![]() |
![]() |
![]() |
#721 |
Veteran
Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka
|
![]()
Follow me, lead me or get the hell out of my way.
Gen. Paton |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Losion za sunčanje
U svakom odraslom čoveku čuči govornik na diplomskoj svečanosti koji crkava od želje da nastupi, od života iscrpljena sveznalica željna da nagvažda mladim ljudima koji bi radije da voze rolere. Većina nas, avaj, nikada neće biti pozvana da prosipa seme mudrosti uparađenim diplomcima, ali možemo bar da se zabavimo pišući "Vodič kroz život za diplomce". Pozivam i podržavam svakog ko ima preko 26 godina da proba ovo i hvala vam na pokušaju. Dame i gospodo generacije školske 1997: Mažite se losionima za sunčanje. Kad bih mogao da vam ponudim samo jednu stvar, preporučio bih losion za sunčanje. Dugoročne blagodeti losiona za sunčanje dokazali su naučnici, dok ostali saveti koje ću vam dati počivaju samo na mom ličnom vrludavom iskustvu. Sada ću vam ih predočiti. * Uživajte u moći i lepoti svoje mladosti. Uf, zaboravite ovo: moć i lepotu svoje mladosti nećete spoznati sve dok ne uminu. Samo, verujte mi, za dvadeset godina ćete gledati svoje sike i shvatiti, na sada nepojmljiv način, koliko ste mogućnosti pred sobom imali i kako ste fantastično izgledali. Niste tako debeli kako vam se čini. * Ne brinite o budućnosti. Ili brinite, ali znajte da će vam zabrinutost pomoći koliko i žvakanje žvake pomaže da rešite algebarsku jednačinu. Pravi problemi u vašem životu su obično stvari koje vam ne padaju na pamet dok brinete, stvari koje vas zaskoče jednog dokonog utorka u 4 po podne. * Svakog dana uradite jednu stvar koja vas plaši. * Pevajte. * Ne igrajte se tuđim srcima. Izbegavajte ljude koji se igraju vašim. * Čačkajte zube. * Ne traćite vreme na ljubomoru. Nekad ste na čelu, nekad na začelju. Trka je duga, i, na kraju krajeva, trkate se samo sa samim sobom. * Pamtite primljene komplimente. Zaboravljajte uvrede. Ako uspete u ovome, kažite i meni kako je to moguće. * Čuvajte stara ljubavna pisma. Bacajte stare bankovne izveštaje. * Protežite se. * Ne krivite sebe ako ne znate šta želite da uradite sa svojim životom. Najinteresantniji ljudi koje poznajem nisu znali sa dvadeset dve šta žele da urade sa svojim životima. Neki od najinteresantnijih četrdesetogodišnjaka koje poznajem to još uvek ne znaju. * Uzimajte puno kalcijuma. Budite dobri prema svojim kolenima. Nedostajaće vam kad otkažu. * Možda ćete se oženiti, možda ne. Možda ćete imati decu, možda ne. Možda ćete se razvesti sa 40, možda ćete se blesaviti na proslavi sedamdesetpetogodišnjice venčanja. Šta god da uradite, ne hvalite se previše, a nemojte ni da se kudite. Vaši izbori su samo upola šansa. Kao i izbori svakog drugog čoveka. * Uživajte u svom telu. Koristite ga na svaki mogući način. Ne plašite se svog tela, a ni onoga što drugi o njemu misle. To je najmoćnije sredstvo koje ćete ikada imati. * Igrajte, pa makar nemali gde drugde to da radite do u svojoj dnevnoj sobi. * Čitajte uputstva, i kad ih se ne pridržavate. * Ne čitajte magazine o lepoti. Od njih ćete samo sebi izgledati ružni. * Upoznajte svoje roditelje. Nikada ne znate kada će zauvek nestati. Budite dobri prema braći i sestrama. Oni su vam najbolja veza sa ličnom prošlošću i ljudi koji će najverovatnije ostati uz vas u budućnosti. * Shvatite da prijatelji dolaze i prolaze, ali treba da se držite ono malo dragocenih. Trudite se da premostite jazove koje stvaraju udaljenost i životne navike, jer što ste stariji sve su vam potrebniji ljudi koji su vas znali kad ste bili mladi. * Jedno vreme živite u Njujorku, ali idite pre no što od njega ogrubite. * Jedno vreme živite u severnoj Kaliforniji, ali idite pre no što zbog toga omekšate. * Putujte. * Prihvatite neke nepromenljive istine: cene će uvek rasti, političari će biti ženskaroši. I vi ćete, kao i svi drugi, ostariti. A kad ostarite, umišljaćete da su cene bile razumne, političari bili plemeniti a deca poštovala starije od sebe. * Poštujte starije ljude. * Ne očekujte da vas neko drugi izdržava. Možda imate neko nasledstvo, možda imate bogatog supružnika, ali nikad ne znate kada nešto od toga može da nestane. * Ne petljajte mnogo sa svojom kosom ili će ona kad vam je 40 izgledati kao da vam je 85. * Pažljivo birajte od koga ćete primiti savet, ali imajte strpljenja za onog ko vam ga daje. Savet je neka vrsta nostalgije. Davanje saveta je kao vađenje prošlosti iz đubrišta, njeno brisanje, prefarbavanje loših delova i njeno prodavanje kao nešto što ona nije. Ali verujte mi za ono o losionu za sunčanje. Zašto je ovaj (poduži) citat poseban? Zato što je ovaj govor moglo da napiše svako prokleto ljudsko biće koje je zašlo u odredene godine (neko vidi pre, neko kasnije), a nije. Napisao ga je samo jedan čovek - američki pisac Kurt Vonegat. Spoiler za poreklo:
![]() Poslednja ispravka: zoran845 (21.5.2008 u 12:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 28 puta na 16 poruka
|
![]()
"Never confuse being lazy w/being apathetic. We lazy people are not apathetic. Apathetic people don't care about anything. Lazy people care, we just don't do anything about it"
I sad moj slobodan prevod:"Nikad nemojte mijesati ljenost saapatijom.Mi lijeni ljudi nismo apaticni>Apaticnim ljudima nije stalo ni do cega.Lijenim jeste stalo, mi samo nista ne radimo povodom toga" Meni nepoznat autor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Član
|
![]()
"Covjek koji nikada ne grijesi je covjek koji nikad nista ne radi" Ja sam ovo cuo od mog caleta a sad gdje je on ovo cuo ne znam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Veteran
|
![]()
Everything is personal when you are a person.
iz filma Fallen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Veteran
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 302 puta na 168 poruka
|
![]()
I ja sam cuo po nesto od caleta i nemam pojma odakle je
"Ni pametnom steci, ni ludom ostavi" |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Ne veruj nikome, do samome sebi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Veteran
Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 302 puta na 168 poruka
|
![]()
"bolje da ne gledam...mozda sam stvarno tamo..." Sofronije
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Martok na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (7.7.2008) |
![]() |
#729 |
Starosedelac
|
![]()
"Gde postoji zelja ,postoji i otpor"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku zone2403 na korisnoj poruci: | ||
Vuckovic Veljko (14.6.2008), Wolverine (7.7.2008) |
![]() |
#731 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
The greatest gift you can give someone is your time because when you are giving someone your time, you are giving them a portion of your life that you will never get back.
Hard work never killed anybody, but why take a chance? Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Član
|
![]()
“We have the wolf by the ears, and we can neither hold him, nor safely let him go. Justice is in one scale, and self-preservation in the other.”Tomas Dzeferson
Ne znam zasto al mene je ovaj citat zadivio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Starosedelac
|
![]()
To learn to succeed,you must first learn to fail.
(Michael Jordan) |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Član
|
![]()
Bolje ziv nego mrtav... Iz stripa Alan Ford...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
|
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=VHeDhItk7dY http://en.wikipedia.org/wiki/Wear_Sunscreen Meni je naročito bilo zanimljivo ono o odluci Zagrebačkog fakulteta elektrotehnike i računarstva da dotičnu pesmu (citat) puštaju pri svakoj svečanoj dodeli diploma. Cool. ![]() Poslednja ispravka: Ulmawen (7.7.2008 u 13:36) Razlog: nemoj molim te citate preko pola strane ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pre nekih godinu dana ubacio sam ovde citate iz prve knjige "Beograde, dobro jutro". Evo sada nekoliko njih iz druge knjige:
Imati prijatelje, to znači pristati na to da ima lepših, pametnijih i boljih od vas. Ko to ne može da prihvati, nema prijatelja. Što je neko dalje od drugih ljudi, sve lepše misli o sebi. Mladi bi hteli ono što stari imaju. Stari bi voleli ono što mladi mogu. Međutim, ne može se i jedno i drugo. Prvo ćete samo moći a onda ćete samo imati. Pogubili smo decu u velikim stanovima i više ne možemo da ih pronađemo. Dete koje ima svoju sobu sve je manje naše dete. Svoja soba, to je dobro rešenje samo za decu koja imaju loše roditelje. Deca dobrih roditelja nisu zaslužila da žive sama. Poštenje je ukinuto a da o tome nismo na vreme obavešteni. Ko je to prvi saznao preko neke veze, na vreme je rešio sve svoje probleme. Sad, kad je došao red na nas, može se dogoditi da se poštenje ponovo vrati. Budite dobri i delikatni. Birajte koga ćete obradovati svojim uspesima a koga svojim nesrećama. Svima nam je potreban neko ko će nas voleti mnogo, galantno, bez ostatka. Zatim nam je potreban još neko kome ćemo svu tu ljubav vratiti. Nemojte se ženiti zbog noći. Noću možete i spavati. Tražite ženu koja će vam rešiti problem dana. Budite i lepi, i pametni, i sposobni u granicama pristojnosti. Samo toliko da ne ponižavate druge. Ako vam je teško da učite, udajte se. Ako ne možete da nađete posao, rodite dete. Mali problemi uspešno se rešavaju većim. Nemojte ovo jutro trošiti na uzdisanje i kajanje zbog onoga što je bilo juče. Pokušajte da danas izbegnete ono zbog čega biste se mogli kajati sutra. Teško je biti sam. Od toga je jedino teže kad su dvoje sami. Vajka nam se jedan starac: Da sam znao da ću ovoliko živeti, više bih vodio računa o svom zdravlju. Niko toliko ne brine o sebi kao oni koji nikom drugom nisu potrebni. Mnogo, to je svakoga dana po malo. A za to treba imati strpljenja. Mi bismo hteli mnogo, ali odjednom. A pošto ne može ni odjednom ni lako, mi odustajemo od svega, ne treba nam ni malo. Muž je ime za onoga koji vas je nekad voleo. Žena je ime za onu koja je volela nekog drugog, a udala se za vas. Mnogim ljudima prošao je život u strahu da ne pogreše. I, uglavnom, nisu imali većih grešaka. Život im je prošao bez grešaka i bez smisla. Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva. Da smo duvali, umesto što smo toliko govorili na sastancima, možda bismo i pokrenuli neke stvari. Otvorilo se nebo pa gledamo i razmišljamo: Ima li života na drugim planetama ili i tamo samo rade, jedu i spavaju? Dušan Radović |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#737 | ||||
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
Povodom današnjeg dana, par citata (sa wikipedije
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nikola Tesla
|
||||
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Sun Tzu na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#738 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
As long as Joey Perry doesn’t come out in a thong, I’ll be fine.
Steven Tyler sa svog bloga...A najbolje je kad je cuo o 6000tom gigu(svirci) Teda Nudgeta i rekao: "Ja mislio on prica od hddu..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Banned
Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 95 puta na 54 poruka
|
![]()
''Ako vidis veliku grupu ljudi koji id u prema tebi,ides pogresnim putem''
To je poslovica jednih mudraca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako vidiš bankara da se baca kroz prozor - skoči za njim. U pitanju je sigurno neki unosan posao.
Volter & Graučo Marks |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Omiljeni akcioni (HnS) cRPG | Eni | Role-Play | 92 | 10.3.2019 19:54 |
Vaši omiljeni crtani filmovi... | Covenant | Kompjuteri i film | 484 | 18.9.2013 0:15 |
GRAFITI | Teva | Cvet kompjutera | 413 | 31.10.2010 17:15 |
DVD peticija - Izglasajmo DVD uz omiljeni časopis | U Jogurtu Nema Kostiju | O SK-u uopšte | 2 | 6.2.2007 17:23 |