![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#81 |
XXXtreme
|
![]()
ako imash 940BW ne isplati se, ali ako planirash da uzmesh jedan od ta dva onda uzmi 931BW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Član
Član od: 21.3.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Mislim da dosta udela u tome ima graficka.Skoro sam namestao dva kompa sa istim monitorom Belinea 1905.Na jednom je graficka gigabyte 7300gt 256mb ddr2, a na drugom leadtec 7300gt 256mb ddr3.Na oba monitora je osvezavanje 75hz a driveri za graficku su 93.71.Elem na PES06 na kompu sa gigabytovom grafickom pojavljuju se neke smetnje na ekranu i slika kao da ima vrlo malo suma povremeno.adok je na drugom kristalna.Sve ostale komponente su iste.J..bg mozda je i do kabla sto rece neko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 927
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka
|
![]()
To mi je prvi TFT i porucio sam 931BW, nadam se da ce dobri raditi na MSI 7900GTO, koja ceka vec mesec dana taj monitor/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Novi član
|
![]()
ja imam 940n i toplo preporucujem... nije widescreen ali za 20.000 jako dobro radi... znaci 19' 8ms itd.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _bAkIc_ na korisnoj poruci: | ||
Veliki brat (14.5.2007) |
![]() |
#85 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
A sta ko kaze za ASUS 192s 19" Widescreen?
Trenutno mogu da ga uzmem za nesto malo vise od 16.000 dinara. Uspeo sam i da ga zakacim na moju masinu da ga probam jedno desetak minuta i u principu svidja mi se ugao vidljivosti i ima 5ms odziv sto mislim da nije lose uopste ali mi boje nekako izgledaju neubedljivo. Da li mozda neko ima iskustva sa ovim modelom? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku genius na korisnoj poruci: | ||
sandzin (4.4.2007) |
![]() |
#86 |
Novi član
Član od: 4.4.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dvoumim se izmedju dva monitora. Molim za pomoc iz prve ruke.
Dell 2007WFP ili Samsung 215TW??? Prvenstveno potrebni za dizajn i prepress. Hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Uzeo sam ASUS-a (192s) i stvarno sam prezadovoljan. Ono sto me je mucilo jesu boje jer kada sam ga probao u radnji delovalo je nekako bledo. Medjutim uz malo cackanja po podesavanjima u ATI CC sve je dovedeno na onako kako se meni svidja. Kontrast je stvarno dobar. Na momente mi deluje da je slika svetlija nego na starom CRT-u. Osim toga sve izgleda stvarno ogromno u odnosu na 17". Jos pored toga ima i zvucnike
![]() Naravno, 5ms je stvarno brzo tako da nema ni govora o nekim ghost efektima i slicno. Filmovi izgledaju perfektno, igre takodje (bas sam sad probao World of Padman - brzi FPS i sve tece perfektno). U pakovanju sam dobio i kabal za napajanje (obican i za UK standard), kabl za zvucnu karticu, VGA kabl... Jedino sto je signal analogni, ali mi to ne smeta... Stvarno za taj novac, ovo je najbolje sto sam mogao da nadjem (barem u mom gradu). E, da, ovo je jedini monitor koji sam nasao medju novim modelima da nije sa srebrnim detaljima (koji me nerviraju). Ovako crn sa plavom diodom bas lepo izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]() Citat:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11239 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Član
Član od: 6.7.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
Sta mislite o ovom Lg L1900J koji je opisan u SK? Da li je bolji od Samsunga 931bf?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Član
Član od: 12.3.2007.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 43 puta na 23 poruka
|
![]()
hajde da pricamo o asusu 192s.
![]() kako izgledaju igre na njemu u rezolucijama 800x600 i 1024x768 ? taj asus 192s isto kosta kao samsung 740n. koji je bolji?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Veteran
|
![]()
Planiram da kupim uskoro 19" monitor i interesuje me da li iko ima iskustva sa Acerom? Cena koju sam nasao za njega je bila nesto ispod 16k dinara a ima 5ms odziv i kobajagi toshibin panel. Da li je to tacno i da li vredi uzimati?
Model je : 19" AL1916Cs,5ms Poslednja ispravka: Alek (20.4.2007 u 22:54) Razlog: dodao sam model :D |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.606
Zahvaljeno 524 puta na 179 poruka
|
![]()
Da li biste mi preporučili Viewsonic vg2021m, prvenstveno za igranje igara i gledanje filmova ? Da li ga neko ima, i kakva su vam iskustva ?
Na prvi pogled, za ono što dobijam (20'', 8ms) cijena mi odgovara ( ovdje u CG mogu da ga dobijem, sa nekim popustom, za oko 230 evra). Po mom mišljenju, statičke slike i ugao gledanja su dobri (bar prema onom što vidim u prodavnici) - e, sad, ne znam za pokretne slike (filmovi, igrice) ... Još samo da kažem da nemam mnogo iskustva sa monitorima, dokle je dogurala tehnologija, i slično, i da sam, naravno, siguran da ima boljih TFT monitora - vezano za duhove, ugao gledanja, itd. Trenutno koristim stari Samsung 17'' 757DFX (CRT, Flat), kojim sam prezadovoljan, tako da bi me mnogo više interesovalo poređenje sa tim monitorom, nego sa drugim TFT monitorima. DFX, naravno, nema duhova, ugao gledanja mu je fantastičan (naravno), slika je super (za moje potrebe i moj smisao za kvalitet) ... Još da napomenem da mi je konfiguracija Celeron 3.0GHz/1GB RAM-a/ATI X1650 PRO, i igram se u rezoluciji 1024X768 Možda zvučim glupo, ali bih stvarno htio znati da li bi me ovaj Viewsonic zadovoljio kvalitetom slike (mislim da bi), uglom gledanja i brzinom odziva (e, za to dvoje nisam siguran) prvenstveno kad bih prešao sa CRT-a na njega ? (ponavljam, ne uzimajući u obzir druge TFT monitore) - i, neću imati mogućnost da držim paralelno ta dva monitora na istoj mašini radi testa, šta da se radi ![]() Da li je TFT tehnologija dosad dovoljno napredovala za bezbolan prelaz sa 17'' FLAT CRT-a na 20'' TFT ? Nadam se da nisam previše konfuzan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.606
Zahvaljeno 524 puta na 179 poruka
|
![]()
Da odgovorim sam sebi - VG2021M nije za filmove i igrice - za kancelariju vjerovatno jeste, ali me to ne interesuje.
Problem je vrlo nestandardna nativna rezolucija - 1400X1050. Pozadine koje su u 1600X1200 izgledaju super, ali sve što je u nižoj rezoluciji (znači, SVE standardne rezolucije ![]() Pri gledanju DVD filma, doduše, nisam primjetio duhove, ali nazubljenost prosto ubija. Igrice na nešto liče ako ih podesiš na 1600X1200, ali koja je igra igriva u toj rezoluciji, pogotovo novija, na 6600 AGP ... U nižim rezolucijama duhovi nisu problem, ali nazubljenost .... Tako, odustajem od Viewsonica VG2021M, čekam neku bolju priliku Pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
XXXtreme
|
![]()
mali update za ljude koji uskoro pazaruju novi ekran
citat sa bench-a: Citat:
ovo kazem jer sam poredio slike na 205BW i na 940BF shto se tiche tih odziva, jer 940BF ima GTG 2ms naveden u spec.-u, i bukvalno je isto, dok na primer 920N ima naveden 8ms GTG i tu se i moze malo primetiti kashnjenje ali i to je minorno bottom line obratiti paznju koji tip odziva je dat u specifikaciji monitora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Veteran
|
![]()
LJudi el zna neko da li ce ovi wide monitori nekad da pojeftine malo...Mnogo mi se svidjaju ovi 22' wide,ali samsung kosta 400E najjeftinij...Sto je mnogo,mnogo je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
sta bi ti? dobijes 22" za 400e. i to ti je mnogo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Veteran
|
![]()
Pa mozda si donekle i u pravu,ali onda moram da biram izmedju jake konfe i tog monitora,jer ako bih uzeo njega,mislim da ne bih imao vise od 400E...
NIshta onda,moram da chekam septembar,valjda ce malo pasti cene,a i tada cu u svakom slucaju imati veci budzet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Novi član
Član od: 20.5.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Preporucio bih : LG L1753S cena je 14500 dinara!
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Starosedelac
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
I ja bih trebao ganjati neki 19" TFT, zato što na forumima vidim a i od drugih čujem da se kod njih zaista osjeti ugodniji rad koji manje (nimalo) bode oči, ne crvene se oči, ne umaraju se toliko kao sa CRT. Nadam se da je stvarno tako, da ne ulazim u ovu investiciju nepotrebno
![]() Razlog što sam do sada izbjegavao TFT je dosta veća gnjavaža oko odabira, već godinama se stanje na forumima nije promjenilo, svim modelima nešto fali, i to često više stvari, ili vjernost boja, ili odziv ("duhovi"), ili probijanje pozadinskog osvjetljenja, ili ugao vidljivosti, ili crna boja nije crna, ili nemogućnost rotacije (npr. vertikalne), ili se teško podešavaju, ili mrtvi pikseli itd. Koliko vidim kod kupovine se moraju praviti kompromisi, da se odredi šta je nekome važnije a preko čega je voljan da pređe pa da onda uzme neki model koji je u nečemo dobar a u nečemu škripi. Ili tražiti neku zlatnu sredinu. Viđam npr. komentare: "uzimi taj, taj je odličan...osim za igre i filmove" ![]() Meni bi trebao neki...dobar u svemu, koliko-toliko, ne neki sad ekstra skup, nego neki uravnotežen. Pošto na monitoru gledam TV i filmove sa kreveta pri čemu mi je glava na nižem nivou od monitora onda bi mi trebao neki sa pristojnim vertikalnim uglom vidljivosti, ili sa mogućnosti vertikalne rotacije (to je inače poželjno). Odziv mi ne treba ekstra brz, već neki umjeren, jer koliko sam prije čitao monitori sa bržim odzivom imaju slabiju vjernost boja, i obrnuto: sporiji imaju bolju vjernost boja. Trebao bi mi neki uravnotežen, da je i jedno i drugo OK. Ako sam dobro shvatio kod TFT je problem i što su oni valjda dobri samo na native rezoluciji, nisu toliko postojani kod izmjena rezolucije kao CRT (npr. obaranje rezolucije na zahtjevnijoj igri). Dakle koji 19" model biste mi preporučili? Kako stoje stvari sa 20" modelima? Jesu li puno skuplji? Doduše teško je reći jer je spektar cijena i za 19" dosta velik, par stotina KM. Ali po istim karakteristikama, da li je 20" puno skuplje od 19"? Bi li se isplatilo ganjati neki 20"? I koji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]() Citat:
Takođe je prednost TFT-a što više nema glavobolje sa nameštanjem refresh ratea i forsiranjem određenih modova. 60 Hz je ovde puna kapa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
monitor, tft |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
USB 2.0 hard diskovi, molim preporuke | Kostarum Rex Persia | ŠDK - Nosači podataka | 30 | 9.11.2015 2:59 |
SDL , problemi , preporuke i ostalo | M.Silenus | Programiranje | 23 | 25.8.2014 8:36 |
Pa nije Tolkin sam! Fantastika - Preporuke | barjaktar | Opšta kultura | 189 | 14.12.2007 11:59 |
FPS Preporuke | Marko069 | Akcione igre | 18 | 3.9.2007 15:23 |
Kako se oporaviti od dugotrajnog sedenja za računarom? Vaše preporuke... | Simke | Brbljaonica | 79 | 29.5.2007 16:05 |