Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.5.2014, 21:08   #601
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka
Određen forumom Re: E3 2014

Ne,zavodim zakljucke sam na osnovu roumor-a/leak-ova.

Oni sto govore da imaju kontakt sa R* niti im verujem niti im ne verujem.Mozda su imali komunikaciju sa njima,mozda nisu ali to nema nikakve veze sa informacijama koje ljudi postuju na forumu,kao sto je ova gore.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2014, 21:36   #602
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

^
Pa daj link gdje R dev govori o ovome...
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2014, 22:09   #603
Stenmark
Banned

Pa okacio sam ga.
Stara 26.5.2014, 22:11   #604
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

Kao da je bitno kada i da li ce najaviti/izbaciti GTA V za NG/PC. Ce se kupi kad bude 5$ vise nisu ni zasluzili
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2014, 22:23   #605
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 1.511 puta na 1.043 poruka

Naravno da jesu, ali samo pod uslovom da je optimizuju pristojno.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci:
goranmax (26.5.2014)
Stara 26.5.2014, 22:56   #606
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Dva puta sam presao GTA V i mislim da ce to biti prva igra za koju cu uraditi preorder (ako se bude bilo u mogucnosti, a valjda ce)

Sto se tice optimizacije, ako se secate - posle famoznog GTA IV, izasao je i L.A. Noire, koji je bio odlicno optimizovan.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.5.2014, 23:26   #607
Stenmark
Banned

http://www.spawnfirst.com/news/thuwa...-expectations/

Nista ne zacudjuje jer oni bukvalno nemaju ni jednu ekskluzivu ove godine.
Remastered TRUE HD fest ce da bude i uzdaju se u multiplatform naslove.
Sve sto budu mogli da izbace ove godine ce prikazati na E3u.TLOU HD,Metro Redux,Beyond Two Souls i nadam se taj GTA jer najpametnije ga je najaviti na toj prezentaciji.

Evo jos jedan tweet od ovog likica

Takodje je odgovorio i kada

Ne znam jeli 100% tacna informacija jer ne zna se ko mu je izvor ali postovao je bas masu stvari u vezi E3 i igara koje ce biti tamo."Insider" je lik kao onaj shinobi sa gafa samo ne verujem da je pouzdan kao on ali leakovao je dosta tacnih informacija ranije u vezi PS4.

Uglavnom postoji sansa za taj announcement.9 meseci je proslo,najduzi gap za PC najavu nekog GTA naslova jos od trojke. Videcemo.

Poslednja ispravka: Stenmark (30.5.2014 u 23:36)
Stara 31.5.2014, 12:58   #608
Stenmark
Banned

Ne verujem da ce je izbaciti ove godine.

Eto zaboravio sam Driveclub za 2014,to je jedino sto imaju.
Stara 31.5.2014, 14:01   #609
Stenmark
Banned

Da,to sigurno ali poenta posta je GTA V E3 najava. Na prosloj strani sam pomenuo to pa eto da back upujem sa jos jednom informacijom.
Stara 31.5.2014, 15:57   #610
zdravkelja
Deo inventara foruma

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka

Rasheed je vise stvari pogodio nego sto je omasio, pa shvatite to kako hocete. Remastera ce sigurno da bude za nove konzole. Za PC ne bih bio tako siguran, mozda kasnije.
zdravkelja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2014, 16:34   #611
Stenmark
Banned

Videcemo.Po meni su mnogo vece sanse da ce izaci istovremeno(cisto sumnjam da bi napravili tako glup potez) jer potraznja za PC verzijom je mnogo veca iako ce mnogi console only users double dipovati sa remaster verzijom jer bukvalno nemaju sta da igraju.

A normalno da nece da najave PC verziju na sonijevoj prezentaciji.Usledila bi najava na R* Newswire nakon toga.

Poslednja ispravka: Stenmark (31.5.2014 u 16:53)
Stara 31.5.2014, 17:11   #612
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke
Videcemo.Po meni su mnogo vece sanse da ce izaci istovremeno(cisto sumnjam da bi napravili tako glup potez) jer potraznja za PC verzijom je mnogo veca iako ce mnogi console only users double dipovati sa remaster verzijom jer bukvalno nemaju sta da igraju.

A normalno da nece da najave PC verziju na sonijevoj prezentaciji.Usledila bi najava na R* Newswire nakon toga.
Budimo realni, potraznja za pc verzijom je nikakva. Kolicina ljudi koja ce double dipovati kao sto kazes i ljudi koji kupuju zbog modova je nekoliko stotina hiljada. Sa MP3 r* je potvrdio samo da je xbox majka, playstation tata, a pc autisticki sin.

Gta v je otisao pravcem rdr i ja kazem good riddance, dobili bi neoptimizovano smece
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci:
JAZO (31.5.2014)
Stara 31.5.2014, 18:10   #613
Stenmark
Banned

Ocigledno nisi pratio situaciju tokom ovih 9 meseci od izlaska igre na konzolama. Sta je sa onom rekordnom change.org peticijom ? Sta je sa svakim skoro Newswire postom,R* strimovima,bilo koji naslov na gaming sajtovima u vezi GTA V i spamovanjem sa PC komentarima na njima? Sta je sa 10k strana o PC verziji igre na gtaforums i potvrda putem twittera od deva da prate forum,da nisu napustili PC platformu i da :"Until they are ready for you guys to the level of quality that you guys expect and that we expect from ourselves. These views are my own.".Sta je sa mnogobrojnim leakovima da PC verzija postoji i da je u izradi zajedno sa konzolama od pocetka?

Vec sam objasnjavao negde kakva je situacija bila sa RDR,da je u pitanju R* San Diego,da je njihov prvi Red Dead Revolver bio ekskluziva,da su od pocetka planirali da Redemption bude ekskluziva.Videli su da je PC community hoce na svojoj platformi.Verovatno su i razmatrali ali su izjavili da je code,engina RAGE , s j e b a n i da im nije isplatljivo vremenski ni finansiski da bukvalno prave igru ispocetka sa novim assetima za PC verziju. Kako onda GTA moze da "ode pravcem" RDR ? XD

Samo sto je PC community suportovao i dalje suportuje i drzi igru iz 2008 zivom sa raznim modifikacijam kako grafickim tako i contentom.Skoro je bio R* Steam sale.8k ljudi je u jednom trenutku igralo naslov star 6 godina.Ljudi su kupovali naslov star 6 godina. To neces videti na konzolama,igre tamo zamru, posle godinu dana se zaborave i ceka se sequel.

Te MP3 cifre ne ukljucuju Steam prodaju vec samo RETAIL/Hard Copy verziju igre.MP se i dalje prodaje na PCu,evo skoro,kao sto rekoh,bio je R* sale.

Ako imas sta da kazes u vezi GTA V i njegove PC verzije,potkrepi argumentima svoje misljenje a ne generic YT level komentarima koji nemaju smisla.
Stara 31.5.2014, 18:40   #614
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
Ocigledno nisi pratio situaciju tokom ovih 9 meseci od izlaska igre na konzolama. Sta je sa onom rekordnom change.org peticijom ? Sta je sa svakim skoro Newswire postom,R* strimovima,bilo koji naslov na gaming sajtovima u vezi GTA V i spamovanjem sa PC komentarima na njima? Sta je sa 10k strana o PC verziji igre na gtaforums i potvrda putem twittera od deva da prate forum,da nisu napustili PC platformu i da :"Until they are ready for you guys to the level of quality that you guys expect and that we expect from ourselves. These views are my own.".Sta je sa mnogobrojnim leakovima da PC verzija postoji i da je u izradi zajedno sa konzolama od pocetka?

Vec sam objasnjavao negde kakva je situacija bila sa RDR,da je u pitanju R* San Diego,da je njihov prvi Red Dead Revolver bio ekskluziva,da su od pocetka planirali da Redemption bude ekskluziva.Videli su da je PC community hoce na svojoj platformi.Verovatno su i razmatrali ali su izjavili da je code,engina RAGE , s j e b a n i da im nije isplatljivo vremenski ni finansiski da bukvalno prave igru ispocetka sa novim assetima za PC verziju. Kako onda GTA moze da "ode pravcem" RDR ? XD

Samo sto je PC community suportovao i dalje suportuje i drzi igru iz 2008 zivom sa raznim modifikacijam kako grafickim tako i contentom.Skoro je bio R* Steam sale.8k ljudi je u jednom trenutku igralo naslov star 6 godina.Ljudi su kupovali naslov star 6 godina. To neces videti na konzolama,igre tamo zamru, posle godinu dana se zaborave i ceka se sequel.

Te MP3 cifre ne ukljucuju Steam prodaju vec samo RETAIL/Hard Copy verziju igre.MP se i dalje prodaje na PCu,evo skoro,kao sto rekoh,bio je R* sale.

Ako imas sta da kazes u vezi GTA V i njegove PC verzije,potkrepi argumentima svoje misljenje a ne generic YT level komentarima koji nemaju smisla.
Pratim ja situacija veoma dobro, i ne prethodnih 9 meseci vec prethodnih 9 godina
Ovu tvoju bljuvotinu od posta necu da komentarisem, a mogao bi svaku tezu da ti pobijem, necemo da se ponavljamo jer vidim da si nov clan, a u GTA V temi je sve vec receno. Iscitaj 500 poruka

I opet taj misticni steam i nepoznati broj kopija. Trazis argumente, a ovamo se bacas fantomskim brojkama. Steam brojke su mizerne u odnosu na konzole i to je najbitnija cinjenica. Kapiram da ti je onaj skrinshot sa tvitera gore argument? Onda si me pobedio, GTA V izlazi za PC, baci suljpa pa nam napisi i datum...
Stara 31.5.2014, 19:18   #615
zdravkelja
Deo inventara foruma

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka

Rekordna peticija malo znaci kada ce 90% tih koji su potpisali skinuti piratsku kopiju. Sumnjam da ce izaci u isto vreme kad i remaster, treba jos love da se zaradi.
zdravkelja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.5.2014, 19:56   #616
Stenmark
Banned

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Pratim ja situacija veoma dobro, i ne prethodnih 9 meseci vec prethodnih 9 godina
Ovu tvoju bljuvotinu od posta necu da komentarisem, a mogao bi svaku tezu da ti pobijem, necemo da se ponavljamo jer vidim da si nov clan, a u GTA V temi je sve vec receno. Iscitaj 500 poruka

I opet taj misticni steam i nepoznati broj kopija. Trazis argumente, a ovamo se bacas fantomskim brojkama. Steam brojke su mizerne u odnosu na konzole i to je najbitnija cinjenica. Kapiram da ti je onaj skrinshot sa tvitera gore argument? Onda si me pobedio, GTA V izlazi za PC, baci suljpa pa nam napisi i datum...
Niko ne osporava da konzole imaju bolje brojke,to je cinjenica koja ne mora ni da se spominje.Pomenuo sam steam i kako ljudi kupuju igre koje su starije(GTA IV 6g ,MP3 2g) i da itekako ima potraznje i da ce ljudi kupiti dobre igre a narocito R*ove naslove jos ako imaju ONLINE komponentu kao V.

Fantomskih brojeva/argumenata nema,samo pitaj sto te interesuje i ja cu ti rado linkovati ako sumnjas da izmisljam nesto.

Ne,nije SS koji okacen gore jedini argument,naveo sam ih vise(verovatno nisi ni procitao ceo post) i opet ponavljam ako zelis linkove ja cu ih rado proslediti jer ako si pratio situaciju ne bi postovao:
"Gta v je otisao pravcem rdr i ja kazem good riddance, dobili bi neoptimizovano smece ".

Ocekivao sam da mi objasnis zasto mislis tj ti ustvari TVRDIŠ xD, da je tako.

Evo ovako.Ako ne izadje GTA V ovo leto za PC ja vise necu postovati na ovom forumu ali ako izadje ocekujem jednostavno "Bio si u pravu". Moze ?
Stara 31.5.2014, 20:06   #617
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

Ja mislim da vise neces postovati na ovom forumu.
Zabore djoka R* za PC platformu, znas li ti za cifre u kojima je GTA V prodat na PS3 i Xbox 360? 17 i 14 miliona resprektivno! Pare zaradjene (milijarda i po), idemo dalje na sledeci AAA proizvod da namlatimo sledecu milijardu-dve, zasto bi trosili resurse na portovanje igre na platformu gde cemo zaraditi 50 miliona dolara u najoptimisticnijim predvidjanjima?? Nije to From Software koji proda milion i po kopija, pa da dodatna prodaja na PC-u od 300-400 hiljada ima veliki uticaj. Ovo je moje misljenje, sa bisnis aspekta, videcemo ko je u pravu na leto, kao sto kazes...
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2014, 11:25   #618
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

Ova sedmica ce biti zanimljiva 7 dana do E3 sajma, leak-ovi, teaser-i i traileri stizu
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2014, 13:40   #619
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
Niko ne osporava da konzole imaju bolje brojke,to je cinjenica koja ne mora ni da se spominje.Pomenuo sam steam i kako ljudi kupuju igre koje su starije(GTA IV 6g ,MP3 2g) i da itekako ima potraznje i da ce ljudi kupiti dobre igre a narocito R*ove naslove jos ako imaju ONLINE komponentu kao V.

Fantomskih brojeva/argumenata nema,samo pitaj sto te interesuje i ja cu ti rado linkovati ako sumnjas da izmisljam nesto.

Ne,nije SS koji okacen gore jedini argument,naveo sam ih vise(verovatno nisi ni procitao ceo post) i opet ponavljam ako zelis linkove ja cu ih rado proslediti jer ako si pratio situaciju ne bi postovao:
"Gta v je otisao pravcem rdr i ja kazem good riddance, dobili bi neoptimizovano smece ".

Ocekivao sam da mi objasnis zasto mislis tj ti ustvari TVRDIŠ xD, da je tako.

Evo ovako.Ako ne izadje GTA V ovo leto za PC ja vise necu postovati na ovom forumu ali ako izadje ocekujem jednostavno "Bio si u pravu". Moze ?
Neoptimizovano smece sam rekao jer je prethodni GTA na pc-ju to bio.

A ako izadje, idemo brate na pivo da proslavimo . Jednostavno u najnajnajboljem slucaju ce izaci nakon next gen verzija, mada ja ne ocekujem. Poenta svega je biznis, a pravljenje Pc verzije bi bio neka verzija fan usluge rockstara. Nisam siguran da to mozemo da ocekujemo od sadasnjeg rockstara.
Stara 1.6.2014, 21:28   #620
Stenmark
Banned

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Neoptimizovano smece sam rekao jer je prethodni GTA na pc-ju to bio.

A ako izadje, idemo brate na pivo da proslavimo . Jednostavno u najnajnajboljem slucaju ce izaci nakon next gen verzija, mada ja ne ocekujem. Poenta svega je biznis, a pravljenje Pc verzije bi bio neka verzija fan usluge rockstara. Nisam siguran da to mozemo da ocekujemo od sadasnjeg rockstara.
To im nije zadnji naslov na PC platformi.Usledio je LA Noire za koga su rekli da nema sanse da ce izaci za PC.Licno nisam imao nikakvih problema sa Noirom,igra mi je radila sa max podesavanjima na tadasnjoj masini i takodje su nastavili support za nju sa izbacivanjem patcheva i PC verzija je dovedena do "savrsenstva".
Posle je usledio Max Payne 3,tu verziju za PC su pravili posebno i ja mislim da odavno nije bilo bolje optimizovane AAA igre.Samo po tome vidis da nisu hteli da naprave istu gresku kao sa IV.

GTA V je pravljen takodje posebno za PC verziju od pocetka za razliku od IV koji je portovan direktno sa konzola,optimizovali su taj njihov RAGE engine za PC platformu.U onim bug logovima koji datiraju iz 2011e a nadjene su 2 puta na obe konzole,pominju se specificno PC problemi.DX9 last gen mode,DX11 mode itd.
Takodje pored logova,tu je job listing koji su izbacili pre izlaska petice sa ciljem da :
"Rockstar Leeds are currently looking for a talented graphics programmer to help bring our latest titles to the PC platform. Working together with the other Rockstar studios, you will be responsible for maintaining the studio’s uncompromising quality bar, delivering the highest quality PC experience possible."
Latest titles,niko nije sumnjao da ce izaci V za PC ,svi su se fokusirali na taj jedini naslov koji nije izasao za PC a to je famozni RDR. Vec sam napisao zasto nije RDR zavrsio na PCu,posto bi morali da ga direktno portuju sa konzola,a code se jedva drzao nanjima, nisu hteli da ponove situaciju sa IV.

Onda je R* dev u Januaru 2014 twitovao (izbrisani su sad) zbog neverovatnog rage PC korisnika na gta forumima sledece:

"Until they are ready for you guys to the level of quality that you guys expect and that we expect from ourselves. These views are my own."

i ovaj

"@Stanlyok do believe there are hungry gamers on that platform. I wonder how many Mac users are also #GTA fans?"

Max Payne 3 je takodje dostupan za Mac user-e.

Trebala je mnogo ranije da izadje,na nekoj sony prezentaciji igra je trebala da bude najavljena ali da li zbog problema sa last gen online komponentom koja nije bila zavrsena ili zbog nekakvih drugih razloga,ne zna se.

Sto se tice te "biznis" strane oni su vec napravili ciljani profit.Ako igra bude najavljena na toj E3 sony prezentaciji verovatno ce uslediti Newswire post za XONE i PC.Nemaju nikakvih razloga da odlazu PC verziju jer nije u pitanju nova igra i nikako ne moze da im utice na prodaju jer vec ,kao sto rekoh,ciljani profit je napravljen. Samo odlaganje bi jos vise navelo ljude da piratiraju igru,evo npr. mene ako se neko novo odlaganje(cisto sumnjam) desi i vise bi uticalo na prodaju.

Samo jednu igru nisu izbacili na PC,znamo zbog cega.Posle toliko dokaza ja mislim da nema sumnje sto se tice izlaska PC verzije,nije trebalo da bude ali shvatam da je dodatni delay od 9 meseci uticao na to.Toliko za sada xD cekamo E3.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stenmark na korisnoj poruci:
Hajvanče92 (2.6.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Mile i Rade SHOW - Web igra Inteta Web dizajn 8 18.12.2013 8:14
Kad stavim strelicu na show desktop... Kojic_M Kvarovi 6 1.3.2012 15:55
Show hidden files and folders Banko Operativni sistemi 14 23.12.2008 21:56
Show hidden files and folders ne radi? volvox Kvarovi 4 29.12.2007 2:29
Show desktop? Deon Operativni sistemi 5 14.2.2006 11:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:32.