![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#41 |
Novi član
Član od: 23.4.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ajd posto sam skonto u cemu mi je problem kako mogu i uopce mogu li promijeniti przilicu u laptopu sa nekom suvremenijom???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Veoma verovatno da je hardverski problem u pitanu ("otišao" laser , oslabeo ili se poremetio i treba mu kalibracija) Ako je oslabio tu baš i nema neke pomoći a ako se poremetio to u principu može da se sredi ali nije trajno rešenje . Postoji i veoma mala mogućnost da je sofrver za rezanje otišao tu pomaže ili reinstalacija softvera ili windowsa . Mala je mogućnos da je softver ali ipak postoji.... |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
kenobiben (7.5.2007) |
![]() |
#43 |
Veteran
Član od: 30.5.2006.
Zahvalnice: 90
Zahvaljeno 70 puta na 25 poruka
|
![]()
Kad je neko baksuz on je baksuz.
![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Imaš otvor na prednjoj strani, ne širi od igle. Uzmi baš iglu i okreni tuplju stranu pa je ubaci unutra i guraj dok se tray ne otvori... Ako ti je baš zapelo da ga otvoriš (mada mozda i dodje sebi od takvog šoka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Pa može da bude svašta: možda je mehanika (iskočio neki zupčanik od "nežnog" transporta) a možda je crkla elektronika. To sigurno nećeš sam uspeti da popraviš, nosi ga u servis. A jel' taj uređaj vraćen tebi nazad? Možda ga je taj lik zamenio identičnim neispravnim (svakakvih ljudi ima). Čudi me da se oštetio tokom transporta, jer sam i ja mnogo puta slao/primao brdo komponenti i nikada nije bilo problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Veteran
Zahvalnice: 90
Zahvaljeno 70 puta na 25 poruka
|
![]()
Meni su 2 HDD-a stigla City Expressom (ali HDD-a koji su mnogo osetljiviji od DVD-a kao sto svi znaju) i nije bilo problema.. :S Sutra mi stize jos jedan isto tako... BTW mozda je se nesto smaklo, pomerilo pri transportu. A obelezio sam moj DVD markerom koji se vidi samo pod Ultraljubicastim svetlom (patent za prepisivanje u skoli) tako da cu znati da li je moj ili ne.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Član
|
![]()
Pazario sam nec 7170s (sata dvd-rw) i posle njegovog prikljucenja comp nece da se upali. boot krene, ocita procesor i to je to...?!
Isti taj uredjaj sam probao na drugom racunaru i simptomi su malo razliciti, ali je krajnji ishod isti. Ovoga puta i win krene da se podize do odredjene granice i samo zabode. U oba slucaja uredjaj se regularno vidi u biosu, a sistem je xp. Reklamirao sam rezac i dobio isti takav u zamenu, ali problem i simptomi na oba racunara ostaju isti i sa novim dvd-om. Posto mi je ovo prvi opticki sata uredjaj zanima me da li postoje neka posebna podesavanja koja treba ispratiti radi njegovog pustanja u rad ili ostaje mogucnost da su oba dvd neispravna u samom startu ili....su to ipak samo gremlini ![]() unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Verovatno je do podešavanja u BIOS-u. Nisi rekao koju ploču imaš, ali ako je neka novija i ima mogućnost RAID-a na SATA kontoleru, onda treba lepo podesiti parametre koji se odnose na SATA uređaje. Mislim da je opcija koju tražiš "Legacy IDE Mode for SATA Device", ali nisam siguran.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
JohnnyP (11.5.2007) |
![]() |
#49 |
Član
|
![]()
I ja sam mislio da moze da bude, al' nije. Probao sam i ostale "moguce" stvari vezane za podesavanje u biosu, al nije bilo nikakvih rezultata na oba kompjutera, pa sam vratio uredjaj i uzeo kes nazad. hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Starosedelac
|
![]()
Koji je naj jasniji znak da je DVD citac ispustio dusu? Juce sam probao da gledam jedan film ali je zvuk strasno seckao, slika je bila uredu taj citac vec odavno ne moze da reze CD a cita ih kad mu se cefne (nekad oce nekad nece). P.S DVD na kojem je film je u savrsenom stanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Jeste, OK je! To je tako zbog SATA kontrolera, ne brini ništa!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
Imao sam image jedne igre koji sam narezao na DVD... Prethodno sam proverio da li sam ga dobro napravio, tj. da li image radi; dakle radio je! E sada- taj image sam bez problema sa DVD-a vratio na komp, ali pri instalaciji vise ne mogu da se procitaju svi fajlovi sa njega!?!?
Do cega ovo moze da bude?! Nije prvi put da mi se ovako nesto desava? Da je do rezaca, valjda uopste ne bih mogao da vratim image na komp.... A da je do kompa... ne bih ni mogao da ubacim igru pre nego sto sam je narezao... (i nemojte da pocnete sa pricom o piraterije jer je OK od original igre napraviti image i tako je, kako ja to volim da kazem, podrzati). |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci: | ||
polarnimeda (17.5.2007) |
![]() |
#56 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
a ovo nije prva sumnjiva stvarcica koja mi se dogadja... mozda ovo ima veze sa problemom: nekada zapakovane fajlove ne mogu da otpakujem odjednom ili potpuno.. pricam o HDD samo! neke fajlove unpacker (winrar) preskoci, pa ih onda iz novih pokusaja nekako prebacim... nekada je to nemoguce... osim cistog HDD otpakivanja... jedna arhiva mi je prsla bas na isti nacin kao i image- nisam mogao sve fajlove iz nje da otpakujem posto sam je narezao, tj vratio na komp sa CD-a (direktni pokusaj otpakivanja sa CD-a naravno daje isti rezultat)! ali opet je na 3 kompa isti problem... definitivno da je arhiva pukla, a nekada je radila! i opet mi ostaje da sumnjam na rezac, ali opet ja tu arhivu uspem celu da prekopiram na HDD, ali otpakivanje- jok! ne znam sta reci.... hvala za pomoc! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
@polarnimeda
Meni su se dešavali indentični problemi ranije.... Znaci govorim o imidžima , arhivama koji se korektno kreiraju , narežem ih na dvd i posle nekog vremena se ispostavi da su neupotrebljuvi... Nakon studioznog razmatranja problema došao sam do zaključka da su problematični MEDIJI na kojima su podatci rezani (Princo DVD-/+R diskovi .... imao sam problema i sa BULK medijima) . Nisi napomenuo koliko su narezani diskovi stari i koja je robna marka u pitanju.... Znači ja sam imao problem sa diskovima koji su narezani , stavljeni u kutiju a potom i na policu.... u međuvremenu nisu korišćeni ..... Nakon 1-1.5 meseci diskovi bi postajali neupotrebljivi (Delimično baš kako u tvom slučaju... instalacije bi se kočile na određnim mesima ili bi arhive postajale neupotrebljive).... To mi se desilo sa nekoliko diskova i od tada sam prestao da koristim navedene brendove.... Dakle postoji i realma mogućnost da su diskovi koje si koristio nekvalitetni (loš hemiski sastav dela diska na koji se upisuju podatci) .... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
polarnimeda (18.5.2007) |
![]() |
#58 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Član
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
LG DVD citac mi jednostavno ne cita Dvix filmove narezane na DVD a igre ucitava po 3 sata ili ih uopste ne ucita a desava se cak da ga ni neprepozna,sta li je u pitanju?
P.S Dvix filmove i igre cita bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Neozbiljni kolega
|
![]()
Koliko sam ja razumeo, slabo čita DVD-e a CD-e OK, jel' tako?! Kako god, zreo je za servis ili penziju, ništa ti tu ne možeš da uradiš da bi se to popravilo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
dvd, rezač |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
problemi sa tv out-om | Djordje Andzic | Grafika | 12 | 4.8.2008 0:33 |
PROBLEMI SA "USB Mass Storage Device" | Chemist | Kvarovi | 0 | 23.10.2006 19:23 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |