![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Evo ga jos jedan...
Jel to tvoj blog? |
![]() |
![]() |
#562 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#563 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#564 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Treba tebi jos godina iskustva za pisanje bloga, to se vidi u nacinu na koji pises, ali nemoj to da te preusmeri na drugi kolosek. Nastavi ovim putem, ali pre svega moras srediti malo taj sajt pa se onda posveti pisanju. Tekstovi moraju da budu znatno duzi. Baci pogled na neke druge blogove i nastavi da pises. Toliko o blogovima, ipak je tema namenjena win8.
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Veteran
|
![]()
khm...
ok - super brza instalacija, lepa stabilnost sistema... MetroUI više nego diskutabilan... nego - gde je startni meni!? #LOL |
![]() |
![]() |
#566 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Metro je startni meni. Ja inace stvarno tu ne vidim problem. Kada se klikne na start vi u Metro interfejsu imate sve vase programe, podesavanja i ostalo a neki od tih aplikacija su live i pokazuju razne informacije. Koliko ce metro da zazivi zavisi samo od app developera. A vec se pokazalo veliko interesovanje.
Samo u zadnjih mesec dana se sa 50 hiljada aplikacija na windows phone 7 povecalo na 60 hiljada i raste. Povezano je sve to... Metro moze odlicno da se organizuje u stakove, i kada budete imali mnogo programa mozete namestiti odeljak za igre, filmove, najcesce koriscene aplikacije i slicno. Kada ste u samom interfejsu, samo da pocnete da kucate i funkcija search trazi ono sto se nalazi na vasem racunaru.(nije cak potrebno ni kliknuti na start-dugme) Novina je to sto mozete da selektujete da li trazite aplikacije, podesavanja ili fajlove. U ovaj novi search takodje postoji mogucnost da pretrazujete sta vam treba ali unutar nekog programa. Koliko je ovo korisno vec se vidi, potencijal je ogroman pod uslovom da se programeri prilagode metrou tj. da njihove aplikacije prepoznaju funkcije metro interfejsa. Shareovanje sa racunara na internet stvarno nije lakse izvedeno. Kako upalite racunar, ne morate nista da startujete a bicete u toku ako pratite twiter, news feed, prognozu i slicno. Ono sto radite kad instalirate windows (podesavanje gadgeta, rainmeter i ostalo vise nije potrebno i prakticno ide zajedno sa windowsom a ne trose RAM i CPU kao rainmeter npr) A sta to imate u start meniju sto mnogo cesto koristite i bez cega ne mozete ? search ? pa ima ga samo krenete da kucate kad se upali windows u osmici. Programi, podesavanja ? pa ne jer sve to imate u metrou takodje. Zasto vam fali startni meni, onaj stari ? Samo ne mozete da se prilagodite na novi za sada. To je to. Koliko vi ustvari cesto klikcete na startno dugme sada u sedmici pored svih dodatak i pinovanja stvari na taskbar ? Znaci ne kukajte bezveze. Samo to vase dugme sada funkcionise tako sto pruza funkcije koje se najcesce koriste. U to se ubraja search, settings, share, devices i sve je povezano sa novim startnim menijem Metro. |
![]() |
![]() |
#568 |
Veteran
|
![]()
ja koristim stari meni u win7...
nisam ljubitelj pretrpanog deska i bara sa raznoraznim ikonicama... a i ne - na win tasteru aka 'start' se ne nalazi sve... na pr. ceo 'accessories' fali, i sad treba da kopam te stvari po 'win' folderu... nije da hejtujem, ali su trebali da ostave izbor novog-starog menija, pa svako po svom ukusu... a meni je ovaj novi 'start' ekstra za 'stand-by' režim rada - za meteorološke podatke, zadnje tvitove... |
![]() |
![]() |
#569 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Ono sto ja recimo hocu da vidim do final verzije je mnogo vise ili uopste opcija da se Metro interfejs izmeni po licnim potrebama (customize), kako izgled tako i funkcionalnost, da se maksimalno iskoristi prostor i ono sto nudi desktop PC, a ne opcije za izmenu kao na nekom prosecnom tabletu (npr manji ili veci tile. U desktop verziji treba da bude maksimalan broj opcija za izmenu raznih sitnica.) Poslednja ispravka: Iceman_37 (23.1.2012 u 18:48) |
||
![]() |
![]() |
#570 | ||
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Posto "insistiras" na koriscenju Windows 8 developer preview, izvoli.
Citat:
Ili ovako. Interesantan pogled na stvari: Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#571 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Windows 8 beta to be called Windows 8 ‘consumer preview’ ?
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#573 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Starosedelac
|
![]()
Windows 8 beta: more personalisation coming [TechRadar]
Windows 8 latest build, build 8192 reaches beta Escrow stage Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#575 |
Član
Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 12 puta na 8 poruka
|
![]()
Ja sam instalirao 8-micu i extra radi samo sto ne pise windows 8 nego developer preview ali je ok a stvari stoje ovako...
Igre extra rade komp mi je na 64 bitnoj verziji ide kao kometa pali se za 15 sekundi i za 15 sekundi sam ja na desktopu!!! Tako da sve pohvale i jedva cekam da izadje full verzija sa sigruno jos vise poboljsanim radom... Sto se tice directx za igre je super ,evo pre neki da mi na xp crysis kocio dok sad cepa a i grafika je realnija.... SVE POHVAL!!!! --- Jedino su ga zasr*** sa Internet Expolerom.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
AKo ti se još igra Crysis, a nečeka ti 8 final, instaliraj 7 SP1 x64.
|
![]() |
![]() |
#577 |
Član
|
![]()
Ma ostavicu 8 jer je veoma pristupacan za rad , nema vise sve manual da radim i da otvaram samo udarim windows dugme i upisem sta mi treba i gotova stvar
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Veteran
Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: icemama (31.1.2012 u 3:24) |
|
![]() |
![]() |
#579 |
Starosedelac
|
![]()
Da upravo ta funkcija postoji na windows 7 koji mnogi ne koriste jer prosto ljudi izgleda uvek biraju tezi nacin. Malo rada na sebi nece da skodi, al lenj smo narod. Sta ima veze sto ja coveku koji ima windows XP stavim Windows 7 kada ce on tu sedmicu da koristi isto kao XP. Cak iako mu objasnis kako moze dovesti svoj rad na veci nivo produktivnosti, srbin ce cesto da se vrati na "svoj dobri stari nacin".
![]() Windows 8 kako se butuje sistem, ako krene da se kuca, Metro ulazi u search i prikazuje ono sto smo ukucali. Na windows 7 ako se pritisne start dugme i krene da se kuca dobija se ista stvar. Da ne pominjem npr, gledam drugara kako u brdu fajlova i foldera trazi nesto sto mu treba a sve to moze instant da mu izadje ako ukuca dva slova u search koji se nalazi eto tu gore...... ijao ![]() @Squer Odlicno sto ti se svidja windows cak sada, ali to je developer preview i mnoge funkcije nisu dostupne (kao npr zatvaranje metro aplikacija). Nemoj mnogo da namestas bogzna sta na njemu jer ce najverovatnije sledeci mesec, u Februaru, izadji Windows 8 Beta (ili kako ga MS zove Consumer Preview) koji ce imati mnogo vise funkcija za bolji rad u svakodnevnom okruzenju. |
![]() |
![]() |
#580 |
Član
|
![]()
Lepo Iceman objasni xexe
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |