![]() |
![]() |
![]() |
#3801 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja sam svu opremu i hakove dobio uglavnom preko craftinga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3802 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka
|
![]()
Liberty City iz 2008 izgleda zivlje nego Night City iz ove igre, a onaj anime od pre neku godinu (Edgerunners) je u 10 epizoda imao bolji world building aka Night City nego sto je to CDP uradio a sto je opet njihova hronicna boljka tj ow su im prilicno mlaki (kao sto bio slucaj i sa TW3). Kao neko ko je vrlo dobro upoznat sa Cyberpunk RP (tj bar prve tri edicije) Night City iz igre didnt do justice Pondsmith-ovom delu i radu, tako da ce CDP morati vise da se potrudi u nastavku (pogotovu sto se ovog puta isti radi na "domacem" terenu aka cdpr tim u americi).
Overall i liked the game ali ow definitivno nije toliko dobar niti je Night City best digital city ever made. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3803 | ||||||
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka
|
![]()
Jeste jeste, i to ubedljivo, samo vas **** klinacka balava GTA nostalgija
![]() Ako neko misli da se liberty city iz cetvorke moze porediti artisticki sa ovim nek mu pregledaju oci... Spoiler za npr.:
Naravno nije isti zanr, ali daj bre...
stvarno izgleda zivlje ![]() Poslednja ispravka: Bascelik (19.2.2024 u 19:41) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3804 |
Veteran
Član od: 16.3.2015.
Zahvalnice: 850
Zahvaljeno 253 puta na 159 poruka
|
![]()
Nije poenta vizuelno - poenta je da kada krenes da igras, ti u GTA4 mozes da naletis na razne random interakcije sa NPCima, mozes da opljackas prodavnicu, mozes da kupujes od vendora, mozes da vidis kako se policajci trce za nekim kradljivcem, hvataju ga i stavljaju mu lisice, mozes svasta nesto da vidis i da interagujes. U CP imas samo najosnovnije interakcije bez dinamicnih i random desavanja - sve je to jedna prelepa scenografija i nista vise.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vlajk@ na korisnoj poruci: | ||
ezenkiel (9.8.2024) |
![]() |
#3805 |
Starosedelac
|
![]()
Pa i u Cyberpunku mozes da naletis kako policija privodi nekog, saobracajni udes, ili je nekom stao auto, imas i ovde vendore, mozes da naletis kako se policija puskara sa bandama, ili vrsi uvidjaj, mozes da naletis kako se dve bande jure kolima i puskaraju, netruneri hapse nekog...
Mozes da naletis kako banditi pljackaju nekog, corpo stavio hit na nekog svog bivseg zaposlenog, i mozes da interagujes. Mozes da naletis na cyberpsycho-a. Misije i gigove da ne pominjem. Naravno uvek ima mesta za dalji napredak i usavrsavanje sveta i svakako treba na tome jos da rade. Poslednja ispravka: Bascelik (19.2.2024 u 20:48) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3806 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Sto se tice policije, to je toliko jednostavno i nedovrseno da prosto bode oci, ima masu tih kao napucavanja izmedju policije i bandita, pa kada se zavrse oni svi odjednom nestanu - bukvalno imas taj kao "event" ispred Megabuilding 10, cak pucaju jedni na druge kroz onaj nadvoznjak, kroz asfalt probijaju meci... Totalno izbagovano i nicemu ne sluzi. Da mozes da kupis kod nekih vendora ponesto, ali to su dodali sad u ekspanziji, cak i pored toga postoji mnogo tih prodavaca sa kojima ne mozes davrsis interakciju. U sustini, CP je sve toliko skriptovano i genericno da prosto bode oci. Nema organskih i random dogadjaja na nivou igre koja je stara skoro 20 godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3807 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ni u GTA4 ne mozes da naletis kako se dve bande jure kolima i puskaraju (bar se ja ne secam?). Kao i dex promasio si zanr. Ovo nije open world akciona igra iz treceg lica nego open world RPG, i akcenat je na tome bio.
Da AI interakcija nije the best, nije. Ali da je nema uopste nije tacno. I uvek ce biti custom handmade contet >>> random AI genereted encounters, bar za ****** RPG. Kome nije eno mu remek delo Starfield, cela igra je AI generisana. Poslednja ispravka: Bascelik (19.2.2024 u 21:22) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3808 |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]()
Ne znam, evo ja nisam craftao puno, a igra mi je vrhunska, kao i Phantom Liberty.
Da, bilo bi super da je igra immersive sim, ali jbg nije. Mislim da, manje-više pati od istih boljki kao Witcher 3, ali eto Witcher je redefinisao rpg žanr, a ovo je više akciona avantura nego li rpg. Mene je vukla priča, misije su mi dobre, glumci su odlični, više od toga nisam ni očekivao. I lično mišljenje, jer mi tematika više leži, meni je CP ako ne bolji, bar u rangu sa Witcher 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3809 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Sve interakcije sa Ai NPCima su mnogo organskije u GTA 4 ili 5, ovde su previse rudimentalne i genericne, nema tu mnogo random stvari da se dese ili vide. Da ne pominjem Red Dead Redemption 2 koji je svetlosnu godinu ispred ovog genericnog open worlda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Starosedelac
|
![]()
Kakve veze ima RPG sa AI NPC-eva
![]() AI NPC-a nije ni blizu RDR2, tacno, ali to i nije poenta. RPG treba da kroz questove docarava setting u kojem se odvija, a to C2077 radi maestralno i to je mnoooogo bitnije u jednom RPG-u nego li kako ce random NPC da reaguje ako izvuces oruzje ili ga cuknes kolima u sabracaju. Da bi bilo bolje da je na nivou RDR2, bilo bi naravno, ali ****** sad... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci: | ||
player1 (23.2.2024) |
![]() |
#3811 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.658 puta na 4.091 poruka
|
![]()
Zavrsih juce Phantom Liberty. Prica, likovi, gluma I atmosfera su zaista odlicni. Dizajn glavnih misija je mozda nesto malo bolji, sporedne misije u poredjenju sa osnovnom igrom su mnogo bolje. Gameplay je manje vise isti kao u osnovnoj igri. Generalno solidna ekspanzija/DLC koja je negdje izmedju Hearts of Stone I Blood & Wine (Witcher 3) po velicini I raznovrsnosti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3812 |
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 127 puta na 83 poruka
|
![]()
Tek sada sam zavrsio Phantom Liberty, i mnogo je bolji od originala.
Posto mene te RPG stvari i ne zanimaju puno, ali me zanima dubina price i likova; i to je u Phantom Libertyju bolje, a kraj je 5 puta bolji, posto je u originalu potpuno antiklimaktican, a ovde je savrsen. Jeste da je kopija mnogih motiva o tragicnim likovima, i to sto su pokusali da iskopiraju Skyfall atmosferu, ali su uradili to dobro. Oseti se razlika u kvalitetu scenarija, i to cak nekoliko puta bolje. Na kraju osetis tu emociju, dok u originalu ne osetis nista, sa bilo kojim krajem. Za ove tehnicke stvari o poboljsanju misija, i to, necu ni da pocinjem. Jedino sto je gore je te saobracajnice u Dogtownu, potpuno ne postoji razlog da vozis bilo sta vec sve mozes peske, ali to je i logicno, jer su morali da napakuju vise stvari vertikalno na manjem prostoru. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kami na korisnoj poruci: | ||
voodoo_ (8.8.2024) |
![]() |
#3813 |
Kekule Mekule
|
![]()
Pa bas dubina price i likova je jedna od odlika RPG-ova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3814 |
Član
Član od: 17.3.2014.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 127 puta na 83 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3815 |
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 329
Zahvaljeno 389 puta na 278 poruka
|
![]()
Juce update: ispravke i kozmetika. Iskoristio da postavim slike u apartmanima i promenim boje vozila, te da napravim screenshotove sa NPCjevima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3816 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.876
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
Više puta od izlaska pokušao sam da igram Cyberpunk 2077 i više puta sam brzo odustao posle 10 do 20 minuta pod izgovorom da nije za mene. Poslušao sam kolege sa više strana i pre par meseci sam joj dao još jednu šansu. Uz grafička podešavanja i podešavanja za minimalistički HUD i ugao prikaza slike, na silu sam odigrao prvih par misija i posle nekih 2-3 sata igranja, to jest 2-3 dana, polako, utisak je bio sve bolji i bolji i evo predjoh je po prvi put. Sve u svemu, dopada mi se, prirasla mi je srcu. Tako da, ako ima sličnih meni, preporučujem da joj daju šansu obavezno. Radujem se nastavku koji najavljuju kroz DLC.
Da li je neko probao plaćeni mod za VR? Da li valja? Da li je neko primetio sličnost između filma The Creator iz 2023? Meni film deluje kao uvod u 2077. godinu nakon velikog rata. Cak ima logike i sto nema droida u Nigh city-u jer su bili zabranjeni nakon nuklearne eksplozije u LA, bas steta sto film nije bio radjen u direktnom pravcu CP al .... Šteta što film nije direktno povezan i što priča nije ostvarila svoj pun potencijal, ali, kao i u igri, atmosfera i kvalitet prikaza su odlični. A Cyberpunk itekako ima priču, razbacana je, ali ima emotivnu dubinu. Vredi svakako proći i sa muškim i sa ženskim likom, pogotovo sve završetke i pravce... Što se tiče mog gameplay iskustva, najgore je bilo na početku, a što sam više levelovao, to je utisak bio bolji, i u vožnji i u pucanju i kretanju. Još jednom da pitam, da li je neko probao Luke Ross-ov R.E.A.L. VR mod? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3817 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
Meni je u Cyberpunk-u smetala samo ogromna kolicina loot-a, tone slicnog, a razlicitog djubreta u inventory-ju.
Vuce me da pokupim sve i onda samo sebi pravim posao. Udavilo me to. Ovo ostalo je bilo OK, nista vau, ali dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3818 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 456 puta na 294 poruka
|
![]()
CP2077 je uz sve što jeste i što je mogao da bude, lektira i obavezno štivo za svakog , ne bih rekao ozbiljnog gejmera, već onog ko istinski voli i uživa u video igrama.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m1aden na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (23.12.2024) |
![]() |
#3819 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.658 puta na 4.091 poruka
|
![]()
Po meni CP2077 je osrednja igra jer se vidi da nisu znali ili nisu mogli da ispune ono sto su htjeli pa su samo spakovali ono sto su imali da izbace igru. Igra je prakticno najavljena kao open-world Deus Ex igra, a u stvarnosti smo dobili nesto slicno Far Cry igri (ovde prvenstveno mislim na gameplay loop i sam dizajn misija kao I lokacija). Sam Night City koliko predivno izgleda toliko je "prazan" i u jednu ruku statican i manje prirodan u poredjenju sa nekim drugim igrama.
Ja vjerujem da je CDPR zelio da igra bude mnogo vise nego sto je ispala na kraju ali resetovanje razvoja vise puta i nedoststak vizije kako finalni proizvod treba da izgleda je ocit, narocito ako se pogleda kako je igra izgledala day 1. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci: | ||
Partybreaker (24.12.2024) |
![]() |
#3820 |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 254 puta na 136 poruka
|
![]()
CP2077 je poluproizvod. Grad je super, sve drugo na klimavim nogama i polovicno uradjeno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
open world, rpg |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Witcher 2 - Assassins of Kings | Psycho13 | Role-Play | 4767 | 21.7.2020 14:23 |
Cypher - cyberpunk text adventure | lukababic | Avanturističke igre | 2 | 2.4.2014 10:44 |
Futurelost Cyberpunk BBRPG | slax | Pravljenje igara | 12 | 16.10.2011 13:45 |
FutureLost Cyberpunk RPG | slax | Male igre | 1 | 16.10.2011 13:43 |
Cyberpunk Art | Ocelot | Zanimljive Web lokacije | 1 | 2.3.2007 16:08 |