![]() |
![]() |
![]() |
#781 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Evo za onu scenu, sad radim vatru iz početka i bez ikakvih pluginova. Uopšte nisam siguran da li sam napravio bolju ili goru vatru od one pređašnje (po prvi put koristim blobmesh za vatru).
Valja li ovo nešto? 500kb http://rapidshare.com/files/56637791..._divx.avi.html ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Meni se svidja, dosta realno izgleda gorenje vatre... e sad ako ides na "pljunutu" realnost izgleda vatre onda nisi bas blizu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
E da, jesi razmisljao (verovatno jesi) da vatru ubacis tek u postu a sad samo ostavis neko treperavo svetlo il sta vec da obasjava umesto vatre?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Veteran
|
![]()
Ako dozvoljavas komentar bobi, mislim da ti je ova vatra losija nego prethodna..... ovo mi je kao neka fluid vatra
![]() ![]() edit: stvarno bih voleo kad bi i ja znao da pravim iliti mixujem texture kao ti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma to ti je najprostija stvar, ne znam šta te tu buni.
Evo, ovako ćeš najlakše da shvatiš. - uzmeš prvi slobodan materijal u materijal editoru i u diffuse i bump mu ubaciš sliku prve zemlje. - uzmeš drugi slobodan materijal i u diffusse i bump mu učitaš drugu sliku. - uzmeš treći slobodan materijal i u diffuse mu učitaš neki procedural, tipa noise. Podesiš size, staviš ga na turbulense ako treba i podesiš low i hi paramtere. Znači podesiš ga kakav ti miks najviše odgovara. - uzmeš četvrti slobodan materijal i gde piše standard klikneš i izabereš blend. U blend materijalu, imaćeš 3 slota. 2 za materijale i 1 za mapu. U prvi drag&drop sistemom privučeš onaj prvi materijal, u drugi slot isto uradiš i za drugi, za treći neće da radi drag and drop pošto je mapa u pitanju i tebi treba samo taj noise u diffusse slotu. Dakle odeš u onaj treći materijal što smo napravili, desni klik preko diffuse mape i izabereš copy. Odeš u blend materijal i pasteuješ ga na treći slot. Evo ti slika pa vidi... ![]() Sad, ovo je mnogo peške. Ja u principu uzmem i napravim prvi materijal i zatim u tom prvom materijalu kliknem na standard i izaberem blend i onda mu samo čekiram da zadrži pređašnji materijal i on ga lepo zadrži u prvom slotu. Drugi i treći se začas prave. Blend materijal je jedan od načina. može da se koristi i top/bootom mat, možeš i composite, možeš i sve da ti bude jedan običan standard materijal pa da mu u diffuse izabereš mix (to ti je ekvivalent blendu, samo što se ovde radi o mapi) i td. i td. Evo ti scena da skineš ako ti nije jasno. (nisam mogao teksture da kačim, pa ubaci bilo koje dve koje ti imaš, umesto ovih) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bobi na korisnoj poruci: | ||
DarkNemos (19.9.2007) |
![]() |
#786 |
Veteran
|
![]()
bobi
![]() ![]() ![]() Uglavnom ovo sto si mi napisao sam znao... znao sam za mixovanje sa blendom i sa mix-om. Samo sto sam ja to radio na pogresan nacin. I najaca fora je noise threshold. Znam za sta sluzi ali ga nikad nisam koristio ![]() Ja kad video onaj tvoj environment odlepio ![]() ![]() ![]() Magla odvratna, texture koje dolaze uz max i to ![]() Evo i scene kako sam ja mixovao texture do sad.... Obrati paznju samo na prvi materijal. Ostali su nebitni ![]() Pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pogledao sam scenu... ok... sad znaš kako treba
![]() I Nemose... nemoj da robuješ skylightom... uzmi obriši tu maglu dok svetla ne rešiš i igraj se omnijima. Prouči dobro tipove senki i njihove opcije. Stavi tu među drvećem nekoliko omnija, uključi im shadow mape, menjaj boju u boju magle, zaebavaj se... I da... video sam u scenu da si u nekom materijalu uključio displace... e pa neće displace da ti radi u scanlineu, dokle god tom objektu koji ima taj materijal ne dodaš disp. approx modifikator. ----------------------------------------------------------- Evo nove varijante rasvete... Je l' bolja zelena varijanta ili ova? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() Skylight samo koristim kad radim clay. Ili u nekoj maloj sceni zbog GI (mada si ga ti odlicno fakeovao ![]() Evo sad cu da potrazim na netu neke lepe texture pa cu da ih postavim pa da se zezam sa svetlom ![]() E a za tvoj rad... Meni su oba extra... ne mogu da se odlucim izmedju ta dva ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni se slika kao slika svidja vise od one prethodne ali mislim da je za ono sto radis bolja ona prva
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Veteran
|
![]()
Evo ja sam poslusao bobi-a i igrao se malo sa svetlom i senkama.... kolko sam uspeo u tome molim vas kazi te mi
![]() ![]() ![]() Komentari su dobrodosli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
information junkie
|
![]()
@bobi: De si be bobi?
![]() ![]() ![]() BlobMesh vatra izgleda lepo, ali ti se ne uklapa u ceo projekat. Koliko sam shvatio, ideš koliko-toliko na realističnost scene, a vatrica ne izgleda tako. Savršeno bi se uklopila u neki 2D projekat... Hmm, na ovoj poslednjoj slici koju si stavio grane mi deluju nekako neuverljivo... I ne svidja mi se ona crvenkasta pozadina, gotivnija mi je atmosfera na prvim slikama. ![]() @Igor: Nije loše za početnika. Samo tako nastavi. Jedino mi je bezveze ona ljubičasta boja i refleksija... @DarkNemos: Svo drveće ti je isto... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
information junkie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Ne uzimam ti za zlo naravno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 181 puta na 87 poruka
|
![]()
Zdravo drustvo,evo mene opet (hmeh,samo si nam ti trebao...)
![]() Iako pun obaveza,nadjoh vremena da malo ispitam nurbsove... Uradio sam tu nesto bezveze,pa evo vidite,kritikujte... Napominjem da jos NIJE ZAVRSENO (kao sto bese slucaj sa gitarom...) ![]() Zato ovo i postavljam,ocekujuci vase kritike,predloge,komentare... Pozdrav svima!!! [IMG] ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Deo inventara foruma
|
![]()
- Nemos
Pa vidiš i sam da su ti ta dva zadnja rendera mnogo bolja od prošlog. Daj toj zelenoj boji neku drugu nijansu, vidiš da ova ne paše kako treba. Svetlima kad daješ boju moraš pogotovo da paziš i da im nikada ne daješ previše presaturisanu boju, zato što ona najviše utiču na izgled scene. Smanji te omnije koji su ti kod stabala (onoliko, čisto da se vide stabla i njihove teksture) i skroz iza scene stavi mu još neki vrlo jak omni sa, recimo, žućkastom bojom, kako bi se videli obrisi drveća, to bi isto moglo da doda na atmosferi. Šta će ti procedural za pozadinu? Stavi mu neku panoramu neba i ako je stavljaš na izvrnutu sferu pojačaj self ilumination na 100. Što se volume fog-a tiče, ne znam šta ti je to problem da uradiš. Koliko vidim, kao za noise procedural, ni ovde nisi čačkao opcije. Uzmi napravi jedan sphere gizmo (možeš i malko da ga spljeskaš/scaleuješ po z osi). E sad... prvo mu staviš soften gizmo edges na 1.0 (to je maksimum) i tom opcijom kažeš da će volume fog da izbegava da dodiruje ivice gizma i samim tim izbegavati da poprimi izgled lopte ili kocke ili cilindra gizmoa, šta god da si izabrao za emiter. Zatim mu max steps spustiš na 10 ili 20, pošto će mnogo brže da ti renderuje a rezultat je maltene isti. I na kraju igraš se sa noise paramterima, izabereš koji ti se najviše sviđa, ili regular ili fractal ili turbulense, ali ti je ovde najbitnija opcija size. Znači, moraš size da podesiš da odgovara tvojoj sceni. Reče da ti je prošla magla bila zrnasta, e pa size si trebao da dosta pojačaš. Znači prvo size pa sve ostalo. I da... ja kad radim sa folume fogom, prvo uzmem i sakrijem sve ostalo i pojačam mu density. Zatim namestim preko opcija kako mi odgovara i na kraju mu samo smanjim density i to je to. - Igor Jovanovic Rekoh ti da je skroz besmisleno da radiš sa nurbsovima u maxu, ali ok, ako nećeš da slušaš ti si taj koji će da uzalud gubi vreme, ne ja. Što se robota tiče, ne znam odakle da počnem sa kritikama, ali ajde za početak mu sredi proporcije. Pogledaj sliku nekog čoveka (ili kiborga/robota) i vidi kolika mu je ruka, kolika glava, koliki stomak... pubertetska dlačica u uvetu i td. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
3d radovi, tutoriali |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
3D galerija (finalni radovi, komentari) | 3dM@niak | 3D radovi | 1523 | 24.7.2020 22:29 |
3DS Max tutorijali za početnike | PeTkO | 3D radovi | 107 | 30.7.2014 22:12 |