Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Upravljačke simulacije
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.10.2010, 20:24   #361
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
Određen forumom Re: Civilization V

Informacije o nadolazecem patchu:
http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=94438
(obratiti paznju na "skriveni" spoiler)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2010, 21:01   #362
FilipBg
Član

Član od: 24.6.2008.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci

ajde ljudi predlozite neki dobar mod za igru al neki sa pravim start.loc...
FilipBg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2010, 22:45   #363
Willy
Veteran

Član od: 10.9.2010.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 159 puta na 92 poruka

Evo da i ja kazem svojih par recenica posle nekoliko dana igranja.

U sustini igra je uradjena suvise uprosceno za moj ukus (valjda se puca na to da su mladje generacije glupe, sa cime se ne slazem). Kontrola stvari u gradovima je losija, ne jednostavnija, losija. Stvar sa nemogucstvom nagomilavanja jedinica na jednom heksagonu je po meni dvosekli mac. Lepo je sto nema "stekanja", al je glupo svo to zaobilazenje i moranje vadjenja jedinica iz grada kad god zelis da napravis novu. Raspolaganje resursima, katastrofalno. Grafika ,onako, trte-mrte sto bi se reklo, cini mi se da je manje cartoonish od cetvorke ali da je zato manje pregledno...Muzika u igri je pristojna, mali pomak u odnosu na prethodnike. Najslabija tacka u igri je naravno AI, diplomatija je potpuno kretenska kao i u svim delovima civa, i ta ruzna tradicija se nastavlja. Ne znam zasto uopste i imaju tu opciju, kad nema nikakve slobode. Zar je moguce da aman bas nijedna civilizacija nije bila razularena hegemonisticka horda?

Jos ja gledao neki film koji je neko okacio na ovom forumu o AI-u, i kao taj lik sto radi na civu 5 se ubi objasnjavajuci (prilicno strucno i utemeljeno) kako ce to sad da bude kao nesto do jaja u odnosu na prethodne, nisam nista primetio. Za dvadeset godina uspeli su da se pomaknu od "mogu da ti objavim rat kad god hocu" do "ako slucajno potpisemo primirje, imas fore deset poteza".

A sad nesto najsubjektivnije moguce. Ne volim heksagone, ne podnosim ih. Nisam mogao da igram Panzera zbog njih. Koliko heksagona nalazite u prirodi, a koliko cetvorouglova??? Smeta mi to, kompjuterski svet je cetvrtast, ne heksagonalan. No, ovo je samo neki moj iracionalan trip...

Sve u svemu, naravno korporativna izdaja i prevara, ali "velika" je igra, i zato valja probati. Civ serijal je oduvek vazio za te "velike" a ne narocito lepe ili stilizovane igre, sto ne mora biti uvek lose. Samo uglavnom.

Poslednja ispravka: Willy (18.10.2010 u 14:04)
Willy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2010, 14:11   #364
deltoid
Član

Član od: 1.11.2009.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Citat:
Miki1987 kaže: Pregled poruke
На којој тежини си играо?

ПАртија без неколико сочних ратова зна да буде досадна доста. Зато унеси мало живости у њу
na prince-u..sve iznad tog me nivoa smara, kompjuter mnogo krade i to zna da zivcira..bilo je i ratova i svega, doduse cilj mi je bio da pobedim, bez obzira na nacin pobede, a s obzirom da su romani bili prilicno iza mene u tehnologijama (ostali su pukli jos u srednjem veku), cekao sam time victory.. takodje, primetio sam da na large mapi vrlo brzo ostane samo jedna civilizacija (osim moje) koja moze da konkurise za pobedu. nije tako bilo u ranijim delovima, nekako je to bilo ravnomernije rasporedjeno. probao sam i standard mapu, posle veoma kratkog vremena jedna civilizacija preuzme totalni primat, da druge nemaju ni teoretske sanse da je stignu i tako do kraja.
deltoid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2010, 17:03   #365
anded zombi leš!
Banned

Član od: 9.1.2010.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 132 puta na 89 poruka

I ja sam odigrao svoju prvu na prince težini, aztec civilizacija. Bez imalo problema sam počistio earth mapu standard veličine nekih 130-40 poteza pre kraja, tako nešto je meni bilo nemoguće u prethodnim igrama. Hepines za celo carstvo (talni rat uopšte ne utiče na njega, osim penala iz okupiranih gradova), apsolutno nikakvi problemi sa hranom i boleštinama (nisam baš u svom tom klanju skapirao čemu danas uopšte služe bolnice i slične zgrade), izbacivanje religije i uticaja vaše kulture na druge države su najveće zamerke petici...
To što je diplomatija krš (da AI koji ima pet gradova i deset zastarelih jedinica neće u savez sa mnom koji držim pola sveta) nije neko iznenađenje...
Takođe, glupo je što nekih stvari iz ekspanzija za četvorku opet nema - random eventa, vazalstva...

Ipak, ima dosta novina koje pozitivno utiču na igru. Gradovi države su svakako zanimljiva novina, i može biti veoma korisno imati ih na svojoj strani. borbe su dosta bolje sada i lepše izgledaju, al pre svega imaju neke veze sa realnošću (ovde mi bar prašinari sa ladnim oružjem nisu rušili helikoptere, ili kopljanici uništavali tenkove). dobro je i što nema onolkog nagomilavanja vojske, pa se kraljanja brže završavaju (mada, kao što neko reče, svo to silno zaobilaženje i mučenje sa postavljanjem vojske smara). Novi sistem osvajanja gradova je ok, ali je protiv AI na ovom nivou bilo prelako osvajati ih (osim gradova-država).
Mogućnost da imate puppet države

Igra je, manje-više, krš pojednostavljeni, ali ja sam i ovaj put grozničavo, do dva ujutru buljio u komp, sav raspao, sa blagom glavoboljom ne prihvatajući da ustanem dok i poslednji grad ne padne (inače pre civ sam retko igra ofanzivno, ali ovde je to najlakše, opcija da imate puppet države gotovo u potpunosti poništava sve penale)... i to neće biti poslednji put.
anded zombi leš! je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2010, 22:56   #366
Azazel
Član

Član od: 12.6.2008.
Zahvalnice: 123
Zahvaljeno 73 puta na 46 poruka

25. oktobra izlaze dva DLCa, od kojih ce jedan biti besplatan.
Azazel je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2010, 23:15   #367
acaf
Veteran

Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka

U kakvom bre to svetu zivimo kada i strategije imaju DLCove?
acaf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2010, 23:22   #368
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.659
Zahvaljeno 11.211 puta na 7.169 poruka

U kapitalizmu
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 1:53   #369
Levčanin
Starosedelac

Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka

ne znam dal je ovo normalno u igri ovako: Skoro celu mapu sam osvojio,samo mi jos neki varvari na severu ostali, a ne mogu nikako da napravim plantazu na njivi,znaci nikako ne mogu da mrdnem iz tog doba,i ako imam i calendar i sve i odavno sam prosao sve tehnoloogije i skoro sva doba... igra mi je iz sirotinjske cetvrti,i nema crashovanja sve lepo radi igram danima,ali nemam nepredak nikako i to me ubi u pojam? jel treba da se updatuje,vidim ima neki update i 1 i 2 , koji treba i jel on ispravlja to? windows 7 x64
Levčanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 10:38   #370
DeCoy
Intel Inside

Hmmm... ne znam da li sam te dobro razumeo, ali... plantaže mogu da se prave samo na specijalnim resursima (pamuk, svila, banane...), ne na bilo kom polju. Čak i ako imaš polje sa pšenicom, na njemu ne možeš da praviš plantažu - samo običnu farmu.
Stara 19.10.2010, 19:50   #371
Levčanin
Starosedelac

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Hmmm... ne znam da li sam te dobro razumeo, ali... plantaže mogu da se prave samo na specijalnim resursima (pamuk, svila, banane...), ne na bilo kom polju. Čak i ako imaš polje sa pšenicom, na njemu ne možeš da praviš plantažu - samo običnu farmu.
Da znam to. Citao sam HELP, stvar je u tome sto imam odgovarajucu parcelu i zemljiste ali nikako ne mogu da napravim plantazu na njemu tako da ne mogu da razvijem poljoprivredu i privredu dalje.... a celu mapu sam osvojio i izucio tehnologije i prosao doba itd... stigao sam do baruta a nemam plantazu ni jednu ... i sad ru stojim... kako da napredujem tj kako da dodjem do Apolo programa , gde gresim, ili je to neki bug , imal neko objasnjenje na ve moje muke. inace igra je jako simpa , nisam imao pre prilike da je igram nikad...
Stara 19.10.2010, 19:54   #372
player1
V.I.P. Test Play

A da postavis ovde sejv, pa da pogledamo sta se tu desava?
Stara 19.10.2010, 21:13   #373
Levčanin
Starosedelac

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
A da postavis ovde sejv, pa da pogledamo sta se tu desava?
save mi je veci od 100Kb nece da ga uploaduje ovde... gde da ga okacim. ima 600Kb. ? Drugacije ne umem da vam objasnim u cemu je problem u igri ???
Stara 19.10.2010, 21:20   #374
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Evo probao sam igru, i relativno sam brzo usao u fazon iako nisam igrao prethodne delove. Jedino sto me nervira je to sto jedan turn ne pretstavlje nista, vec trebam sto puta da klikcem na sledeci kako bi bilo sta napravio, uradio..

P.S. Muzika je fantasticna..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 21:27   #375
DeCoy
Intel Inside

Uploaduj na mediafire recimo...
Stara 19.10.2010, 21:35   #376
Levčanin
Starosedelac

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Uploaduj na mediafire recimo...
Super. evo okacio sam pa rezgledajte. Single player kampanja... Rusi ... kako da ih nateram da stignu do Meseca gde gresim.
http://www.mediafire.com/?jnipiggcp5lpebc

Poslednja ispravka: Levčanin (19.10.2010 u 21:35) Razlog: zaboravio da ubaci link
Stara 19.10.2010, 22:02   #377
player1
V.I.P. Test Play

Gledam i ne kapiram problem.
Vidim vecina polja sa "organskim" luksuzima vec ima plataze.

A sto se tice psenice, na nju ide "farma".
Stara 19.10.2010, 22:12   #378
Levčanin
Starosedelac

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Gledam i ne kapiram problem.
Vidim vecina polja sa "organskim" luksuzima vec ima plataze.

A sto se tice psenice, na nju ide "farma".
pa ajd napravi plantazu.... ja sam napravio farme... aj napravi plantazu... kako??? uglavnom kalendar sam istrazio ali nece?????
plantaza i farma nije isto... valjda plantaza ide na posebno polje za tu namenu ??? ali nece?
Stara 19.10.2010, 22:17   #379
choi
Veteran

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 152 puta na 96 poruka

Citat:
Levčanin kaže: Pregled poruke
Da znam to. Citao sam HELP, stvar je u tome sto imam odgovarajucu parcelu i zemljiste ali nikako ne mogu da napravim plantazu na njemu tako da ne mogu da razvijem poljoprivredu i privredu dalje.... a celu mapu sam osvojio i izucio tehnologije i prosao doba itd... stigao sam do baruta a nemam plantazu ni jednu ... i sad ru stojim... kako da napredujem tj kako da dodjem do Apolo programa , gde gresim, ili je to neki bug , imal neko objasnjenje na ve moje muke. inace igra je jako simpa , nisam imao pre prilike da je igram nikad...
Izgleda si ti pogresno shvatio tok igre. Do sad si istrazio 30+ nauka i imas jos 40+ do kraja (i toliko ce ti trebati da bi imao sve neophodno za space race victory - tj putem apolo programa).
I to napredovanje po dobima nema ama bas nikakve veze sa resursima (ono sto imas od resursa ti vec koristis - tj napravio si uglavnom sve sto je potrebno na odgovarajucim poljima, imas samo nekoliko polja sa ribom gde bi trebalo da posaljes "working boat"). Za napredovanje kroz doba je bitan samo razvoj nauke.

E ako hoces brze da zavrsis, salji vise izvidjaca po mapi i otkri drugo ostrvo (gde se nalazi taj preostali protivnik) te mu osvoji glavni grad i pobedices putem domination victory (moguce da on ide na kulturu - vidim da je kompletirao vec jedan kulturni niz do kraja, tako da moguce da nema mnogo vojske).
choi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.10.2010, 22:27   #380
Ready
Član

Član od: 15.12.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 75 puta na 30 poruka

Kako moze da se promeni ime grada u igri?
Ready je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
civilization, tbs

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Civilization IV: Colonization donator99 Upravljačke simulacije 78 3.1.2023 13:43
Civilization 1 player1 Stare igre 30 11.8.2013 19:51
Civilization Revolution DeCoy Konzole 0 5.6.2008 10:27
Civilization Vs. Warcraft Alek92 O igrama uopšte 16 3.7.2006 21:14

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:22.