Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.4.2016, 5:25   #21
C64freak
Banned

Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka
Određen forumom Re: Windows Phone 8.1

Ma kako nije evo ti primer drug ima neku prastaru nokiju 512 single core I moj tadashnji LG L7 djubre koje nije moglo skype niti facebook niti WhatsApp niti viber dok na nokiji sve bez truna laga znachi gde nije brzi , brzi je I to 10 puta

Uzged da naponemen da I dan danas I na najnovijim androidima pucaju aplikacije ko od shale sto mi se nijednom nije desilo na windows phone
C64freak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2016, 6:57   #22
ColdBoot
Starosedelac

Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka

Citat:
C64freak kaže: Pregled poruke
Ma kako nije evo ti primer drug ima neku prastaru nokiju 512 single core I moj tadashnji LG L7 djubre koje nije moglo skype niti facebook niti WhatsApp niti viber dok na nokiji sve bez truna laga znachi gde nije brzi , brzi je I to 10 puta

Uzged da naponemen da I dan danas I na najnovijim androidima pucaju aplikacije ko od shale sto mi se nijednom nije desilo na windows phone
U pa tek ta Nokia je bila mnogo jača od L7, realno. Jedno jezgro(i to slabije) porediti sa njenim dual-core joj je svakako davalo veliku prednost.

Sam broj jezgara nije toliko bitan. iPhone i dalje fura samo dual-core al to nije A7 nego onaj njihov Typhoon, jer su procenili da još uvek ima malo aplikacija kojima bi prijao neki octa-core. I m$ je radio potpuno isto i iz istog razloga a ne zato što su škrtarili.

Ali evo jedan drugi primer... Ja i kolega poredili Asus ZenFone 2 500KL, Lenovo S60 i Samsung J5 sa Lumijom 640XL, i doslovno nema razlike niučemu a sličan hardver i cenovni rang.

Ne znam na koje aplikacije misliš ali stvarno nisam imao pucanje aplikacija kao učestalu pojavu. 1-2 neće da se pokrenu ili puknu je sve što mi se dešavalo a i to su bile neke bezvezarije od aplikacija. Ove što mi stvarno za nešto trebaju, nikad.
ColdBoot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2016, 10:57   #23
srđan obradović
Član

Član od: 26.9.2013.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 28 puta na 26 poruka

Mislim da sustina rasprave lezi u cinjenici da i nakon 6,7,8,9 meseci lumia radi isto, na wib8.1. Win10 nije za uporedjivanje. I najbitnija stvar, uporedite bilo koji android i Win do 150evra(nov)nakon par meseci upotrebe bez ikakvog cackanja oko cash-a rama itd, samo prosto svakodnevno koriscenje i videcete prednost winphone. Preko 200 evra je svejedno, a preko 500evra iPhone...
srđan obradović je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku srđan obradović na korisnoj poruci:
ColdBoot (17.4.2016)
Stara 17.4.2016, 11:12   #24
ColdBoot
Starosedelac

^Baš tako... iPhone, samo kad se vrlo površno gleda deluje slabačko sa dual-core procesorom. Ali zato mu je grafika quad...
Stara 17.4.2016, 22:52   #25
Djuro
Član

Član od: 6.4.2012.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka

Citat:
srđan obradović kaže: Pregled poruke
Mislim da sustina rasprave lezi u cinjenici da i nakon 6,7,8,9 meseci lumia radi isto, na wib8.1. Win10 nije za uporedjivanje. I najbitnija stvar, uporedite bilo koji android i Win do 150evra(nov)nakon par meseci upotrebe bez ikakvog cackanja oko cash-a rama itd, samo prosto svakodnevno koriscenje i videcete prednost winphone. Preko 200 evra je svejedno, a preko 500evra iPhone...
Evo aj mi reci koji Windows do 150€ bolje radi od ova dva androida?
android 1
android 2

Ili ovog jos jeftinijeg android 3

Da ne pricam kolike su Microsoft telefoni u stvari cigletine, lumia 550 od 5" je veca od vecine androida 5.5".

Microsoft je postao dosta skuplji u poslednje vreme i jedino sto se isplati od njih uzimati je lumia 550 koja se moze naci za 100€.
Djuro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2016, 23:59   #26
ColdBoot
Starosedelac

Ja bih se nadovezao sa pitanjem: kad je to već tako lagan i fluidan OS, šta im treba zverka kao Lumia 950?
Stara 18.4.2016, 0:46   #27
C64freak
Banned

Citat:
Djuro kaže: Pregled poruke
Evo aj mi reci koji Windows do 150€ bolje radi od ova dva androida?
android 1
android 2

Ili ovog jos jeftinijeg android 3

Da ne pricam kolike su Microsoft telefoni u stvari cigletine, lumia 550 od 5" je veca od vecine androida 5.5".

Microsoft je postao dosta skuplji u poslednje vreme i jedino sto se isplati od njih uzimati je lumia 550 koja se moze naci za 100€.
Pa evo npr Lumia 640
Brate ja sam do pre dva mesaca imao Z5 i prosto ako imash par aplikacija pokrenute osetise da laguje znachi osnovne stvari tipa WhatsApp,viber,skype,facebook + mesinger, zasto telefon koji toliko kosta laguje od najprostijih aplikacija? zasto mi aplikacije krasuju? Zasto se greje kad si na netu ili igrash igricu toliko da mozes kajganu da ispeces?????

Onda sam uzeo ovu lumiu 535 na nagovor druga, nisam hteo da bacam pare jer sam se generalno razocharao koliko su djubre smart telefoni (dok nisam uzeo lumiju) al eto nijedan jedini krash, nikad lag,nista nikada nije zakocilo

To mi je i vishe nego dovoljno da skapiram koji je OS\Telefon bolji. sad naravno kamera,ekran su daleko bolji dok Z5 nemoze ni da se poredi ali opet dovoljno dobri na jeftinoj lumiji da mi trenutno uopste netreba bolji radi sve ok a uz to je 4 puta jeftiniji telefon ali verujem danas\sutra kad uzmem skuplji windows telefon ima da pojede andoida i u tim poljima

Sad jbg ukusi se razlikuju, meni su recimo lumije super elegante, ova plava 535 mi je preslatka haha, mada realno danas su svi telefoni isti cigle i to je to

Citat:
ColdBoot kaže: Pregled poruke
Ja bih se nadovezao sa pitanjem: kad je to već tako lagan i fluidan OS, šta im treba zverka kao Lumia 950?
Pa zbog Continuum_a jesi video kako fluidno radi?
Stara 18.4.2016, 2:41   #28
ColdBoot
Starosedelac

Citat:
Pa evo npr Lumia 640
Brate ja sam do pre dva mesaca imao Z5 i prosto ako imash par aplikacija pokrenute osetise da laguje znachi osnovne stvari tipa WhatsApp,viber,skype,facebook + mesinger, zasto telefon koji toliko kosta laguje od najprostijih aplikacija? zasto mi aplikacije krasuju? Zasto se greje kad si na netu ili igrash igricu toliko da mozes kajganu da ispeces?????

Ja ovo isto sve koristim na dnevnoj bazi + Hangouts na telefonu sa dosta slabijim hardverom pa ne laguje. A Skype od kad ga je m$ preuzeo nije "najprostija aplikacija". Koliko su se potrudili da optimizuju verziju za Androidu i dokle će biti podrške je vrlo upitno. Al opet kažem, nema laga, nešto drugo je tu bilo u pitanju.
Citat:
Pa zbog Continuum_a jesi video kako fluidno radi?
Ovo je jako simpatično i svakako bi bila OK ovakva mogućnost obzirom na cenu i snagu high-end telefona. Samo, ceo hajp mnogo podseća na onaj sa Surface-om... zamisli se kako uokolo juriš slobodan monitor... A i, bilo je u najavi da će sve da se povezuje wirelessom - otkud sad ove žice?
Stara 18.4.2016, 8:20   #29
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Izgleda da sve zavisi od upućenosti korisnika i načina korištenja.
Android je otvoren sistem koji će vremenom "usporiti" ako se ne održava pravilno.
Paziti koje aplikacije rade u pozadini, obrisati višak, rutovati, čistiti keš, povremeno reboot, nakon nekog vremena factory reset itd.
Kod Windows-a nema tih problema i on je preporučljiv za korisnike koji ne znaju/ne žele da se bakću sa Androidom.
Ja lično nemam problema sa Androidom, ali ako pogledate okolo, vidjećete da noob korisnici imaju puno problema, i bolje bi im radio Windows koji je zatvoren i zato je stabilan i nakon duže vremena i više aplikacija.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2016, 9:37   #30
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.876
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

^^ To da kod windowsa nema tih problema to vazi za 8 i 8.1 za destku to vise ne vazi Ja za destku da bi mi lepo radila trebao sam da odrdim mnogo vishe nego za android. Tako da prica da je windows bolji i manje bagovit od Androida zaboravite sa desetkom, trenutno, a verovatno ce tako i ostati

Drugo.. 8.1 je i dalje super ali sta se desava bilo koja nova app, recimo novi Viber, nece stici na 8.1... Here app nece vise izbacivati azuriranja... IE koji je do pre 3-4 meseca radio sajajno sada baguje. Aliexpres, kupujem prodajem evo kod mene blago neupotrebljvi... Znaci polako nas "teraju" da predjemo na destku il nista. ( edge radi sjajno na desetki, al oce da pukne ako se otvori dosta tabova ili jacih adresa)

Ko voli nek izvoli... al dobro da razmisli.
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2016, 10:44   #31
Pinstripe
Veteran

Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka

IE užasno baguje na 8.1 i ne pamtim kada je poslednji put dobio neko ažuriranje tj ne pamtim kada mi je išta u skorije vreme dobilo ažuriranje osim Whatsappa i Loco music playera.
Pinstripe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2016, 11:51   #32
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.876
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

O tome pricam^^^

Windows o kome svi pricaju kao alternativu za "light OS" koji je stabilan i prost i jeftin ide polako u zaborav.

Da se razumemo, nije problem sto je MS digao ruke od 8.1 nego sto nema evo recimo bash za IE zamena. Tipa Google chrome, Mozila, ili nesto sto ce da radio posao do daljnjeg i da prima update i ispravke do daljnjeg... Ima Opera koja na symbianu bolje radi nego na 8.1.

Poslednja ispravka: Filip89x (18.4.2016 u 12:01)
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2016, 17:21   #33
srđan obradović
Član

Određen forumom

Citat:
Prief Lirator kaže: Pregled poruke
Izgleda da sve zavisi od upućenosti korisnika i načina korištenja.
Android je otvoren sistem koji će vremenom "usporiti" ako se ne održava pravilno.
Paziti koje aplikacije rade u pozadini, obrisati višak, rutovati, čistiti keš, povremeno reboot, nakon nekog vremena factory reset itd.
Kod Windows-a nema tih problema i on je preporučljiv za korisnike koji ne znaju/ne žele da se bakću sa Androidom.
E upravo sam na to mislio. Dajte fon nekome ko ce samo da ga puni i šiba face, viber, messenger, skype...pa uz sve to i puna sync i tako par meseci pa ćete videti koliko je fon u stvari samostalan i optimizovan. Microsoft ima problem sa dizajnom spoljasnjim, sa nekim pojednostavljenjima koja su verovatno nuzna zbog fluidnosti. Sto se tice win10 on postoji samo za pc. Nisam upucen, ali da li na trzistu postoji da se kupi model sa instaliranim win10? Win10 he beta faza i tek ce biti odrađen do kraja.
Stara 18.4.2016, 18:03   #34
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
Windows o kome svi pricaju kao alternativu za "light OS" koji je stabilan i prost i jeftin ide polako u zaborav.
Treba biti realan i priznati da je Win i u funkcionalnom smislu bio vrlo "light OS" i sve do 8.1 koliko sam ja ispratio je imao puno ograničenja. Neki detalji ne da su siromašniji od Androida i iOS-a nego čak i od onih starih "glupih" Nokia i Sony Ericssona.

Realno, tek sada Windows sazreva i tek sada kada se polako kompletira funkcionalnost treba da se dokaže koliko je brz i stabilan.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2016, 18:55   #35
ColdBoot
Starosedelac

Citat:
srđan obradović kaže: Pregled poruke
Nisam upucen, ali da li na trzistu postoji da se kupi model sa instaliranim win10? Win10 he beta faza i tek ce biti odrađen do kraja.
Pa, pominjana Lumia 950 izašla prošlog Oktobra. Ko zna, možda i dobro radi 10 na njoj, jer imaj u vidu da se ovde žale oni koji u stvari koriste telefone predviđene za 8.1. Možda to ima neki uticaj.

Edit:zaboravih da pomenem 550 i 650 kao cenovno mnogo pristupačnije.

Poslednja ispravka: ColdBoot (18.4.2016 u 19:37)
Stara 18.4.2016, 20:12   #36
srđan obradović
Član

Određen forumom

Citat:
Pa, pominjana Lumia 950 izašla prošlog Oktobra. Ko zna, možda i dobro radi 10 na njoj, jer imaj u vidu da se ovde žale oni koji u stvari koriste telefone predviđene za 8.1. Možda to ima neki uticaj.

Edit:zaboravih da pomenem 550 i 650 kao cenovno mnogo pristupačnije.
Pa i moja 532ds je najjeftinija i ima 1gb rama, kako kazu upravo zbog win10. Ali sudićemo o win10 kad bude gotov. A win8.1 ima nedestatke ali je sustina sto nezahtevni korisnici dobijaju brz i na duze staze stabilan fon za male pare. A na androidu koliko god bili nezahtevni imenik ce otvarati za npr.2 sekunde kad je nov, a za 5 sekundi nakon 6 meseci ako ga ne odrzavate pogotovu low-end.
Stara 18.4.2016, 20:56   #37
ColdBoot
Starosedelac

^Možda je bila neka nadogradnja ali oficijelno 532 dolazi sa fabričkim 8.1. Ova gore 3 modela su sa 10-kom al izgleda da ih niko na forumu ne koristi pa i ne deli utiske. Prelazak na višu verziju, po nekad, nije najbolje iskustvo ni na androidu.

Te opaske o održavanju Androida su preterane. Stoje za pominjani L7 koji je model star 4 godine ali više ne. Čak ni ovi Djurini od 150€ ne prave probleme tog tipa. Postoji tendencija da se android pretpa svim i svačim što ti na lumiji sticajem okolnosti ne radiš i ne možeš i kad bi hteo. Koristi Android isto kao win pa će se isto i ponašati.
Stara 18.4.2016, 23:53   #38
Pinstripe
Veteran

Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka

Kad spomenu nadogradnje kod androida, stvarno ne vidim zasto se islo dalje od Jelly Bean i mozda kit kat, jer su bili odlicni.

Al jbg, ekonomija, pare...
Pinstripe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2016, 1:22   #39
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

ma sve je to isto *****e i windows što nema puno aplikacija, android sa google špijuniranjem i iphone što šiša ovce
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2016, 22:11   #40
C64freak
Banned

Citat:
^Možda je bila neka nadogradnja ali oficijelno 532 dolazi sa fabričkim 8.1. Ova gore 3 modela su sa 10-kom al izgleda da ih niko na forumu ne koristi pa i ne deli utiske. Prelazak na višu verziju, po nekad, nije najbolje iskustvo ni na androidu.

Te opaske o održavanju Androida su preterane. Stoje za pominjani L7 koji je model star 4 godine ali više ne. Čak ni ovi Djurini od 150€ ne prave probleme tog tipa. Postoji tendencija da se android pretpa svim i svačim što ti na lumiji sticajem okolnosti ne radiš i ne možeš i kad bi hteo. Koristi Android isto kao win pa će se isto i ponašati.

To sa odrzavanjem androida je itekako istina,imao sam ih brdo od jeftinih kineza do top models tipa z5 koji mi je zapravo I poslednje djubre.

Uvek su lagovali u naj prostijim aplilacijama I uvek si mogao kajganu da isprzish koliko se greju jel treba da pominjem kako aplikacije krasuju non stop? Ili da pola telefona nisu kompaktibilni sa smecem is store?

Zamisli molim te...imam LG I Alcatel koji cekaju kupca (Novi oba) oba ista verzija os_a oba isto proc quad core ,ista grafika I oba po giga rama,pitam se zasto npr na alkatelu nepokazuje iste aplikacije kao na Lg u store??????

Uglavnom onda sam presao na windows phone I svi problemi su nestali,mogu da pokrenem 10 aplikacija bez da mi stucne phone,os je prelep,nikada mi ni jedna jedina aplikacija nije krasovala
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Igre za Windows Phone 8 [Lumia 620] Ivica95 Igre za mobilne telefone 6 26.7.2013 10:33
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Ocu windows phone 7 zaxcer Aparati i oprema 5 3.11.2011 0:34
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:43.