Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.5.2017, 11:36   #6821
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 610 puta na 369 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Hm, razmišljao sam ja da se vratim i prvoj i drugoj igri, a onda kad se prisetim svih onih fetch questova u kecu i lutanju po močvarama, obeshrabrim se xD.
Dvojka mi čak i nije bila ništa posebno, previše pojednostavljen combat da bi mi ležao, a i nju sam mogao da pokrenem tek kad sam dobio nov komp krajem prošlog leta, dakle samo da izguram radi priče i pripreme za trojku

Razmisliću. Ovo je možda samo još jedan način građenja prokrastinacije u nadolazećem ispitnom roku, koji mi se ne smeši optimistično
Cracked But Whole je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.5.2017, 13:35   #6822
Rkoma
Starosedelac

Član od: 12.8.2010.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 207 puta na 130 poruka

http://imgur.com/725hvKU nije htelo preko opcije za sliku da mi okaci.
E o ovome pricam. U velenu sam i pratim ovaj quest i gde ja sada da idem gde je taj inn?
Rkoma je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.5.2017, 13:40   #6823
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 682 puta na 432 poruka

Citat:
Rkoma kaže: Pregled poruke
http://imgur.com/725hvKU nije htelo preko opcije za sliku da mi okaci.
E o ovome pricam. U velenu sam i pratim ovaj quest i gde ja sada da idem gde je taj inn?
Ti si na skroz pogrešnoj mapi, to je mapa White Orchard-a. Idi do signposta, pritisni space za world map i onda izaberi Velen.
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Vladimirus86 na korisnoj poruci:
Laserstorm (28.5.2017), Rkoma (28.5.2017)
Stara 28.5.2017, 13:56   #6824
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
Vladimirus86 kaže: Pregled poruke
Ti si na skroz pogrešnoj mapi, to je mapa White Orchard-a. Idi do signposta, pritisni space za world map i onda izaberi Velen.
What he said.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.5.2017, 14:13   #6825
Rkoma
Starosedelac

Član od: 12.8.2010.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 207 puta na 130 poruka

Haha haha! Znaci ja cu ovu igru da igram 800h.
Hvala ti na prosvetljenju.
Rkoma je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.5.2017, 18:43   #6826
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka

Nadam se da mi nećete zameriti što MALO skrećem sa teme (nije reklama).
Nedavno sam kod ortaka naleteo na jedan prilično zanimljiv strip krajnje idiotskog imena "Dragonero" (slika 1). Stvar je u tome što strip bez trunke stida krade od mnogih poznatih franšiza, a razlog što ovo postujem ovde je to što glavni lik ima belu kosu koju vezuje u rep pozadi i ima ožiljak preko levog oka (slika 2) i nikako da ukapiram na koga me podseća.
Inače, mnogo toga je "pozajmljeno" od "Gospodara prstenova" (slika 3 - mape imaju neverovatno slične fontove kao oni iz filma), čak su i neki motivi "Igre prestola" (veliki zid i Whitewalkers-i) ovde samo pod drugim imenom i za nijansu drugačiji, malo "Valerijana", malo "Astera Blistoka", začinjeno prikazom nalik na rane radove Hermana (Džeremaja, Komanča, Bernard Prins, Jugurta...) i, začudo, sve to smućkamo u jednu fantasy/sci-fi mućkalicu koja je poprilično zanimljiva.
Nadam se da mi admini neće zameriti, ali ovakva "krađa" lika Geralta je zaista smešna!
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	01.jpg
Viđeno:	68 puta
Veličina:	90,0 KB
ID:	55902   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	02.jpg
Viđeno:	70 puta
Veličina:	97,4 KB
ID:	55903   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	03.jpg
Viđeno:	63 puta
Veličina:	101,0 KB
ID:	55904  
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 0:11   #6827
Woof
Član

Član od: 27.1.2010.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 36 puta na 17 poruka

Ne znam da li sam naisao na bug ili nesto drugo...
Mislim da je sve spoiler free.

Posle questa 'In Wolf's clothing' (Skellige, Hindersfjall) sam se setao pored sela Lofoten i s planine video copor vukova i dva tri portala su se otvorila i pojavilo se desetak onih Wild Hunt Hounds. Jedva sam ih pobio, (oni su level 12, a ja 23) ali se stalno iznova pojavljuju. Posle sam otisao do onog Ice Trolla i usred fajta s njim pojavise se 5, 6 houndova, pobijem njih i opet se pojavi nekoliko komada.

Da li je to normalno? Mislim, mogu ja njih tako cistiti, ali ne bih da moram konstantno bezati i boriti se gde god krenem. Kao da se nesto pokvarilo i sada se stalno pojavljuju.
Inace, radim sporedne questove, main quest mi je jos na nekom 11, 12 nivou, trebam se naci s Yennefer.
Woof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 6:20   #6828
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Ne sjećam se da se meni to desilo.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 11:12   #6829
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 682 puta na 432 poruka

Citat:
Woof kaže: Pregled poruke
Ne znam da li sam naisao na bug ili nesto drugo...
Mislim da je sve spoiler free.
To je bug iz stare verzije koji bi trebalo da je popravljen.
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 16:16   #6830
Woof
Član

Član od: 27.1.2010.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 36 puta na 17 poruka

Ucitao sam poziciju od pre nego sto se to desilo, pa sam radio main quest sve dok nisam poigrao s Ciri gde sam morao bezati od houndova (quest Nameless). Kontam mozda su se tu neka prepletanja desila pa je zabagovano. Zavrsio sam sad i Last Wish quest pa cu mozda da okusam srecu ponovo tamo, da odem do Ice trolla pa da vidim sta ce biti.
Woof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 22:32   #6831
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.074 puta na 2.444 poruka

Godinu dana nisam mogao da se nateram da odigram Blood and Wine. Kretao više puta, igrao malo ali sve je to na silu išlo, nisam mogao da se uživim u ovaj svet "Witcher u zemlji čuda" i juče sam konačno priznao sebi da džaba držim prostor na hardu pa je pao uninstall.

Ne znam šta se desilo, main story sam sa slašću odigrao, HOS takođe nakon malo pauze da prebolim svoj bad-ending. Ali ovo nikako nije išlo.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2017, 22:58   #6832
vlado85
Član

Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 17 puta na 14 poruka

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Godinu dana nisam mogao da se nateram da odigram Blood and Wine. Kretao više puta, igrao malo ali sve je to na silu išlo, nisam mogao da se uživim u ovaj svet "Witcher u zemlji čuda" i juče sam konačno priznao sebi da džaba držim prostor na hardu pa je pao uninstall.

Ne znam šta se desilo, main story sam sa slašću odigrao, HOS takođe nakon malo pauze da prebolim svoj bad-ending. Ali ovo nikako nije išlo.
Nisam obrisao još, ali na silu ide. Bolje je što je tako jer imam više vremena za posao
vlado85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2017, 9:09   #6833
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

...

Igra kakva izadje jednom u 10 godina...
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
Dovahkiin (1.6.2017)
Stara 3.6.2017, 16:09   #6834
Sokokonj
Član

Član od: 1.9.2011.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 42 puta na 20 poruka

E ljudi,

Već dugo lurkujem na forumu sveta kompjutera i u prethodnih 3-4 godine bio sam svedok (i sam žrtva) velikog hajpa oko Witchera 3 i na posletku opšteg oduševljenja završnim proizvodom. Pre par meseci konačno sam uzeo jaku konfiguraciju koja tera W3 izuzetno dobro i odlučio da vidim o čemu je reč. Imam posle tog iskustva potrebu da podelim svoje nezadovoljstvo sa vama. Inače bio sam veliki fan obe prethodne igre.

Odustao sam da igram W3 negde pri 30 nivou igre na ostrvu skelliga, prosto monotonost sadržaja igre me je ubila. Igra nema nikakav osećaj otkrića, nikakvo istraživanje, osećaj igranja je monoton, mini mapa posreduje igrom na nivou na kojem poenkad imam osećaj da uopšte i ne igram igru, osim gventa ne postoji ni jedan element gejmpleja koji nalazim zabavnim, borba je u najboljem slučaju ok, dizajn sveta je monoton i jednoličan (ne mislim npr razliku u dizajnu između skelige i velena nego unutar velena ili skelige npr ogromne celine liče previše jedna na drugu). Na nivou gejmpleja igra je prosto isporedovana mapama,minimapama,menijima,repetativnim sadržajem, monotonim open worldom, lažnim sendboksom itd kao i assasins creed.

Ovako bih mogao do prekosutra, ušao sam u W3 sa izuzetno dobrim namerama izašao duboko razoračan. Jel imao neko slična iskustva, ili sam ja pogrešno pristupio igri.
Sokokonj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 16:47   #6835
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

They see me trollin, they hatin..

Salim se... 90% ovde je gleda kao legendarnu igru i svako je to nekako obrazlozio postovima unazad. Igra je dozivela odlican uspeh sa razlogom i mislim da ti nista od misljenja nije na mestu. Ali svakako se postuje...
Ljudi bi sad ovde mogli da se raspisu...ali meni se neda... kakva monotonost crni sine, nikakav osecaj otkrica....

Jbg, ja tvoj post ne razumem ama uopste. Kao da si igrao nesto deseto ili ti nije bilo vreme da igras...
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 16:56   #6836
helen
Veteran

Član od: 8.1.2009.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 107 puta na 87 poruka

Citat:
Sokokonj kaže: Pregled poruke
E ljudi,

Već dugo lurkujem na forumu sveta kompjutera i u prethodnih 3-4 godine bio sam svedok (i sam žrtva) velikog hajpa oko Witchera 3 i na posletku opšteg oduševljenja završnim proizvodom. Pre par meseci konačno sam uzeo jaku konfiguraciju koja tera W3 izuzetno dobro i odlučio da vidim o čemu je reč. Imam posle tog iskustva potrebu da podelim svoje nezadovoljstvo sa vama. Inače bio sam veliki fan obe prethodne igre.

Odustao sam da igram W3 negde pri 30 nivou igre na ostrvu skelliga, prosto monotonost sadržaja igre me je ubila. Igra nema nikakav osećaj otkrića, nikakvo istraživanje, osećaj igranja je monoton, mini mapa posreduje igrom na nivou na kojem poenkad imam osećaj da uopšte i ne igram igru, osim gventa ne postoji ni jedan element gejmpleja koji nalazim zabavnim, borba je u najboljem slučaju ok, dizajn sveta je monoton i jednoličan (ne mislim npr razliku u dizajnu između skelige i velena nego unutar velena ili skelige npr ogromne celine liče previše jedna na drugu). Na nivou gejmpleja igra je prosto isporedovana mapama,minimapama,menijima,repetativnim sadržajem, monotonim open worldom, lažnim sendboksom itd kao i assasins creed.

Ovako bih mogao do prekosutra, ušao sam u W3 sa izuzetno dobrim namerama izašao duboko razoračan. Jel imao neko slična iskustva, ili sam ja pogrešno pristupio igri.
Tvoje mišljenje je skroz legitimno (potpisali bi ga mnogi sa Rpgcodex recimo), ovde nemaš šanse.

Takođe sam zamerio tu monotonost i ispraznost, mada su mi se knjige mnogo više svidele nego sama igra, pa otuda i taj loš utisak. Gomila prostora, a nigde sadržaja.

Nabacani banditski kampovi za "seču", i gomila onih uzmi pare i zakolji kvestova, sve je to takva dosada da nemam reči. Kao kad detetu daš bojanku pa ono boji i boji, na kraju mu dosadi i baci. Niko ne oboji sve do kraja. Eto takav je i Twitcher, možeš sve do kraja da isprobaš, al sve na silu.
helen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 17:02   #6837
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Idem u wc.
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 17:25   #6838
helen
Veteran

Član od: 8.1.2009.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 107 puta na 87 poruka

@Dovahkiin

Koliko se sećam ti si poštovalac Gothic serijala, pa me malo iznenađuje takva odbrana Witcher-a.

Ako ćemo o najslabijim delovima u igri to je pre svega combat, tj borba je vrlo traljavo odrađena. Mislim da bi to svaki ljubitelj Gothic 1/2 morao da primeti. Sve drugo bi bilo neobjektivno.

A ako se pogledaju kvestovi, odnosno kako su napisani, pa u celoj igri nemaš 2 dobro napisana kvesta, jedini koji stvarno valja je In Wolf's Clothing
. Ostalo je iskasapljeno iz knjige ili je uzmi pare i kolji. Svestan sam da je ovo banalizovano, ali pisanje u ovoj igri svakako nije najjača strana.

Druga je stvar što su gejmeri idolopoklonici pa neće da sagledaju dobre i loše strane. Kao što ne postoji savršen čovek, ne postoji ni savršena igra. A kod Witchera barem ne mora da se puno trudi da se nađu loše strane.
helen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 17:48   #6839
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Citat:
helen kaže: Pregled poruke
Koliko se sećam ti si poštovalac Gothic serijala
Ne bih da zabadam nos u tudja posla, ali mislim da je covek igrao pogresne Piranha Bytes igre
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2017, 19:59   #6840
Cracked But Whole
Starosedelac

Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 610 puta na 369 poruka

Retko koji W3 side quest ima standardni model "ubij ovo i donesi", ne shvatam kako si mogao da voliš prva dva dela a ovu igru ne, kada u prve dve Witcher igre upravo obiluju fetch questovima koji su monotoni.
Kad pominješ banditske kampove i slično, oni jesu odrađeni šablonski ali poenta jeste što i oni nude priču, npr - naletećeš često na pisma bandita koje oni pišu svojim ženama, porodicama ili prijateljima, i ovde se priča gradi na taj način. Svako od ovih pisama obojeno je notom humora ili emocijom koje mogu da razbiju monotoniju jurenja običnih bandita.

Ako ne nastaviš sa igranjem propustićeš i dve odlične i sadržajem nabijene ekspanzije čija priča je možda i bolja nego u glavnoj igri, i koji isto nude odličan sporedni sadržaj (Blood and wine pogotovo).
Cracked But Whole je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:39.