![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Jap, ima i to da se nađe i kod nas, nisam siguran dali bi toga bilo sad ali je pre jedno mesec dana bilo. Mada da se zna, kod nas je recimo i u prodavnicama Bit Defender jeftiniji od onoga na zapadu, ista priča je i sa F Secure, pa nije čudo da tu stiže polako i Kaspersky.
To je ona situacija za koju se iskreno nadam da će se pojaviti i kod nas, neka firma kupi recimo 2000 takvih licenci za dalju prodaju, to je ionako samo serijski broj (dakle, nema diskova i sl, program skidaš sam, a i onako bi skinuo najnoviju verziju), ona će od Kasperskog da dobije dobar popust, ako nisu alavi mogu to brzo da prodaju po povoljnim cenama i da na tome i zarade ne previše ali zarade. Stavljam glavu, ali bi pola od tih licenci lako prodali bar trćini ljudi koji su ovde registrovani, iskreno. U principu Kasperski za te licence za 3 kompa ništa ne bi izgubio jer su one po pravilu ponuda za kućne korisnike, da se lako pokrije situacija koja je sve ćešća a to je da u kući sve češće imaš dva ili tri kompa, a često onaj ko je kupio jednu licencu za jedan komp kod kuće, isti stavi i na druge kompove, i to se vrlo teško primeti, nije nemoguće ali je teško sve te situacije prometiti. Bitnija je ona situacija kad se jedan serijski pojavi na netu i na nekoliko hiljada kompova. Ovako, niti su na gubitku, izašli ljudima u susret, i mislim da će ovakva ponuda biti sve više standardna ponuda u budućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
^ I licenca dođe na crnu listu za manje od 24 sata i u kućnoj i globalnoj varijanti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Starosedelac
|
![]()
Za zastitu Nod32 4.0.34,a za odrzavanje System Mechanic 9.5.33.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Starosedelac
|
![]()
poceo sam da dobijam preko msn od druga neke linkove navodnih nekih moih slika i tako nekih gluposti i znam da su to potencijalni virusi.
e sad ,danas mi kaze drug da je od mene takodje dobijao neke cudne linkove pa me sad interesuje da li je moguce da mi se komp zarazio? ja nisam otvarao te linkove koje sam dobijao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 | |
Novi član
Član od: 9.1.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ferguson na korisnoj poruci: | ||
kuureee (9.1.2010) |
![]() |
#767 |
Starosedelac
|
![]()
skenirao sam komp i to iz safe moda sa avastom i nije nista nasao.
kasnije cu da probam sa Malwarebytes' Anti-Malware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
ma jok,dovoljno je da promeni pas na msn i nema vise tih linkova..ja sma tako uradio i nemam vise problema sa njima.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku flamingos na korisnoj poruci: | ||
kuureee (12.1.2010) |
![]() |
#770 |
Starosedelac
|
![]()
pri paljenj programa koi su mi aktivni kad pokrenem komp izlazi mi prozor od IObit Security 360na kome izmedju ostalog pise
Name ctfmon.exe Path C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe Description Unknown start up item Process ctfmon.exe sta to moze da znaci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Deo inventara foruma
|
![]()
to ti je ono dole gde ti stoje jezici (engleski,srpski (crylic),srpski(latin))
|
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
ovo ti je porces vezna za notepad i velicinu fonta ako ne gresim..tj ima veze sa tekstom i sa office programom. A to sto te on pita jeste da li dam u dozvoli da se podize sa sistemom sto svejendo mzoes da iskljucis preko ms config pa polja startup,mislim na taj proces.On te smo pita jel to sumnjiv proces jer je njemu nepoznat a to je sasvim standardan proces u windowsu. Klikni na alow ili sta vec ima da mu kazzes da je to trusted aplication i nece te vise smarati. Ili mozes da iskljucis taj servis kao sto sam ti vec napomenuo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Član
|
![]()
ESET Smart Security 4 mi prijavljuje da je Error Repair Professional.exe zaražen sa Win32/Adware. Error Repair koristim dugi niz godina i do sada nije bilo nikakvih problema! Malwarebytes'Anti-Malware ga takođe drži u karantinu pod izgovorom Rogue.Installer. ESET mi ne dozvoljava ni da ga skinem sa neta!
Poslao sam ovo ESET-u na analizu ali sumnjam da će mi išta odgovoriti. Da li neko ima isti problem? www.error-repair-pro.com
|
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Adware ne bi trebalo da predstavlja veliku opasnost, verovatno se radi samo o dosadnoj reklami. Malwarebytes upozorava na nesto mnogo ozbiljnije.
Moguce je da je program pogresno identifikovan kao virus, a moguce je i da je stvarno maliciozan, a posto ga i ESET i Malwarebytes identifikuju kao malicioznog onda je verovatno on stvarno malware. Moj savet ti je da batalis taj program, jer takvi programi ne donose nikakav boljitak, a mogu da nanesu ogromnu stetu cak i kada nisu pisani kao maliciozni. Te "greske" koje on pronalazi se odnose na prazne kljuceve u registry bazi koji uopste ne smetaju sistemu, tako da ih nema potrebe brisati. EDIT: Evo sta virustotal.com ima da kaze o njemu: http://www.virustotal.com/analisis/6...081-1263454867 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
BAD BOY (19.1.2010) |
![]() |
#779 |
Deo inventara foruma
|
![]()
a evo sta WOT ima da kaze o istom tom sajtu
http://www.mywot.com/en/scorecard/error-repair-pro.com mislim da si nabasao na jedan od laznih registry cleanera koji u principu ne nanose stetu sitemu ali zato ni ne otklanjaju greske koje navodno nadje |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NIx Car na korisnoj poruci: | ||
BAD BOY (19.1.2010) |
![]() |
#780 |
Starosedelac
|
![]()
kada hocu da skeniram komp iz safe moda pa kada se podigne sistem u safe modu ,pita me gde da udjem ,administrator ili moje user name.
e sad gde treba da odaberem? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
održavanje, zaštita |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zaglavljivanje ili restartovanje računara | Rocker | Kvarovi | 2247 | 31.8.2021 15:03 |
"Mreženje" dva računara, 10m udaljeni. | Deusdies | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 20 | 4.7.2010 21:52 |
Adrese sa modelima prenosnih računara | nikolam | Prenosni računari | 7 | 18.1.2008 17:38 |
Kontrolisanje računara u LAN-u | M1los | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 14.1.2008 23:47 |
Zaštita i održavanje... | rapha | Zaštita | 16 | 15.12.2005 4:41 |