![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#81 |
Član
Član od: 11.4.2008.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 86 puta na 51 poruka
|
![]()
I jos nesto pa ako neko zna,
imam fotoaparat HP photosmart m307. kad ga spojim sa kompom preko usb-a on ga vidi ali kad kliknem na ikonu kaze "unable to mount"? E sad jel su drajveri ili treba neki program za to?? pretpostavljam drajveri... ocu moje slike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Ex Parrot
|
![]()
Kad uštekaš kameru, pokreni terminal i ukucaj
Kod:
dmesg | tail > ~/kamera.txt |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]()
Da li postoji neka dobra alternativa za Dreamweaver? ili neshto za "web design"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Član
Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 69 puta na 50 poruka
|
![]()
Quanta+ je super zamena za Dreamweaver. Cesto dolazi uz distro, tako da ne moras ni da je instaliras. Ako koristis KDE okruzenje potrazi je u svom K meniju...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
Kompozer je isto super http://kompozer.net/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
^ Jesi li video link iz posta iznad tvog pitanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Veteran
Član od: 4.10.2008.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 196 puta na 181 poruka
|
![]() Citat:
http://kompozer.sourceforge.net/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Član
Član od: 11.1.2008.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Hvala, ja sam stvarno corav
![]() Uzgred, ja sam veoma "vezan" za Windows Live Messenger, pogotovo mi se dopada ova 2009. verzija. Znam za MSN alternative npr. Kopete, Pidgin, aMSN, eMeSeNe. Interesuje me da li postoji neki messenger koji je user-friendly, znaci da lepo izgleda? Kopete, aMSN i eMeSeNe mi se nimalo ne dopadaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Veteran
Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 216
Zahvaljeno 421 puta na 229 poruka
|
![]() Citat:
Sve i jedan taj program mozes srediti da bude lepsi od msn-a ... A aMSN pogotovo, cak imas teme identicne windblows msn-u ... ![]() Citat:
![]() Kasno videh od kad je post, al ne moze da skodi ![]() Poslednja ispravka: rellik (12.4.2009 u 20:29) |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku rellik na korisnoj poruci: | ||
Zemunelo (22.4.2009) |
![]() |
#91 |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]()
Možda je ovo stara vest, ali ne vidim da je nekom spomenuo ovaj program.Ja sam podosta vremena potrošio tražeći alternativu za advanced disk katalog sa win$-a i konačno sam (slučajno) naleteo na ovo.Moram da kažem da ni jedan program koji sam probao nije radio kako treba ,osim gwhere i da je za sve koje sam nalazio uglavnom prestao dalji razvoj.
Ovaj koristi firebird bazu, radi sasvim ok,jedino hoće da se zabuni ako nešto u mp3 tagovima ne valja, što sam rešio "provlačenjem" pesama kroz easy tag (ima ga u repoima , bar za opensuse). Ima verzije za linux, win i mac i savim se lako razmenjuju katalozi. Može da radi i u mreži ako se instalira firebird, inače ne zahteva nikakvu instalaciju na lin, samo se raspakuje. http://vvvapp.sourceforge.net/ Nadam se da će koristiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Član
Član od: 11.4.2008.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 86 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
http://www.dijitanix.com/ Veoma zanimljivo je da je "CafePilot is a cross-platform (Windows and Linux)" Server radi na W$ a i na Ubuntu radi ali ima neki problem sa generisanjem reporta (daje prazno iako je bila uplata), mozda je do toga da fali neki program na Ubuntu da se instalira... Klijente nisam jos proverio i malo sam sumnjicav da Java (koja se koristi) moze da zakljuca desktop bez problema i na W$ i linux-u. Malo sam ga proveravao pa ako neko zeli da koristi ovaj program rado bi razmenio iskustva. P.s. Besplatan je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Novi član
Član od: 4.7.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Treba mi pomoc,kupio sam nov laptop acer 7535 ali na sebi ima linpus linux.Pokusavao sam da ga skinnem formatiranjem diska kao kad instaliram windows ali mi je pri butovanju cd-a pre ikakvog pokusaja da ga form izbacio plav ekran sa nekom greskom.Shta da radim ?jel ima neko pomoc?Unapred hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Ja sam formatirao HDD putem FreeDOS-a kada XP nije hteo da podigne instalaciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ex Parrot
|
![]()
Nije problem do linuxa već na relaciji windows - hardver laptopa. Pogledaj ove dve teme:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=46589 http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=12520 |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Zna li neko zašto novi OpenOffice kada se instalira regularno iz Synaptica na Xubuntu 9.04 uopšte ne konstatuje GTK temu, nego fura neki ružnjikavi Win2000-like look? Mislim da sam povukao sve pakete vezane za teme, ali ih očigledno ne konstatuje. Šta i gde treba da editujem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Veteran
|
![]()
jest da sam pocetnik i neznalica ali nesto mi pada na pamet...
negde na ubuntu forumima sam video da ponekad neke aplikacije (obicno podignute pod root korisnikom , kao synaptic) ne prihvataju temu jer iz nekog razloga teme nemaju pristup root aplikacijama i fajlovima... tako nesto.. any way sad cu staviti link sa foruma samo da ga nadjem... evo ga: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=264388 |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Root programi imaju temu samo ako se stavi u /usr/share/themes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
Evo jednog malog spiska programa koje sam ja nasao u Lakim pingvinima, a koji su mi zapali za oko. Verujem da ce pomoci pocetnicima. I izvinjavam se ako su neki od ovih programa vec spominjani, ja sam samo prepisao ono sto sam smestio u svoju kolekciju.
Audacious - za zavisnike od Winamp-a ![]() smplayer - odican video player sa mnostvom podesavanja, podrzava i nasu latinicu emesene - messenger pidgin - jos jedan messenger amsn - i jos jedan messenger Omgrip - ripovanje DVD-ova dvd:rip - takodje ripovanje DVD-ova Firestarter - firewall Buddi - menadzer finansija Fslint - pronalazenje duplikata grip-audio - manipulacija audio fajlovima hard info - monitoring sistema qgrubeditor - podesavanje GRUB menija Griffith - za uredjivanje kolekvije filmova Gcstar - kolekcionar za filmove, knjige i sto sta drugo Tellico - isto kolekcionar za sve i svasta kleansweeper - alternativa za ccleaner sound converter - mislim da je jasno cemu sluzi ![]() acetoneiso2 - menadzer .iso fajlova CrossOver Linux - emulator za win programe Lazarus - alternativa za Delphi videocut - izvlacenje slika iz video snimka winff - video konverter Istanbul - video snimanje desktopa pypanel - modifikovanje panela perlpanel - takodje modifikovanje panela avidemux - obrada video snimaka jubler - modifikovanje titlova za divx, alternativa za subtitle workshop krusader - alternativa za total commander k3b (u prevodu KDE burn, baby, burn ![]() krename - rename fajlova easytag - izmena tagova u pesmama |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
Trebao bi mi program sa kojim ću da skinem titlove iz .mkv ili .ogm fajla, u neki .sub .srt svejedno zna li neko koji to program može da uradi ?
edit: Našao sam potrbno je installirat ogmtools, i onda je samo bilo potrebno kucat ogmdemux -na -nv file.ogm Poslednja ispravka: Mr.Eco (3.12.2009 u 18:20) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
alternative, koji program, linux, linux programi, linux softver, linux software, windows programi, zamene |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linux Mint, Windows, dualboot | RAJIC | Slobodni softver | 6 | 25.11.2010 17:58 |
Neki linux + Windows igre | Bokile | Slobodni softver | 2 | 7.12.2009 17:08 |
Zelim da napravim da imam dva OS Windows Xp koji mi je trenutrno i Linux pupy | salesh | Operativni sistemi | 9 | 24.11.2009 21:19 |
Windows installer | nikolapfc89 | Operativni sistemi | 6 | 16.11.2009 0:13 |
Windows XP i Puppy linux na jednom kompu | FILIP PERDIC | Operativni sistemi | 5 | 16.3.2009 10:39 |