Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.11.2008, 21:24   #1161
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon
Određen forumom Re: Fallout 3

Mora da je igra jako losa, pa se uzjogunila i nece da radi kod mene.

Elem, imam jedan PROBLEM, i zaista bi mi dobro dosla pomoc, jer vise nemam ideju sta je u pitanju.
Znaci, igra se instalira i ja je pokrenem i izbaci cuveno:
Fallout3 has encountered a problem and needs to close.... sa jos cuvenijim send/ not send
Napominjem da moja masina podrzava minimum (proverio i njihovu podrku).
Sta sam sve pokusao:
- reinstalacija igre
- najnoviji driveri za graficku
- compatibility mod za laucnher, f3.exe i oboje pod win 2000
- ocajan, probao sam compatibility mode i sa ostalim kombinacijama
- iskljucivanje fallouta 3 iz audio decoder ffdshow, iz video decoder ffdshow, kao i iz oboje
- ukljucivanje fallouta 3 u audio decoder ffdshow, u video decoder ffdshow, kao i u oboje
- traganje za novim lekovima (ali postoje samo za launcher i opet nista nije pomoglo)
- nekakav mali patch, koji nije funkcionalan ni sa jednim image programom
- reinstaliranje dotnetfx, msiexec.exe, vcredist, XLiveRedist
- prinosio zrtve, igrao oko vatre...

Napominjem da kao problem uvek prijavljuje Falllout3.exe.
Ne znam da li su gremlini u pitanju (ako jesu, prebicu ih od batina), ali bi zaista dobro dosla pomoc.
I dalje je u igri Nergalovo pivo.

Poslednja ispravka: Red Dragon (3.11.2008 u 21:45) Razlog: gramatika
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 21:44   #1162
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 832 puta na 499 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Problem kod ove alternative je sto nikad ne znam koliko metaka treba da oborim protivnika, pa moze da se desi da oboje prezive VATS manevar.
Kad ciljaš protivnika u VATSu, imaš dole na sredini njegovu energiju sa prikazanom procenom koliko ćeš mu energije skinuti ako ga pogodiš (ovo se ne odnosi i na critical hit).
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 21:47   #1163
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Citat:
Red Dragon kaže: Pregled poruke
Mora da je igra jako losa, pa se uzjogunila i nece da radi kod mene.
SSE2 instrukcije?
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 22:40   #1164
Nergal
V.I.P.

Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka

Citat:
Red Dragon kaže: Pregled poruke
Napominjem da kao problem uvek prijavljuje Falllout3.exe.
Ne znam da li su gremlini u pitanju (ako jesu, prebicu ih od batina), ali bi zaista dobro dosla pomoc.
I dalje je u igri Nergalovo pivo.
To mi nije palo na pamet, možda je vodoo u pravu za SSE2 instrukcije i stari Sempron (mada to nisam nigde pročitao). U svakom slučaju nije do grafičke...
Nergal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 22:43   #1165
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
SSE2 instrukcije?
Jok... kod mene radi sjajno na Bartonu.
FarCry2, s druge strane, mi ne radi zbog manjka SSE2 instrukcija.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 22:45   #1166
Nergal
V.I.P.

Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka

Onda, malo nasumičnih mogućnosti:

Možda traži poslednji DirectX9 ili bar neki iz poslednjih godinu dana? Ili Windows XP + SP2 ili SP3?
Nergal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2008, 22:55   #1167
DeCoy
Intel Inside

Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.222 puta na 7.175 poruka

E sad mi se desila jedna glupost????

Prijavim ja šerifu u Megatonu da mi je onaj Burke nudio da aktiviram bombu i otrčim zajedno sa njim do Morijartijevog bara, ide ona pričica, kao Burke se predaje, ja nanjušio da se pravi, izvadim pištolj i držim ga non-stop na nišanu. Burke ustaje i kreće za šerifom, i delić sekunde kasnije kreće da vadi pištolj. Ja mu odmah saspem šaržer u glavu, nije stigao ni da opali...mrtav na mestu. OK, opelješim ga, pogledam po baru - nema šerifa, a bio je tu...rekoh izašao čovek.

E sad, izađem iz bara i napravim korak kad se sa neba ispred mene stropošta mrtav šerif Nemam pojma ko ga je ubio, ja sam pucao u Burkea, jedino ako je on na neki volšeban način uspeo da upuca šerifa. A ja automatski gubim oba načina da završim quest sa bombom!

I odmah sam se setio pesme... I shot the sheriff
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
Ketchua (4.11.2008), Nikola95 (4.11.2008), Pjanovic (3.11.2008), Wolverine (3.11.2008)
Stara 3.11.2008, 23:50   #1168
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 832 puta na 499 poruka

Mislim da si mu uleto u skriptu koja je bila neizbežna. Drugim rečima, jedan šerif Megatona je morao biti ubiven
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 12:36   #1169
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Pa cinjenica je da igra ne zasluzuje onoliku ocenu
Iskreno tesko da vredi vise od 83
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 12:55   #1170
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Ajd' da ne budemo k'o ona dva matorca iz muppet showa i da nam sve smeta. Igra ima svoje svetle tacke. Za Oblivion je "deset u glavu". Ne znam koju je ocenu Oblivion dobio ali FO3 svakako zasluzuje vise. Uostalom, igra se ocenjuje prema onome kome je namenjena. Secam se da je ovde neko dao link ka nekoj recenziji (ne secam se za koju igru) u kojoj tip napljuva RPG igru zbog RPG elemenata u njoj. U stilu, nije mu se svidelo sto on mora da ceka level-up da bi napredovao i njegova licna vestina nema uticaja. To je idiotski kao da je rekao da mu se ne svidja sto mora da vozi kola u simulaciji voznje kola. Oblivion (koliko god ja mislio da je los, a mislim da je jako los) je imao, i jos uvek ima, veliku popularnost. Nekom se ocigledno svidja. Oblivion je dobio minimum 80 ocenu, a verovatno i vise. FO3 zasluzuje bar 5-10 poena vise. Igra je pravljena za drugaciju ciljnu publiku u odnosu na FO1/2 i prema toj publici je treba ocenjivati.

Hard-core fanovi Fallouta ce reci da "to nije to" ali nazalost po samoj strukturi mozemo zakljuciti da ova igra nije pravljena za nas. Odnosno, nije pravljena prvenstveno za nas. Bethesda je uvek pravila igre za drugaciju ciljnu grupu u odnosu na Black Isle/Troiku/Interplay/Bioware. FO3, kada se posmatra kao igra za sebe, nije los. Samo kad se posmatra kao nastavak FO1/2 se to vidi.
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci:
bracaja (4.11.2008), player1 (4.11.2008)
Stara 4.11.2008, 15:11   #1171
Harold
Novi član

Član od: 24.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka

Heh, trebalo mi je 30-ak sati da je predjem i ne znam sta da kazem o igri. Nisam razocaran jer nisam ocekivao da bude na nivou prvog ili drugog dela a od ostalih aktuelnih rpg naslova nije nista losiji.

Sve u svemu, po meni, igra je sasvim prosecna. Napravili su dosta gresaka ali nije sve tako crno, VATS je ustvari sasvim dobra stvar, cak i kada se uzmu u obzir sve mane. Sva ta krv ili recimo kada hocete tri puta zaredom da pucate a meta se posle prvog pomeri u zaklon ali vi i dalje pucate u nju...ali dobro.

E sad, jedina stvar koja mi je jako smetala su enterijeri, bilo koji ulazak u zgradu mi je skidao osmeh sa lica. Sve te stepenice, vrata i hodnici koji su ustvari isprepletani...i onda bi se trebala konsultovati mapa, je l' tako? Big mistake, te mape su beskorisne...steta sto nisu nacrtane na papiru pa da imaju alternativnu namenu.

Prica nije preterano zanimljiva ali to je tako sa vecinom igara. Liberty prime...kakva glupost.

Ne znam, tesko mi je da kazem koje su najbolje stvari u ovoj igri ali verovatno sam je igrao samo zbog imena i povremenog flashbacka iz originalnih naslova.
Harold je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 20:55   #1172
Strelok
Član

Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka
Određen forumom

Stvarno na razumem cemu tolika galama. Ko je radio igru dobro je i ispala. Na bagove nema svrhe zaliti se a na gameplay... pa mogao je biti i bolji. Igra ima losih tako i dobrih strana. Na primer vecina quest-ova je uglavnom quest-line povezana od vise njih. Svaki veci ima uticaj na nastavak igre sto nije lose. Prica nije nista preterano ali bolju nisu mogli da smisle. Ima zapleta (doduse ne tako spektakularnih kao u I i II) u istom broju kao i predhodnici. Sto se skillova i perkova tice izbacili su neke bezvezne a ubacili neke druge takodje bezveze. Nijedan perk nema losu stranu Dobro je sto nisu zaboravili mogucnost vodjenja NPC-ja u drustvu. A lose strane, pa ima i njh dosta. Premalo inovacija, uglavnom sve pokupljeno iz vec proslavljenih naslova. The Great Ripoff. Naravno tu su neizostavni bagovi (samo ih pominjem ne zalim se mnogo), neraznovrsnost itema, i precesto naletanje na iste (pobogu zar posle globalnog nuklearnog rata), humora i morbidnih situacija ima ali malo i treba ih bukvalno traziti. ima jos mnogoi dobrih i losih stvari ali ne vredi vise nabrajati. Igra nije totalni promasaj, ali je isto tako i daleko od 96. Realna ocena je negde izmedju 85 i 89. Nedostaje onaj post-apokalipticni smek, mada to su mogli da isprave zaposlenjem likova iz interplay-a, zasto nisu ne znam. Zakljucak: Nastavak popularnog serijala koji je na zalost ispao komercijala zbog cega je izgubio svoje kljucne delove. Preporucujem fanovima da odigraju ali da se ne nadaju previse.

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
I jedno pitanje...jel` to ja imam problem sa grafičkom ili je to tako na medium/low podešavanjima, ali kad padne noć sve je crno-belo??? Ali ne crno-belo kao kad padne mrak, nego crno-belo kao kad nestanu boje, a svetlost je još tu???
Na zalost kada padne mrak prakticno nema boja. Meni je isto tako i na high detaljima.

Poslednja ispravka: DeCoy (4.11.2008 u 22:52) Razlog: multiquote
Strelok je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Strelok na korisnoj poruci:
Covenant (5.11.2008)
Stara 4.11.2008, 21:09   #1173
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
Strelok kaže: Pregled poruke
Stvarno na razumem cemu tolika galama. Ko je radio igru dobro je i ispala. Na bagove nema svrhe zaliti se a na gameplay... pa mogao je biti i bolji. Igra ima losih tako i dobrih strana. Na primer vecina quest-ova je uglavnom quest-line povezana od vise njih. Svaki veci ima uticaj na nastavak igre sto nije lose. Prica nije nista preterano ali bolju nisu mogli da smisle. Ima zapleta (doduse ne tako spektakularnih kao u I i II) u istom broju kao i predhodnici. Sto se skillova i perkova tice izbacili su neke bezvezne a ubacili neke druge takodje bezveze. Nijedan perk nema losu stranu Dobro je sto nisu zaboravili mogucnost vodjenja NPC-ja u drustvu. A lose strane, pa ima i njh dosta. Premalo inovacija, uglavnom sve pokupljeno iz vec proslavljenih naslova. The Great Ripoff. Naravno tu su neizostavni bagovi (samo ih pominjem ne zalim se mnogo), neraznovrsnost itema, i precesto naletanje na iste (pobogu zar posle globalnog nuklearnog rata), humora i morbidnih situacija ima ali malo i treba ih bukvalno traziti. ima jos mnogoi dobrih i losih stvari ali ne vredi vise nabrajati. Igra nije totalni promasaj, ali je isto tako i daleko od 96. Realna ocena je negde izmedju 85 i 89. Nedostaje onaj post-apokalipticni smek, mada to su mogli da isprave zaposlenjem likova iz interplay-a, zasto nisu ne znam. Zakljucak: Nastavak popularnog serijala koji je na zalost ispao komercijala zbog cega je izgubio svoje kljucne delove. Preporucujem fanovima da odigraju ali da se ne nadaju previse.

Stvarno ne razumem komentare ovog tipa , pljuvanje Bethesde.To vam je kompanija koja vam je napravila verovatno najbolju RPG igru Morrowind , napravili su Dagerfall i jos mnogo odlicnih igara.I vi ce te je se uvek secati po njenom jednom jedinom ''polu kiksu'' (oblivion) ?
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 21:17   #1174
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Bethesda je veoma dobar i jak razvojni tim i ne znam cemu komentari tipa ,,ko je radio dobro je ispalo''.Ne kazem da moaju svi da se slazu sa mnom,ali iznosenje teza o necemu sto nema nikakvog smisla,stvarno je......Koja je to njihova igra dobila losu ocjenu u casopisima i nije je primila publika???
Bethesda je dugo vremena u krizi i razvojni tim se nada da ce Fallout 3 rijesiti problem.Cak su iznijeli i mogucnost izlaska novog Eldera 5 ako stvari budu isle kako treba.
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku White Ripper na korisnoj poruci:
Leonida (4.11.2008)
Stara 4.11.2008, 21:39   #1175
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Onda se iskreno nadam da stvari neće ići kako treba.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Corwin na korisnoj poruci:
Eni (4.11.2008), goodlikesweeper (27.10.2009), Ketchua (4.11.2008), Strelok (5.11.2008)
Stara 4.11.2008, 21:39   #1176
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua

@ Leonida:
Morrowind je odlican RPG, ali je daleeko od najboljeg...a sem Arene, Daggerfall-a i Morrowinda, ni jednu (i brojem 0) dobru igru nisu napravili... cak su i TES spin-offovi zivi uzas... tako da, ne da cu da ih pljujem, nego cu posred cela da ih pljujem...imali su svoju sansu...za razliku od Fallouta, TES je njihov serijal, i posto su njega upropastili (ne, Oblivion nije polu-kiks, nego kiks i po), odlucili su da isto to uradi isa tudjim...kud im nesrecni Interplay uopste prodade vrazju licencu...
@W.Ripper:
ocene u casopisima su jaaako labilna stvar...setimo se samo GameSpota i Kane&Lyncha... i nadam se da ih F3 nece izvaditi iz neprilika...posao je surova stvar, a najteze se vraca poverenje izgubljeno na trzistu...imali su priliku, posli "trbuhom za kruhom", i vidis kako je to ispalo...
a sto se tice publike... reci mi, koji Cecin album je publika lose primila? catch my drift?
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci:
Covenant (5.11.2008), ForceCommander (4.11.2008), Strelok (5.11.2008)
Stara 4.11.2008, 21:39   #1177
maska
Starosedelac

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka
Talking Re: Fallout 3

Objektivno gledano vise mi odgovara da cujem misljenje 20-30-tak osoba sa foruma nego subjektivno misljenje jednog coveka. To je osnovni razlog sto sam instalirao ovu igru i na zalost pokazalo se da je forum najrealnije mesto za ocenu jedne igre.

Nista novo, nista senzacionalno a ocena 96

Bice na decembarskoj naslovnoj "Fallout 3 nije TREBALA da bude igra meseca"
maska je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku maska na korisnoj poruci:
Eni (4.11.2008), Ketchua (4.11.2008)
Stara 4.11.2008, 22:05   #1178
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
White Ripper kaže: Pregled poruke
Bethesda je veoma dobar i jak razvojni tim i ne znam cemu komentari tipa ,,ko je radio dobro je ispalo''.Ne kazem da moaju svi da se slazu sa mnom,ali iznosenje teza o necemu sto nema nikakvog smisla,stvarno je......Koja je to njihova igra dobila losu ocjenu u casopisima i nije je primila publika???
Bethesda je dugo vremena u krizi i razvojni tim se nada da ce Fallout 3 rijesiti problem.Cak su iznijeli i mogucnost izlaska novog Eldera 5 ako stvari budu isle kako treba.
Nije u tome stvar. Stvar je u tome sto se Oblivion & Co predstavlja kao RPG a u stvari je FPS sa stat building-om, a ako se dobro secam, i Morrowind je bio slican. Nesto manje doduse, ali povuci-potegni izadje na isto.

FO3, ruku na srce, mnogo vise lici na RPG od Obliviona, to se mora priznati. Ako nista drugo, izbacen je onaj neverovatno idiotski learn-by-doing sistem

@Maska
Igra meseca nije najbolja igra tog meseca vec igra koja ima najveci hype i koja je izazvala najvece interesovanje igraca. FO3 je definitivno najupecatljivija igra u Novembru i zasluzuje epitet igre meseca.
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 22:19   #1179
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Problem sa Bethesdom je što u timu sada ima dosta guštera i to nije ista ekipa koja je radila Morrowind...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2008, 22:20   #1180
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Kuzmanovic nije ''papir covjek'' i ne boji se nekih distributera igara koji ce ga koso gledati zbog ocjenjivanja igara.
Sto se tice misljenja svako ima pravo da napise i iskaze ono sto misli,ali nema pravo da brka tudja misljenja ili da tjera nekog da se slaze s njim ako to neko ne zeli.Taj neko moze samo da utice na necije misljenje.
Fallout je po meni zaista BOOM igra.Nije bas zasluzila 96 ali tu oko 90 po meni je prava stvar.
@voodoo
Sto se tice gustera to su sve ,,tatini sinovi'' koji oce samo da pare uzimaju
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, fallout, fallout 3, rpg, special

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Fallout MMO Belfegor Role-Play 7 27.1.2010 14:08
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel DeCoy Role-Play 7 28.11.2008 14:13
Fallout - endings Nemesis Role-Play 4 26.9.2007 17:37
Fallout original kulturni jelen O igrama uopšte 2 7.12.2006 4:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:16.