Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.6.2013, 1:22   #6561
vboba89
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Не стижем друже, ужелим се да играм ЕТС2 и не могу никако да стигнем. Видећу вечерас да урадим то, свакако ти пуно хвала на томе, могу да те питам за још нешто ако ми затреба, што се тиче те маске?
Pitaj laxi slobodno ako negde zapnes.
vboba89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vboba89 na korisnoj poruci:
Laxi (9.6.2013)
Stara 9.6.2013, 9:50   #6562
ton_majstor
Član

Član od: 24.11.2005.
Zahvalnice: 355
Zahvaljeno 574 puta na 209 poruka

Којоте, мапе су сада модуларне и лакше их је правити, јер се посао подели међу маперима, па свако ради свој сегмент. Онда се они уклапају даље у целину.

Међутим, променили су дефиниције, па старе мапе вероватно неће лепо или уопште радити на 1.4.+

Треће, какву год ми/ви/ти мапу нацртали (Срби) СЦС је неће узети такву, већ као идеју/предложак за потенцијалну њихову, фабричку.

Да, неко ће рећи, они контактирају са независним маперима Скандинавије (она се чека после 1.4), али број градова у тој независној мапи (која има оригинал координате!) се мери десетинама, а СЦС-ова ће имати по 4-5 у Данској, Шведској и Норвешкој, те сумњам да ће независна бити и званична.

Србија НИЈЕ мала (петпут ратовала...), и не може да се провуче са 3-4 града, као Белгија, Швајцарска... и не треба да то допустимо.

Списак градова (иако сам бета-тестер и преводилац) ја нећу састављати, а веорватно ни Влада, Лазар и још неки из српског ЕТС2 тима. То ће на крају одлучити СЦС. Али, то не сме да нас спречи да мапирамо главне коридоре Србије, дотад. Напротив!

Далеко од тога да радите узалудан посао! Како видим, ти си се баш извештио (вероватно и други) и то је највећа корист од свег овог посла.

Видим да камионџијски дух, и поред СЦС-ових брљотина на почетку, и даље живи.

А то је најважније.

Ево, мали поклон за крај поруке:

Поздрав!
ton_majstor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku ton_majstor na korisnoj poruci:
Laxi (9.6.2013), Wile E. Coyote (9.6.2013)
Stara 9.6.2013, 15:32   #6563
vboba89
Član

Ahahahah necu da vam postavljam sliku od moga golfa 3 smejace te se mada nije toliko ni strasno sve je normalno osim karoserije prednja strana je dole a zadnja je gore sve ostalo je na svom mestu.Nego srele kako si napravio main.dds za yuga?
Stara 9.6.2013, 16:14   #6564
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
vboba89 kaže: Pregled poruke
Ahahahah necu da vam postavljam sliku od moga golfa 3 smejace te se mada nije toliko ni strasno sve je normalno osim karoserije prednja strana je dole a zadnja je gore sve ostalo je na svom mestu.Nego srele kako si napravio main.dds za yuga?
Main.dds - predpostavljam da ti je to tekstura za boju celog auta (karoserije). E pa vidi, to sam samo uzeo 128x128 texturu i obojio se sivo (220,220,220) i glavni i alpha kanal.
U idealnom slucaju ta textura (originalno color.dds) treba da bude od delova karoserije, ali da je povrsina onako lepo osencena pa da ima detalje kao sto su rucke, linije (vrata, otvora rezervoara, itd) ali ja nemam takvu teksturu za Yuga i ne znam kako da je napravim.

Pa zar niko ne zna kako se podesava "lampmask.dds" da mi pomogne? Sve sto nadjem na netu je za ZModeler3 i tamo se to radi malo drugacije.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.6.2013, 22:40   #6565
ksrele
Veteran

Uskoro novo AI vozilo za Beta-testiranje.

Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
Laxi (9.6.2013), PREDATOR 011 (9.6.2013), Wile E. Coyote (9.6.2013)
Stara 9.6.2013, 23:54   #6566
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

dobro odradjen 101 nazad ,a napred?
nemoj samo da i 101 menja punta
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.6.2013, 23:56   #6567
Johnny-24
Starosedelac

Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Uskoro novo AI vozilo za Beta-testiranje.

Jel to onaj kec sto sam ti ja dao..? I ako zatreba jos neko vozilo na usluzi sam...
Johnny-24 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 0:09   #6568
ksrele
Veteran

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
dobro odradjen 101 nazad ,a napred?
nemoj samo da i 101 menja punta
Bice jos i bolji od nazad, a od napred mi je malo cudan. Napred je Zastava 128 a nazad 101. Ko god da je modelirao originalni model malo je pobrkao loncice. Nisam slikao od napred jer su farovi jos uvek crni pa bi ruzno izgledalo.
Ovaj put menja Lancera ali ce definitivno biti posebno vozilo kao i Yugo. Gledam na netu, skoro svi prave posebna nova vozila a ne menjaju postojece, pa zasto bi i ja postupio drugacije.

E ovakav je od napred, samo nema ovih zmigavaca sa strane i blatobrani su obli a ne coskasti kao kod ovog sa slike. I da, branik nije ovako nabudzen.

Citat:
Johnny-24 kaže: Pregled poruke
Jel to onaj kec sto sam ti ja dao..? I ako zatreba jos neko vozilo na usluzi sam...
Jeste, to je taj.

Pa sta znam ja... imam jos Golf2 i Ladu da konvertujem pa onda ako neko ima neku zelju.

Ja ovo radim kada nemam sta drugo. Obicno preko dana radim neke druge stvari a ovako predvece i do kasno uvece se igram ili radim konverziju.

Jako je pipav i dugotrajan posao. Sreca pa ne moram da pravim model od nule i kada bi znao ko su originalni autori sigurno bi ih spomenuo u Readme fajlu ali jbg... Ali, svakako su free modeli.
Stara 10.6.2013, 0:47   #6569
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
bice jos i bolji od nazad, a od napred mi je malo cudan. Napred je zastava 128 a nazad 101. Ko god da je modelirao originalni model malo je pobrkao loncice. Nisam slikao od napred jer su farovi jos uvek crni pa bi ruzno izgledalo.
Ovaj put menja lancera ali ce definitivno biti posebno vozilo kao i yugo. Gledam na netu, skoro svi prave posebna nova vozila a ne menjaju postojece, pa zasto bi i ja postupio drugacije.

E ovakav je od napred, samo nema ovih zmigavaca sa strane i blatobrani su obli a ne coskasti kao kod ovog sa slike. I da, branik nije ovako nabudzen.

jeste, to je taj.

pa sta znam ja... Imam jos golf2 i ladu da konvertujem pa onda ako neko ima neku zelju.

Ja ovo radim kada nemam sta drugo. Obicno preko dana radim neke druge stvari a ovako predvece i do kasno uvece se igram ili radim konverziju.

Jako je pipav i dugotrajan posao. Sreca pa ne moram da pravim model od nule i kada bi znao ko su originalni autori sigurno bi ih spomenuo u readme fajlu ali jbg... Ali, svakako su free modeli.
Ја имам имена аутра модела које сам ти ја послао.

Poslednja ispravka: Laxi (10.6.2013 u 1:39)
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 11:46   #6570
vboba89
Član

E ovo je stvarno previše ne mogu više da se bakcem oko namestanja karoserije u blenderu sve izgleda normalno kada ga eksportujem i ubacim u igru karoserija zajedno sa staklom i podom su okrenuti 90 stepeni opet importujem taj model u blender i tu je okrenut za 90 stepeni i opet mu podesim sve teksture i materijale i vratim ga normalno i opet se sve rasturi kao da nista nisam ni radio.
Stara 10.6.2013, 11:47   #6571
Johnny-24
Starosedelac

Ljudi ima li ko zelju za neki auto..? Ako imate slobodno mi recite dacu sve od sebe da ga nadjem...
Stara 10.6.2013, 12:10   #6572
vboba89
Član

Citat:
Ljudi ima li ko zelju za neki auto..? Ako imate slobodno mi recite dacu sve od sebe da ga nadjem...
Nadji mi neku ficu ali samo da nije blend fajl taj vec imam ili moze fiat 600 on je isti kao fica treba mi neki jednostavniji model od ovog sto ja imam.
Stara 10.6.2013, 13:06   #6573
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
Ovaj put menja Lancera ali ce definitivno biti posebno vozilo kao i Yugo. Gledam na netu, skoro svi prave posebna nova vozila a ne menjaju postojece, pa zasto bi i ja postupio drugacije.
Naravno, tako ce i uci u mapu Srbije, kao nova AI vozila.
Citat:
Neki motor i Ikarbusovi busevi, eventualno?
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 13:21   #6574
Laxi
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
Wile E. Coyote kaže: Pregled poruke
Naravno, tako ce i uci u mapu Srbije, kao nova AI vozila.

Neki motor i Ikarbusovi busevi, eventualno?
Suzuki GSXR 750 - http://depositfiles.com/files/npmanvbh4
А Икарбус не могу да нађем, може само неки обичан, личи доста на ове што ми виђамо.
Stara 10.6.2013, 13:30   #6575
Jovan4
Član

Član od: 9.5.2012.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 23 puta na 19 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Jovan4

Kazite mi sta je problem,koristim u igri mod limit 120 i odjednom nece da radi,vozi do 90 i ne moze vise,sta moze da bude problem?
Jovan4 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 13:42   #6576
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.659
Zahvaljeno 11.216 puta na 7.173 poruka

Jesi prčkao po modovima u profilu? Možda si odčekirao mod za skidanje limitera.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 13:58   #6577
Laxi
Veteran

Citat:
jovan4 kaže: Pregled poruke
kazite mi sta je problem,koristim u igri mod limit 120 i odjednom nece da radi,vozi do 90 i ne moze vise,sta moze da bude problem?
Citat:
decoy kaže: Pregled poruke
jesi prčkao po modovima u profilu? Možda si odčekirao mod za skidanje limitera.
...или си једноставно убацио неки мод који у себи има лимит на 90 и ето белаја...
Додај "zzzz" испред назива тог мода па пробај опет.
Stara 10.6.2013, 14:04   #6578
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Konacno su uradili onu Skaniju za koju je koncept slicica davno izasla. Meni licno se dopada, mada nisam ljubitelj Skanije, a ovima sto voze Skaniju bas i ne, koliko se secam.

http://ets2.lt/en/scania-concept-r1000-v-2-2/
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2013, 14:09   #6579
ksrele
Veteran

Citat:
E ovo je stvarno previše ne mogu više da se bakcem oko namestanja karoserije u blenderu sve izgleda normalno kada ga eksportujem i ubacim u igru karoserija zajedno sa staklom i podom su okrenuti 90 stepeni opet importujem taj model u blender i tu je okrenut za 90 stepeni i opet mu podesim sve teksture i materijale i vratim ga normalno i opet se sve rasturi kao da nista nisam ni radio.
E o tome ti ja pricam. To je taj problem oko sitnog namestanja objekata. Inace, zaboravio si da kliknes na dva dugmica
Kada njih kliknes desi se carolija. Pre toga je sve namesteno kako treba i onda se sve raspe i okrene i ode u 3 lepe. Ali kada posle toga sve ponovo namestis pa ponovo "overis" sa ta dva dugmica, e onda sve bude OK kada exportujes.
Toliko cu ti pomoci a ti brzo idi pa pogledaj tutorijal video oko exportovanja u .pmd iz blendera

Ako ipak ne uspes javi mi se pa cu ti reci tacno sta si zaboravio.

Citat:
Jovan4 kaže: Pregled poruke
Kazite mi sta je problem,koristim u igri mod limit 120 i odjednom nece da radi,vozi do 90 i ne moze vise,sta moze da bude problem?
Ubacio si novu mapu, neki novi mod - bilo koji moze da bude jer je podesavanje limita u fajlu koji, nazalost, sluzi i za mnoooge druge stvari (game_data.sii). Ili si izbrisao mod koji ti je povecavao limit. Da, neki limit MORA da postoji jer ako nema te komande (linije) u .sii fajlu onda igra podrazumeva da je limit na 90. Zato je kod mene na 250 km/h (brzina elektronski limitirana na 250 )
Stara 10.6.2013, 14:32   #6580
Johnny-24
Starosedelac

Citat:
Nadji mi neku ficu ali samo da nije blend fajl taj vec imam ili moze fiat 600 on je isti kao fica treba mi neki jednostavniji model od ovog sto ja imam.
Evo ga i ficko malo mu treba dorade i bice to bombona..

https://mega.co.nz/#!AZxjgRwb!fPdR1k...LEmUF2Ue1Qg6uc

P.S. Fica ima trkacka sedista..
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:32.