Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.1.2014, 23:46   #7001
Lazar95
Veteran

Član od: 26.8.2008.
Zahvalnice: 402
Zahvaljeno 47 puta na 40 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lazar95
Određen forumom Re: The Elder Scrolls V - Skyrim

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Moj skyrim trenutno izgleda slicno:

Spoiler za ScreenShots:

Samo sto mi pojede preko 3 GB memorije na grafici pa ume da "padne" igra. Moracu da smanjih daljinu tekstura tj. uGridsToLoad sa 7 na 5.
Da nije malo previse?
Lazar95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.1.2014, 2:07   #7002
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.387 puta na 715 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Tri kile post efekata za poneti
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.1.2014, 2:17   #7003
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

ENB modovi su u principu okej da se malo istera želja ali jako brzo postanu nepotrebni jer veliki broj non-ENB modova može da postigne odlične vizuelne rezultate uz mnogo manje hardverske zahteve i bez frame-dropova.

Recimo Optimized Bethesda HD texture pack (ili Skyrim HD) + Climates of Tamriel + ELFX + Lanterns of Skyrim + Realistic Water = potpuno druga igra.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
real022 (14.1.2014)
Stara 15.1.2014, 22:35   #7004
madsrdjan
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka

Veruj mi, za sada, što se tiče vizualnog doživljaja, ENB je neprevaziđen.
U zadnjih godinu dana sam probao sve i svašta ali ENB je ENB.
Teram RealVision ENB sa brdo 4k tekstura i oko 150 raznih modova na i5 4570+650TiBoost i na otvorenom imam oko 40 frejmova (što je meni prihvatljivo) dok unutra je zakucano na 60. Naravno, mogu još da iscedim 5-10 frejmova više ako isključim ambient occlusion ali nema potrebe, i ovaj frejmrejt mi je super. Jedino sam gasio DoF - ne volim taj efekat.

A zašto kažem da je ENB najbolji? Pored toga što omogućava da igra koristi još 4 GB ram-a, od verzije 0.2xx omogućava da oblaci prave senke. Kad sam to video u igri suza mi je krenula u oku
Fenomenalno kako izgleda. Još bolje kad aktiviraš i CoT-weather patch koji doda volumetric fog...

@parablenta: Ja sam koristio ugrids 5 ali sam ubacio neke modove koji daju raznim predmetima full lod, tako da dooosta bolje izgleda. Recimo potok i zidovi Witerun-a. Kada aktiviraš te modove ove stvari se vide super čak sa Throat of the world.
madsrdjan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.1.2014, 22:44   #7005
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
madsrdjan kaže: Pregled poruke
@parablenta: Ja sam koristio ugrids 5 ali sam ubacio neke modove koji daju raznim predmetima full lod, tako da dooosta bolje izgleda. Recimo potok i zidovi Witerun-a. Kada aktiviraš te modove ove stvari se vide super čak sa Throat of the world.
Cool, pogledacu to ako ikada krenem po 4ti put da prelazim Skyrim.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.1.2014, 0:57   #7006
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
bojan1080 kaže: Pregled poruke
mislim da sam pitao vec ali ajde opet da li ima neki mod da boje budu nekako prirodnije, nervira me to silno sivilo, samo malo da bude normalnija boja
FXAA, http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/131/?
Stara 16.1.2014, 7:25   #7007
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka

ENB. Imaš gomilu njih na Nexusu. Svaki menja boje i osvet5enje na svoj način, i može da se konfiguriše...izgooglaj, "best ENB for Skyrim" ili slično.
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.1.2014, 21:14   #7008
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka

Skyrim has sold over 20 million units, Bethesda announces

http://www.vg247.com/2014/01/27/skyr...sda-announces/

Zasluzeno
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci:
Leonida (28.1.2014)
Stara 29.1.2014, 1:30   #7009
perablenta
Deo inventara foruma

Ah to ti je zivot i svet.

Postoji mnogo primera izvrsnih igara koje jednostavno nisu uspele da se probiju na trzistu a bolje su duplo od igara koje se prodaju u 1000x vise primeraka.

Ja bih samo naveo :
FreeSpace, Psychonauts, Beyond Good & Evil, Mirror's Edge, Freedom Fighters, Planescape: Torment, Sacrifice, Mafia, Giants: Citizen Kabuto, Black and White, Titan Quest i ima tu sigurno jos igara.

Dok sa druge strane imamo WoW, GTA, CoD, Sims, Diablo 3.
Assassins creed, Total War i Battlefield polako prelaze u ovu grupu. Need for Speed je odavno tamo

Elder Scrolls V Skyrim spada u trecu grupu gde se nalaze igre koje su dovoljno dobre igre a probile su se zbog reci hvale od strane samih igraca ili zbog neceg jedinstvenog kao sto je moding community za Elder Scrolls. (i naravno 100 miliona FUS RO DAH YouTube videa)

Ja bih tu stavio Civilization, Crysis, EVE, Bioshock, Fallout(3 i NV), Fifa, Pes, FarCry, Tomb Raider, Hitman, Mafia, Arma, Company of Heroes, Dark Souls, The Witcher, Torchlight, Half Life, Counter Strike, StarCraft...

A sada bih samo povukao jednu paralelu izmedju ovih grupa. Uspesne igre, bez obzira na kvalietet dobijaju nastavke uvek. SVAKA igra koju sam ovde naveo ima bar 2 nastavka a neke vise nego sto se moze nabrojati. Igre iz prve grupe SVE imaju kvalitet... a samo tri imaju po jedan nastavak.
Stara 29.1.2014, 3:26   #7010
simke85
Starosedelac

Član od: 19.11.2009.
Zahvalnice: 1.349
Zahvaljeno 415 puta na 211 poruka

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
Skyrim has sold over 20 million units, Bethesda announces

http://www.vg247.com/2014/01/27/skyr...sda-announces/
Bethesda announced that over 20 million copies of the game had been sold; of those sales, 59% were for the Xbox 360, 27% for the PS3, and 14% for the PC.
simke85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2014, 4:10   #7011
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.387 puta na 715 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Kakav god TES da ispadne on je u svakom slucaju odlicna investicija zbog TES Construction Kit-a. Jedna grupa ljudi se uci modovanju (samim tim delimicno i pravljenju) igre, dok druga za dzabe uziva u njihovom produktu. Eno Morrowind danas izgleda duplo bolje od Obliviona i izlaze izuzetno kvalitetni modovi za landmass, questove, grafiku i sta sve ne. Naravno to dovodi do cinjenice da se developeri ulenje te se ne potrude dovoljno da ispoliraju i dorade igru bas zbog toga (a mogu da naprave odlican sadrzaj kada ih ne mrzi), ali kada realno pogledamo "dobar" je neki minimum koji ispune - sto ne znaci da treba da budemo zadovoljni time, ali opet kao krajnjem kupcu odnos ulozeno/dobijeno na neke duze staze je savrsen.

P.S. Takodje Bloodlines nije dobio zasluzenu paznju niti prodaju, sto je ogromna steta, ali opet takve igre nisu za svakoga - kao sto nisu ni sva kola, filmovi, muzika itd.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2014, 10:52   #7012
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka

Najveca mane kod Skyrim-a jesu tehnicke prirode to pogotovu vazi za PC mada koliko vidim i PS3 je imao svoju dozu problema...no sve ostalo za mene je bilo na vrhunskom nivou...(posebno mi se svideo osecaj slobode tj da mogu otici bilo gde i istrazivati do besvesti) mislim da sam u jednoj nedelji nakucao izmedju 100-150 sati igranja...da definitivno je zasluzio toliki uspeh...meni je TES omiljeni serijal, poceo sam ga igrati sa 19 godina...jedino sto smatram kao manu jeste sto sam prvo odigrao Oblivion (tada se i pojavio) tako da posle nikako nisam mogao da se naviknem na Morrowind...

PS A da ne zaboravim na community...TES-ovo najace oruzije...najbolja gaming zajednica (po meni)
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2014, 11:55   #7013
vetar.
Starosedelac

Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 225 puta na 185 poruka

Meni je Skyrim odlična igra i stvarno ne znam šta bi menjao da bude bolja.
Dosta mi je bolja od Obliviona, koja inače nije loša igra ali su mi dve stvari ubijale volju za igrom, opšte levelovanje igrača sa svetom i identične tamnice i pećine, kod Skyrima naravno toga nema ali mi baš nekako fale goblini.
vetar. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2014, 16:03   #7014
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
vetar. kaže: Pregled poruke
Meni je Skyrim odlična igra i stvarno ne znam šta bi menjao da bude bolja.
Kao prvo, da izmenis kvestove, da bas svaki ne bude fedex smaracina ili genocid po tamnicama. Kao drugo, da se malo potrudis da napises nekog NPC-a koji ce imati vise personality-a od ebenog mudcrab-a. Trece, da popravis malo loot, da ima vise unikatnih item-a, kako bi imao podsticaj da cistis tamnice, itd.. Skyrim je uzasan na svim ovim poljima, i kao takav ne moze biti dobar RPG. Bauljanje svetom ko muva bez glave je jedini plus koji vidim, ali to nije dovoljno da ga iskupi.

Sto se Obliviona tice, ako izuzmes levelovanje protivnika i donekle jednolican svet, u svemu ostalom je bio bolji- uporedite samo guild kvestove i sve ce vam biti jasno. Skyrim je namenjen neukim konzolasima, ljubiteljima MMORPG-ova i onima koji vole da gube vreme radeci repetitvne aktivnosti u video igrama, a ne pravim ljubiteljima RPG-ova, koji su uz zanr jos od prvog Fallouta, Baldura.. Boli me dusa kada vidim da ce ovo bezdusno smece verovatno ostati zapamceno kao najbolje ocenjeni RPG ikada, sto je pravi zlocin protiv covecnosti..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
filpan (30.1.2014), Krilce (29.1.2014), Marko (9.2.2014), Obtainer (29.1.2014), Rainman (29.1.2014), Skenderevo (29.1.2014)
Stara 29.1.2014, 17:18   #7015
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Boli me dusa kada vidim da ce ovo bezdusno smece verovatno ostati zapamceno kao najbolje ocenjeni RPG ikada, sto je pravi zlocin protiv covecnosti..
Nije ni to u potpunosti losa stvar. Igre kao sto je novi Dragon Age i The Witcher ce imati vece trziste, ulaze se vise novca u te igre i bice bolje jer se na osnovu uspeha Skyrima temelji premisa da je RPG trziste jos uvek valid silver mine ako ne gold.

A takodje svako kome smeta Skyrim kao komercijala ce dati svoj novac kickstarter projektima kao sto je Wasteland 2 i slicno.
Stara 29.1.2014, 17:33   #7016
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Kao drugo, da se malo potrudis da napises nekog NPC-a koji ce imati vise personality-a od ebenog mudcrab-a.
:D

Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
jozvan_Kg (1.2.2014), Krilce (29.1.2014), LoshMeeBre (29.1.2014), nameless1 (30.1.2014), Rainman (16.2.2014)
Stara 29.1.2014, 20:14   #7017
vetar.
Starosedelac

Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 225 puta na 185 poruka

Citat:
Kao prvo, da izmenis kvestove, da bas svaki ne bude fedex smaracina ili genocid po tamnicama. Kao drugo, da se malo potrudis da napises nekog NPC-a koji ce imati vise personality-a od ebenog mudcrab-a. Trece, da popravis malo loot, da ima vise unikatnih item-a, kako bi imao podsticaj da cistis tamnice, itd.. Skyrim je uzasan na svim ovim poljima, i kao takav ne moze biti dobar RPG. Bauljanje svetom ko muva bez glave je jedini plus koji vidim, ali to nije dovoljno da ga iskupi.

Sto se Obliviona tice, ako izuzmes levelovanje protivnika i donekle jednolican svet, u svemu ostalom je bio bolji- uporedite samo guild kvestove i sve ce vam biti jasno. Skyrim je namenjen neukim konzolasima, ljubiteljima MMORPG-ova i onima koji vole da gube vreme radeci repetitvne aktivnosti u video igrama, a ne pravim ljubiteljima RPG-ova, koji su uz zanr jos od prvog Fallouta, Baldura.. Boli me dusa kada vidim da ce ovo bezdusno smece verovatno ostati zapamceno kao najbolje ocenjeni RPG ikada, sto je pravi zlocin protiv covecnosti..
Ma jok , meni je Skyrim odličan i ovakav, ali kapiram šta hoćeš da kažeš.
Meni je recimo i Fallout 3 jedna od najboljih igara koje sam igrao, a znam da su je fanovi starijih Fallout igara napljuvali.
vetar. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.1.2014, 11:13   #7018
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

^Verovatno spadaš u grupu onih za koje je rekao da je Skyrim namenjen.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maladikt na korisnoj poruci:
filpan (30.1.2014)
Stara 30.1.2014, 14:14   #7019
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Neka sam odredi u koju podgrupu spada, pa da ga pecatiramo.
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.1.2014, 14:51   #7020
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Kakvo crno imerzivno open world iskustvo sa dosta slobode i dubine, malo malo pa neki bag ili nebuloza, balans u TES igrama ne postoji od Morrowinda a ni njemu nije bio jedan od primarnih atributa, Fallout 2 je imerzivno open world iskustvo sa dosta slobode i dubine, kakva crna sloboda u Skyrimu, da mozes slobodno da izaberes da li ces ocistiti od generickih mobova prvo pecinu ili rudnik i tu se izbor zavrsava, dok u pravom RPG-u svaki potez moze dijametralno da ti promeni igru.

Zabava je vrlo klizav pojam, zato sto je nekom zabava da glada u vatru, nekom da naduvan igra Necromaniu, licno sam nekad davno ponekad znao da otvorim AoM editor i pravim svoj polis, i vrhnski sam se zabavljao, ali treba biti retard i reci da je AoM editor bolja igra od Arcanuma.

To sto se naziva elitizam meni na primer zvuci vise kao ukus ili jos bolje standardi. Recimo ja nisam odrastao na Commodoru meni je Oblivion jedan od prvih RPG-eva i bio mi je vrh, posle sam od open-worlda igrao recimo Fallout keca i pored sve tehnicke inferiornosti sam nasao sam da je jednostavno bolji, sto se kasnije ponovilo jos par puta. To ne znaci da Oblivion nije dobar, nego jednostavno nije ni blizu vrhu zanra.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, elder scrolls, skyrim

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls 5 dzangrizalo Role-Play 4 17.1.2010 0:51
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:43.