![]() |
![]() |
![]() |
#5221 | ||||
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]() Citat:
![]() OK, probacu malo da se igram sa podesavanjem. Nego, evo da vidite kako su ovi u SCS-u napravili dobru igricu. Zvuk sam propustio kroz zvucni kompresor da pojacam tise zvukove a oni glasniji su ostali normalne jacine.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5222 |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 52 puta na 24 poruka
|
![]()
Bez smejanja,čemu služi retarder?
Послато са ST23i користећи Тапаток 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5223 |
Veteran
|
![]()
Kamion kao i automobil ima redovnu kocnicu koja funkcionise na isti fazon, samo je malo jaca nego kod automobila. Znaci, pritisnes papucicu nogom i tockovi koce. Prosto. Ali, posto je kamion jako tezak onda dolazi do opterecenja tog sistema kocenja i moze nesto da se zapali (ne znam koliko se razumes u sve to pa zato ovoliko pojednostavljujem). I kada se nesto zapali, moze doci do pozara (logicno) ali i vozac ostaje bez kocnica.
Zato postoje jos 2 dodatna nacina kocenja kod kamiona: 1. Motorna kocnica: motoru se smanji dovod goriva ili vazduha i jednostavno simulira njegovo gasenje, ali posto je kamion u brzini onda inercija okrece motor i neda mu da se ugasi ali ovo dovodi do usporenja i kocenja kamiona. Ali proizvodi jako brujanje motora kamiona koje nije bas uvek prijatno. 2. Retarder. To je neka naprava koja se stavi na onu osovinu sto se vrti ispod kamiona, sto prenosi okretanje motora na tockove. Ta se osovina zove kardan. A Retarera ima raznih vrsta (zavisnosti na koji fazon rade) ali je svima zajednocko da usporavaju - koce kamion. Retarder proizvodi malo drugaciji zvuk koji ja pokusavam sada da imitiram. Nazalost, nikako mi ne ide jer nikad u zivotu nisam cuo kako se retarder cuje uzivo. Ovo sa snimaka nikako ne mogu da uzmem u obzir iz 2 razloga: 1. ne cuje se dovoljno dobro, ne znam da li je to samo retarder ili se cuje i turbina ili ko zna sta jos. 2. kakav god zvuk ja da napravi, njega igra menja i pitchuje (menja mu visinu) i jbg onda. Ovo sam nesto probao sada, ali meni se ne svidja kako zvuci, mozda ce se Sasi svideti mada cisto sumnjam. http://dl.dropbox.com/u/35988013/zzz...Srele_v1.1.zip Najbolje koristite onaj default i cao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5224 | |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.878
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]() Citat:
![]() Tako slicno je bilo i u svim ranijim scs simulacijam .... Verovatno to nije na svim Markama isto ( Skaniju stvarno ne poznajem i mogu samo da joj se divim u igri ![]() ![]() Oni iz SCS-a kao hoce da budu realni, a elemenatrne stvari poput zvuka i fizike nisu dobro odradili... Pozz i nastavite sa dobrim poslom svi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5225 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Мало сам отишао у офф али не знам како другачије да вам објасним. До сада сте сви критикови тај СЦС а нико није рекао "Вауу, ево рука, екстра одрађено" . То што је добро одрађено нико не спомиње, а шта је лоше одма' "Слепци не знају да направе ово, не знају да направе оно" ... Не кажем да си ти то рекао, Филипе, већ сам искористио ову прилику да свима, овако, јавно кажем шта мислим... Можда нисам ово лепо срочио, али сам сигуран да ће 90% вас схватити шта сам хтео да кажем ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5226 |
Veteran
|
![]()
Ja sam te shvatio.
Nisam znao da programeri GTA nebi uvazili neki nas wish... to mi je bas bzv. SCS uvazava neke nase (manje) zahteve, ali nista ozbiljnije nece. Mada, bolje ista nego nista, uvek je bilo. Npr, sada su super stvar uradili sa ovim retarderom sto postoji u igri. Mnogo mi ga je lakse koristiti nego motornu kocnicu koja mi stalno menja brzine kada je aktiviram. Ali, kao sto sam ves spomenuo, ponovicu te dve stvari: 1. oko ovog sada retardera se diglo dosta prasine, kao cool stvar, a niko nije svestan koliko je to bilo lako implementirati sto se tice programiranja. Sad, istu za volju, ja ne znam kako su oni sebi tamo zakomplikovali taj kod, ali ako su radili onako kako treba, ubacivanje retardera je maciji kasalj. 2. samo sta ce nam taj retarder? Koji vrag da ga koristim kada u igri nikad necu spaliti pakne i nikad mi nece otkazati kocnice. Meni se to barem jos nikad nije desilo Zvuk necu da komentarisem. Vidim i sam koliko ga je tesko pogoditi. Retarder nema sanse da se snimi samostalno tj, da se ne cuje motor. Mozda u nekim extra uslovima koje oni nemaju. A originalni zvuk retardera je, blago receno, uzasan. Mozda je on potrefljen kada je rec o frekfrencijama i nekom globalnom zvuku, ali kvalitet je nula. Sve nesto pucketa i krcka, cini mi se da je generisan u 8-bitnom modu. Uzasno. Igra je OK, nije najbolja na svetu ali je OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5227 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.878
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
@ Laxi Kroz dosta ranijih postova hvalio sam SCS i skidao im kapu
![]() ![]() Isto sam poceo da primecujem da su sve ove ispravke do sada za dva dana mogli da isprave i izbace, ali verovatno imaju politiku i zele da odrze igru zivom pa razvlace.... SCS se bavi Kamionskim simulacijama preko 10 godina, ne znam da li je isti tim ljudi radio 18wos i ETS, meni se cini da nije... Ogroman broj detalja koje su igru cinele zanimljivom nismo vidjali u ETS pa ni sad u ETS2, a bile su u WOS serialima i to me kopka sto mislim da sad jednostavno nece da urade nesto zato sto misle da ne treba ili neko od njih misli da je glupo i bespotrebno , a grese u tome.... ![]() AI je izuzetno dosadan, pa zar NIJEDAN KOLEGA da mi ne trubne ili ne ablenduje kad se mimoilazimo ( STO JE BILO U WOS ), zar nijedan kolega da me NE PRETEKNE ( A PRETICALI SU U 18WOS ) kada ja idem 70km na Autoputu pa da mi recimo da sva 4 zmigavca jednom kratko i pozdravi me! Takve detalje stekao sam utiska mogu da urade ali jednostavno NECE.... ![]() Necu vise da ih kudim al bih mogao da napravim veliku listu zelja... pozz i srecan rad svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5228 | |
Član
Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka
|
![]() Citat:
![]() Što rekao Arsić, ako još jednom pomenete retarder, ja odoh, pa vi vidite. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5229 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5230 |
Član
Član od: 7.2.2013.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 13 puta na 5 poruka
|
![]()
Jedno lako pitanje, kako da vratim kamion u prvobitni položaj nakon prevrtanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5231 |
Član
Član od: 4.10.2012.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 34 puta na 14 poruka
|
![]()
Ne znam je li ko od vas igrao Rign Roll rusku igru simulaciju kamiona.Poceo sam da je igram i mogu reci da je mnogo bolja od ove.U igri mozete da idete u restoran,mogu da se sprze kocnice kamion se lomi,mozete primati stopere,policija vas hapsi,mozete sresti kolegu u kvaru koji vam trazi alat,moze da izleti jelen na sred ceste.Vidi se i saltanje brzine i pritisci papucica,kvacilo i sve brzine imaju na tastaturi.Jedina mana je losa fizika kao i sto se vozi po kaliforniji americkim kamionima.Ne znam zasto ova igra nije zazivjela.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5232 |
Starosedelac
Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
|
![]()
^^Zato sto nije "mod friendly", a nije toliko ni popularan zanr da bi neko zasukao rukave i provali modovanje svega i svacega. Pa onda i voznja samo po Kaliforniji...za vrlo kratko vreme naucis napamet svaki kamen pa dosadi. A i Rusi pravili Americku simulaciju kamiona...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dallyborr na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (12.2.2013) |
![]() |
#5233 | |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5234 |
Veteran
|
![]()
Da, to su bile igrice.
Ali, znate sta meni najvise smeta kod njih? Nekako mi izgledaju plasticno. Grafika nije toliko dobra kao u ETS2 a fiziku je neko vec spomenuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5235 |
Novi član
Član od: 10.2.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Jel zna neko zbog cega mi uvijek izbaci "has stoped working" ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5236 |
Veteran
|
![]()
I meni se to ponekad desi. Lose isprogramrana igrica.
Verovatno imas neki mod koji radi ali je ponekad zbuni. Ja sam, npr, ranije imao neki mod koji kada god zavrsim voznju srusi igricu. Pa se onda vratim i moram opet da parkiram prikolicu. Ne znam zasto se to desava i da li je uopste neki mod u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5237 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Dobro, ne možeš porediti igre stare 10-ak godina i ETS 2... Ni fizika nije bila dobra u, recimo, Hard Truck 18 WoS, ali i to je stara igra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5238 |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 52 puta na 24 poruka
|
![]()
Meni se toliko ETS svidja da sam batalio 18 WoS cim sam odigrao ETS.Tako dobri kamioni,dobri putevi,tempomat da ne nabrajam.ETS sam igrao davne 2008 kad je izasla i svi delovi SCS-a su mi dobri a posebno ETS2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5239 |
Veteran
|
![]()
Ja se izvinjavam sto ovo moram da napisem javno ali bas me je pogodilo.
Gospodin Darko Stanojevic poznatiji kao Ton_Majstor me je blokirao na sve moguce nacine. Cak je i svoj Youtube kanal zakljucao za mene. Posto sam se greskom javno prijavio sada se evo "greskom" javno odjavljujem sa spiska ljudi koji ce pomoci da se napravi mapa Srbije. Ja ocigledno uopste nisam dobrodosao u tu ekipu. Nemojte me molim vas napadati, ako neko ima neki negativan komentar na ovaj moj post neka ga zadrzi za sebe. Morao sam nekako da se ispraznim i ovo sa nekim da podelim. Inace, ja sam u timu koji pravi MP mod tako da nemam vremena da se bavim sa dva velika moda. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5240 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Као друго : Развој мапе је ионако 0, нико ништа и не прича о томе. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laxi na korisnoj poruci: | ||
ksrele (13.2.2013) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |