![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#41 |
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 28 puta na 16 poruka
|
![]()
Meni izuzetno draga pjesma
Johan Volfgang Gete (prevod: Aleksa Šantić) BAUK- VILINSKI KRALJ Ko to jezdi tako pozno kroz noć i vetar taj? To otac sa čedom svojim kroz pusti jaše kraj Dok vije vihor besni i strašna seče stud, On dete svoje grli, o toplu greje grud. Što sine skrivaš tako lice i pogled svoj? Bauka zar ne vidiš, oče, u noći toj? Bauka, krunu onu i njegov dugi skut? To sine, noćne magle prelaze neba put. " O drago čedo, hodi i podji samnom ti! Prekrasne igre mnoge zajedno ćemo igrati, Po obalama cveće šareno ćemo brat' Majka će moja tebi zlaćeno ruho dat." O oče, zar ne čuješ šta zbori bauk taj, Kako me tiho zove i mami u svoj kraj? Smiri se, čedo moje, to nije bio glas Iz suhog lišća vetar pozdravlja šumom nas. "Hoćeš li, slatko čedo, hoćeš li kraju mom? Tebe će moje kćeri paziti ljubavlju svom One će noću igrat' lagani tanac svoj I ljuljaće te brižno i pevat' slatki poj" O oče, zar ne vidiš otud u onaj mrak Da baukove kćeri rukom mi daju znak? Da čedo moje, vidim, al' tebe vara gled To noćni vetar starih povija vrba red. "Ja volim čedo tebe i lice što ti sja, Nećeš li milom, silom odneću tebe ja!" O oče, on me hvata, bauk me grabi sad, Bauk mi,oče, evo zadade bol i jad! Dubokom prožet jezom otac uspori gred U naručju mu sinak od bola bled, A kad je pred dom stig'o s mukom i jadom svim, Mrtvo čedo bilo na grud'ma njegovim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Član
Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 73 puta na 48 poruka
|
![]()
Ova pesma, svakako spada u poeziju.....
Pink Floyd - Time Ticking away the moments that make up a dull day You fritter and waste the hours in an off hand way Kicking around on a piece of ground in your home town Waiting for someone or something to show you the way Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain You are young and life is long and there is time to kill today And then one day you find ten years have got behind you No one told you when to run, you missed the starting gun And you run and you run to catch up with the sun, but its sinking And racing around to come up behind you again The sun is the same in the relative way, but youre older Shorter of breath and one day closer to death Every year is getting shorter, never seem to find the time Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines Hanging on in quiet desperation is the english way The time is gone, the song is over, thought Id something more to say Home, home again I like to be here when I can And when I come home cold and tired Its good to warm my bones beside the fire Far away across the field The tolling of the iron bell Calls the faithful to their knees To hear the softly spoken magic spells. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Heh, svaka njihova može da se svrsta ovde
![]() Spoiler za Shine on you crazy diamond:
Spoiler za Dogs:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SirDuck na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (31.12.2009) |
![]() |
#44 |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]()
Izet Sarajlić - Rođeni '23., streljani '42.
http://www.youtube.com/watch?v=CZYhghUJNzc |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Član
|
![]()
Ta, nemojte Pink Floyd ovde! Ako ima neka tema za lyrics... Cisto da ne pocnemo da pisemo o svakim lyrics koje smatramo poezijom (ima ih dosta)
![]() Нирвана -Владислав Петковић Дис- Ноћас су ме походили мртви, Нова гробља и векови стари; Прилазили к мени као жртви, Као боји пролазности ствари. Ноћас су ме походила мора, Сва усахла, без вала и пене, Мртав ветар дувао је с гора, Трудио се свемир да покрене. Ноћас ме је походила срећа Мртвих душа, и сан мртве руже, Ноћас била сва мртва пролећа: И мириси мртви свуда круже. Ноћас љубав долазила к мени, Мртва љубав из свију времена, Заљубљени, смрћу загрљени, Под пољупцем мртвих успомена. И све што је постојало икад, Своју сенку све што имађаше, Све што више јавити се никад, Никад неће - к мени дохођаше. Ту су били умрли облаци, Мртво време с историјом дана, Ту су били погинули зраци: Сву селену притисну нирвана. И нирвана имала је тада Поглед који нема људско око: Без облика, без среће, без јада, Поглед мртав и празан дубоко. И тај поглед, к'о да је кам неки, Падао је на мене и снове, На будућност, на простор далеки, На идеје, и све мисли нове. Ноћас су ме походили мртви, Нова гробља и векови стари; Прилазили к мени као жртви, Као боји пролазности ствари. Edit: Prodjoh na brzinu kroz thread da vidim da neko nije postavio vec, nisam video... Medjutim, u drugom "prolasku" sam nasao. A bas sam se potrudio ![]() No matter, fantasticna pesma, zasluzuje repost! Poslednja ispravka: Mithrandir (11.11.2008 u 22:52) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mithrandir na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (31.12.2009) |
![]() |
#46 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() Vladislav Petković- Dis
Možda spava Spoiler za Možda spava:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SirDuck na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (31.12.2009) |
![]() |
#47 |
Basterd...
|
![]()
Gaddemit, zašto je ova tema mrtva?
Thread Necromancer to the rescue! ![]() Spoiler za Wilfrid Wilson Gibson - The Ballad Of Flannan Isle:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Na Gazi-Mestanu
Silni okopnici, bez mane i straha, Hladni k'o vaš oklop i pogleda mrka, Vi jurnuste tada u oblaku praha, I nastade tresak i krvava trka. Zaljuljano carstvo survalo se s vama. Kad oluja prođe vrh Kosova ravna, Kosovo postade nepregledna jama, Kosturnica strašna i porazom slavna. Kosovski junaci, zasluga je vaša Što posljednji beste. U krvavoj stravi, Kada trulo carstvo oružja se masa, Svaki leš je svesna žrtva, junak pravi Danas nam kažu, deci ovog veka, Da smo nedostojni istorije naše, Da nas zahvatila zapadnjačka reka, I da nam se duše opasnosti plaše. Dobra zemljo moja, lažu, Ko te voli Danas, taj te voli. Jer zna da si mati; Jer pre nas ni polja ni krševi goli Ne mogaše drugom svesnu ljubav dati. I danas, kad dođe do poslednjeg boja, Neozaren starog oreola sjajem, Ja ću dati život, otadžbino moja, Znajući šta dajem i zašto ga dajem... Meni licno omiljena pesma i jedna od boljih u celokupnoj srpskoj poeziji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]()
Pesma ima fenomenalne reci, melodija je skroz u drugom planu...
Kylie Minogue & Nick Cave - Where the wild roses grow They call me The Wild Rose But my name was Elisa Day Why they call me it I do not know For my name was Elisa Day From the first day I saw her I knew she was the one As she stared in my eyes and smiled For her lips were the colour of the roses They grew down the river, all bloody and wild When he knocked on my door and entered the room My trembling subsided in his sure embrace He would be my first man, and with a careful hand He wiped the tears that ran down my face On the second day I brought her a flower She was more beautiful than any woman I'd seen I said, 'Do you know where the wild roses grow So sweet and scarlet and free?' On the second day he came with a single rose Said: 'Will you give me your loss and your sorrow?' I nodded my head, as I layed on the bed He said, 'If I show you the roses will you follow?' On the third day he took me to the river He showed me the roses and we kissed And the last thing I heard was a muttered word As he stood smiling above me with a rock in his fist On the last day I took her where the wild roses grow And she lay on the bank, the wind light as a thief As I kissed her goodbye, I said, 'All beauty must die' And lent down and planted a rose between her teeth Vladimir Majakovski - Oblak u pantalonama Misao vašu, što mašta na omekšalom mozgu, k'o lakej na ma masnoj sofi, od sala nadut, dražiću dronjcima srca, okrvavljenim grozno, sit narugavši se, bezočan i ljut. Ja u duši nemam nijedne sede vlasi, ni staračke nežnosti nema u njoj! Svet sam zaglušio snagom svog glasa, dvadesetdvogodišnjak - idem, lepotan, svoj. Nežni! Vi ljubav stavljate na violinu. Na talambase je mećete, grube. A ne možete izvrnuti svoju kožurinu, tako da još svuda sve samih usana bude. Dođite u kafanu da se naučite - u haljini od batista prava, pristojna činovnica anđeoske lige. I koja usne spokojno prelistava, k'o kuvarica stranice svoje knjige. Ako hoćete, od mesa besan ću da režim - i ko nebo menjajući tonove - ako hoćete, biću besprekorno nežan, ne čovek, već - oblak u pantalonama! Ne verujem da postoji cvetna Nica! Opet se proslavljaju pomoću mene ljudi, uparloženi kao bolnica, i, k'o poslovica otrcane žene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Starosedelac
|
![]()
Evo jedne divne, srceparajuce, pesme.
Jeff Hanneman - Angel of Death Auschwitz, the meaning of pain The way that I want you to die Slow death, immense decay Showers that cleanse you of your life Forced in Like cattle You run Stripped of Your life's worth Human mice, for the Angel of Death Four hundred thousand more to die Angel of Death Monarch to the kingdom of the dead Sadistic, surgeon of demise Sadist of the noblest blood Destroying, without mercy To benefit the Aryan race Surgery, with no anesthesia Feel the knife pierce you intensely Inferior, no use to mankind Strapped down screaming out to die Angel of Death Monarch to the kingdom of the dead Infamous butcher, Angel of Death Pumped with fluid, inside your brain Pressure in your skull begins pushing through your eyes Burning flesh, drips away Test of heat burns your skin, your mind starts to boil Frigid cold, cracks your limbs How long can you last In this frozen water burial? Sewn together, joining heads Just a matter of time 'Til you rip yourselves apart Millions laid out in their Crowded tombs Sickening ways to achieve The holocaust Seas of blood, bury life Smell your death as it burns Deep inside of you Abacinate, eyes that bleed Praying for the end of Your wide awake nightmare Wings of pain, reach out for you His face of death staring down, Your blood running cold Injecting cells, dying eyes Feeding on the screams of The mutants he's creating Pathetic harmless victims Left to die Rancid Angel of Death Flying free (LEADS: HANNEMAN, KING, HANNEMAN, KING, HANNEMAN) Angel of Death Monarch to the kingdom of the dead Infamous butcher, Angel of Death Angel of Death |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]() Spoiler za asd:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M1L0SH na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (31.12.2009) |
![]() |
#52 |
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
Vidim ima dosta Disovih pesama, ali niko ne spomenu ovu:
Spoiler za Naši dani:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sun Tzu na korisnoj poruci: | ||
JohnnyNT (10.8.2010) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Niški provajderi | alex92 | Internet usluge | 40 | 4.10.2009 10:50 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |