![]() |
![]() |
![]() |
#301 |
Starosedelac
Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka
|
![]()
@oluja
Ako te ne mrzi da izneses svoje misljene o ovom LCD-u posto planiram da ga kupim (prihvatljiva cena, uklapa se u budzet ![]() ![]() I jos jedno pitanje nekad stoji oznaka AEP a nekad ne, pa me zanima da li je to isti model? |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka
|
![]() Citat:
EDIT: Link Poslednja ispravka: oluja (22.12.2010 u 15:12) Razlog: EDIT: Vest iz 2004 - Sony & Samsung |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]() Citat:
Kad se već priča o tome, Sony je najavio da će u 2011. god. početi da naručuje jeftinije panele iz ne-sony pogona, a da će sony paneli ostati u višoj-srednjoj i višoj klasi TV-a. Tako će biti zato što sony LCD TV odeljak po njihovim izjavama gubi novac već 4 godine. @mp3lopov Ako je ovaj model već tako povoljan, mislim da nemaš razloga da a izbegavaš jer kod Sony-ja nije problem kvalitet već najčešće veća cena od konkurenata. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
mp3lopov (22.12.2010) |
![]() |
#305 |
Starosedelac
|
![]()
Uzeo sam LG LCD 32LD465 umesto onog Sony-ja. (Valjda nisam pogresio) E sada posto prodavac garantuje da je TV nov tj. da nije radio (jer je cena bila zaista niska) kako da ja proverim koliko je display radio? Na Benchmark-u sam procitao da to moze da se uradi ali ne znam kako. Da li se to moze videti negde u opcijama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Banned
|
![]()
U opcijama servisnog menija.
Guglaj kako se tamo ulazi, ja u moj LG 32LH2000 nisam nikad ulazio, jer su mi prodavci za litar rakije otkljucali usb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 73 puta na 56 poruka
|
![]() Citat:
Ja moj 42" koristim umesto monitora i gledam ga sa ravno 1,5m i vidim ceo tv, bez potrebe da pomeram glavu, tako da smatram da je metaripo idealno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Novi član
Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zeleo bih da mi neko da savet koji od ova dva modela tv-a je kvalitetniji a cena im je ista 900e, T.M. Gnjilane. Samsung UE 40 c5000 QWXXH Led ( Slovacka) i drugi je Toshiba LCD 40 SL 733.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Daj neki podatak o navedenim televizorima, cena, gde bi kupio, za sta bi ih koristio etc.
Inace to sto je taj Samsung proizveden u Slovackoj u sustini nista ne znaci jer je vecina Samsunga koji se mogu naci kod nas u prodaji proizvedena u fabrici Samsunga u Slovackoj ali su jako kvalitetni i uglavnom (osim na manjim dijagonalama) dolaze sa Samsungovim panelima (SQ ili SX). Kazi takodje koliko si para spreman da izdvojis da bi mogli da ti preporucimo nesto bolje za te pare, ako ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Novi član
Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovo sto sam naveo je bilo jedino sto je bilo napisano pored izlozenih modela, i primetno je da je slika na ovom Samsungovom sa led ekranom bolja. Budzet mi je do 1000eura a koristio bih ga samo za tv-kanale, zasad samo zemaljske a u najavi je uvodjenje kablovskih kanala.Opredelio sam se za dijagonalu od 40 ", a interesuje me i vase misljenje o prednostima led ekrana u odnosu na lcd i plazmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka
|
![]() Citat:
Kad pogledam cene led modela uvek se zapitam zasto ljudi jednostavno ne kupe plazmu... naravno ako glavna namena televizora nije igranje ili uber desktop... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Član
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 111 puta na 52 poruka
|
![]()
Ima li neko iskustva sa LED televizorima? Koja je razlika u odnosu na klasičan LCD i isplati li se kupiti ga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da ne bi sad mnogo pisali najbolje je da procitas ove silne testove o LED vs. LCD i tu ces naci odgovor na sva svoja pitanja.
Sto se tice pitanja o isplativosti reci cu ti ovako - EDGE LED televizori su dosta jeftiniji ali kvalitet slike je dosta losiji od BACK LITE LED televizora. Ipak obzirom da su oni jos uvek dosta skuplji od LCD televizora smatram da je bolje uzeti za te novce kvalitetniji LCD nego neki entry LED. Sa druge strane kada se posmatra kvalitet slike BACK LITE LED televizori (a i oni se dele na podgrupe ali o tome neki drugi put) oni su dosta kvalitetniji od LCD-a ali su i poprilicno skuplji tako da se ni ta kupovina jos uvek ne isplati. Drugim recima - uzmi neki kvalitetniji LCD ili mozda neku kvalitetniju plazmu u zavisnosti od primarne namene za koju ces koristiti TV i miran si. Ili cekaj da cene LED televizora jos padnu, a mislim da se to nece bas uskoro desiti. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
prudentia (30.1.2011) |
![]() |
#314 |
Član
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 111 puta na 52 poruka
|
![]()
Pa treba mi neki TV od 32", tako da plazma otpada. I mislila sam da uzmem neki LCD, nego rekoh da provjerim isplati li se dati malo više para za taj LED. Ja nešto ne primjećujem razliku, osim što mi slika na LED ekranu izgleda malo mekše.
Pitam jer ima kao neka akcija neki Samsung LED, cijena 500€, ali mu je rezolucija čini mi se 1360x768, ili tako nešto, pa kontam da to i nije neka ponuda (možda griješim?). Nego, pošto se ne kužim najbolje u ovu oblast, na šta treba obratiti pažnju pri kupovini? Koja rezolucija treba da bude, kontrast itd, da mi ne uvale nešto staro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Banned
|
![]()
32" LCD, mozes da biras, da li 1366x768 (HD Ready) ili 1920x1080 (Full HD).
Ima dva modela LG-ja, jedan je oko 400e (32 LD320) koji je HD Ready, i drugi model (mrzi me sad da trazim, isto 32LDxyz) koji je Full HD i koji kosta 450e. Ja imam HD Ready, 32 LH2000 (model od prosle godine, veoma slican sa 32 LD320) i ima veoma dobru sliku. Pusta i 1080p filmove, samo im obara rezoluciju, ali je slika i dalje odlicna. Ima i Samsung svoje takmace, ali su skuplji od ova dva LG-ja, a nisu nista bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Najbolja kupovina koja moze da se nadje jeste sledeci Samsung LCD LE-32C530. Odlican Full HD televizor koji pored svega ostalog pusta mkv sa DTS zvukom.
Ovaj televizor definitivno jeste bolji od LG televizora iste klase i nije uopste nesto skuplji. Inace Samsungovi LCD televizori iz 2010. godine imaju oznaku C u nazivu tako da ne mogu da ti uvale nista iz 2009. godine (oznaka B u nazivu) odnosno 2008. godine (oznaka A u nazivu). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
prudentia (31.1.2011) |
![]() |
#317 |
Banned
|
![]()
52.000dinara.
Pa sta radi taj kad je 60e skuplji od LG-jevog 32 Full HD modela ? Ajde bre Marti, urazumi se. Pa jedina razlika je podrska Dolbijevog DTS-a, a evo ja skidam li skidam filmove sa neta i velika vecina (90%) ekipa ripuje filmove u AC3 formatu. LG-jevi televizori mogu da se otkljucaju, tako da se koristi USB ulaz. Tako da ni to nije prednost. Nemoj davati glupe predloge, jer pobogu to je Samsung. Pa ja imam LG LCD TV i Samsung LCD monitor, pa ? Jel to znaci da na sva usta treba da hvalim Samsung monitore, kad i Viewsonic ima dobre i jeftinije modele. Poslednja ispravka: Beagle (31.1.2011 u 0:19) Razlog: spam + izrazavanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zasto mislis da je to glupi predlog? Zato sto se razlikuje od tvog?
Ne budi smesan i ne pricaj svasta kao sto je recimo cinjenica koju si izvukao iz rukava da je taj televizor 60 evra skuplji od Full HD LG-a jer prvo trebas reci od kog to LG-a da bi razgovarali dalje posto i kod Samsunga i kod LG-a postoje razlicite klase sto verujem da znas pa tako kad vec poredis telefone po ceni i karakteristikama poredi televizore iste klase. Ne mozes samo reci da je dovoljno to sto su oba Full HD pa da kazes da su jednaki al' je ovaj 60 evra skuplji zato sto to nije tacno. Ovaj Samsung kog sam pomenuo je u klasi sa LG televizorom LD465/LD450 od kog pored toga sto ima kvalitetniji DTS zvuk odmah bez neke zaje8ancije i pretvaranja AC3 u DTS, ima recimo manji input lag, 3 HDMI ulaza u odnosu na 2 kod LG-a, ima daleko manji input lag od navedenog LG-a, LD450 ne cita mkv out of box, bolji realni kontrast Samsungov panel koji je stagod ti mislio i rekao ispred ostalih panela, po svim testovima ima kvalitetniju sliku sto mozes procitati iz reviewa na za to specijaliziranim sajtovima i sto je najbitnije uopste nije skuplji 60evra od navedenih modela u cijoj je klasi vec je od jednog skuplji 1500 dinara a od drugog cak i nije skuplji. Taj televizori koji je 60 evra jeftiniji je klase 3, tacnije model ld350 koji je losiji cak i od Samsungove klase 4 a daleko losiji je od navedenog C530 od kog je klasa ispod - ne samo po broju vec i po karakteristikama i mogucnostima. To sto si ti uopste i pomislio da poredis 320 ili 350 koji su najslabiji/najlosiji LG modeli sa C530 - e to je ono sto si sam nazvao davanjem glupih predloga sto ce ti reci svako ko se iole razume u televizore. Na kraju ako vec ne znas ili ne vidis razliku nemoj da lupas i pricas napamet nekom da daje glupe predloge jer je predlog bio sve samo ne glup i definitivno se temelji jedino na kvalitetu navedenog modela Samsunga a ne na tome koji ja televizor imam kao sto je izgleda slucaj kod tebe. A ti ako nadjes u bilo kom reviewu ili bilo gde da je neko rekao da je LD450/465 bolji od C530/550 slobodno mi javi da ti nadjem mnogo vise suprotnih misljenja od laika do strucnjaka. ![]() Uostalom evo sta kazu ljudi koji ce zbog svog teksta verovatno biti proglaseni stranim placenicima. Poslednja ispravka: Marti Misterija (31.1.2011 u 1:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Starosedelac
|
![]()
Pa bolje onda da ide na LE-32C450 ima sve kao i C530 samo sto nije 1080p a to se ionako ne vidi na 32". A ustedece 9k.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Banned
|
![]() Citat:
1.) DTS je potpuno nepotreban. Nit je kvalitetniji od AC3 kodeka, a i redak je, znaci to smo zakljucili. 2.) 3 HDMI vs 2 HDMI, u jeee, opaka stvar. I to je nebitno, znaci i to smo zakljucili. 3.) Input lag, jel cemo to da pricamo kao za monitore, da se vidi razlika izmedju 2ms i 5ms. Samo ti udri, al to je totalna glupost, odavno dokazana, dakle i to smo zakljucili. 4.) Moj LH2000 cita .mkv out of the box, sto znaci i da LD320 cita out of the box, posto su u pitanju potpuno isti televizori, samo razlicita maska i 1 godina proizvodnje razlike. Dakle i to smo zakljucili. 5.) I da, konacno dodjosmo do panela, te ovaj je kvaliteniji, te onaj je kvalitetniji, gomilu gluposti. Da bi bio 100% siguran u to, moras gledati dovoljan dug period vremena/testiranja oba televizora jedan pored drugog, a ne prepisivati tudja misljenja sa review sajtova. Te ovako cemo drugovi, te onako cemo drugovi, a od gomile teksta ispade samo neprijatan prdez ![]() LG LD320, sa cenom od 400e, je daleko najisplativija kupovina. Ako neko trazi Full HD, onda je LG LD350 najisplativija kupovina sa cenom od 450e. LG je uspeo da ponudi isti kvalitet kao Samsung, po nizoj ceni, i to je cinjenica. Samsung je izvikano ime. Evo ovaj moj T220 i dalje kosta 180e (mada se vise ne moze naci, ali je dobio zamenu, koja kosta i vise, oko 200e), dok Viewsonic-ov model, potpuno istih karakteristika (mrzi me da trazim naziv modela, milion puta je pominjan na ovom forumu) kosta 160e. A za 32" televizore, FullHD i nema nekog smisla, jer se razlika 1080p vs 720p moze videti, ako gledate sa udaljenosti manje od 1 metra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
lcd, plazma |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Plazma TV - korisničko iskustvo (opis) Panasonic tv-a | N_i_k_o_l_a | Grafika | 10 | 15.2.2010 11:24 |
Prodaja plazma televizora u EU | M.C. | Brbljaonica | 8 | 24.1.2009 20:31 |