Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Forum o forumu
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Forum o forumu Pitanja, sugestije i problemi u radu s našim forumom

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.8.2007, 23:41   #1601
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
Određen forumom Re: Forum: predlozi & sugestije

@LoneWolf
Nije nikad problem izdeliti forum i na dvadeset celina/podforuma ako treba, ukoliko postoji dovoljno tema, korisnika i interesovanja. Rekao bih da je trenutna situacija takva, da bi posle predložene podele nastao veći broj polupraznih foruma, što lično ne smatram za poželjno stanje. Prebroj koliko ima tema u Aplikativnom softveru, a da su striktno vezane za Audio u poslednjih dva meseca; desetak u najboljem slučaju. Ako bi taj audio forum imao još podforuma, taman bi svaki dobio po jednu-dve teme. Mislim da još nema "kritične mase".

Poslednja ispravka: Bryan Fury (21.8.2007 u 23:45)
Bryan Fury je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bryan Fury na korisnoj poruci:
oluja (21.8.2007)
Stara 22.8.2007, 2:43   #1602
maxa
Novi član

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko Skypea korisniku maxa

Citat:
ForceWare kaže: Pregled poruke
... Ako ti je čovek lepo rekao da nema podforuma audio a ti besomučno napadaš nema leba od toga. Da vas bar ima više sa nekim zahtevom ili više audio tema ...
Jedan od razloga, verovatno, što nema više zahteva za Audio podforum je taj što je ljudima lakše da odu na neku drugi forum (pr. eliteSecurity.org) nego da se bore sa vetrenjačama.

Ja sam od onih koji već duže vreme redovno kupuju SK zato što smatram da je (jedan od) najboljih časopisa o IT industriji kod nas , i to pre svega što su saslušavani saveti čitalaca i (verovatno) svi korisni su prihvatani u korist časopisa i samih potrošača. Želja mi je da i forum SK dostigne bar deo renomea koji ima časopis i da mogu na njemu nači sve stvari koje me intersuju a ne da trčim na druge forume!

Citat:
LoneWolf kaže: Pregled poruke
Apsolutno podrzavam. ...
@ForceWare
Izgleda da nisam jedini!?

Citat:
LoneWolf kaže: Pregled poruke
... Audio podforum moze dalje da se grana na sljedece oblasti :

- Pravljenje muzike i muzicka produkcija

- Audio montaza

- Audio softver (plejeri,konverteri itd)

- Hardverski i softverski problemi (sta mi je sa zvucnicima,zvucna mi ne radi itd)

I koliko vise da raspravljamo?
Pametnom covjeku je dovoljno dati sugestiju JEDNOM,ali OVO JE OVDE BALKAN,i izgleda da sve moramo po minimum 3-5 puta da ponavljamo...
Mislim da je za početak dovoljno otvoriti i sam podforum Audio, a za granjanje ćemo o tom po tom (vidiš da ih ne možemo ubediti ni za običan podforum).

@Rocker
Verujem da je LoneWolf mislio da Hardveski i Softwerski problemi čine jednu podsekciju, a ne da budu odvojeni?

Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
@LoneWolf
Nije nikad problem izdeliti forum i na dvadeset celina/podforuma ako treba, ukoliko postoji dovoljno tema, korisnika i interesovanja. Rekao bih da je trenutna situacija takva, da bi posle predložene podele nastao veći broj polupraznih foruma, što lično ne smatram za poželjno stanje. Prebroj koliko ima tema u Aplikativnom softveru, a da su striktno vezane za Audio u poslednjih dva meseca; desetak u najboljem slučaju. Ako bi taj audio forum imao još podforuma, taman bi svaki dobio po jednu-dve teme. Mislim da još nema "kritične mase".
Ako je pitanje kritične mase zašto jednostavno neko ne otvori glasanje na temu recimo: Da li ste za otvaranje posebnog podforuma Audio? i stvar rešena. Pa ćemo da vidimo ima li te "krtične mase".

Poslednja ispravka: maxa (22.8.2007 u 2:47)
maxa je offline  
Stara 22.8.2007, 7:56   #1603
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

I ja se slažem sa tobom, da sam na Mestu Admina ovi razlozi bi mi bili dovljni za otvaranje foruma Audio
Predrag Stankovic je offline  
Stara 22.8.2007, 8:22   #1604
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Citat:
maxa kaže: Pregled poruke
Ako je pitanje kritične mase zašto jednostavno neko ne otvori glasanje na temu recimo: Da li ste za otvaranje posebnog podforuma Audio? i stvar rešena. Pa ćemo da vidimo ima li te "krtične mase".
Što se mene tiče, možeš slobodno da otvoriš temu za glasanje, ali bih primetio da to nije merodavno. Svi koji navraćaju u Aplikativni softver bi mogli glasati "Za", ne vidim da bi puno njih imalo razloga da glasa protiv. Što ne znači da će svi ti što su glasali "Za", posle biti aktivni na novom delu foruma. Meni lično je jedini ispravan pokazatelj broj tema, a kao što rekoh, u zadnjih dva meseca ih ima možda deset.
Bolje se malo aktivirajte na pisanju tema, odgovora, stvaranja kvalitetnih diskusija, pa kad ih bude dovoljno, biće najmanji problem otvoriti novi forum.
Bryan Fury je offline  
Stara 22.8.2007, 8:57   #1605
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Hm, isteklo mi vreme za edit, pa moram novu poruku. Elem, nije me mrzelo pa sam prebrojao - od početka ove godine u Aplikativnom softveru ima maksimalno 20 tema koje bi bile kandidati za prebacivanje u "Audio" forum. Što će reći oko 2-3 teme mesečno. Mislim da to dovoljno govori o interesovanju.
Bryan Fury je offline  
Stara 22.8.2007, 11:16   #1606
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
Slazem se. Vecinu tema u Aplikativnom softveru cinila su pitanja vezana za zastitu racunara (viruse, spyware, zastitni softver) i problemi/nedoumice sa pojedinim programima. Izdvajanjem podforuma o domenu zastite nije se doslo u opasnost da se izgube teme u Aplikativnom softveru kao sto se recimo maltene desilo u osnovnom forumu Grafika (gdje se srz topica prenijelo u dva zasebna podforuma, a ostale teme uglavnom su vezane za kupovinu kartice koje modovi obicno prebace). Slicna stvar bi se desila i sa Audio podforumom, nedostatak tema i svega 3-4 clana koja bi tu postovala. Kao primjer mogu se uzeti Prenosni racunari, sustinski mnogo atraktivnija tema za diskusiju od Audio softvera, pa je skoro neposjecena i poluprazna (ako nekome jedan topic u 5 dana nije uspjeh...).
Dimo je offline  
Stara 22.8.2007, 16:04   #1607
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka

Tiens, dimo počeo da odvaja po razmak posle znakova interpunkcije. A breakthrough.
Magneto je offline  
Stara 22.8.2007, 17:02   #1608
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Magneto poceo da pise vlastita imena malim slovom. Whatta suprise...:P
I ranije sam pisao smislene i citke poruke (makar sam postovao sve znakove interpukcije i pravopisna pravila). Ovaj razmak sam uveo posle jedne diskusije sa Vojom, mada neku realnu svrhu ne vidim Postovi mogu biti citki i bez ovoga (Covenanta mozes razumjeti savrseno iako ne pravi razmake, za neke druge koji to rade ti treba tumac fenicanskog pisma).

Poslednja ispravka: Dimo (22.8.2007 u 17:08)
Dimo je offline  
Stara 22.8.2007, 19:42   #1609
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka

Ne, Covenanta ne mogu razumeti sve i da mi potanko skicira svoju misao.

A za vlastitio ti ime, nije bilo namerno, ko će sve te kerefeke popamtiti - maxa, bobi malim, Dimo velikim, simke malim (ili beše pak velikim?!?). Nego, be' šale, treba svako da pravi te tako bezazlene, krajnje nezahtevne i nadasve simpatične razmake, jer očito je mnogo preglednije. Eto to neka bude načelna sugestija od mene svim forumašima koji to još nisu probali!

Poslednja ispravka: Magneto (22.8.2007 u 19:45)
Magneto je offline  
Stara 22.8.2007, 19:47   #1610
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Citat:
Magneto kaže: Pregled poruke
Ne, Covenanta ne mogu razumeti sve i da mi potanko skicira misao.

A za vlastitio ti ime, nije bilo namerno, ko će sve te kerefeke popamtiti - maxa, bobi malim, Dimo velikim, simke malim (ili beše pak velikim?!?). Nego, be' šale, treba svako da pravi te tako bezazlene, krajnje nezahtevne i nadasve simpatične razmake, jer očito je mnogo preglednije. Eto to neka bude načelna sugestija od mene svim forumašima koji to još nisu probali!
Ako ikada postanem predsednik, premijer ili bilo sta slicno (ne planiram ali nikad se ne zna kod nas) pokusacu da te angazujem da mi pises govore.
Nicolas je offline  
Stara 22.8.2007, 21:21   #1611
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

Citat:
maxa kaže: Pregled poruke
@Rocker
Verujem da je LoneWolf mislio da Hardveski i Softwerski problemi čine jednu podsekciju, a ne da budu odvojeni?
Naravno,u jednoj sekciji.

Zelim jos samo ovo da napomenem :
Ljudi koji bi posjecivali audio forum bili bi vjerovatno iskusni audiofili,jer neko ko nema pojma o bilo cemu vezanom za zvuk logicno nece ucestvovati u raspravama/rjesavanju problema,ali ce imati priliku da se posavjetuje oko kupovine zvucne kartice,mikrofona,muzickog instrumenta,opreme i slicno.
Pozdrav
LoneWolf je offline  
Stara 22.8.2007, 22:55   #1612
ForceWare
Starosedelac

Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 555
Zahvaljeno 617 puta na 284 poruka

Imam jedan predlog.
Da se poruke sa zahvalnicom redjaju po datumu postavljanja zahvalnice a ne po datumu postavljanja posta.
ForceWare je offline  
Stara 22.8.2007, 23:14   #1613
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
Imam jedan predlog.
Da se poruke sa zahvalnicom redjaju po datumu postavljanja zahvalnice a ne po datumu postavljanja posta.
Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Jel je moguce da, kad se ide na opciju u profilu koja prikazuje poruke na kojima je nekom korisinku zahvaljeno, da se zahvalnice poredjaju po vremenu kad su dobijene, a ne po vremenu kad je napisana poruka?
Citat:
Chivan kaže: Pregled poruke
Na zalost, nije moguce. A i ima razlog zasto je tako. Ako ti se neko zahvalio, recimo u prvoj poruci, pa neko u drugoj, pa neko opet u prvoj, kako bi forum to prikazao? Da li bi duplirao prvu poruku u toj listi?
caine je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci:
ForceWare (22.8.2007)
Stara 23.8.2007, 12:31   #1614
ForceWare
Starosedelac

Mislim šta reći nego bravo.
ForceWare je offline  
Stara 23.8.2007, 13:52   #1615
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Ako niste primetili, urke je "zakatančio" i temu "Peticija za Edit", a i glasanje "Edit - da ili ne". Super.

U obrazloženju, urke kaže, citiram:

"Pogledajte u kalendar i videćete da je vreme završavanja broja i nadležni će odgovoriti kad budu imali vremena za to, jer je sada mnogo bitnije poslati broj u štampu nego ispunjavati želje, čestitke i pozdrave."

(kraj citata)

Na stranu to što se opravdan zahtev da se nešto što je već postojalo vrati (znači nikakvo izvoljevanje, izmišljanje i zanovetanje nije u pitanju) pežorativno naziva "želje, čestitke i pozdravi", nešto drugo hoću da prokomentarišem i pitam.

Kako to da neko ne beše zauzet pre par dana (valjda se i tad broj pripremao novi broj?), pa izbrisa dugme "Edit", a sad kad to treba da se vrati - svi imaju posla preko glave?
zoran845 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci:
LoneWolf (23.8.2007)
Stara 23.8.2007, 14:12   #1616
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
zoran845 kaže: Pregled poruke
(valjda se i tad broj pripremao novi broj?)
Izvinjavam se, ali pošto ne mogu da ispravim na normalan način, moram preko novog posta: prvo "broj" u gornjoj rečenici treba izbrisati.

A i ovaj post, kad se to uradi.
zoran845 je offline  
Stara 23.8.2007, 14:17   #1617
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

God damn
Pazi kad je 'ladno zakljucao obe teme
Sramota!
I 'ajde sad da mi neko kaze da SK dozvoljava razmjenu misljenja na forumu,a ne mozemo ni **benu anketu da odradimo?!?Svaka cast.
Ccccc.
You god damn...ma necu da ih pljujem,sami su sebe pljunuli
LoneWolf je offline  
Stara 23.8.2007, 14:38   #1618
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Pa sto se tol'ko nerviras? U svakom slucaju to je njihova stvar, mi smo im stavili do znanja da hocemo edit, a oni ce da ga vrate, ako tako odluce. Ako nece... jbg. Ne treba to previse licno da shvatate.
caine je offline  
Stara 23.8.2007, 14:56   #1619
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Sad cu verovatno zaraditi negativne reputacije ali sta cu... Elem, ljudi u globalu su takvi da cim osete da mogu da cimaju i teraju svoju volju to i rade, pa tako i ovde (ovo se odnosi i na korisnike i na moderatore). Te ovakvo glasanje, te onakvo glasanje, te teranje pravde za sve i svasta, svi postadosmo demokrate od jednom i trazimo svoja prava. Samo sto se jos ne glasa o tome kakvo ce sutra vreme da bude i sl....
E pa ne moze da radi ko sta hoce i kako hoce, kontrola mora da postoji, pogotovo kad su u pitanju forumi gde "dolazi" mnogo ljudi sa raznoraznim karakterima i misljenjima, a dobro se zna kako je raditi sa ljudima (onaj ko je konobar, taksista, policajac il prodavac itd, to jako dobro zna).
Pravde za sve NEMA, neko ce uvek da na*ebe i tacka...

P.S. Izvinjavam se za zbrku oko EDIT glasanja il sta je vec bilo...Tek sam dosao na posao i nisam se jos bio razbudio.
galebns je offline  
Stara 23.8.2007, 15:27   #1620
ForceWare
Starosedelac

Citat:
zoran845 kaže: Pregled poruke
Ako niste primetili, urke je "zakatančio" i temu "Peticija za Edit", a i glasanje "Edit - da ili ne"
A šta misliš na šta se odnosio ovaj moj post samo 3 minuta posle locka obe teme.
Citat:
Mislim šta reći nego bravo.
ForceWare je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
forum, forum sk, predlozi, sugestije, svet kompjutera

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Promena izgleda SK foruma Ivan-94 Forum o forumu 449 26.10.2011 21:13
Forum apgrejdovan na verziju 3.8.2 - bagovi, utisci, predlozi M.C. Forum o forumu 195 7.11.2010 1:04
Pretplata (aprililililililililililili....) GoranSTX Forum o forumu 342 5.4.2007 0:45
Avatari illidan Forum o forumu 57 17.1.2007 14:15
Predlozi i sugestije za SK ezenkiel O SK-u uopšte 1 6.10.2006 1:51

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:37.