![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#3421 | |
Član
Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
|
![]() Citat:
Da, "pronasli" su je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3422 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Opet orlovi bez krune?! Znam da zelite reci da nismo Monarhija. Ali zastava nam ima krunu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3423 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
A gde da je stavimo? Da mozda stave iznad "glave" aviona?
Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3425 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3426 |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]()
Utisci sa ovogodišnjeg aeromitinga u Kečkemetu:
Italijani (opet) najatraktivniji. Odmah do njih Turci, koji imaju najsimpatičnijeg voditelja. Rusi su pokazali da imaju, u skladu sa mentalitetom, potpuno drugačiji stil letenja - kao marš za Dan pobede, profesionalno, suzdržano i bez greške su pokazali formacijsko letenje i još nekoliko atraktivnih figura (lično omiljeni deo mi je bio preletanje preko publike). Ostale akro grupe takođe odlične (Hrvati, Španci i Litvanci - relativno nova akro grupa "Baltičke pčele"). Od solo izvođača tu je, opet, najatraktivniji bio F-16 (leteli su i Belgijanci i Holanđani). Od sportskih aviona, naravno, Bešenji. Mađari su prikazali i simulacije napada na ciljeve na zemlji. Nažalost, tada sam bio u šetnji pa nisam baš najbolje video. Čini mi se da je statički deo bio siromašniji nego prethodna dva puta. Ovde su najbolji utisak ostavili Bugari sa svojim Su-25 koji su nam dopustili da uđemo u kokpit i da se slikamo. Naravno, tu je i naša posada sa Antonovom (hvala pilotu za Jelen pivo, dobro je leglo na onoj vrućini). Najveće razočarenje - ukrajinci i njihov Su-27. Prvo nisu nikome dopuštali da mu priđe, onda su puštali samo neke i onda, kada su ljudi počeli da nude lovu, onda su krenuli da naplaćaju bez ikakvog reda i cenovnika. Ostali sadržaji bili su izuzetno bogati i mislim da je sada već potrebno doći dva dana da bi se sve, na miru, pogledalo. Pored standardne vojne opreme (tenkovi, artiljerija, PVO sistemi, ručno naoružanje i oprema) opet je bila izložena oprema i naoružanje iz Drugog svetskog rata (samo nam ovaj put nisu dali ništa da diramo). Pored vojne tehnike, u bazi je jedan hangar bio Volkswagenov, a izlagali su i DAF te neki trkački tim. Postaviću do kraja dana slike na net pa ću ih linkovati ovde. I da - uspeo sam da smanjim cenu priveska "Ruskih vitezova" samo zato što sam iz Srbije ![]() Evo i link do albuma sa slikama: http://imageshack.us/g/1/10266143/ Ukoliko neko želi sliku u većoj rezoluciji neka mi se javi na pm. Poslednja ispravka: =FI=Ghost (5.8.2013 u 20:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3427 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kokpit suhoija? Just wow
![]() P.S. Kad vidim imageshack odmah se sjetim zašto je facebook toliko dobar sa fotografije i albume =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3428 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Odlicne fotke, sad mi zao sto nisam bio, samo zbog Su-25.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3429 |
Veteran
Član od: 27.5.2008.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 326 puta na 216 poruka
|
![]()
Hvala!
Da, Bugari su baš bili prijateljski raspoloženi. Kada smo mi došli nisu puštali na zadnje sedište (došli su sa Su-25UBK dvosed verzijom) ali ih je moj prijatelj zamolio da ga puste iza tako da imamo zajedničku fotografiju u "Frogfoot-u" ![]() Nisam postavio sve fotografije pošto ih imam puno. Evo još jedne iz kokpita Su-25 (treća, nažalost, nije uspela). Moram reći da izgleda jako dobro očuvan iznutra za razliku od, recimo, mađarskog MiG-29 u kojem sam se slikao predzadnji put kada sam bio i koji je bio dosta ofucan. ![]() Uploaded with ImageShack.us Poslednja ispravka: =FI=Ghost (6.8.2013 u 16:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3430 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovde je jako dobro što su analogna očitavanja. Ali opet koliko su ti instrumenti pouzdani, i na šta treba najviše pilot da obrati paznju kad gleda u njih?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3431 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Instrumenti su odlicni i pouzdani.
Na fotki su prakticno svi osnovni letacko-navigacioni instrumenti, parametri motora, pokazivac kolicine goriva i detektor ozracenja. HSI (kompas u sredini) je zamenjen modernijim i dodat je jos jedan navigacioni instrument zapadne proizvodnje. Pokazivac mahovog broja je zaklonjen palicom. Pilot treba da obrati paznju na sve ![]() Poslednja ispravka: Nikola16789 (6.8.2013 u 17:50) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3432 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3433 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Ja čisto onako usput, sa glupim opservacijama kako samo ja to znam. Vezano za JAT i nastajanje nove komppanije.
U svim medijima je ovo najavljeno kao ogorman uspeh države. Sad, idemo ovako: kompanija startuje tako da je prethodni dug po svim osnovama prebačen na državu, dakle, po nekim podacima oko 100 miliona evra. Pa je osnovana kompanija gde je početni kapital 200 miliona evra kredita gde je naravno država garant. To je po mojoj računici ukupno 300 milki na naš račun, a strano ulaganje je tačno 0 evra. Sad, mene interesuje jedno: šta će nama onda strani partner sa vlasništvom 49%? I kako se ovo može nazvati uspešnim poslom i stranim ulaganjem? Znam, ja uvek tako malo gledam i postavljam glupa pitanja, imama glupe opservacije, sve mi izađe našto van zvaničnih podataka i informacija .... pe se i izvinjavam. Nešto je malo jače od mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3434 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zar nije receno da etihad ulaze isto koliko i drzava (osim duga koji je skroz na ledjima drzave, gde je realno uvek i bio)?
Dalje, ocigledno je da je u Srbiji nemoguce raditi bez politickog pritiska cak i ako je covek strucan. Udeo etihada u vlasnistvu jata (kako god se zvao) znaci da ce svaki gubitak da ga boli, mislim da oni nece dozvoliti da se to desi. I na kraju, mislis li da bi pod drugacijim uslovima bilo ko zeleo da se zahebava sa propalom kompanijom koja ne vredi ni evro a ima dugova ko omanja drzava? Nije bilo nikakve sanse da jat samostalno opstane, vec godinama ga drze "na aparatima", dok su mnogo vece nacionalne aviokompanije ugasene, bilo je samo pitanje vremena. Jednostavno, kad kao konkurenciju imas low cost kompanije sa desetinama novih aviona, citave alianse avioprevoznika, nemas nikakve sanse da opstanes na trzistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3435 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Prvo, tih 200 miliona duga je napravila državna kompanija, i država, na ovaj ili na onaj način to mora da plati, rijetko ko hoće da uzme kompaniju u dugovima. Ne plaćamo mi ništa što sami nismo napravili. Drugo i mnogo bitnije što Air Serbia dobija je know how od Etihada i novu upravljačku strukturu. Jat je bio samo krava muzara i firma rođaka i prijatelja. Na srednji rok sa krntijama stgarim 30 godina bi bio oduvan, a vlade se mijenjaju, ne bi se ništa puno promijenilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bar će dugovi prestati da rastu. I tu smo mi u dobiti! Što je bilo bilo je. Niko nam nije kriv što ranije nismo uzeli ****nu motku i rasterali buljumentu koja je vodila JAT.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3437 |
Starosedelac
Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
|
![]()
Po onome što je do sada napisano, bez političkih igrarija kako je to wow posao, ceo osnivački kapital firme je kredit od 200 miliona evra. Dakle, ne ulaže to ovaj ili onaj, to je firma osnovana kreditnom linijom. Know how ..... hmmmm, ima toga i ovde samo postavite dobre ljude ne lopove. Ako mislite da će manjihski vlasnik da nadglasa naše lopove koji su većinski vlasnik, e tu se varate i to mnogo. Zato i pitam, gde je nama tu interes?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3438 |
Član
Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
|
![]()
Menadzment je strani i on vodi kompaniju, nema tu nadglasavanja.
Nas intres je taj sto verovatno nece biti vise generisanja 30-50 miliona evra gubitaka godisnje, i sto ce pokusati da u narednih par godina naprave profitabilnu kompaniju koja ce vracati tu kreditnu liniju. To je sve. Tema jeste napumpana da bi se oni likovi promovisali ali sta ces, bolje i ovo nego nista. A te bajke o domacem ne politickom strucnom mendzmentu koji ne krade, pa ... to su bajke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3439 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |