niti imam vashe znanje da ih ispratim kako treba.
2. Niko nikada nije pokushao da umanji vash doprinos bez vas pricha nikada ne pochela ni postojala niti bih zapravo odvojio vreme da kuckam ovo da ne smatram da je ovo nesto veoma lepo i dobro i ogroooomno dostignucce sa vashe strane... pogledajte samo broj postova... ovde, na voidu, koliko ljudi pokushava da kazze neshto ili da svoj (kao i ja i moj kakav takav bedan) - doprinos.
A to shto se zzalim? )) Uvek ccu ! Tako i treba!
Meni lichno je drago sto ima nekih problema - znachi nesto se deshava.
@server - mislim da je stav : shta je - tu je dok se ne promeni.

@Doncha2
OK, mirna luka.... ali... pravi pvp ne mozze nista da zameni a sparta je jednostavno stvorena za to... Jednom sam 3 sata izlazio sam na 5-ricu iz 666
i redovno ginuo... poenta je da sada mogu da mogu da u odnosu 3-1 izvuchem odnos 1-3 sto je za mene veliko kao kucca.
Jednostavno ja zastupam LIMAN-ovu liniju "LEARN or DIE" koja je, apsolutno sam svestan toga pogubna po regrute
povodom LiLija heh Doncho ti NAJBOLJE znash moje mishljenje o istom
I moram da priznam da sam pogreshio bar malo... ok, klinac je i ... ali... Skontaj njega, njegovu situaciju i njegov trud...
Ne mogu da verujem da ga ja od svih ljudi "branim"
Stara 5.2.2007, 20:18   #1758
BabaRoga
Član

Član od: 28.6.2006.
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku BabaRoga

Citat:
marko3581 kaže:
Veština vladanja igrom nije presudna niti bitna za prijem u članstvo.

Pa odkud sad ovo!

Pa i mi kad smo krenuli da ratujemo makljali su nas na sve strane i niko se nije zalio i svima je bilo super(a i govorili smo,ako,neka nas tuku tako se stice iskustvo)
I zasto sada da ovim ljudima uskratimo potenicjalnmo zadovojstvo.
Hmmm,
tako je Marko, vestina vladanja igrom nije presudna niti bitna za prijem u članstvo. I samim tim niko nema prava da bilo koga odbije u clanstvo zato sto ima manji skill. Dakle iz prilozenog vidimo da su oni i primljeni u clanstvo bez obzira na skill.

S obzirom da Konzilijum na neki nacin predstavlja izvrsni organ klana on ima i zaduzenja da se brine i o njegovom jacanju a ta odluka o obuci ne samo da doprinosi tome vec drugarski i dobronamerno savetuje nove clanove na koji nacin da vise napreduju i samim tim vise uzivaju u igri, osete njen pravi "smek". A o skoku njihove ubitacnosti i psiho delovanje na hostile igrace i da ne govorim.

Sa druge strane, da li Marko zaista mislis da vreme koje izdvajamo za obuku novih clanova predstavlja pravo zadovoljstvo? Svakako da ne, pre bi se reklo da vise lici na obavezu ali onu na koju smo mi spremni da odgovorimo punim srcem za ovu divnu zajednicu. Dakle tu se radi i o nasoj dobroj volji i vremenu koje cemo uloziti u druge a ne o nekom forsiranju "sile" ili pravo preceg - clana duzeg po stazu.

I na kraju, sama tvoja inicijativa koju preduzimas je samo jedan dokaz vise da nas klan gaji demokratsku tradiciju slobode misljenja i govora i da svaki clan ima svoju vaznost i duzno postovanje. Ali ovaj put mislim da nisi shvatio
namere Konzilijuma kao i da doticna odluka zapravo i ne krsi Pravilnik ni po kom osnovu.
BabaRoga je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2007, 21:23   #1759
Doncha
Član

@Svetac

Veruj mi, nijedne sekunde nisam pomislio da neko želi da umanji bilo čiji doprinos, niti ja hoću da delim članove na "stare" i one "malo mladje" ili pak na one sa "ovakvim" ili "onakvim" stažom u klanu, vremenom, npc ubistvima ili šta već. Ako je bilo ko na taj način shvatio ono što sam napisao ja mu se najdublje izvinjavam!

Ne znam zašto se toliko diže prašina oko regruta. Pa da se sve sakupi, mislim da smo se mi više ubijali medjusobno nego što smo druge ubijali - toliko smo vežbali. Mi ćemo pomoći svakom, neka vežbaju i medjusobno, a ima i u temi Tips and tricks na ovom forumu par linkova koji objašnjavaju sve u vezi pvp-a i bilo bi veoma korisno da svako to pročita.
Ono što je Baba stavio u obaveštenjima više predstavlja instrukciju regrutima nego neku naredbu. Niko neće nikoga kazniti zbog toga što se bori za svoj klan (naravno trebalo bi pre toga da se upozna sa diplomatskom listom da bi znao koga treba da napada a koga ne - Liliputanca izgleda i to mrzi, čovek "šije" sve živo!!!!).

Što se mene tiče, uvek ću pomoći svakom regrutu (nemojte noob - to je previše ružan naziv), posavetovati ga, izvrteću stotine pvp-a ako treba... i neće mi biti teško ni da kuckam - zahvaljujući FL-u sam drastično popravio svoje kucanje.

@Mare

Nisam baš najbolje razumeo protiv čega si ti: protiv celog pravilnika ili samo protiv onog dela koji stoji u poslednjem obaveštenju?
Stara 5.2.2007, 21:32   #1760
Ghost
Starosedelac

Исправка, noob се односи на тврдоглаву особу која неће да слуша када му нешто објасниш и тврдоглаво тера како он зна боље игру(Liliputanca би могли сврстати у ту категорију, ако стварно неслуша никог и прави ********************************а).
Newb је нешто бољи израз, мада може и newbie.

Мада да ли се овако поштује у "свету" немам појма.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
4s squad, freelancer

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Freelancer mmn2911 Simulacije vožnje 63 14.7.2013 9:52
Freelancer online rexma Mrežne igre 40 20.9.2006 21:06
Novi Freelancer ? Psychon@ut Simulacije vožnje 19 26.6.2006 10:30
Freelancer laserjat Tekstovi u SK 2 22.5.2006 2:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:18.