![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#21 | |
Novi član
Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
To je savrsena kompozicija slike, muzike i emocije!!! Procitaj bar opis u SK-u. Poslednja ispravka: TomWaits (7.4.2006 u 10:23) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Član
Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
Ako su igre za vas umetnost ili ako nisu, znači da imate neko mišljenje o tome. Izložite ga na posebnoj temi za to, a ako to mišljenje nemate, onda samo pročitajte pomenutu temu. Ne mora da znači da je sve u šta je ulagan trud umetnost. I radnik koji radi na serijskoj proizvodnji usisivača je uložio u dotične trud, ali oni opet nisu umetnost (mada je ovaj primer prilično relativan). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Novi član
Član od: 6.4.2006.
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Novi član
Član od: 28.3.2006.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Član
Član od: 12.12.2005.
|
![]() Citat:
Ako se ljudi naviknu da umesto igra govore "igrica" (sto je veoma ponizavajuce i za igrace i za programere), nece se stati samo na tome (pocece da menjaju nazive kako hoce). Clipboard ce biti ostava ???? HDD = Tvrdi disk (cim ovo cujem odmah se najezim!!!) paste = nalepiti ??? folder = fascikla ?!? ![]() Nece biti kraja. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Ne znam što se toliko prepirete oko ovoga.
![]() Ja sam isto govorio igrice, ali od kad sam počeo da dolazim na ovaj forum, malo po malo, gledam druge i onda i ja počnem da koristim riječ: igre. Goran je u pravu. Sve jedno je rekao igra ili igrica. I šta ste se pomamili: "Koliki je trud uložen, bla, bla, bla...."? Znate li vi koliko treba cvetića jednoj pčeli da obiđe za jednu kap meda? 3000 ako se ne varam, gledao sam na TV-u. I sve se vi zapitate da li se kaže med ili neki drugi naziv (ako ga ima, ja ga neznam ![]() BTW, danas se igre pretežno prave samo zbog novca (čast izuzecima). I to je najsavršeniji vid umetnosti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Starosedelac
|
![]()
Igrice jesu za igranje.Futbal je igra kao i kosarka.Ovo je samo vid zabave.Kakva crna umetnost.Sta ste se primili.Umetnost na kojoj je primarni cilj pravljenje para.Znaci ljudi iz EA-a su najveci umetnici?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Pa, muzika i film je umetnost a sta mislis zbog cega se pisu pesme i snimaju filmovi??? Naravno zbog para. Nemozes ocekivati da ljudi prave igru 3-4 godine za dzabe. ![]() Film DOOM je umetnost (zato sto je film, a ne zato sto mi se svidja). Film DOOM ima animacija. Igra DOOM 3 ima animacija. Film DOOM ima akcije. Igra DOOM 3 ima akcije. Film DOOM ima pricu. Igra DOOM 3 ima pricu. I igra DOOM 3 i film DOOM su "pravljeni" vise od 2-3 godine. I igra DOOM 3 i film DOOM su dobro zaradili od prodaje. Zakljucak: Igra DOOM 3 i film DOOM su VEOMA slicni (oko 95%), znaci igra DOOM 3 je umetnost. Zakljucak 2: Igre su umetnost jer je igra DOOM 3 umetnost. Poslednja ispravka: Arakis (7.4.2006 u 22:14) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
I ja mrzim taj izaraz 'igrice' ali kazem nekad slucajno, iz navike.
A za ovo drugo, igre imaju potencijala da budu najsavrseniji vid umetnosti jer obuhvataju mnogo drugih vrste grane umetnosti i jos imaju nesto svoje (npr. interaktivnost, AI...), ali, pa jednostavno nisu. Mozda zato sto su relativno nova pojava, mozda zato sto se cesto prave iskljucivo za decu ili iz profita, ali igara za koje se moze reci da su 'umetnost' i dalje ima jako malo. Uostalom, vec postoji tema o ovome. Btw. Jel igrao neko igru 'Loom', staru LucasArts-ovu P&C avanturu? To je cist primer umetnicke igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
amurof aratnevni oeD
|
![]() Citat:
Uglavnom, nisam ni za jedne ni za druge. Odoh ja da odigram "osmu" umjetnost.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Mesate pojmove medij i umetnost. I to strasno. Al nema veze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]() Citat:
I manje je nezgrapan od dugog "kompjuterske igre", sto bi cak nekog moglo da podseti i na teoriju igara koja nema veza sa ovom zabavom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Član
|
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
amurof aratnevni oeD
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
Mislim da sam malo ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
|
![]()
i igre su danas sve manje umetnost, bas kao i filmovi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
amurof aratnevni oeD
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pa dajte ljudi (Igre) | mmn2911 | Forum o forumu | 98 | 8.7.2006 23:52 |
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |