Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.4.2009, 18:42   #21
Gaya
Član

Član od: 30.9.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 7 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: The Last Remnant

FF7 je svojevremeno bio prava mala revolucija na,tada nextgen konzoli, Playstation-u.Pobrao je lovorike od strane kritike a od strane gejmera pristojnu svotu zelenih novcanica.Ali nije FF7 prva igrao koju sam igrao od Square Soft-a.
Na jednom od stranih satelitskih kanala sam slucajno video reklamu za FF8, a u to vreme nisam ni imao Playstation.Stvar je bila jasna, kupujem Playstation i tacka. Moj prvi susret sa japanskim manga stilom je bio jedan od najupecatljivijih u mom igrackom(gamerskom) delu zivota, koji nije kratak(zagazio sam u cetvrtu deceniju zivota, nekada ponosni vlasnik Atari 2600 konzole).
3D likovi koji su shetali po prerenderovanoj 2D pozadini su izgledali sjajno.Sistem sakupljanja i korishcenja magija je bio razlicit od tadashnjih standarda i vrlo inovativan(bar po mom mishljenju).Nikada necu zaboraviti moj prvi susret sa ovom igrom i sa Square kompanijom generalno.Posle ove igre sam jednostavno morao da odigram i FF7 i Chrono Cross a kasnije i portove sa Super Nintendo-a Chrono Triger FF4,5,6.
Cak i ako uspemo da zanemarimo grafiku koja je bila praznik za oci, prica je jedna od najupecatljivijih koje sam do tada sretao u igrama.Iako je mozda blaga po danashnjim standardima(mozhe se reci da je Witcher pomerio granicu kada je u pitanju generalna atmosfera igre), s'vremena na vreme postavlja neka vrlo ozbiljna moralna pitanja.Jednom recju ova igra je za mene bila otkrovenje.Posle toga sam poceo da delim zabavni softver na IGRE i IGRICE, a FF8 je IGRETINA.Rizikujem da izazovem gnev kod nekih zagrizhenih PC-jevaca ali moram reci da je FF8, po utisku, meni jednak sa Sistem Shock-om.Jednostavno,mozhda ne neponovljivo ali svakako nezaboravno iskustvo.
E, zbog svega gore navedenog, The Last Remnant se jednostavno mora odigrati, bar dva puta.Square (Soft;Enix i kako ce se vec u buducnosti zvati)did it again.Bravo

P.S. Muki svaka cast na opisu.
Gaya je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Gaya na korisnoj poruci:
muki85 (27.4.2009)
Stara 27.4.2009, 17:14   #22
muki85
Starosedelac

Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 514 puta na 347 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku muki85

Hvala Gajo, nadam se da ćeš uživati u igri koliko sam i ja do sada. Napominjem jedan jako bitan faktor, koji sam zanemario do sada. Sajd Kvestovi su OBAVEZNI! Jednostavno igra u jednom delu postaje preteška, i ne vredi level up i slične stvari. Sajd kvestovi se dele u dve grupe. Jedni su Gild kvestovi, koji su kao vaši mali personalizovani uspesi. Npr. jedan od kvestova je bio da ubijete osam paukova, i čim to odradite, odete u gild u bilo kom gradu i podignete vašu nagradu. Po završetku gild kvestova uglavnom dobijate novac koji je jako dragocen, jer se teško nalazi, plus po koji item koji služi za pravljenje oružja. Obični sajd kvestovi koji se skupljaju u igri su jednostavni ali zahtevaju dosta vremena za prelazak, ali nisu dosadni. Takođe i otključavaju lokacije koje ne možete otključati prateći glavnu priču. Ali sajd kvestovi otključavaju jednu jako bitnu stvar, a to su formacije vaših unija. Nisam mogao da verujem koliko formacije utiču na performanse vaših jedinica. Bukvalno sam jednu tuču igrao 2 sata i onda je zabatalio. Odradio sam par sajd kvestova, otključao formaciju Bat Wings i iz prve dobio bitku. Formacija mi je defense unije povećala za sedam bodova i gotova priča .

@Gaja: Osmica je genijalna igra, bukvalno remek delo. Ali i pored svega, meni je sedmi deo obeležio život kao najgenijalnija igra svih vremena. Sedmicu sam do sada prešao 5 puta, i nameravam opet.
muki85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2009, 18:52   #23
Densetsu
Veteran

Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka

Ostavivsi superlative vezane za FF serijal po strani, meni je Last Remnant jedan od svezijih JRPG-ova koje sam igrao poslednjih 3-4 godine. Jeste, prica je njesra i glasovna gluma likova je uzas, ali sve se to moze oprostiti kad je igrica zarazna.

Ne znam zasto, ali svi oni mikro i makro menagmenti oko skupljanja elemenata za nova oruzija, ispunjavanja gild i sajd kvestova, namestanje unija i njihovih formacija su veoma zarazni.

Jedini problem su mi bile medju scene ali provalio sam kako da ih preskocim
Densetsu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Densetsu na korisnoj poruci:
muki85 (3.5.2009)
Stara 28.4.2009, 6:12   #24
Gaya
Član

Nakon pocetnog odushevljenja shto cu konacno odigrati neku Sqare igru na PC-u, usledio je hladan tush.Ova igra mi redovno gasi komp nakon nekoliko minuta provedenih u samoj igri.Pa sad ako ima neko ko bi mogo da pomogne da shvatim u cemu je stvar bio bih zahvalan. Konfa iz potpisa.
Stara 3.5.2009, 13:54   #25
Doolio
Starosedelac

Član od: 15.5.2007.
Zahvalnice: 379
Zahvaljeno 401 puta na 272 poruka

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Ako igrate preko tastature i nervira vas što stalno ispisuje komande sa džojpeda koje treba da pritisnete, ima u opcijama da se promeni da ispisuje tastaturne komande u igri.
ja sam corav i tupav, aj recite koja je ovo opcija
Doolio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2009, 14:56   #26
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.182
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Našao sam, treba valjda controler type da prebaciš na keyboard, i ako ima neka help opcija, i nju prebaci na keyboard.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Doolio (3.5.2009)
Stara 3.5.2009, 16:27   #27
muki85
Starosedelac

Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 514 puta na 347 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku muki85

Citat:
Gaya kaže: Pregled poruke
Nakon pocetnog odushevljenja shto cu konacno odigrati neku Sqare igru na PC-u, usledio je hladan tush.Ova igra mi redovno gasi komp nakon nekoliko minuta provedenih u samoj igri.Pa sad ako ima neko ko bi mogo da pomogne da shvatim u cemu je stvar bio bih zahvalan. Konfa iz potpisa.
Ako ti se komp gasi, verovatno je do napajanja. Iako se čini smešno, tj. nema vrhunsku grafiku, igra je zahtevna u pm. Sa full efektima, meni preznoji ceo komp iz profila, i to baš ekstra. Po prvi put sam čuo da imam kuler u napajanju, koji je počeo da radi u fullu. Takođe može biti i do pregrevanja, ili nekog finog podešavanja oko overkloka. Ne bi bilo loše da pokreneš neki program za monitoring temperatura, a da igru igraš u prozoru, i pratiš sa strane šta se dešava.
muki85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2009, 20:26   #28
Gaya
Član

Kada bi se komp gasio i sa drugim zahtevnijim igrama i ja bih posumnjao na napajanje. ali na ovom kompu su se igrale (i zavrshavale ) igre koje su daleko zahtevnije od TLR(Crysis; Crysis Warhea;: GTA4;DiRT; GRiD; FEAR2; Fallout3; CoD4; CoD5; The Witcher; Gears of War itd.) i nijedna od njih nije pravila problem. Shto se OC tice, probao sam igru i sa procesorom na default i nije bilo razlike, igra gasi komp posle najvishe desetak minuta provedenih u igri. Probao sam i drugu memoriju, instalirao na sveze formatiranu particiju WinXP SP3 i nishta, nema razlike. Pored ove igre josh mi samo Bioshock zadaje isti problem stim shto Bioshock gasi komp na samom pocetku igre, par minuta posle pada aviona u okean, jedva ako uspem da stignem da udjem u Raptor. Obe ove problematicne igre koriste UE3 engine.
Samo da dodam da se problem kod obe igre manifestuje tako shto se monitor ugasi dok se iz zvucnika i dalje cuje zvuk josh par sekundi, fan na grafickoj se ubrza kao prilikom boot-a a HD lampica prestane da svetli. Posle ovoga ne ide sam restart vec komp mora da se restartuje rucno. Josh samo da dodam da je tvoj par CPU/GPU(Q6600/ 4870) mnogo veci potroshac od mog(E7200/9600GT) te da je ovo LC6600 2.2 napajanje dovoljno jako da zadovolji potrebe celog sistema. Eto toliko za sada, nadam se da sam bio dovoljno jasan oko opisa problema i da ce nekome mozda pasti na pamet shta bi moglo da bude problem. Licno mislim da graficka ima neki "sukob interesa" sa ove dve igre, pa vec razmishljam o nekoj GTS 250 1024MB kartici.

P.S.

Probao sam i razlicite verzije biosa za plocu, fleshovao grafu, menjao drajvere, stavio zadnji DirectX i nishta nije pomoglo.
Stara 7.6.2009, 19:16   #29
StrelokMonomax
Član

Član od: 6.6.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

preobao sam igru pola sata i to je klasican jrpg nista specialno ko hoce zabavu a barata engleskim na zavidnom nivou neka odigra planscape torment bolju rpg igru necete naci ....
StrelokMonomax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2009, 9:23   #30
Welltall
Novi član

Član od: 5.5.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Welltall
Određen forumom

Muki igram je ja i to vrlo aktivno...koji boss te muchi i ja sam stigao do jednog jako zaebanog

@ Gaya

ne treba zaboraviti i squareenix-ov (tada squaresoft) biser zvani xenogears...chija pricha po meni nikada nece biti nadmashena,,,,ko je igrao zna o chemu govorim

Poslednja ispravka: DeCoy (10.6.2009 u 9:32)
Welltall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2009, 12:59   #31
laki1991
Veteran

Član od: 6.9.2009.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 32 puta na 23 poruka

imam jedan problem sa igrom...kada odem na new game i pocinje onaj uvodni film on krene da secka na svakih 5 sekundi stane i opet krene i stalno tako...filmovi su u BIK formatu...
laki1991 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2011, 15:06   #32
Nighty
Banned

Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka
Cool Re: The Last Remnant

Citat:
densetsu kaže: Pregled poruke
jedini problem su mi bile medju scene ali provalio sam kako da ih preskocim :d
Молим? Како??? :d :d :d
Nighty je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2011, 2:37   #33
High life
Starosedelac

Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka

High life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku High life na korisnoj poruci:
icywater (14.7.2011), LoshMeeBre (14.7.2011), Mali Mrav (14.7.2011)
Stara 14.7.2011, 14:24   #34
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Nabavio sam igru ali nikako da je probam, trenutno pikam Risen. Nekad kad bude sushna sezona..
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2011, 17:31   #35
seph1rot
Banned

Član od: 14.7.2011.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka

Citat:
Nash Knight kaže: Pregled poruke
Nabavio sam igru ali nikako da je probam, trenutno pikam Risen. Nekad kad bude sushna sezona..
LOL pa što gubiš vreme na Risen pored ovakve igre jer je ovo mnogo bolji RPG od Risena i sličnih igara i u svemu je bolji od njih. Ovo bi morao svako odigrati jer je ovo jedno od retkih japanskih remek-dela koji je stiglo na PC i mnogo je bolja igra od većine ovih za PC a svaki iskusni RPG igrač zna da se Square Enixova igra nesme propustiti
seph1rot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2011, 19:19   #36
Nighty
Banned

Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka
Cool Re: The Last Remnant

Квалитетнија је игра од Risen-a, то је дефинитивно. Увуче те у свет далеко боље, упозна с ликовима далеко боље и оставља довољно места за имагинацију, односно размишљање. Једини проблем су секвенце које трају ихахај.
Nighty je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nighty na korisnoj poruci:
seph1rot (14.7.2011)
Stara 14.7.2011, 19:39   #37
seph1rot
Banned

Citat:
Nighty kaže: Pregled poruke
Квалитетнија је игра од Risen-a, то је дефинитивно. Увуче те у свет далеко боље, упозна с ликовима далеко боље и оставља довољно места за имагинацију, односно размишљање. Једини проблем су секвенце које трају ихахај.
Igra je stvarno kompleksna i zahteva dosta vremena i upotrebu sivih ćelija. Zato i ima samo dve stranice postova ovde a neki kvazi RPGovi imaju stotine stranica. Što kaže stara izreka ne bacaj bisere pred svinje.
Stara 14.7.2011, 20:54   #38
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka

Citat:
seph1rot kaže: Pregled poruke
Igra je stvarno kompleksna i zahteva dosta vremena i upotrebu sivih ćelija. Zato i ima samo dve stranice postova ovde a neki kvazi RPGovi imaju stotine stranica. Što kaže stara izreka ne bacaj bisere pred svinje.
Nemoj da vređaš ljude koji nemaju istao mišljenje kao ti. To je tipično izazivanje flame-a i neće biti tolerisano ubuduće. Ovo ti je dobronamerni savet kao novom članu foruma. Postoje određena pravila koja se moraju poštovati, možeš ih pročitati ovde.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2011, 20:56   #39
seph1rot
Banned

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Nemoj da vređaš ljude koji nemaju istao mišljenje kao ti. To je tipično izazivanje flame-a i neće biti tolerisano ubuduće. Ovo ti je dobronamerni savet kao novom članu foruma. Postoje određena pravila koja se moraju poštovati, možeš ih pročitati ovde.
To je stara izreka a ne vređanje.

Poslednja ispravka: Aibo (14.7.2011 u 21:18) Razlog: Višak
Stara 14.7.2011, 21:09   #40
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Citat:
seph1rot kaže: Pregled poruke
To je stara izreka a ne vređanje.
Ta pravila prvo objasni namelessu i Asmodeusu ako želiš da te poštujem kao moderatora.
To jeste stara izreka, ali i kao takva ima svoje vrlo jasno znacenje i na specifican nacin, u prenesenom znacenju govori o odredjenim ljudima (a sto je svima nama jasno sta si u stvari hteo da kazes njome) tako da joj ipak jednostavno nije mesto ovde.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci:
Aibo (14.7.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:22.