Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > O igrama uopšte
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.9.2014, 20:46   #4581
Lanikor
Starosedelac

Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
Određen forumom Re: Preporučite mi igru!

Mogu da kazem da sam zagazio dovoljno da podelim misljenje o Metro-u kao alternativi za Stalker (stigoh do biblioteke, toliko o tome da ne spoilujem nekome ).

Veci je crnjak od Stalkera, iscimao sam se dobro na par mesta, ali Stalker ipak ima bolju mehaniku sveukupno, i sve deluje mnogo bolje obradjeno i potencijal bolje iskoriscen, dok je Metro previse linearan i potencijal neiskoriscen (valjda su se potrudili oko sirine vise u nastavcima, znam da je opravdanje sto je sve u metrou na mestu ali opet...) dok je atmosfera dobra.

Na kraju krajeva prica je ono sto me vozi (za grafiku me zabole) da igram dalje i ovde je dobra, zanima me sta ide i sta se (bre!) dogadja uopste, valjda ce do kraja da se rasvetle neke stvari

Borderlands i DE:HR ostavljam za kasnije, jer je u igru upao i "The Forest", deluje primamljivo, nadmudrivanje s kanibalima u psiho fazonu, jeste da se ne uklapa bas mnogo u ovo sto sam trazio ali opet ima tu neku crtu survivala koja u principu prolazi i kroz Stalker i kroz Fallout, samo na visem nivou, pa ce to da se proba posle Metroa 2033, jer ionako ne verujem da laptop moze da izgura naredne delove iako su komponente solidne.

EDIT: Sad me jos smorio i System Requirements za The Forest, ocajna optimizacija izgleda, osim ako nisu malo poradili na tome u medjuvremenu :P

Poslednja ispravka: Lanikor (9.9.2014 u 21:06)
Lanikor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2014, 9:07   #4582
Twisterzemun
Član

Član od: 6.2.2012.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: Preporuka igara!

Citat:
dido kaže: Pregled poruke
Hvala za trud, mozda cu probati ali nesto mi ne igra bas kad vidim one slike jos release date:1996, a ocjena na GameSpot 4.9, ipak bih volio nesto novije.
Pa zar nema nesto novo poput LotR gdje imas npr konjanike i razne jedinice + magija...?
Warcraft 3
Stronghold
Rise of Nations
Empire Earth
Total War series
Anno Online
Twisterzemun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2014, 15:09   #4583
2233
Član

Član od: 26.2.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka

Jel moze neka preporuka, ako postoji nesto ovako uopste, treba mi igrica, po mogucstvu iz prvog lica, cija ce tametika biti snalazenje i istrazivanje u nepoznatim predelima. Uz to jos ako je neka potera za vratom pa treba skrivati se. Samo nemojte da kazete MINECRAFT ! Nije mi bitna platofrma, u princopu mogu i preko emulatora nesto da igram.
2233 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2014, 16:40   #4584
darkowozzd
Starosedelac

Član od: 30.3.2013.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 237 puta na 194 poruka

Citat:
2233 kaže: Pregled poruke
Jel moze neka preporuka, ako postoji nesto ovako uopste, treba mi igrica, po mogucstvu iz prvog lica, cija ce tametika biti snalazenje i istrazivanje u nepoznatim predelima. Uz to jos ako je neka potera za vratom pa treba skrivati se. Samo nemojte da kazete MINECRAFT ! Nije mi bitna platofrma, u princopu mogu i preko emulatora nesto da igram.
the forest.. Rust
darkowozzd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2014, 18:17   #4585
JzmA
Starosedelac

Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka

Terarria, Starbound, Unturned
JzmA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2014, 17:09   #4586
Nemanja Inc
Član

Član od: 30.4.2010.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Cool Re: Preporučite mi igru!

Preporuka za dobar FPS/TPS?Prvenstveno mislim na WWII igre a i druge tematiku nisu na odmet sve dok je kvalitetna pucacina.
Mozda je offtopic ali isto preporuke za WWII filmove,serije,knjige?(Moze i u inboks da ne pravimo preveliki offtopic na ovoj temi)

Moja konfiguracija PC:
http://prntscr.com/4nos28

Katalog igara koje sam dosad presao:
https://www.dropbox.com/sh/88wg59vti...o6drXFAya?dl=0
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2014, 17:21   #4587
JzmA
Starosedelac

Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka

Sniper Elite 3
Medal of Honor Allied Assault
JzmA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2014, 18:51   #4588
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
Nemanja Inc kaže: Pregled poruke
Preporuka za dobar FPS/TPS?Prvenstveno mislim na WWII igre a i druge tematiku nisu na odmet sve dok je kvalitetna pucacina.
Mozda je offtopic ali isto preporuke za WWII filmove,serije,knjige?(Moze i u inboks da ne pravimo preveliki offtopic na ovoj temi)

Moja konfiguracija PC:
http://prntscr.com/4nos28

Katalog igara koje sam dosad presao:
https://www.dropbox.com/sh/88wg59vti...o6drXFAya?dl=0
Brothers in Arms - Hell's Highway. Mada igra je takticka pucacina, ima dosta price i sporijeg je tempa. Ako te zanimaju samo run and gun pucacine ( CoD/MoH ) onda idi sto dalje od BiA .

Sto se tice serija sa WW2 tematikom, nema bolje od Band of Brothers.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
Nemanja Inc (18.9.2014)
Stara 17.9.2014, 19:02   #4589
Blaine
Član

Član od: 10.8.2012.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 133 puta na 63 poruka

Citat:
Nemanja Inc kaže: Pregled poruke
Hidden & Dangerous 2, ako ti ne smeta starost (10+ godina) i to što je igra relativno spora (i teška) WWII taktička pucačina.
Stvarno, stvarno dobra igra, ali rekao bih da je danas skoro zaboravljena.
Blaine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Blaine na korisnoj poruci:
JzmA (18.9.2014), Nemanja Inc (18.9.2014)
Stara 19.9.2014, 14:49   #4590
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

Jel ima nekog da mi preporuci neke dobre split-screen igre za komp? Po mogucstvu ne trkacke igre. Ali nemojte da mi kopirate listu sa steam-a ili slicno, to sam vec pregledao, video sam da Borderlands i Left 4 Dead mogu nesto kao preko fan made programa i znam za Serious Sam 3, Resident Evil 5 i 6... Jos nesto?
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2014, 16:06   #4591
Boondock Saint
Veteran

Citat:
bojan1080 kaže: Pregled poruke
Vrati se par stranica u nazad već sam pisao o tome
ja ili sam corav ili sta... ali ne mogu da nadjem... Trenutno gledam ovaj Forced i Warhammer Kill Team, nije bas split screen ali jeste local multi...
Stara 19.9.2014, 16:11   #4592
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

mislim da je mislio na ovaj post

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=4386
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci:
Boondock Saint (20.9.2014)
Stara 20.9.2014, 0:01   #4593
Telepatic
Starosedelac

Član od: 26.8.2006.
Zahvalnice: 769
Zahvaljeno 224 puta na 131 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Telepatic

Razmisljao sam da uzmem Fear kolekciju, jel moze neko da mi kaze da li je vredno kupovine?

Takodje me zanima Final fantasy, od koga da krenem?
Telepatic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2014, 12:56   #4594
Boondock Saint
Veteran

Evo i ja da se ubacim, FEAR 3 uopste nije losa igra, samo je los horor, kao akcioni fps prilicno je dobar. Ima losu reputaciju jer je fanbase ocekivao horor ali ko je pratio serijal zna u kom se pravcu kretao tako da tu nema iznenadjenja. Inace sto se tice Final Fantasy kreni od sedmince/osmice oni su legendarni ili mozda od FFXII taj je nekako najvise "zapadnjacki" ako ti treba vremena da se priviknes na japanski stil RPG-ova, takodje probaj ovaj novi Final Fantasy Type 0 koga mozes da igras preko ppsspp emulatora bez problema ali naravno nadji na netu prevedeni iso fajl posto je igra originalno izdata samo sa japansko trziste.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Boondock Saint na korisnoj poruci:
Telepatic (20.9.2014)
Stara 20.9.2014, 15:55   #4595
Lanikor
Starosedelac

Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka

Igram trenutno F.E.A.R 3 i mogu da potvrdim da na igru gledas cisto kao na akcioni FPS posto ovi elementi "horora" koji postoje u trojci mogu da uplase eventualno neko dete koje prvi put vidi ovako nesto. Napucavanje je ok, sve radi tecno, mada ne ocekuj nista preterano inovativno. F.E.A.R 2 je po meni bio znatno bolji, i sa aspekta price, i horor elemenata, kao i tezine (ovo pricam iskljucivo u poredjenju sa F.E.A.R 2 vs. F.E.A.R 3 ugla jer keca nisam igrao).

Ako hoces cimanje ovog tipa a odustanes od F.E.A.R., preporucio bih ti Metro serijal jer je mehanika slicna F.E.A.R. - u ali je sve dosta zanimljivije odradjeno.

Takodje je tu i S.T.A.L.K.E.R. serijal mada nije bas u istom fazonu kao ova dva naslova.
Lanikor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lanikor na korisnoj poruci:
Telepatic (20.9.2014)
Stara 20.9.2014, 20:46   #4596
Telepatic
Starosedelac

Član od: 26.8.2006.
Zahvalnice: 769
Zahvaljeno 224 puta na 131 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Telepatic

Citat:
bojan1080 kaže: Pregled poruke
F.E.A.R. prvi deo i DLC su fantastični, drugi deo nije loš a treći slobodno preskoči...

Pre nego što probaš bilo koji FF ja bi ti preporučio da odigraš Chrono Cross, ova igra će te na najbolji način uvesti u svet JRPG i svet turn base borbe,
Što se tiče Final Fantasy-a probaj ih sledećim redosledom

1. FF VIII(PC, PSX) - više izgledom vuče na "evropski" rpg a opet ima svu mehaniku kao JRPG, nekako mi je ovaj FF najdraži, deluje na prvi pogled jednostavno ali nije ima puno toga da ponudi, ako ti se tu svidi priča, ATB sistem borbe i junction sistem samih magija i GF spreman si za sledeći korak

Nakon ovoga preporučio bi ti da skineš emulator za PSX i PS2 i da odigraš sledeće

2. FF X (PS2) - ponovo izgledom pokušava da prikrije da je to JPRG i to mu nikako nije mana, grafički za celu generaciju ispred prethodnika(ipak je ovo ps2) ovo je jedna od najboljih igara koje sam odigrao na PS2, jedina mana je to što animacije ne mogu da se prekidaju, borba ti je klasična na poteze (turn based), igra poseduje fantastičan sistem levelovanja likova, kvalitetna je priča definitivno odigraj, verujem da imaš dovoljno dobru mašinu na kojoj možeš pokrenuti ps2 emulator

3. FF IX (PSX) - klasičan JPRG, na prvi pogled se to vidi, sistem borbe je sličan kao i u FF VIII ali je drugačiji sistem levelovanja, opremanja likova takođe za magije se koristi mana (velika razlika u odnosu na FF VIII)

4 FF VII (PC, PSX) - namerno sam za kraj ostavio ovaj FF jer je najkompleksniji iako je najstariji od ovih svih koje sam do sad naveo, ovo je igra koju svako mora da odigra ali računaj da je dosta teža od svih gore navedenih i ima genijalan sistem sa materijama(da ne ulazim u detalje ako probaš sve će ti biti jasno) - inače ako nabavljaš PC verziju moćićeš da skineš raznorazne modove tako da je to prednost u odnosu na PSX

E sad ukoliko si uspeo da se nateraš i ako su ti se svidele ove igre možeš po svom izboru dalje da nabavljaš FF III, FF IV, FF XII(PS2) uskoro će se pojaviti i FF XIII za PC, takođe The Legend of Dragoon je dobar izbor
Citat:
Boondock Saint kaže: Pregled poruke
Evo i ja da se ubacim, FEAR 3 uopste nije losa igra, samo je los horor, kao akcioni fps prilicno je dobar. Ima losu reputaciju jer je fanbase ocekivao horor ali ko je pratio serijal zna u kom se pravcu kretao tako da tu nema iznenadjenja. Inace sto se tice Final Fantasy kreni od sedmince/osmice oni su legendarni ili mozda od FFXII taj je nekako najvise "zapadnjacki" ako ti treba vremena da se priviknes na japanski stil RPG-ova, takodje probaj ovaj novi Final Fantasy Type 0 koga mozes da igras preko ppsspp emulatora bez problema ali naravno nadji na netu prevedeni iso fajl posto je igra originalno izdata samo sa japansko trziste.
Citat:
Lanikor kaže: Pregled poruke
Igram trenutno F.E.A.R 3 i mogu da potvrdim da na igru gledas cisto kao na akcioni FPS posto ovi elementi "horora" koji postoje u trojci mogu da uplase eventualno neko dete koje prvi put vidi ovako nesto. Napucavanje je ok, sve radi tecno, mada ne ocekuj nista preterano inovativno. F.E.A.R 2 je po meni bio znatno bolji, i sa aspekta price, i horor elemenata, kao i tezine (ovo pricam iskljucivo u poredjenju sa F.E.A.R 2 vs. F.E.A.R 3 ugla jer keca nisam igrao).

Ako hoces cimanje ovog tipa a odustanes od F.E.A.R., preporucio bih ti Metro serijal jer je mehanika slicna F.E.A.R. - u ali je sve dosta zanimljivije odradjeno.

Takodje je tu i S.T.A.L.K.E.R. serijal mada nije bas u istom fazonu kao ova dva naslova.
Hvala na odgovorima, Final fantasy cu verovatno poceti od osmice onda a sto se tice Fear-a, mozda cu ipak preskociti, nije mi horor toliko bitan, vise prica, malo sam gledao gameplay i sta znam.. vise volim jezivu pricu nego neki jump scare. (mozda gresim ali to je moj utisak)
Telepatic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2014, 21:06   #4597
rellik
Veteran

Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 216
Zahvaljeno 421 puta na 229 poruka

Je l' moze neka preporuka za rts strategiju na fazono generalsa, ako tako nesto uopste postoji ?
rellik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2014, 1:16   #4598
Nashud
Član

Član od: 10.9.2014.
Zahvalnice: 80
Zahvaljeno 46 puta na 32 poruka

Citat:
rellik kaže: Pregled poruke
Je l' moze neka preporuka za rts strategiju na fazono generalsa, ako tako nesto uopste postoji ?
Company of Heroes, tako nešto?
Nashud je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2014, 3:21   #4599
novopridoslica
Član

Član od: 4.6.2014.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Da li ima neka igra slicna papers, please? Hvala.
p.s. ne trazim da to bude simulacija carinika, nego nesto slicno tako zanimljivo ...

Poslednja ispravka: novopridoslica (25.9.2014 u 1:19) Razlog: dopuna pitanja
novopridoslica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2014, 8:54   #4600
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Probaj Toki Tori (kec, ne dvojku).
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
co-op, free-roam, igra, multiplayer, preporuka igara

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako napraviti igru! (Iz perspektive programera...) sasha vukelic Pravljenje igara 138 24.9.2016 20:36
Preporučite mi horor igru Stojadin O igrama uopšte 230 11.4.2013 11:02
Ocenite igru: Civilizacija V [probno glasanje] bokela Forum o forumu 62 19.10.2010 17:12
kako napraviti server za multiplayer igru hamzi Mrežne igre 1 29.9.2010 18:38
Hajde da napravimo igru... zez :) Patton Pravljenje igara 96 3.4.2007 13:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:29.