![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 | |
Član
Član od: 12.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Pozzz... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Ah, dosta vise o igricima i umetnosti. Igrice ili igre, games ili nesto deseto je proizvod industrije zabave. Prave se po menadzment i marketing principima da zadovolje ciljno trziste. Uzima se u ozbir sta trziste zeli, koliko je veliko, koliko je spremno da plati itd... To sto ima boljih igara gde ima i grafike i zvuka i price(gle cuda) ne znaci da je to umetnost. Ko je tebi rekao da je film doom 3 umetnost? Igre su proizvod kao i sve drugo. To je kao kada bi rekao da je Jelena Karleusa umetnica. Isti je princip, ulozila je para, napravila proizvod prema onome sto trziste zeli, izreklamirala i prodala ga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Inace, divim se animacijama u igricama, (igrama, gamesima itd.) grafici, zvuku, pa ih opet ponekad nazovem igricama, ni ne obracam paznju, sto ne znaci nikakvo vredjanje, omalovazavanje, pljuvanje na trud autora itd. Nikako da shvatim cemu ova tema? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.746
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]()
Sto ne znaci da je svaki film umetnicko delo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam govorio o filmu doom 3 a ne o filmovima uopste...
Odgovorio player mesto mene ali da i ja potvrdim, da ne ispadne da mi treba advokat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 12 puta na 6 poruka
|
![]()
znaci film "potraga za sreckom" je umetnost,
knjiga "verenica ratnog zlocinca" isidore bjelice je umetnost, a "sytem shock 2" nije umetnost, to je igrica. JEl TAKO? kao sto je kuzma citirao nekoga (ne znam koga, jbg) kad su mu rekli da je 90% igara shit, ovaj kaze "pa 90% svega ostalog je takodje shit." anyway, kad neko kaze "igrica" mene nesto presece preko stomaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
V.I.P. Test Play
|
![]() Citat:
Ne secam se ko je to prvi rekao, ali kada mu je neko spomnuo da je 90% SF-a djubre, on je odgovorio da je i 90% bio koje beletristike djubre. Isto to vazi i ovde ako poredimo muziku, filmove, romane i igrice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Starośeđelac
|
![]()
Igre jesu umetnost,manje ili vise svaka igra.Nesposobnost ljudi da prihvate nesto drugacije od dosadasnjeg i nesto sto odstupa od zacrtanih standarda je druga stvar.Njihovi argumenti su da su igre stvorene za zabavu i ubijanje vremena.Pa,i knjizevnost,i film i vajarstvo i slikarstvo su stvoreni da zabave,razonode i da navedu coveka na razmisljanje.Igre uopste nisu izuzetak.Treba sam pogledati predele u Far Cry-ju ili onu veliku dvoranu u Max Payneu 2 pred kraj igre sa onim velikim slikama i stubovima da se shvati u cemu je lepota igara.Sto se tice navodjenja na razmisljanje,pa to iole ozbiljnija avantura moze da uradi,bolje nego pola slikarskih dela.A za poucnu vrednost,navescu samo ECHO:Secrets Of The Lost Cavern
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Starosedelac
|
![]()
Ovo je stvarno neverovatno. Ne mora da znaci da je nesto umetnost ako je lepo za videti ili za slusati... Dok ne naucite sta je umetnost, uzdrzite se od komentara. Sve primere koje ste naveli su pravljeni po trzisnom principu odnosno - ja pravim ono sto ce ljudi da kupe. Ispitao sam sta hoce da kupe i sad sam to napravio i prodajem. To bi znacilo da su adidas patike umetnost, lotto trenerka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Član
|
![]() Citat:
znam da ovome nije mesto na forumu al ajd: ti si glup! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Iskljucujem se sa teme, i evo priznajem igrice su umetnost. Half-life rame uz rame sa davidom, pacman rame uz rame sa 9-om simfonijom, a tajna vecera ipak nije ni do kolena max payneu. Ajd pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Novi član
Član od: 6.4.2006.
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
V.I.P. Test Play
|
![]() Citat:
Nabolja umetnicka dela u proslih par vekova sa par igrackih naslova iz ove decenije. Pa naravno da nisu rame uz rame. Probaj da poredis sa nekim "biserima" iz ovog veka koji se smatraju umetnoscu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Starośeđelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Sad, igre MOGU, ali NE MORAJU biti umetnost. Kao i svugde, postoji skart i neukus, ali postoje i dobra ostvarenja, poput recimo Shadow of the beast sa Amige (bas o njoj sad raspravljamo u podforumu stare igre). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Član
|
![]() Citat:
izvinjavam se, imam 22 godine. i ja se iskljucujem. ne vredi stvarno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pa dajte ljudi (Igre) | mmn2911 | Forum o forumu | 98 | 8.7.2006 23:52 |
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |