![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Keep your friends close,keep your enemy closer.
You wanna fuck with me.OK?-Tony Montana My man-American Gangster Joker:Why so serious? and Let's put smile on that face. uskoro cu zapisati josh neke Jokerove citate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Banned
Član od: 26.8.2008.
Zahvalnice: 402
Zahvaljeno 838 puta na 361 poruka
|
![]()
Jos citata:
First you get the money...Then you make the power... and when you make the power-Tony Montana U gott a first class ticket to the ressurection- Mony Tontana,pardon, Tony Fontana. Counter-Terrorists win- Counter strike Ko hoda,ne trci- Grunf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Grejama Čepmena, koautora skeča sa mrtvim papagajem, nema više.
Prestao je da bude, lišen je života, počiva u miru, prdnuo je u čabar, pandrknuo, zakovrnuo, otegao papke, izdahnuo i otišao da upozna Velikog Šefa Lake Zabave na nebesima. Pretpostavljam da svi sad mislimo kako je to tužno da tako talentovan čovek, sposoban i srdačan, toliko inteligentan, tako naglo ode u dobu od samo četrdeset i osam, pre no što je postigao mnoge od stvari za koje je bio sposoban i pre no što je dovoljno proživeo. E, pa, imam osećaj da treba da kažem: "Gluposti! Dobro je da smo ga se otarasili, džabalebaroša jednog. Dabogda goreo u paklu.". Razlog što mislim da to treba da kažem je što mi on nikada ne bi oprostio da to ne učinim, da propustim ovakvu priliku da vas sve šokiram u njegovo ime. Sve za njega, sem bezumnog dobrog ukusa. Dok sam prošle noći pisao ovo, mogao sam da ga čujem kako mi šapuće na uvo: "Dobro, Klize, bio si veoma ponosan kao prvi čovek koji je na televiziji rekao "5ranje". Ako je ova služba zaista za mene, za početak samo, hoću da budeš prva osoba koja je ikada izgovorila "yebi ga" na jednom pogrebu u Engleskoj. E, vidite, problem je u tome što ja to ne mogu. Da je on sada ovde sa mnom, verovatno bih skupio hrabrost, jer me je uvek bodrio. Međutim, istina je da ja nemam mud4 kao on, nemam njegov blistavi prkos. Zato ću morati da se zadovoljim da kažem samo - "Beti Marsden"... Međutim, hrabriji i manje sputani duhovi od moga će nastupiti kasnije: Džouns i Ajdl, Gilijam i Pejlin. Sam Bog Sveti zna šta će sledeći sat doneti u Grejamovo ime. Spuštanje pantalona, svetogrđe na pogo-štapovima, spektakularno brzo prdenje, sinhronizovani incest. Jedan od njih četvorice se sprema da sebi u dup3 nabije mrtvog ocelota i pisaću mašinu marke Remington iz 1922. godine uz zvuke drugog stava Elgarovog koncerta za violončelo. I to samo za početak. Vidite, to je zato jer bi Grej voleo da tako bude. Zaista. Sve za njega, sem bezumnog dobrog ukusa. I to ću uvek pamtiti vezano za njega, pored, naravno, njegove božanstvene ekstravagancije. On je bio princ lošeg ukusa. Voleo je da šokira. U suštini, Grej je više no iko koga znam ovaploćivao i simbolizovao sve što je bilo najuvredljivije i najdetinjastije kod Montija Pajtona. Njegovo ushićenje šokiranjem ljudi vodilo ga je u nove i nove podvige. Volim da mislim o njemu kao o lučonoši koji je utro put slabijim duhovima da ga slede. Evo nekih uspomena. Sećam se kad smo zajedno pisali "Skeč o pogrebnicima" i kad je predlagao da napišemo "Dobro, poješćemo je, ali, ako vas posle bude grizla savest, iskopaćemo grob, pa možete da povraćate u njega.". Sećam se da sam 1969. godine, kada je svakog dana radio na tekstovima u stanu u kome smo živeli Koni But i ja, otkrio da je Grejam ispisivao bezobrazne reči na papirićima i ostavljao ih potajno na strategijskim tačkama po stanu, zbog čega smo Koni i ja bili primorani da izbezumljeno jurimo okolo i tražimo ceduljice kad god je trebalo da nam dođu važni gosti. Sećam ga se sa zabava u BBC-u, kad je puzio na sve četiri, nežno se trljajući o noge šefova u sivim odelima ili blago grickao slasnije listove žena. Sećam se kad su ga pozvali da govori u Oksfordskom debatnom klubu i kad se pojavio obučen kao šargarepa - u narandžastom kostimu koji se sužavao nadole i sa svetlozelenim bokorom na glavi kao kapom - a onda, kad je na njega došao red da govori, to odbio. Samo je stajao tamo, bukvalno bez glasa, nekih dvadeset minuta i blaženo se smeškao. Bilo je to jedini put u ljudskoj istoriji da je potpuno nem čovek uspeo da izazove nerede. Sećam se kad je Grejam primao nagradu magazina San od Redžija (Redžinalda, prim. prev.) Moldinga (od koga bi drugog!). Kako je primio trofej, pao je na pod i otpuzao skroz do svoga stola, vrišteći pritom glasno, najglasnije sto je mogao. A ako se sećate Greja, znate da je to bilo veoma glasno. Veličanstveno, zar ne? Vidite, cela stvar u vezi sa šokom... nije, po meni, u tome što to uznemirava neke ljude. Mislim da šokiranje pruža drugima trenutnu radost oslobađanja, jer u magnovenju shvatamo da društvena pravila koja tako strašno pritiskaju naše živote u suštini nisu mnogo važna. Grej to više ne može da učini za nas. Preminuo je. On je bivši Čepmen. Sve što nam je sada od njega ostalo su uspomene, ali proći će dosta vremena dok one ne izblede. Džon Kliz (član "ekipe Monti Pajton") na sahrani svog prijatelja i saradnika Grejama Čepmena, oktobra 1989. Snimak govora na YT. |
![]() |
![]() |
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (3.9.2008), Dio37 (3.9.2008), Ketchua (3.9.2008), snežana stanković (13.9.2008), Sun Tzu (19.9.2008), thebluephoenix (25.9.2010), Wolverine (26.9.2008) |
![]() |
#764 |
Član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 73 puta na 56 poruka
|
![]()
William of Baskerville: Sveto pismo je jasno. Poslovice nas upozoravaju: "Žena oduzima čoveku njegovu dušu". A crkvene knjige kažu: "Gorča od smrti je žena."
Adso of Melk: Da, ali šta vi mislite, učitelju? William of Baskerville: Naravno, ja nemam toliko iskustva kao ti...ali mi je teško da ubedim sebe da...je Bog načinio takvo stvorenje...a da joj nije dao odredjene vrline. Kako bi život bio miran bez ljubavi, Adso. Kako siguran... kako spokojan...i kako dosadan. The Name Of The Rose |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Član
Član od: 27.1.2007.
Zahvalnice: 126
Zahvaljeno 56 puta na 49 poruka
|
![]()
Veritas odium parit. Istina izaziva mržnju.
Si vis pacem, para bellum. - Ako želiš mir, pripremi se za rat! Plenus venter non studet libenter. - Pun želudac ne uči rado. Optimus orator est qui minimis verbis plurimum dicit. - Najbolji je govornik onaj, koji sa najmanje riječi najviše kaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Veteran
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 302 puta na 168 poruka
|
![]()
Sloboda covjeka nije u tome da moze ciniti sve sto zeli, nego u tome da ne mora ciniti ono sto ne zeli. (Jean-Jacques Rousseau).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Martok na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (13.9.2008) |
![]() |
#767 |
Banned
|
![]()
''Chovek umire 2x, jednom fizichki, a drugi put kad prestane secanje na njega.
Ako je tako, ti cesh ziveti vechno u nashim srcima''- sa jednog nadgrobnog spomenika ![]() ![]() ![]() ''Our so called leaders prostituted us into the west....Destroyed our culture... Our economy.... A lots of blood have been spiled....My blood'' Imran Zakhajev- CoD 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
"Na usamljenost ne osuđuju čoveka neprijatelji, nego prijatelji." Milan Kundera
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku snežana stanković na korisnoj poruci: | ||
A M G (5.10.2008), aerochivija (13.9.2008) |
![]() |
#769 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Naš čovek nije ponosan ako je pročitao knjigu ili gledao film, naš čovek je ponosan kad se napio k'o svinja i ispričao koliko je čaša popio i da je pojeo pedeset čevapčića.
Ljuba Popović, slikar Poslednja ispravka: zoran845 (14.9.2008 u 16:26) Razlog: š |
![]() |
![]() |
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
A M G (5.10.2008), aerochivija (14.9.2008), Ajron Mejdn (4.11.2008), leka (16.9.2008), Lokigodofirendlies (14.9.2008), oluja (21.9.2008) |
![]() |
#770 |
Deo inventara foruma
|
![]() Welcome! Greetings my fellow Americans. And girl ones, too. These are times of divisions. Red states and blue states. The have-nots and the have-tons-of. The imbecilic, and the amazingly even more imbecilic. But our America is an enormous fondue pot, where smelly cheeses of all types can meld together in a sort of warm oily mass, for citizens and non-legal residents alike to dip dry bread crumbs on a long metal stick into. It is my duty to bridge these societal gaps, or at least mince along the fine line between them as deftly as a damn ballerina. ... Will I seek re-election in the year 2008? I-don't-know-maybe-what-the-hell-sure-I-guess-so. Over the next months I will determine the will of the electorate... and when I say "electorate," I actually don't have a clue what it means, though I suspect it's some type of scalp condition. In my short time in office, I have learned much about our great nation, for instance; that I can order a tuna fish sandwich from the White House kitchen at 5:00 AM and then send it back at the last minute in favor of a meatball sub. Or, that my motorcade can drive right over a hobo without any apparent repercussions. I will be addressing you frequently my loyal brethren, citizens, brothers and/or sisters, livestock and upright walking reptile/human hybrids but for now I bid to all those patriots who carry in their hearts a national pride in our own unique culture... "Adieu." Poruka Maksa (zeca iz dueta "Sam & Max"), "predsedničkog kandidata na novembarskim izborima", biračima u USA. Poslednja ispravka: zoran845 (17.9.2008 u 11:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Basterd...
|
![]()
I didn't say do what I do, I said do what I say - George Clooney (iz filma From Dusk Till Dawn)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
U zemlji koja ima dobru vlast, siromaštvo je nešto čega se treba stideti. U zemlji koja ima lošu vlast treba se stideti bogatstva. Konfučije
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku snežana stanković na korisnoj poruci: | ||
leka (12.10.2008), Vuckovic Veljko (19.10.2008) |
![]() |
#773 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Smeh je lek za dushu.
![]() Ko umije njemu dvije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]()
Dr. Gregory House: ''It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what''.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku steve89 na korisnoj poruci: | ||
crazy_LG (26.9.2008), Ice-Man (30.9.2008), oluja (30.9.2008), Vuckovic Veljko (19.10.2008), Wolverine (21.9.2008) |
![]() |
#775 |
Veteran
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 302 puta na 168 poruka
|
![]()
"Dok ne probam lava, za mene je svinja kralj životinja" Dragan K.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Banned
|
![]()
I'm British you muppet-Psycho
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U Nišu jutros po prvi put posle dobre dve nedelje pošteno zasijalo Sunce, pa me podseti na besmrtnog Antona Pavloviča.
Kad Sunce sija ![]() A.P. Čehov |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#778 |
Član
Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 73 puta na 48 poruka
|
![]()
Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
![]() ![]() George Carlin! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Banned
|
![]()
Zanima me iskljucivo ruzna strana zivota. Herojstvo, patos , neustrasivost, cojstvo , higijena,moral,patetika i hrd-mrski su mi i kao reci i kao osecanja.
Iz dnevnika Danila Harmsa 1937. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
U vremenom i burnom žilištu
čovjeku je sreća nepoznata – prava sreća, za kom vječno trči; on joj ne zna mjere ni granice: što se više k vrhu slave penje, to je viši sreće neprijatelj. Petar Petrović Njegoš, "Luča mikrokozma" |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Omiljeni akcioni (HnS) cRPG | Eni | Role-Play | 92 | 10.3.2019 19:54 |
Vaši omiljeni crtani filmovi... | Covenant | Kompjuteri i film | 484 | 18.9.2013 0:15 |
GRAFITI | Teva | Cvet kompjutera | 413 | 31.10.2010 17:15 |
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis | U Jogurtu Nema Kostiju | O SK-u uopšte | 2 | 6.2.2007 17:23 |