Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.7.2010, 12:24   #381
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg
Određen forumom Re: Alpha Protocol

Hm, krenuo sam da igram i igra laguje k'o šašava. Ja pomislih da je nešto do mašine, obrnem jedno sat-dva Metro, sve klizi, mislim koliko može na mašini iz profila. A ovo neoptimizovano cpaHje od igre sam batalio dok ne izađe taj patch što najaviše.
Igra ima potencijala fenomenalnog, ali su to proćerdali sa neoprostivo lošim QA. Taj tim što je radio QA bih otpustio bez razmišljanja. A ko što reče jedan lik sa Obsidijanovog foruma, nisu valjda bili toliko glupi da igraju igru na kompu sa XboX 360 kontrolerima? Po kvalitetu, izgleda da jesu.
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2010, 13:35   #382
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Taj lag bi trebalo da se rešava čeprkanjem po ini fajlu... postavljao je player1 uputstvo na nekoj od prethodnih strana.

Nego, javljam se da prokomentarišem Kuzmin tekst... malo je podbacio. Kaže da su mini-igre najveća mana zato što ne mogu da se preskoče, niti zaobiđu, a to nije tačno. Već smo ovde pričali da mogu da se zaobiđu korišćenjem EMP granata, plus nema toliko mnogo obaveznih. Ako se to kao najveća mana eliminiše, za koliko bi se ocena povećala?
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2010, 13:49   #383
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka

UseBackgroundLevelStreaming=false
OnlyStreamInTextures=true

OneFrameThreadLag=False

U APEngine fajlu (u my documents)
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2010, 13:50   #384
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Lag rešava crackfix, a čačkanje po ini fajlu rešava ludiranje kamere.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2010, 15:02   #385
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Ma ludiranje kamere sam rešio odavno, ali onaj lag u Clearinghouseu je i dalje itekako prisutan. Jbt, sat vremena provedem kupujući municiju i medkitove...

Poslednja ispravka: DeCoy (6.7.2010 u 22:02) Razlog: pa pitaj ga na PM
Stara 6.7.2010, 15:18   #386
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Nece biti nastavaka, ne da SEGA:
http://www.computerandvideogames.com....php?id=254575

player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
nameless1 (6.7.2010)
Stara 6.7.2010, 15:28   #387
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka

Citat:
jozvan_Kg kaže: Pregled poruke
Ma ludiranje kamere sam rešio odavno, ali onaj lag u Clearinghouseu je i dalje itekako prisutan. Jbt, sat vremena provedem kupujući municiju i medkitove...
@ voodoo_ Može lekić na pm, ako ti nije problem? Da probam još i to. Mislim, imam lekić odavno, ali nisam siguran dal' je to taj što vi koristite..
To je 100% los lek, onaj sto je izasao prvi, ja sam isti taj problem imao pre nego sto je izasao fix.

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
B-o-l-l-o-c-k-s!

Zamisli samo, malo da zategnu dijalog sistem, dodaju jos koju opciju, stave jos veci (potpun) akcenat na izbore i posledice...eh. Nema veze, Alpha Protocol me je i ovako skroz odusevio, ali potencijal za nastavak je bio ogroman.
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.7.2010, 22:34   #388
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Nazalost, sami su krivi za to. Bagovito, neoptimizovano, lose objasnjeno itd...

Prvih nekoliko sati su bili zaista frustrirajuci. Da nisi ti hvalio igru, ne znam da li bih se ikada odlucio da je odigram do kraja. Steta, igra stvarno nije losa kada "udjes u stos" a nastavak bi im svakako dao priliku da isprave vecinu gresaka...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.7.2010, 15:33   #389
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Pređoh sinoć konačno i ovo. Igra jeste dosta lepo osmišljena, ali je jako traljavo izvedena. A sa druge strane, ne sviđa mi se ta nelinearnost, mislim razgovori su ok odrađeni, ali su nivoi i misije smejurija. Sve u svemu, nije toliko loše, ali dosta neoptimizovano i nedorađeno. Ako je budem ponovo prelazio (u šta čisto sumnjam) biće to sa beanie wearing, shotgun wielding, asshole Mike-om
Stara 14.7.2010, 20:40   #390
Goldfinger
Veteran

Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka

Kratko i jasno koje g**** od igre.Odavna gluplji RPG nisam igrao žali bože vremena koje potroših na ovu igru.Jedino što valja je ideja na kojoj počiva ova igra ostalo su sve gospoda iz Obsidiana nagrdili do granice neprepoznavanja. Bagovi, AI protivnika retardiran, sistem upravljanja bezveze, stotine nekih gluposti u inventaru koje ne čine nikakvu razliku u samoj igri itd itd.Ne mogu da vjerujem da je neko ovakvu igru poluzavršenu puštio u opticaj.Izgleda da su se momci iz Obsidiana specijalizovali za uljepšavanje tuđih igara pošto im pravljenje svojih nešto ne ide od ruke.
Goldfinger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 19:00   #391
caine
Deo inventara foruma

Povećaj težinu, pa će verovatno da prave razliku.
Stara 11.8.2010, 16:02   #392
Great_Sun_Jester
Veteran

Član od: 11.8.2010.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 458 puta na 183 poruka

Citat:
Goldfinger kaže: Pregled poruke
Kratko i jasno koje g**** od igre.Odavna gluplji RPG nisam igrao žali bože vremena koje potroših na ovu igru.Jedino što valja je ideja na kojoj počiva ova igra ostalo su sve gospoda iz Obsidiana nagrdili do granice neprepoznavanja. Bagovi, AI protivnika retardiran, sistem upravljanja bezveze, stotine nekih gluposti u inventaru koje ne čine nikakvu razliku u samoj igri itd itd.Ne mogu da vjerujem da je neko ovakvu igru poluzavršenu puštio u opticaj.Izgleda da su se momci iz Obsidiana specijalizovali za uljepšavanje tuđih igara pošto im pravljenje svojih nešto ne ide od ruke.
huh? Cemu unjustified rage? O.o

Pa covece igra je fenomenalna! Bagovi i sama graficka izvedba su (mi) apsolutno nevazni ako je prica dobra i ako su likovi raznoliki i dobro definisani i "ozivljeni" kroz sve nijanse sivog; nije mi bitno onda da li je fps izvedba ili top down ili 2D ili dal laguje ili krahira kad izbacujea item iz inventara i greskom pritisnes start na tastaturi. Ovako originalan rpg sa dijalozima koji su u klasi starih BS hitova nije se dugo pojavio i stvarno ne zasluzuje da ostane neshvacen zbog tehnikalija i graficke razmazenosti. Ako samo na trenutak prenebregnes mane i udubis se u srz onoga sto igra oberucke pruza a to je prica, alpha ima stvarno mnogo da ponudi (ako ti je takva vrsta setinga zanimljiva, naravno). Ne pamtim da me je i jedan noviji rpg ovoliko odusevio i prosto zahtevao bar jos jedan playthrough.

Definitivno rpg godine, daleko zanimljiviji od Mass Effecta 2 i definitvno bolji od svih drugih "igrackih blokbastera" koji su se pojavili ove godine^^
Great_Sun_Jester je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Great_Sun_Jester na korisnoj poruci:
player1 (11.8.2010)
Stara 11.8.2010, 16:15   #393
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

E, tu grešiš. Nema veze što je priča i sve ok, ako je samo izvođenje odrađeno sa pola guzice. Jednostavno, ne možeš da uživaš i da odigraš kako bi trebalo, jer je igra loše napravljena. A i realno, likovi baš i nisu nešto preterano razrađeni, sem kroz par redova teksta u onim dosijeima, za koje mogu da kažem da bi ih i ja bogatije i bolje osmislio.
I KotoR je imao i priču (koja je kompleksnija i bolja od ove 5 puta), i bio ogromna igra u odnosu na AP, pa nije imao bagove i bio je milina za igranje.
Ako ne reše tehničke probleme, igra nema šta da traži u bilo kakvoj konkurenciji sa drugim igrama. Ako reše probleme, ovo će postati jedan od must have naslova.
Stara 11.8.2010, 16:19   #394
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

@jozvan: Za razradu likova i ne možeš da kriviš Obsidian, zbog prirode ove igre.
Igra je stvarno prepuna izbora, ali je zato i (pre)kratka za normalan razvoj likova.

A da ne pominjem čuvena Obsidianova "seckanja" likova radi bržeg izbacivanja igre...
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
jozvan_Kg (11.8.2010)
Stara 11.8.2010, 17:50   #395
DeCoy
Intel Inside

Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.219 puta na 7.174 poruka

Citat:
Great_Sun_Jester kaže: Pregled poruke

Definitivno rpg godine, daleko zanimljiviji od Mass Effecta 2 i definitvno bolji od svih drugih "igrackih blokbastera" koji su se pojavili ove godine^^
Kao RPG je promašaj godine, a ako bismo ga ocenjivali kao interaktivni film onda tvoja konstatacija ima logike
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2010, 18:00   #396
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

^ Slazemo se da se ne slazemo.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2010, 21:23   #397
caine
Deo inventara foruma

I dobro je što likovi nisu razređeni, to je u skladu sa igrom koja pokušava da bude brza in-your-face špijunska priča. Zato su i dijalozi vremenski ograničeni i zato se koriste checkpointi.
Stara 12.8.2010, 1:53   #398
Great_Sun_Jester
Veteran

Član od: 11.8.2010.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 458 puta na 183 poruka

Citat:
E, tu grešiš. Nema veze što je prica i sve ok, ako je samo izvodenje odradeno sa pola guzice.

Wtf dewd?

Nema veze sto je prica ok? Otkad to nije bitno u RPGu (i punim nazivom ROLE PLAYING GAME-u)? Da je simulacija rukometa pa da razumem da ne mora da ima ne znam ti ja kakav zaplet, ali srz i bit svakog dobrog rpga je upravo to, prica. Nista drugo nije bitno koliko ovaj segment igre, sve drugo ako vec nije onda treba da bude podredjeno njemu. Upravo je to mamac na koji dobar rpg hvata publiku i zavredjuje paznju, ne directx 20c grafika ili nesto drugo. I prosto ne razumem kako tek tako mozes to da zanemaris, GAH :P

Citat:
Jednostavno, ne možeš da uživaš i da odigraš kako bi trebalo, jer je igra loše napravljena. A i realno, likovi baš i nisu nešto preterano razrađeni, sem kroz par redova teksta u onim dosijeima, za koje mogu da kažem da bi ih i ja bogatije i bolje osmislio.
I KotoR je imao i pricu (koja je kompleksnija i bolja od ove 5 puta), i bio ogromna igra u odnosu na AP, pa nije imao bagove i bio je milina za igranje.

Kazes likovi nisu preterano razradjeni u Alpha Protocolu. Moram otvoreno da kazem da je ovo veoma veliko potcenjivanje. Za razliku od trenutno aktuelnih i "bitnihih" rpga, posebno novih ili revampovanih BioWare franshiza koji slove za predvodnike moderne struje rpgova, Alpha Protocol je daleko kvalitetniji na ovom polju. Umesto standardne oblande koju npr. BioWare konstantno iznova i iznova servira (kad sam se vec njega uhvatio) po Dragon Ageu i Mass Effectu kroz gomilu user friendly i do zla boga dosadnih/bezlicnih npcova uz izuzetak neizbeznog HK-47 koji i jedini ima zanimljivu licnost pa ga reinkarniraju maltene u svakoj igri u ovom ili onom obliku od kotora pa na ovamo, Alpha se bar trudi da bude razlicita i da ponudi stvarno nezaboravne likove (mrzeli ih mi ili voleli).

Ko moze da kaze da je Konstantin Brayko, ruska mafijoza koja se ne skida sa droga i muzike 80ih ili Stiven Heck, polu-ludi paranoik, nezanimljiv lik? Ko nije doziveo suparnickog agenta Darcya kao najgoru gnjidu, zamrzeo Marburga zbog njegovog bespogovornog lojalizma ili osetio cool vibracije olicene u Omenu Dengu? Gomili ljudi se neki ako ne i vecina ovih likova nece svideti, neke ce i mrzeti (ni ja ih ne gotivim sve)...ali upravo je u tome i poenta.

Za razliku od ME2 u kome je 90% likova "politicki korektno" i crno-belo, Alpha se iz petnih zila potrudila (i po mom misljenju u dobrom delu uspela) da predstavi likove kroz razlicite nijanse sivog (gde nema "dobrih i losih" momaka vec samo razlicitih vrsta interesa i uglova sagledavanja jedne situacije) i da nam povrati taj osecaj povezanosti/odbojnosti sa npcovima koji nisu tu samo da nam naspamuju questove ili da predstavljaju kontejnere koji cuvaju +5 Longsword of Everything i samo cekaju da budu opljackani.

Ako se na to doda da ti isti npcovi razlicito reaguju zavisno od vase reputacije, interakcije sa drugim likovimam, nacina i broja zavrsenih misija i stava koji zauzimate i cinjenice da to sve tece kao po loju bez obzira na to koji put PC odabere, mogucnosti racvanja dijaloga su stvarno ogromne i prosto traze da se istrazi svaka moguca putanja ("sta bi bilo kad bi bilo" sindrom)...

Ako se na to dodaju i interesantna ingame mejl korenspodencija (cuveni M1LfL0v3r (: i sama prica koja je in-the-face spijunska bombona u kojoj niko ne preza da upre prstom u Ameriku a ne u neke jadne Talibane kao ultimativne bad guys, nivo mogucnosti produbljivanja price i utapanja u atmosferu sveta igre je stvarno nesto najkvalitetnije sto smo imali prilike da iskusimo u moru generickih fantasy/sf rpgova danasnjice.

Citat:
Ako ne reše tehnicke probleme, igra nema šta da traži u bilo kakvoj konkurenciji sa drugim igrama. Ako reše probleme, ovo ce postati jedan od must have naslova.
Okej, sad vec ozbiljno pocinjem da mislim da si Oblivion ili "Fallout 3" fan. Po toj logici bi i Fallout 1/2 i Bloodlines, a bogami i Torment a i Baldur's Gate kec (to name a few) trebali da se racunaju kao "propale igre" :P Svi tehnicki problemi na koje AP moze da se pozali su losa grafika - irelevantno jer grafika nije glavni cilj ove igre, gomila bagova - vecina najboljih rpgova je patila od ove boljke, ali sem u slucaju da igra uzastopno krahira/corruptuje sejvove ne vidim zasto bi to bio problem (exploiti su ponekad i veoma interesantni (:, i lose odradjenog combat systema - ...nebitno? Igra je sunjalica po combat sistemu u sustini ne Serious Sam klon. Jer za razliku od DA, ME i Obliviona koji maximalno potenciraju borbu/akciju i koje bas zbog toga smatram F/TPSovima sa rpg elementima a ne cistim rpgima, Alpha Protocol je upravo obrnuto, RPG sa elementima TPSa...

Jedine vece zamerke koje bih mogao da mu nakacim jeste blatantno i nepotrebno kopiranje celokupnog Mass Effect sistema razvitka lika sa perkovima koji nicu niotkuda i pitaj Boga zasto (ponadao sam se da ce napraviti sopstveni originalni sistem, ali sta je tu je :P) i ultimativno smaracki lag kad se logujete u clearinghouse i kupujete ajteme u istom. Ali nista od toga me nije sprecilo da predjem Alphu 3 puta i da zagrizem i 4 put u avanture Majkla Tortona (:

Kad se sve sabere oduzme licno mislim da je AP f.e.n.o.m.e.n.a.l.a.n. Oni koji od njega ocekuju pucacinu ili gejmplej a la Bethesda/BioWare naravno da ce se razocarati, jer igra ni ne puca na te grane. Niti ce obradovati one koji vole varijacije na temu splinter cella /thiefa. Ali za one koji vole dobar spijunsku pricu (koja slobodno moze da stane rame uz rame sa Dzejsonom Bornom) sa trunkom hitmena i pulp-fictiona i dosta tounge-in-cheek dijaloga mogu slobodno da dopuste da ih obasja nova rpg legenda, nesavrsena, ali bas zato i simpaticna (=
Great_Sun_Jester je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku Great_Sun_Jester na korisnoj poruci:
Equilibrium (12.8.2010), High life (12.8.2010), player1 (12.8.2010), Rainman (19.8.2011), voodoo_ (12.8.2010), Yanosh (12.8.2010)
Stara 12.8.2010, 11:05   #399
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
Kazes likovi nisu preterano razradjeni u Alpha Protocolu. Moram otvoreno da kazem da je ovo veoma veliko potcenjivanje... *bash*BioWare*bash**bash*...
Nije da nisu uopšte razrađeni, ali ih ni pod razno ne možeš porediti sa likovima iz neke BioWare igre (pa čak i tebi omraženog ME2).
Na primer, ona goth devojka koja je Albatrosov telohranitelj (nisam joj ni ime zapamtio koliko su je razradili) je očigledno imala neku veliku ulogu u igri, ali su je osakatili story-wise (ostali samo dugmići).
Šta je uopšte user-friendly NPC? Jedini način na koji bi neki NPC bio user-friendly je da priča na srpskom.
To da BW stalno reciklira jedne te iste likove je stvarno smešno iz mnogo razloga, koje neću navoditi ovde jer je ovo ipak AP tema.

Citat:
revampovanih BioWare franshiza
Revampovane BW franšize? Gde? Da li je KotOR 3, BG 3, JE 2, možda čak i Shattered Steel 2, molim te reci mi, o mighty prophet.

Citat:
Alpha se bar trudi da bude razlicita i da ponudi stvarno nezaboravne likove (mrzeli ih mi ili voleli).
Navedi mi te "nezaboravne" likove, i neke osobine po kojima će mi ostati u sećanju, ne računaj Heck-a, to je Obsidian ukrao ličnost HK-a.

Citat:
Za razliku od ME2 u kome je 90% likova "politicki korektno" i crno-belo, Alpha se iz petnih zila potrudila (i po mom misljenju u dobrom delu uspela) da predstavi likove kroz razlicite nijanse sivog (gde nema "dobrih i losih" momaka vec samo razlicitih vrsta interesa i uglova sagledavanja jedne situacije)...
Politički korektni likovi? Pa svaka špijunska igra/film/knjiga sa politički korektnim likovima je osuđena na propast. Tu je najvažnije verovati samo sebi, i zato AP ne sadrži nikakvu kompleksnu intarakciju sa NPC-ovima kao što BW igre imaju. A i nije fer poređenje sa ME2 koji ima morality meter.

Mislim da je moguće dati dobre argumente za AP a da se pritom ne blati BioWare. Na forumu treba biti politički korektan.

Poslednja ispravka: Vulee (12.8.2010 u 11:12)
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
jozvan_Kg (12.8.2010), nameless1 (12.8.2010)
Stara 12.8.2010, 11:08   #400
DeCoy
Intel Inside

Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.219 puta na 7.174 poruka

Čemu fenomenalna priča u igri kada nema ničeg da popuni prostor između dva sinematika? Već sam rekao, bolje da su napravili interaktivni film ili priču, poput onih stripova iz osamdesetih gde u zavisnosti od tvojih izbora te šetaju od strane do strane i imaš više različitih krajeva. Dobra priča ne može i ne sme da zameni gameplay ni u jednom žanru, pa ni u RPG-u!
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
alpha, alpha protocol, protocol, rpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Alpha Prime Nergal Akcione igre 48 10.8.2014 11:59
Mozilla Firefox 4.0 Alpha 1 Pre Torrente Aplikativni softver 7 31.8.2008 15:34
Creme Online Alpha! Mrmot Flash 2 31.12.2007 18:24
Alpha Channel i kosa u Photoshop-u PixelTerror Grafički softver i radovi 20 24.10.2007 13:17
Opera 9.50 Alpha 1 (kestrel) illidan Aplikativni softver 0 4.9.2007 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:25.