Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.11.2008, 16:26   #1121
wiiboy
Novi član

Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Thumbs down Re: Fallout 3

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Cetiri puta u prosle dve godine:

4/2007: Genesis Rising
9/2007: Bioshock
12/2007: Crysis
6/2008: GTA4
Pa ovim si se zakopao jos vise... zar iko smatra da igra kao sto je Crysis zasluzila full front page??
Ta cinjenica samo govori da i SK redakcija prima dobre pare i pritisak od major proizvodjaca u stilu IGN-a.
Da ne govorimo da je GTA4 igra koja je najvise izreklamirana u istoriji igara, sigurno nisu zaobisli ni SK, na stranu to sto je GTA odlicna igra.
Jednostavno, hocu samo da se masa zapita u kredibilnost i realnost review-ova igara za koje se zna da ih prave veliki igraci.
wiiboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 16:31   #1122
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko
Određen forumom Re: Fallout 3

Ja ne sumnjam u kredibilnost SK-a.. samo u Kuzmanovića koji je već odavno prolupao, pogubio kriterijume (ako ih je ikad i imao) i ume da se*e ko grlica. Očigledno je da ga SK drži kao neku maskotu (ili dvorsku budalu) zato što svojim "vrcavim opaskama" uveseljava mahom mlađe čitaoce, mada i oni će jednom reči "daj bre ljudi, mičite ovoga".

Nego, back on topic..

nađoh koristan exploit za hakovanje. Ako posle tri pokušaja ne provalite password, izlogujte se i ulogujte ponovo. Passwordi će se resetovati, ali imate još tri nova pokušaja (tj. 4, samo što se posle četvrtog terminal lockuje).. i tako sve u nedogled dok konačno ne "ubodete" pass
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
GaleOm (2.11.2008), Ketchua (2.11.2008), Maladikt (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 16:34   #1123
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

@Wiiboy

Player1 je samo izneo činjenicu, tako da ne vidim kako on može da se ''zakopa'' svojom ''tvrdnjom''. Drugo, to što pišeš su ozbiljne stvari, i ako ne planiraš da nešto preduzmeš povodom toga predlažem ti da se vratiš na temu.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 17:15   #1124
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.219 puta na 7.174 poruka

Citat:
wiiboy kaže: Pregled poruke
Da dopunim, sada kada sam jos jednom pogledao casopis ne mogu da se setim kada je zadnji put na naslovnoj strani ovoliko ocigledno dominirala cista reklama za igru, sto znaci da je ipak na snazi prva teorije zavere tj. $$$
U SK-u je praksa da se na naslovnoj stranici smenjuju motivi hardvera, softvera (ovde mislim na programe) i igara, uz povremeni izlet u neke druge vode povodom praznika, nekih dešavanja u IT svetu ili tako nečega (kao onaj Big Bang u prošlom broju), tako da nije nikakva belosvetska zavera ako se neka igra pojavi na naslovnici
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 17:19   #1125
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Jel neko provalio kako moze da nosi onaj Pover Armor ? Na nekim forumima pise da postoji perk za to , a na drugim da moram ici do Palladin Gunny...kojeg ne mogu naci
Palladin Gunny je u Citadeli na dvorištu, trenira regrute BoS-a. U Citadelu ćeš doći nakon main questa gde naučnike spašavaš iz ProjectPure do Citadele, nakon napada Enclave vojske.

Što se tiče kredibilnosti bilo čega - deco odrastite, koliko puta je Voja rekao da ne odlučuju ni koja reklama će ići i gde će biti, kamo li nešto više. Svi su oni samo zaposleni za "velikog gazdu" i rade šta im se kaže, ne ratuju sa vetrenjačama...
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 17:24   #1126
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua

Citat:
shrafko kaže: Pregled poruke
uveseljava mahom mlađe čitaoce
Mislim da se ova cinjenica (a cinjenica je da se iskljucivo mladjim citaocima svidja njegov nacin pisanja i razmisljanja) direktno kosi sa njegovom tvrdnjom da video igre nisu samo zabava za decu... dobro, i ljude sa mentalnim sklopom dece (kakav je, sudeci po pisaniju, i on sam)...

ontopic, mene i dalje strasno zanima da li je neko naleteo na covekovog najboljeg prijatelja?
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 17:32   #1127
shrafko
Starosedelac

Čovekovog najboljeg prijatelja...
Spoiler za ...:
Dogmeat-a sam našao na Scrapyardu (blizu Minefield-a ako se ne varam), napadao neke Raidere, pobih Raidere i Dogmeat mi se priključi, međutim ubrzo sam ga poslao da me čeka kod Vaulta 101, počeo je opasno da me smara... svaki čas treba da se leči, ume da se zagubi/zaglavi pa onda izbezumljeno tražiš svog kučkova, itd.. A i više volim da soliram. I ne volim pCe.. ja sam cat-person
Stara 2.11.2008, 17:39   #1128
Ketchua
Basterd...

Član od: 26.1.2006.
Zahvalnice: 1.113
Zahvaljeno 906 puta na 546 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ketchua

tnx, samo bih vise voleo da sam odgovor dobio od nekog dog-persona... mislim, oces da kazes da Dogmeat ranije nije umeo da precesto bude veca smetnja nego korist? ali iz nekog razloga oduvek sam najvise voleo dzukce kao party membere...
Ketchua je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 18:15   #1129
shrafko
Starosedelac

Death claw party member FTW

Pa ne, fora je u tome što mnoge osobine koje je Bethesda isticala kod DogMeata nisam našao preterano korisnim.

Evo npr, imaš fazon da tražiš da ti odnekud izbunari municiju ili hemikalije (Stimpack, Jet, itd.). E sad, džukac to radi tako što (obično) ode do prvog leša, ormana, itd, pokupi ono što si tražio i donese ti - tj. ne "materijalizuje" iteme ni iz čega. Ne vidim neku svrhu ovome, pošto ja uvek ionako pregledam SVE leševe / ormariće / stolove / ostale containere.

Istina da može malo da pomogne u fajtu tako što će privući neprijateljsku paljbu, ali mu je DMG koji zadaje neprijateljima minoran (posebno ako su dobro oklopljeni). Svaki put kad sam ga poslao da zamajava monstere, strepim da će neko da ga oladi. I plus, moram stalno da trošim Stimpackove na njega (sa 80 spao sam na 60 u roku od 3 sata igranja). Neka, bolje ovako da je on na sigurnom mestu a ja natenane negde da se uštekam i da idem na critical headshotove snajperom

Don't send a dog to do man's work
Stara 2.11.2008, 18:59   #1130
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

Citat:
Pa ovim si se zakopao jos vise... zar iko smatra da igra kao sto je Crysis zasluzila full front page??
Ta cinjenica samo govori da i SK redakcija prima dobre pare i pritisak od major proizvodjaca u stilu IGN-a.
Da ne govorimo da je GTA4 igra koja je najvise izreklamirana u istoriji igara, sigurno nisu zaobisli ni SK, na stranu to sto je GTA odlicna igra.
Jednostavno, hocu samo da se masa zapita u kredibilnost i realnost review-ova igara za koje se zna da ih prave veliki igraci.
Citat:
Da dopunim, sada kada sam jos jednom pogledao casopis ne mogu da se setim kada je zadnji put na naslovnoj strani ovoliko ocigledno dominirala cista reklama za igru, sto znaci da je ipak na snazi prva teorije zavere tj. $$$
Lupas. Znaci kad se na naslovnoj nekih auto magazina nadje novi (npr.) mercedes to je automatski reklama? Pa onda ne bi bilo uopste novinarske slobode da se nesto proglasi dobrim i da samim tim zasluzi naslovnu stranu.

Lupas (part2) za Crysis takodje. Kakav je takav je, ali doneo je bitane novine u dizajnu (buducih) igara. Samim tim je zasluzio nasu paznju i naslovnu stranu.

oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
bracaja (3.11.2008), Wolverine (2.11.2008)
Stara 2.11.2008, 19:06   #1131
wiiboy
Novi član

Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

moja konstatacija za naslovnu stranu je vise sluzila da podrzi moju 'teoriju zavere' kako distributeri uticu na review-ove igara, sto je i cela poenta moga pisanja, a vama je verovatno najlakse da se uhvatite za tu naslovnicu a niko nije komentarisao moj post pre toga, tj. zasto je kuzmanovic rate-ovao ugru kako jeste
wiiboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 19:46   #1132
DeCoy
Intel Inside

Citat:
tj. zasto je kuzmanovic rate-ovao ugru kako jeste
Mašiš poentu. Nije problem u oceni, nego u drugom pasusu dotičnog teksta.

Nego uhvatio sam nekih sat-dva da se posvetim igri, nešto mi mnogo lako izgleda Nabasam na onu školu u Springvaleu, uđem unutra, napada me par Raidera, ja ih mlatnem jednom, dvaput bejzbolkom i već su pokojni... Rekoh ja bejzbolka rulez

Jel` se isplati igrati samo sa melee oružjem?

I opet sam sebe uhvatio da kao manijak sakupljam svako đubre na koje naiđem (čak i ono value 1), pa se vraćam do Megatona da ga prodam...
Stara 2.11.2008, 20:09   #1133
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Pa sad... Kad naletis na vatrene mrave javi mi koliko si stimpackova potrosio na melee. Po mom misljenju melee ima smisla samo protiv slabijih protivnika, radi stednje municije (ili ako ti je melee skill bas dobar).

Citat:
I opet sam sebe uhvatio da kao manijak sakupljam svako đubre na koje naiđem (čak i ono value 1), pa se vraćam do Megatona da ga prodam...
Realno, nista sa odnosom gorim od 5:1 (hrana, na primer), za vrednost prema tezini, se ne isplati kupiti. A kad si prepunjen, verovatno ni 10:1.

Poslednja ispravka: player1 (2.11.2008 u 20:17)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 20:30   #1134
DeCoy
Intel Inside

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Realno, nista sa odnosom gorim od 5:1 (hrana, na primer), za vrednost prema tezini, se ne isplati kupiti. A kad si prepunjen, verovatno ni 10:1.
Pa znam ja to, još iz TES-a, ali šta ću kad imam OCD kupljenja loota u svakom RPG-u
Stara 2.11.2008, 20:38   #1135
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Mašiš poentu. Nije problem u oceni, nego u drugom pasusu dotičnog teksta.

Nego uhvatio sam nekih sat-dva da se posvetim igri, nešto mi mnogo lako izgleda Nabasam na onu školu u Springvaleu, uđem unutra, napada me par Raidera, ja ih mlatnem jednom, dvaput bejzbolkom i već su pokojni... Rekoh ja bejzbolka rulez

Ja sam napravio karaktera kod kojeg samo ''forsiram'' small guns i mele wepons...to ti je najbolji combat ''combo'' ... prvo ispalis nekoliko metaka izdaljine , pa ga nozem dokrajcis...mada ta taktika ne pali protiv fire ants-a ... i postaraj se da imas neki bolji armor ...

evo vam jedna slika zalaska sunca na max podesavanjima
Leonida je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 20:50   #1136
shrafko
Starosedelac

Ako se Bethesda pridržavala filozofije u kecu i dvojci (ma da, how yes no), onda bi bilo moguće završiti igru kao pure-melee character (sećam se da sam 2ku jednom prešao isključivo koristeći SuperSledgeHammer, PoweFist, itd.). Samo što je trebalo mnooogooo stimpackova.

Ali opet - ne savetujem isključivo melee. Naletaćete na turrete koji su na plafonu i jedino ih range oružjem možete skinuti.

Btw, kako vam ide potraga za onim Fallout bobbleheadovima ? Ubedljivo najkorisnije stvarčice (+10 poena na određeni skill).. Ja do sada nađoh tri:

1) Kod ćaleta u ordinaciji u Vault 101, pre polaganja GOAT-a (+10 Medicine)

Spoiler za drugi u:
Vault 106, +10 Science

Spoiler za i treći u:
Bethesda Offices (Bethesda ), +10 Lockpick

E da.. i ona Combat Shotgun (Leonida je drži u rukama na screenu u prethodnom postu) je ZLO! Uspeo sam da nađem par komada, popravio svoju na 90% (Repair 90% trenutno.. nadam se da ću naći neki bobblehead za dodatnih 10 skill poena) i uspeo da skinem 6 Ferral Ghoula sa 6 headshotova u roku od 15 sekundi. Iz blizine čuda čini

P.S: Za sada "valjam" uglavnom boksove cigara (2kg, 50 Capsa), pojedinačne pakle (0,5 kg, 10 capsa - valjda) i naravno - Pre War Money Weight: 0

Poslednja ispravka: shrafko (2.11.2008 u 20:59)
Stara 2.11.2008, 21:00   #1137
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Ma Combat Shotgun je super. Ja trenutno koristim to u zatvornem prostoju, a na otvorenom kinesku pusku (koja je, "za cudo" bolja od americke).
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2008, 21:22   #1138
shrafko
Starosedelac

Evo nađoh lokacije svih bobbleheadova u igri - po jedan za svaki atribut (7) i skill (13).

http://planetfallout.gamespy.com/wik...t_3_Bobblehead

Sadrži spojlere, naravno
Stara 2.11.2008, 22:21   #1139
dodgeme
Starosedelac

Član od: 3.5.2006.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 194 puta na 64 poruka

jel moze neko da mi objasni kako da lock*****jem, ja probavam al mi nikako ne ide
dodgeme je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dodgeme na korisnoj poruci:
Ice-Man (3.11.2008)
Stara 2.11.2008, 23:18   #1140
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Prvi utisci sa moje strane...

Moram se složiti sa Corwinom - igra je priličan smor. Pohvalna stvar su varijacije koje postoje u rešavanju quest-ova. Ima i humora (izgleda da Bethesda nije baš potpuno operisana od njega), mada je globalni utisak - jednolično. VATS je krš i ujedno je i stvar koja me najviše nervira, a slažem se sa DeCoyem da je igra preterano laka, makar ovo što sam do sada video. Moram još da probauljam, istina, ali mi se ovo što sam do sada video ne sviđa. I da, uopšte ne uzimam u razmatranje sličnost i razlike sa kecom i dvojkom: komentarišem je isključivo kao zasebnu igru. Više utisaka sutra - prekosutra...

Citat:
dodgeme kaže: Pregled poruke
jel moze neko da mi objasni kako da lock*****jem, ja probavam al mi nikako ne ide
Koristi tastere WASD nakon nameštanja ''lockpick''-a u željeni položaj.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maladikt na korisnoj poruci:
shrafko (2.11.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, fallout, fallout 3, rpg, special

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Fallout MMO Belfegor Role-Play 7 27.1.2010 14:08
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel DeCoy Role-Play 7 28.11.2008 14:13
Fallout - endings Nemesis Role-Play 4 26.9.2007 17:37
Fallout original kulturni jelen O igrama uopšte 2 7.12.2006 4:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:47.