![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Surface je zanimljiva stvarcica ,jedino ga ubija cena. Preskup je. Za te pare moze se kupiti mnogo nadmocniji lap top.
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3502 |
Banned
|
![]()
HALF OFF ali....Bolje bi bilo da resite neki (moj) OS problem tipa http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=32566&page=28 , od prepucavanja nema 'leba
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shonkas na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3503 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]()
Upravo tako...
Evo uporedite ovo: http://goo.gl/nw7o8 Sa surface pro: http://www.microsoft.com/Surface/en-...specifications Šta ćete pre da kupite? |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3504 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
|
![]()
ja sam godinama cekao tablet koji ce moci da vozi sve desktop programe, a sad odjednom to ne valja. ima li sta lepse od toga da imas tablet koji mozes koristiti da citas i surfujes u krevetu, komfor tableta, a kada odes negde na put, da NE MORAS da vucaras i laptop i tablet sa sobom, nego ti tablet U POTPUNOSTI menja laptop, dakle pravi kompjuter. jedino sto je problem surface-a pro je cena, sve ostalo je savrseno. a ti bachi si vizionar isto koliko i baba stojka. da svi ljudi razmisljaju kao ti tesko da bismo izasli iz pecine. eventualno zbog lova samo.
|
![]() |
![]() |
#3505 |
Starosedelac
|
![]()
Ja mislio da ljudi idu na put da odmore od svakodnevnice ,interneta, posla... a ne da se ubijaju u sedistu autobusa dok kuckaju na Surface
![]() Mislim meni na putu bi bio dovoljan smartphone. A i razlika u velicini izmedju tableta i surface nije mnogo veca ,a siguran sam da je lap top 5x zgodniji + mnogo je jaci. |
![]() |
![]() |
#3506 |
Starosedelac
|
![]()
Izvini, sa tabletom na službeni put? Sa surface na službeni put?
![]() Ja na Android telefonu, proizvođač Huawei sam stavio openvpn klijent i realvnc i mogu da se kačim na kompove radi pružanja tehničke podrške firmama čije računare održavam. Ali to je samo za prvu pomoć, ako sam baš negde u nekom parku/šumi/bilo gde. A kada dođe vreme za godišnji odmor i ako budem išao negde duže na odmor, poneću svoj notebook sa sobom. I ja nemam ništa protiv surface tableta, ako si čitao moje poruke, a očigledno nisi (a ako jesi, pročitaj još koji put), videćeš da surface kritikujem i smislu Windowsa 8 koji je pravljen zarad njega i unifikacije GUI-a i da su zbog njega upropastili nas desktop/notebook korisnike. Umesto Vista/Win7 GUIa, dobili smo ovu nakazu od Windowsa 8 sa osakaćenim desktop režimom i forsiranja metro-a, koji ima 5 aplikacija na Windows marketu (karikiram, ali je mizerno u odnosu na Apple store i Android market), umesto da su nastavili da desktop/notebook razvijaju u pravcu kojim su započeli sa Vista, a usavršili sa Win 7, a da Windows metro (ili Windows for phablets ili kako već) razvijaju odvojeno i svi bi bili srećni i zadovoljni. Ovako sada imate situaciju da je 90% nezadovoljno izgledom Windowsa 8 i njegovim metro shit aplikacijama, dok drugih 10% koriste Windows 8, pale se na brže startovanje, u životu neće kupiti Surface tablet, jer nemaju para za to ili imaju a ne žele da bacaju pare, te su ponosni vlasnici Android/Apple tableta, a ovamo mi prosipaju mudrost kako je Windows 8 i metro nešto do jaja, a nemaju Windows tablet, niti će ga ikad imati. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3507 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Rekao sam da se vise ne javljam al eto.
Tableti su za mene vise fensi igracke u globalu zato sto su inferiorni i od strane desktop i od full size laptopova, i od pojedinih fensi ultrabookova you name it, tableti dobijaju ono sto je postojalo na uredjajima pre njih samo u manjem pakovanju. Manite se tegra zezancija, zasta da iskoristis to za icy tower mozda ili ces prstima kucati dzinovski tekst raditi tabele, ili bilo sta sto zahteva kontinuirane pokrete ? |
![]() |
![]() |
#3508 |
Starosedelac
|
![]()
Pa caka je sto Surface ima tastaturu. Nije dobar ni lap top ,nije ni kao PC ,a nije ni prost tablet ,nije bas ni mali, pa se pitam cemu on sluzi
![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Starosedelac
|
![]()
unifikacija operativnog sistema da isti radi svuda je nesto najbolje sto se desilo. jos samo da se naprave mobilni sa x86 procesorom koji dolaze sa win8 pro i tu smo.
stigne ti mail sa exel fajlom koji treba da editujes i posaljes dalje. mozes da se slikas ako otputujes negde a ne poneses laptop. vi shvatate da android tablet nema osnovnu office funkcionalnost? imam dualcore android tab od 10" i savrseno znam za sta je sposoban. za posao nije. isto tako sam radio sa netbukom sa windowsom od 10" (to je kao surface) i savrseno je upotrebljiv da uradim neke osnovne office stvari na njemu. on the go. bacate hate bez razloga. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ed_hunter na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3510 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da obrnemo pricu onda, dobro Android nesto nema neko kaze neko ne, ja ne ulazim u to.
Ali me interesuje odgovor na ovo pitanje, koja je poenta onda Win 8 fona recimo da od skoro 6 inca reklamiraju ga kao kancelariju u pokretu. Sta onda Tablet sa win 8 i jacine procesora iste kao fon, u ovom primeru u cemu je onda prednost ili mana onog drugog, osim baterije i veceg ekrana. Ovo nije hejt ovo je pitanje od nekog ko ne koristi ni android trenutno a ni win 8. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sale94 na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3511 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
A uostalom, excel i word fajlovi mogu da se otvore preko google office-a i da se edituju i proslede dalje i to za dž. P.S. Mobilni sa x86 procesorom se NIKADA neće pojaviti. Takođe evo i free office programa za Android: https://play.google.com/store/search...+office&c=apps Poslednja ispravka: bachi (13.4.2013 u 16:31) |
|
![]() |
![]() |
#3512 |
Starosedelac
|
![]()
stvarno mislis da ti office paketi mogu da se mere sa jednim libre office-om ili ms office-om?
mobilni sa x86 procesorom se vec pojavio i prodaje se u najvece. ima zte, a i asus je vec napravio mobilni od 7" sa x86 procesorom. jel se ti salis? |
![]() |
![]() |
#3514 |
Starosedelac
|
![]()
ja uopste nisam ni razumeo tvoje pitanje. moras da se saberes i postavis razumnije.
ako nesto ima veci ekran ima veci ekran i ako je to jedina stvar koja ga razlikuje od neceg drugog onda je to jedina razlika. |
![]() |
![]() |
#3515 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E tu sam te cekao rekao si ono kljucno Razlike nema toliko sve je jasno... Sada si dokazao da se time kupuje uredjaj vecih dimenzija a ne po pravilu i bolji i korisniji funkcionalniji, to vazi i za android i win 8, a razlika u ceni...
|
![]() |
![]() |
#3516 |
Starosedelac
|
![]()
matori o cemu ti pricas? razlika je u softveru. win8 i android nisu isto.
ljudi dajte saberite se malo, pisete nebuloze |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ed_hunter na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3517 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Normalno da android i win8 nisu isto, ja govorim o win8 telefonima i o win8 tabletima, i kod androida ista situacija.
I sada ja sam u onom pitanju naveo da hocu da vidim vidjenje drugih, u cemu su tablet pandani u prednosti osim onog sto smo spomenuli, valjda je sad jasno. Ili preciznije zasto se raspravljate o Tabletima kada su oni sustinski promasena investicija poduhvat sta god. |
![]() |
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3518 |
Starosedelac
|
![]()
win8 tablet i win8 telefon nije isto, sta ti je. razlikuju se u softveruuuuuuuuuuuuuu
EJ |
![]() |
![]() |
#3519 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U softveru pa ako je samo to prednost onda u redu ali me to navodi na jos jace misljenje da su tableti promasena investicija, da ne duzim vise, mozes ti staviti sta god hoces i interfejs ali ako unutra ono nije neki korak big step napred kao i cena sto je ogromna onda baaaaj sucked fail.
Nek je svako srecan al svako ima pravo da misli sta hoce. |
![]() |
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3520 | |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]() Citat:
Android i iOS tableti su po funkcionalnosti i mogucnosti operativnog sistema na istom nivou kao Android telefoni i iPhone respektivno, a u njihovu klasu se svrstava Windows RT.. I kao sto sam sto puta rekao, ja sam bio razocaran kada sam video koji je OS na iPad-u (prvi put kada je predstavljen iPad), jer sam skapirao da se radi o velikom iPod Touchu. Ali onda na scenu dolazi Windows 8, i tu se sve menja. Windows 8 na tablete po prvi put donosi OS koji je podjednako mocan kao desktop OS, zato sto i JESTE desktop OS, i to je ono o cemu i ed_hunter prica. Windows 8 tableti jesu MNOGO mocniji i funkcionalniji od Windows 8 Phone sistema i telefona, zato sto koriste desktop OS, tj. Intel verziju Windows-a 8, a ne ARM verziju... |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |