![]() |
![]() |
|
Fotografija Radovi korisnika iz oblasti digitalne fotografije, diskusija na temu fotografije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#81 |
Deo inventara foruma
|
![]()
valjda ce da opali...imas adaptere sa elektronikom, oni su oko 1500din, dok su bez elektronike oko 1000din...ne znam bas kako to sve ide, posto nemam dslr...ali sam dosta citao o tome na netu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Veteran
|
![]()
Citah i ja ponesto, vidim ima fora i sa lupom imam jednu kuci mozda to probam :P
A probao sam jednom prije sa compact aparatom kroz mikroskop ![]() Latica Zrnca soli tkanina od papirne maramice |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DaySleeper na korisnoj poruci: | ||
NikolaS93 (27.8.2011) |
![]() |
#83 |
Deo inventara foruma
|
![]()
super su, samo ima mnogo aberacija...
nemoj sa lupom, posto su lupe nekvalitetne, bolje probaj sa okrenutim objektivom, posto on ima mnogo kvalitetnije staklo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Veteran
|
![]()
OK, evo isprobah ovaj metod sto unique93 pomenu pa rekoh da podijelim rezultate ako nekoga interesuje kakvo se uvelicanje dobija.
Napomena: ovo sam iz ruke radio, znaci pridrzavao i aparat i lense okrenut i stavio sam continous (burst) shooting da bih uhvatio neke fotke koliko toliko u fokusu, a zbog toga su i dosta zamucene. Disclaimer: Nisam odgovoran ako ovo ocete da isprobavate kuci pa nesto s***ete ![]() Evo uzeo sam dva predmeta, jedan je pleteni privezak za kljuceve ima ovaj izukrstani plet i CD-ROM koji bijase tu u blizini, evo slike sa normalno mountovanim lensom, oznacio sam otprilike i djelove koji su fotkani sa reverse lens-om, brojevi oznacavaju redosled makro fotki koje slijede Makro: 1 Plet na privjezak 2 Ovdje se vide i krajevi nekih veoma sitnih konaca 3 Znaci ovdje se vide ovi "pikseli" od stampe na cd cover 4 5 6 |
![]() |
![]() |
NikolaS93 (28.8.2011) |
![]() |
#85 |
Deo inventara foruma
|
![]()
nigde fokus nisi pogodio
![]() al' dobro...treba malo da se izvezbas...vidi da uzmes taj adapter, bice ti lakse ![]() i kad fotkas macro, koristi blic, ali napravi neki difuzer, npr ovakav je mnogo dobar ![]() http://www.flickr.com/photos/abikeod...n/photostream/ evo nekoliko fotki sa 450d i okrenutim 18-55is i difuzrom ![]() http://www.flickr.com/photos/polyumi...n/photostream/ http://www.flickr.com/photos/yellow_...n/photostream/ http://www.flickr.com/photos/yellow_...n/photostream/ samo se izvezbas malo i imaces super macro fotke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Veteran
|
![]()
Znam da nisam nego okacih cisto da se vidi uvecanje i da je izvodljivo
![]() Nezgodno je kad ti nista nije fiksirano, ovo cisto testa radi, a ovaj adapter cu pokusati da nadjem. Ove linkovane slike su profi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Deo inventara foruma
|
![]()
imas u moneti...
http://moneta.rs/?id=123&engine=vuko...versal&pid=835 ali je ovo 55mm, a treba ti 58mm, a oni ga nemaju na sajtu, pa ti mozes da pozoves i da im kazes da naruce, i kostace te od 1200 do 1500din ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Veteran
|
![]()
Cek, ako je meni ovaj kit 18-55 zar mi ne treba 55?
Hvala za sve ove informacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja koliko znam, 18-55is je 58mm, pise na njemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Veteran
|
![]()
u pravu si
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Veteran
|
![]()
Evo novih pokusaja, ovi su dosta bolji s blicem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Deo inventara foruma
|
![]()
samo napravi neki difuzer za blic, da bude mekse svetlo i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku unique93 na korisnoj poruci: | ||
DaySleeper (28.8.2011) |
![]() |
#93 |
Veteran
|
![]()
Bijah danas da isprobam to u prirodi to je pravi macro
![]() Imam ih jos na ovom linku: http://photo.b0x.me/index.php?fID=43 |
![]() |
![]() |
Bujosh (4.9.2011) |
![]() |
#94 |
Deo inventara foruma
|
![]()
nije lose, popravljas se...koju blendu koristis kad fotkas sa okrenutim objektivom...posto je polje fokusa bas malo...probaj da stavis na barem f8...bilo bi dobro da stavis na f11
![]() e da...nemoj bas u prirodi da fotkas bez adaptera....moze da ti udje prasina u aparat....skupi tih 15e i naruci adapter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Veteran
|
![]()
A kako da kontrolisem otvor blende? Primijetio sam da je DOF bas mali
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Deo inventara foruma
|
![]()
prebacis aparat u manual mode, stavis brzinu zatvaraca na nekih 1/200sec, blendu na f8-f11, iso najvise na 200 i blic sa difuzerom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Veteran
|
![]()
Znaci ja kad odvojim objektiv otvor ostaje isti kao sto sam ga podesio.
Ove neke sam slikao bez blica jer su bile presvijetle po suncu, a brze od 1/200 nisam ni mogao da stavim pa sam povecao iso, usporio shutter i opet su izasle ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Deo inventara foruma
|
![]()
valjda blenda ostaje ista kad skines objektiv, nemam pojma, proveri...vidi sto manje da skidas objektiv, da ti ne ulazi dzabe prasina...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Veteran
|
![]()
A vjerovatno necu to zasad ni radit dok ne uzmem taj adapter nego me ti zarazi ovim informacijama kopkalo bi me to da nisam isprobao
![]() Nisam uopste imao pojma za ovu foru sa obrnutim objektivom, a na drugi forum mi rekose imaju i neki close-up filteri isto samo ne bih rekao a se sa njima dobija toliko uvelicanje kao sa obrnutim, nisu ni oni nesto skupi, 5 komada u pak na eBay 15 eura |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Deo inventara foruma
|
![]()
close up filteri su losi mnogo, narocito ti jeftiniji...ja da uzimam close up filter, uzeo bih raynox dcr-250, koji kosta oko 70-80e, a nema ga kod nas, pa treba da se naruci iz inostranstva...vezbaj sa obrnutim objektivom, mozes da uzmes i macro tube...to su tube koje se stavljaju izmedju tela i objektiva, i dobija se uvelicanje...imas one jeftinije, koje kostaju 20e i one nemaju kontakte, pa sa njima neces imati autofocus, i blendu ces morati da namestis na aparatu, pa tek onda da stavljas sve to, a imaju i one skuplje(oko 100e) koje imaju kontakte, pa ces imati af i blendu ces moci da menjas bez skidanja objektiva
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
X-Box - Nekoliko pitanja | Inuyasha | Konzole | 12 | 28.2.2014 23:22 |
Nekoliko pitanja | jare25 | Ostale komponente | 5 | 14.10.2009 13:36 |
HP Compaq 6735s - nekoliko pitanja | marcos | Prenosni računari | 5 | 16.4.2009 23:25 |
Očajan Internet u zadnjih nekoliko dana | de facto | Internet usluge | 1 | 8.12.2008 12:43 |
Nekoliko pitanja u vezi RAM-a | Isko | Šta da kupim? | 10 | 27.11.2007 21:02 |