Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.1.2012, 19:31   #561
Eddy
Starosedelac

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
Određen forumom Re: Windows 8

Evo ga jos jedan...

Jel to tvoj blog?
Eddy je offline  
Stara 22.1.2012, 19:42   #562
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 388
Zahvaljeno 462 puta na 304 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987

Citat:
Eddy kaže: Pregled poruke
Pa forsiraju Metro na klipovima jer je to najupecatljivije i zivimo u eri tableta. Ne bi bilo mnogo pametno trositi silno vreme ne prikazivanje start menija.

Na keynote-u su prikazali par stvari o standardnom korisnickom interfejsu i jos par sitnica, ali i tada je naglasak bio na Metro, jer je to najupecatljivija stvar u osmici.

U svakom slucaju: http://blogs.msdn.com/b/b8/
Praticu ovaj blog malo cesce.

Citat:
Milan1997 kaže: Pregled poruke
Iksreno nisam zadovoljan sa Windows-om 8, napravili su grešku veliku oko start menija... Nisam mogao čak ni da instaliram drajvere.
Evo i sami vidite http://itblogo.wordpress.com/2012/01/22/windows/
Ocekivao sam da ce na ovom linku biti tvoje problem u slikama makar ako ne u viode zapisu. Kad ono nista, isto sto si rekao ovde pise i tamo samo u vise slova pa mi sve govori da je link cisto postavljen kao reklama ka tvom blogu koji mora jos dosta da se radi da bi bio posecen.
Aleksandar1987 je offline  
Stara 22.1.2012, 20:07   #563
Milan1997
Veteran

Član od: 22.5.2011.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 42 puta na 34 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Milan1997

Citat:
Aleksandar1987 kaže: Pregled poruke
Praticu ovaj blog malo cesce.

Ocekivao sam da ce na ovom linku biti tvoje problem u slikama makar ako ne u viode zapisu. Kad ono nista, isto sto si rekao ovde pise i tamo samo u vise slova pa mi sve govori da je link cisto postavljen kao reklama ka tvom blogu koji mora jos dosta da se radi da bi bio posecen.
Naravno da ne bih to uradio. Eto pišem blog ali nisam dobar u tome... Nego sam samo hteo da vam pokažem moje utiske o Windows-u 8.
Milan1997 je offline  
Stara 22.1.2012, 21:24   #564
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987

Treba tebi jos godina iskustva za pisanje bloga, to se vidi u nacinu na koji pises, ali nemoj to da te preusmeri na drugi kolosek. Nastavi ovim putem, ali pre svega moras srediti malo taj sajt pa se onda posveti pisanju. Tekstovi moraju da budu znatno duzi. Baci pogled na neke druge blogove i nastavi da pises. Toliko o blogovima, ipak je tema namenjena win8.
Stara 23.1.2012, 17:22   #565
PsyDuck
Veteran

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 126 puta na 102 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku PsyDuck

khm...
ok - super brza instalacija, lepa stabilnost sistema... MetroUI više nego diskutabilan...
nego - gde je startni meni!? #LOL
PsyDuck je offline  
Stara 23.1.2012, 17:53   #566
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Citat:
PsyDuck kaže: Pregled poruke
khm...
ok - super brza instalacija, lepa stabilnost sistema... MetroUI više nego diskutabilan...
nego - gde je startni meni!? #LOL
Najveci minus kod novog OS sistema.
Stara 23.1.2012, 18:10   #567
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Metro je startni meni. Ja inace stvarno tu ne vidim problem. Kada se klikne na start vi u Metro interfejsu imate sve vase programe, podesavanja i ostalo a neki od tih aplikacija su live i pokazuju razne informacije. Koliko ce metro da zazivi zavisi samo od app developera. A vec se pokazalo veliko interesovanje.

Samo u zadnjih mesec dana se sa 50 hiljada aplikacija na windows phone 7 povecalo na 60 hiljada i raste. Povezano je sve to...

Metro moze odlicno da se organizuje u stakove, i kada budete imali mnogo programa mozete namestiti odeljak za igre, filmove, najcesce koriscene aplikacije i slicno. Kada ste u samom interfejsu, samo da pocnete da kucate i funkcija search trazi ono sto se nalazi na vasem racunaru.(nije cak potrebno ni kliknuti na start-dugme) Novina je to sto mozete da selektujete da li trazite aplikacije, podesavanja ili fajlove. U ovaj novi search takodje postoji mogucnost da pretrazujete sta vam treba ali unutar nekog programa. Koliko je ovo korisno vec se vidi, potencijal je ogroman pod uslovom da se programeri prilagode metrou tj. da njihove aplikacije prepoznaju funkcije metro interfejsa. Shareovanje sa racunara na internet stvarno nije lakse izvedeno. Kako upalite racunar, ne morate nista da startujete a bicete u toku ako pratite twiter, news feed, prognozu i slicno. Ono sto radite kad instalirate windows (podesavanje gadgeta, rainmeter i ostalo vise nije potrebno i prakticno ide zajedno sa windowsom a ne trose RAM i CPU kao rainmeter npr)
A sta to imate u start meniju sto mnogo cesto koristite i bez cega ne mozete ? search ? pa ima ga samo krenete da kucate kad se upali windows u osmici. Programi, podesavanja ? pa ne jer sve to imate u metrou takodje. Zasto vam fali startni meni, onaj stari ? Samo ne mozete da se prilagodite na novi za sada. To je to. Koliko vi ustvari cesto klikcete na startno dugme sada u sedmici pored svih dodatak i pinovanja stvari na taskbar ? Znaci ne kukajte bezveze.

Samo to vase dugme sada funkcionise tako sto pruza funkcije koje se najcesce koriste. U to se ubraja search, settings, share, devices i sve je povezano sa novim startnim menijem Metro.
Iceman_37 je offline  
Stara 23.1.2012, 18:30   #568
PsyDuck
Veteran

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 126 puta na 102 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku PsyDuck

ja koristim stari meni u win7...
nisam ljubitelj pretrpanog deska i bara sa raznoraznim ikonicama...

a i ne - na win tasteru aka 'start' se ne nalazi sve... na pr. ceo 'accessories' fali, i sad treba da kopam te stvari po 'win' folderu...

nije da hejtujem, ali su trebali da ostave izbor novog-starog menija, pa svako po svom ukusu...

a meni je ovaj novi 'start' ekstra za 'stand-by' režim rada - za meteorološke podatke, zadnje tvitove...
PsyDuck je offline  
Stara 23.1.2012, 18:35   #569
Iceman_37
Starosedelac

Citat:
a i ne - na win tasteru aka 'start' se ne nalazi sve... na pr. ceo 'accessories' fali, i sad treba da kopam te stvari po 'win' folderu...
Ne razumem ovo ? Sta god ti treba od aplikacija ukljucujuci i accesories mozes da imas u Metro i pokreces ih kilkom na dugme ili search funkcijom... sta da kopas ?

Citat:
a meni je ovaj novi 'start' ekstra za 'stand-by' režim rada - za meteorološke podatke, zadnje tvitove...
Koristan je i za to i za pokretanje programa i svega realno sto ti treba u windows-u. Nego jel si probao ?

Ono sto ja recimo hocu da vidim do final verzije je mnogo vise ili uopste opcija da se Metro interfejs izmeni po licnim potrebama (customize), kako izgled tako i funkcionalnost, da se maksimalno iskoristi prostor i ono sto nudi desktop PC, a ne opcije za izmenu kao na nekom prosecnom tabletu (npr manji ili veci tile. U desktop verziji treba da bude maksimalan broj opcija za izmenu raznih sitnica.)

Poslednja ispravka: Iceman_37 (23.1.2012 u 18:48)
Iceman_37 je offline  
Stara 23.1.2012, 19:00   #570
Eddy
Starosedelac

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka

Citat:
...
Posto "insistiras" na koriscenju Windows 8 developer preview, izvoli.

Citat:
To get back the old start menu, open regedit, goto

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer

change value of RPEnabled from "1" to "0"

close regedit, you get your old start menu......the catch is, no more metro UI because you just disabled it. To get back the Metro UI, change the value back to "1"
Evo sa slikama.

Ili ovako.

Interesantan pogled na stvari:

Citat:
As expected, enterprising tech enthusiasts have uncovered a way to enable the Windows 7-style Start Menu in Windows 8, meaning that you can now access this interface from the classic Windows desktop, or what Microsoft is now calling the Desktop environment. And sure enough, it works. Still, I recommend not using this workaround.

Here's why: The workaround entails accessing a so-called "Red Pill" interface, which is sort of the Windows 8 version of the old Blue Badge stuff. And while it does indeed enable the now-classic Start Menu, it breaks all kinds of things, including accessing the new Start screen.

Every time Microsoft makes a change to the Windows UI, there's a trend among so-called power users to do stuff like this. They replaced the Windows 95 desktop with Program Manager, they brought the Windows XP-style menu back to Windows 7, and now they're doing it again with Windows 8.

Seriously, don't do it. Not now: If you actually took the time to download the new Windows 8 Developer Preview and then disable the entire point of this release, you just don't get it. Yes, the new user experience is new and different, and yes it can be disconcerting. But don't be a sissy. You're a power user right? Act like one.
http://www.winsupersite.com/blog/sup...8-peril-140597
Eddy je offline  
Stara 25.1.2012, 17:59   #571
Iceman_37
Starosedelac

Building Windows 8 - Supporting Sensors in Windows 8

Iceman_37 je offline  
Stara 26.1.2012, 15:14   #572
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Windows 8 beta to be called Windows 8 ‘consumer preview’ ?

Citat:
We currently know that Microsoft would be releasing another preview of Windows 8 to public next month which was till now called as Windows 8 Beta. Now Paul Thurrott has posted that during CES 2012, Microsoft director of public relations Janelle Poole has said that the Consumer Preview would be released during February 2012.-

“We haven’t talked about the release date and we generally don’t,” she said. “We are talking milestone to milestone, so for us right now we’re talking about the next milestone being the Consumer Preview happening in late February.”
It would be interesting to see whether the PR team mentions the Windows 8 public builds internally as this or is she actually meant that the next public release would be called Windows 8 consumer preview
Further Paul mentioned that as the public preview was called Developer preview, the upcoming preview would be called the Consumer Preview and the last public preview which we used to call Release candidate may be called the Enterprise preview.
Talking about the current status of the builds Microsoft is expected to compile Windows 8 build 8190 today which would probably belong to the beta escrow branch.
Stara 27.1.2012, 2:36   #573
Iceman_37
Starosedelac

50 Windows 8 tips, tricks and secrets
Iceman_37 je offline  
Stara 28.1.2012, 13:33   #574
Iceman_37
Starosedelac

Windows 8 beta: more personalisation coming [TechRadar]

Windows 8 latest build, build 8192 reaches beta Escrow stage

Citat:
Microsoft started working on beta escrow builds from January 22 and the latest build compiled in beta escrow stage is build 8192 with complete string as 8192.0.winmain.120125-1820 which states that the build was compiled recently on January 25. Further it is estimated that if all goes well Microsoft would be signing the Beta build this week.
Iceman_37 je offline  
Stara 30.1.2012, 21:35   #575
squer
Član

Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 12 puta na 8 poruka
Smile Re: Windows 8

Ja sam instalirao 8-micu i extra radi samo sto ne pise windows 8 nego developer preview ali je ok a stvari stoje ovako...
Igre extra rade
komp mi je na 64 bitnoj verziji ide kao kometa
pali se za 15 sekundi i za 15 sekundi sam ja na desktopu!!!
Tako da sve pohvale i jedva cekam da izadje full verzija sa sigruno jos vise poboljsanim radom...
Sto se tice directx za igre je super ,evo pre neki da mi na xp crysis kocio dok sad cepa a i grafika je realnija....

SVE POHVAL!!!! --- Jedino su ga zasr*** sa Internet Expolerom..
squer je offline  
Stara 30.1.2012, 22:22   #576
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka

AKo ti se još igra Crysis, a nečeka ti 8 final, instaliraj 7 SP1 x64.
Sass Drake je offline  
Stara 30.1.2012, 23:28   #577
squer
Član

Smile Re: Windows 8

Ma ostavicu 8 jer je veoma pristupacan za rad , nema vise sve manual da radim i da otvaram samo udarim windows dugme i upisem sta mi treba i gotova stvar
squer je offline  
Stara 30.1.2012, 23:32   #578
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Citat:
squer kaže: Pregled poruke
Ma ostavicu 8 jer je veoma pristupacan za rad , nema vise sve manual da radim i da otvaram samo udarim windows dugme i upisem sta mi treba i gotova stvar
Pa to ima i windows7 ako mislis na ovaj search.

Poslednja ispravka: icemama (31.1.2012 u 3:24)
icemama je offline  
Stara 31.1.2012, 0:13   #579
Iceman_37
Starosedelac

Da upravo ta funkcija postoji na windows 7 koji mnogi ne koriste jer prosto ljudi izgleda uvek biraju tezi nacin. Malo rada na sebi nece da skodi, al lenj smo narod. Sta ima veze sto ja coveku koji ima windows XP stavim Windows 7 kada ce on tu sedmicu da koristi isto kao XP. Cak iako mu objasnis kako moze dovesti svoj rad na veci nivo produktivnosti, srbin ce cesto da se vrati na "svoj dobri stari nacin".

Windows 8 kako se butuje sistem, ako krene da se kuca, Metro ulazi u search i prikazuje ono sto smo ukucali.
Na windows 7 ako se pritisne start dugme i krene da se kuca dobija se ista stvar.

Da ne pominjem npr, gledam drugara kako u brdu fajlova i foldera trazi nesto sto mu treba a sve to moze instant da mu izadje ako ukuca dva slova u search koji se nalazi eto tu gore...... ijao Naravno ne treba to uvek, radimo i kako nam je "lakse" al valja znati. Nekad ce trebati za ozbiljan rad.

@Squer Odlicno sto ti se svidja windows cak sada, ali to je developer preview i mnoge funkcije nisu dostupne (kao npr zatvaranje metro aplikacija). Nemoj mnogo da namestas bogzna sta na njemu jer ce najverovatnije sledeci mesec, u Februaru, izadji Windows 8 Beta (ili kako ga MS zove Consumer Preview) koji ce imati mnogo vise funkcija za bolji rad u svakodnevnom okruzenju.
Iceman_37 je offline  
Stara 31.1.2012, 14:23   #580
squer
Član

Lepo Iceman objasni xexe
squer je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! Nastaaki98 Operativni sistemi 4 9.7.2012 14:05
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40
Windows services se ne pokreću 4th Dimension Operativni sistemi 4 15.3.2008 14:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:48.