![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#41 |
Starosedelac
|
![]()
U pravo vreme na pravom mestu, za prave ljudove
![]() Najbolje i najlogicnije resenje za tako nesto ti je CMS. A ti se odluci za koji. Imao si odlican test CMS-ova u proslom broju SK-a cini mi se. Takodje pogledaj sajtove sa slicnom tematikom u Srbiji da vidis u cemu su oni uradjeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Banned
|
![]()
I ja bi ti preporucio kao i B@NE neki CMS, uglavnom ili Joomla, ili e107, a ako hoces da ti bude unikatno, DW+PHP+Ajax+whatever i imaces profi sajt, naravno ako ga lepo odradis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Član
|
![]()
Aham, pa to je tako prosto. Uzmes podignes neki CMS, zalepis temu, ukucas 2 texta, promenis baner, instaliras phpBB i automatski imas gamers portal... Da da...
"And pigs fly." Mr. Burns ( The Simpsons ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Član
|
![]()
Pozdravi profesora i reci mu da je 100% #^$#^$@ kada deci daje da to rade.
Jel Vam barem objasnio sta i kako treba da radite? Pokazao osnove? "E, ajd sad ti JankoMarkoPetre uradite skolsku web prezentaciju, skupo nam je da damo 500~600 eura da nam to neko uradi kako treba, Vi ce te to lako da sklepate i onako to nikog i ne interesuje." tako otprilike ja zamisljam Vaseg profesora |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Starosedelac
|
![]()
Pravljenje sajtova nije nesto tesko, ima na netu milion tutorijala koji objasnjavaju sve i svasta, mada nije problem napraviti sajt, problem je osmisliti ga i dizajnirati. Ok, ako je dao profesor kao zadatak, sigurno ne ocekuje nesto puno tako da bi i frontpage posluzio ali ja bih ipak preporucio dreamweaver koji je prilicno lak a ima gomilu mogucnosti.
hm... sad vidim pise video zapis... au jeee, profesor stvarno nije normalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Starosedelac
|
![]()
Evo, ja sam počeo nešto u Dreamweaveru. ide, iako sam truba za HTML & Co
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Starosedelac
|
![]()
Ma opusteno tu smo mi ako zapnes negde vici.
Pazi ako si slab sa html-om i staffom trebao si neki cms. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Starosedelac
|
![]()
Sve se može kad se mora
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Starosedelac
|
![]()
Pa i ne mora se. Mozes da biras duzi i tezi put, kao i laksi i kraci put do ucenja.
Zasto prosto kad moze komplikovano. ![]() Mogu ti reci da mozes na oba nacina lepo uciti i nauciti. Ali preko cms-a ti mozes da vidis svaki deo sajta i njegov kod. Laksi su za manipulaciju vestima. Ti probaj i jedno i drugo pa ces videti o cemu pricam. Mozda taj put sto si izabrao dovodi u beskrajnost ![]() BTW uskoro ocekuj malu skolu html-a specijalno za sk forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Starosedelac
|
![]()
Pa neiskusan sam. Najbolje je kad probaš više stvari i vidiš šta ti najviše odgovara.
Što se tiče HTML škole - jedva čekam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Član
Član od: 30.6.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 103 puta na 52 poruka
|
![]()
Jedno pitanje: U WYSIWYG Web Builder napravim 2 stranice i stavim ono dugme kad kliknes da udje u drugu stranu ali neradi(kada udjem u preview i kliknem na dugme izbaci mi error,ono kao pise nemoze da nadje stranicu)
Poslednja ispravka: Eris (29.7.2007 u 21:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Starosedelac
|
![]()
Verovatno nije dobro linkovano, aj daj code da pogledamo. Pazi treba da imas dve stranice u istom direktorijumu. Ako su odvojene dzabe.
Pogledaj na netu o hyper vezama i linkovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Starosedelac
|
![]()
Pogledaj da li su stranice "pravilno" nazvane, tj. da li link dugmeta vodi baš ka imenu stranice? Takođe proveri relativne i apsolutne putanje - da li je link samo "strana2.html" ili "http://www.domen.tld/strana2.html"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Novi član
|
![]()
pogledaj www.nvu.com. a najjeftiniji (citaj besplatni) je svakako notepad ili wordpad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku B@NE na korisnoj poruci: | ||
Elendil (2.1.2008), ForceWare (2.10.2007), hacker_aca (15.11.2007), JosJedanKorisnik (4.9.2008), MrDzeri (20.1.2013), nikslo (8.6.2008), zomg (4.4.2008) |
![]() |
#57 |
Novi član
Član od: 2.10.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Cao svima!!!
Trebala bi mi pomoc oko pravljenja internet prezentacije... Nesto znam - sa HTML-om, ali nisam sigurna da li mi je to najprakticnije resenje!!! Pa me interesuje da li bi neko mogao da me posavetuje sa kojom literaturom bi bilo najbolje da krenem ?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Starosedelac
|
![]()
Dobrodosao medj' nas.
Ne znam da li si procitao moj post iznad imas lepo koncipiran put do web mastera cini mi se da si ti sa svojim znanjem na prvoj lestvici. Izkoristi W3 schools tutor za pocetak. Uz njega mozes i ako zelis na srpskom tutoriali.org . Javi sta si odlucio ![]() Poslednja ispravka: VojaM (2.10.2007 u 20:54) Razlog: Kaže se "koncipiran" a ne "koncepciran" ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Član
|
![]()
Moj savet ti je da pocnes na WYSIWYG nacin odnosno koriscenjem misa (ako si pocetnica) HTML ti u pocetku moze zadavati dosta muke a samo ucenje HTML ti nije dovoljno za kompletan rad na web sajtu, ja sam isto tako krenuo pa dok sam radi na gore pomenuti nacin veoma brzo sam naucio HTML, CSS pa cak i PHP. Najbolje ti je da krenes sa Microsoft Front Page programom pa kasnije da predjes na naravno Adobe Dreamweaver gde mozes raditi mnogo kompleksnije web sajtove. Za front page bi ti preporucio knjigu Front Page za pocetnike koje mozes kupiti kod nas u kompijuter biblioteci http://www.kombib.co.yu/knjiga.php?kid=120&o=27 (nije skupa). Ako ti ovo sve zvicu dosadno a i nisi raspolozena za
![]() poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Veteran
|
![]()
Sta mislite o programu NVU ? http://www.nvu.com/
Na Mycity su prije par godina ( ![]() ![]() |
![]() |
![]() |