![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#61 | |
Veteran
Član od: 18.6.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 121 puta na 106 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Veteran
|
![]()
E fleš zna da pravi problem. Kod mene mogu da probam neki distro live sa fleša, ali instalacija zna da zeza, da se prekine. Zato fleš ne koristim za instalaciju, već lepo narežem na DVD i nema tih problema. Šta da ti kažem, ubaci CD/DVD drive pa probaj.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Starosedelac
|
![]()
Aman ljudi probao sam i sa CD-om isto je, nije do toga, rekao bih da jeste...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Član
Član od: 11.4.2008.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 86 puta na 51 poruka
|
![]()
Probaj ponovo da uradiš butabilan fleš za svaki slučaj.
Šta si koristio? Unetbootin je odlican ako stavljaš linux. http://unetbootin.sourceforge.net/ Ako i jesi koristio njega ipak uradi fleš ponovo za svaki slučaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Starosedelac
|
![]()
ali što se isto to javlja i kad pokrenem sa diska? koristio sam onaj program što je preporučen na ubuntu sajtu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Član
Član od: 21.11.2010.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 27 puta na 23 poruka
|
![]()
Od kada sam prešao na ovu novu verziju na laptopu, imam problem što se backlight sam nasumično uključuje i isključuje, s tim da je češće isključen, pa imam problema da duže gledam u komp...ima li neko ideju kako ovo da ispravim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Starosedelac
|
![]()
Evo ja imam problem sa tromošću KDE- a. Ti si ovde napisa da je nešto bilo ubagovano oko aktivacije drajvera... Meni su drajveri uredno aktivirani, ali je i dalje tromo sve... Secka mi dok skrolujem internet stranicu, dok selektujem tekst... Prilično je :S
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Veteran
|
![]()
@ed_hunter
Probaj bez tih vlasničkih drajvera, tj. deaktiviraj ih, pa uporedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Starosedelac
|
![]()
Jao nemo mi staješ na muku, nije hteo da digne sistem bez tih drajvera, stalno mi je restartovao komp dok ih ručno iz terminala nisam instalirao.... Tako da sad ne smem da ih ugasim, nego daj da vidimo dal ima neka fora da se optimizuju podešavanja malo... Počinje polako da me nervira sve ovo... Msm secka mi kad skrolujem stranu u rekonq ili selektujem tekst :S
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Do grafickih drajvera je najverovatnije. Aktiviraj Current drajvere, eventualno, pretrazi net za tvoju kartu na (K)Ubuntu 11.04 i sa kojim drajverima radi kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Član
Član od: 31.10.2010.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 8 poruka
|
![]()
imam problem , prilikom dizanja ubuntu 11.4 32bitnog instaliranog iz windowsa izbaci mi uvek ovu gresku i posle toga nekada udje u sistem a nekada ne
sps100 tco timer : milo address 0xfec0 already in use da li znate do cega moze da bude problem, i da li mi preporucujete neku predhodnu verziju ubunta da probam ukoliko ova 11.4 ima bagova ps totalni sam pocetnik ![]() Poslednja ispravka: Markob (19.5.2011 u 12:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Član
Član od: 4.3.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 75 puta na 69 poruka
|
![]() Citat:
Потом направи једну партицију од 40-50 ГБ (мада боље две од 20 и 40 ГБ ) па уживај. Некако ако се већ играш са испробавањем другог оперативног система онда је боље то радитити преко витуелне машине или директно инсталирањем на хард диск. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Član
Član od: 9.2.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 72 puta na 57 poruka
|
![]() Citat:
Naravno, ogromna većina ljudi koristi windoze pa samim tim je i lakše rešiti neki problem na njemu ako ti se pola komšiluka već susrelo sa time pa nisi ni obratio pažnju koliko si tih "malih problemčića" rešavao i na svom windows sistemu. Niko te neće terati da koristiš linux ako ti ne odgovara, ali ako odustaješ zato što neko na internetu ima probleme sa linuxom (čisto sumnjam da linux sa 2% tržišta ima više pritužbi nego windows) onda ne vredi ići dalje. Da sam na tvom mestu makar bih probao pa onda odlučio šta mi više odgovara, kao što i jesam u jednom trenutku. Windows koristim samo zato što još ne mogu da se odvojim od nekih igara koje igram polu-profesionalno (DotA prokleta ![]() Nisam znao da mint ima problema sa kablovskim internetom, ne bi trebalo da je tako ali pošto ga nikad nisam koristio ne smem tvrditi, ali sve što ide u ethernet port radi automatski u ubuntuu pa bi trebalo i u mintu, nadam se da će se javiti neki mint korisnik sa kablovskim netom i objasniti situaciju. Za sve ostale probleme na koje naiđeš slobodno pitaj ovde su ljudi uvek spremni da podele rešenje ako ga znaju. Pozdrav i srećno sa linuxom ako se ipak odlučiš da ne odustaneš ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku maxx10 na korisnoj poruci: | ||
Markob (22.5.2011) |
![]() |
#75 |
Član
|
![]()
hvala ti na odgovoru, pokusacu jos jednom da instaliram preko wubia, pa cu videti sta se desava, ja mislim da je problem neki oko vremena jer sam primetio i da mi se vreme u windowsu promeni kada udjem u ubuntu,
10.4 mi je fino radio danas, ali sam se zestoko razocarao sa skajpom na sta lici na ubutnu, nadam se da ce to popraviti, kao da je pokvaren tako se osecam kad ga koristim, imam jos hiljade pitanja iako sam procitao razne forume, planirao sam da instaliram potpuno ubuntu pa da probam da sam ucim sve ali ne mogu preko ove greske plasim se da mi se ne pojavljuje i posle ciste instalacije, dok ne saznam sta je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
Kao sto ti rekose, ili instaliraj preko virtualbox-a ili uradi klasicnu instalaciju, nemoj preko wubi-ja, onda si najsigurniji da ce sve raditi kao sto je i predvidjeno. Sta fali skype-u na linuxu? Ja ga nisam koristio dok sam bio na winu, ali ovde imam sve od opcija sto mi je potrebno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Član
|
![]()
posto sutra planirma da odradim instalaciju dual boot, sve sam u teoriji shvatio , samo me znaima koju verziju mi vi preporucujute, ja sam mislio ovu najnoviju 11.4 ali na vise mesta sam procitao da ima bagova i da je bolje 10.4 , molim vas ako mozete da mi date savet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
Mozes staviti poslednji verziju, uradice ti ona update sistema sa neta u toku instalacije, tako da ce ti bagovi koji su postojali odmah po izlasku nove verzije biti otklonjeni. Plus imas 2 razlicita graficka okruzenja da biras prilikom logovanja - prilika da se igras.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku blast beat na korisnoj poruci: | ||
Markob (23.5.2011) |
![]() |
#79 |
Član
Član od: 4.11.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 13 puta na 10 poruka
|
![]()
Da li se i vama desava cesto gubljenje konekcije?Nikako ne mogu da se konektujem na ruter da vidim da li je do signala ili sistema ali do prelaska na ubuntu internet je radio ok...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Član
|
![]()
meni se preko wubija desilo gubljenje konekcije bez razlozno , kada sam restartovao komp vratila se konekcija
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ubuntu 11.04 Beta je tu... | Fickey | Slobodni softver | 0 | 2.4.2011 20:49 |
Ubuntu 9.10 review [od strane Windows korisnika] | Djordje Turjacanin | Slobodni softver | 12 | 14.1.2010 15:56 |
Announcing Ubuntu 10.04 LTS: The Lucid Lynx | DobroslaV | Slobodni softver | 8 | 29.9.2009 16:33 |
Mount CD DVD images - Ubuntu | laikexpert | Slobodni softver | 7 | 17.4.2009 0:54 |
Ubuntu vodič za preživljavanje (posle instalacije) | laikexpert | Slobodni softver | 0 | 26.12.2008 11:18 |