![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Veteran
Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 158 puta na 92 poruka
|
![]()
http://nma-fallout.com/forum/viewtop...er=asc&start=0
Thanks to Ausir we now have screenshots of Project V13, Interplay's unannounced MMO. Apparently, these screenshots are going to be used as evidence in the Bethesda vs Interplay case, as they were submitted as court evidence. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Basterd...
|
![]()
Žalba odbijena, Interplay ipak pobedio.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#283 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Odlicno. Ajd' sad Interplay, dokazite da sam bio Neverni Toma i nemojte da ostanete bez para na sredini razvoja igre.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#284 |
Basterd...
|
![]()
Sudeći po najnovijim informacijama, teško da neće ostati bez para.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Od igara nisam našao ništa. Knjige pravila u ovom sistemu jesu iznete kao gomila legendi i priča, nisu kao u dnd "suva pravila". Verujem da ima i romana, ali ako sam nešto naučio, to je da izbegavam romane koji su pisani po narudžbi za popularizaciju određenih proizvoda. Bar nešto korisno od "Pool of Radiance"
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
Mithrandir (25.11.2010) |
![]() |
#287 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Atari gubi D&D licencu, Neverwinter odložen.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (16.8.2011), LoshMeeBre (17.8.2011) |
![]() |
#288 |
Član
Član od: 21.4.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 43 puta na 24 poruka
|
![]()
Vrlo dobro. Nadam se da će licenca doći u ruke nekog izdavača koji će znati šta da radi sa njom, za razliku od Atarija. Možda konačno dobijemo novi AAA D&D cRPG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
U ovakvim vremenima na igrackoj sceni, ja se tome ne bih previse nadao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Ja bih pre voleo da se vrate oni stari AAA D&D cRPG jer je isuvise jasno sta smo dobili pojavom tih so called novih D&D cRPG-ova.
![]() Ne moze da se napravi stvar koja ce da se dopadne svima - i onim hardcore cRPG igracima i n00bovima kojima je nakon FPS-a to prvi izlet u RPG vode, ljubiteljima pravih old-school avantura... Kad se nesto pravi mora se imati i ciljna grupa a ne da ciljna grupa bude kompletna gaming populacija planete zemlje jer to sigurno nece proci - sto se da i videti na masi primera gde su ljudi prilicno razocarani promenama! A ovi koji su odusevljeni tim "novim" igrama - oni pak i ne znaju da je bilo promena ili ne znaju koje su i kakve... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.754
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]()
Добра вест, по мени.
После NWN2, Atari није радио ништа паметно са том лиценцом, и планирао је само полупроизводе, недостојне да носе лиценцу најпопуларнијег стоног RPG система. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Novi član
Član od: 13.3.2010.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]()
Meni samo nije jasno, ako je bilo trzista za RPGe klasicne ranije... zasto ne bi bilo i danas? Uopste nema smisla to sto govore da ne uspevaju RPGi. Pa ljudi koji su ranije igrali te stare RPGe su jos zivi zar ne? Cak je veca sansa sad kada ima vise ljudi na zemlji vise imaju komp i vise se igraju igre?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Starosedelac
Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka
|
![]() Citat:
Moguce je napraviti igre uz mnogo manje truda(novca) nego shto je potrebno za iole kvalitetan RPG i to dobro prodati kao da je u pitanju kvalitetna igra. Kvalitet odavno ne igra ulogu u masovnoj kulturi kojih su i igre odavno deo...to je mnogo shiri problem vezan i za ostale vidove umetnosti..film i muziku pre svih. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku efil82 na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (23.8.2011) |
![]() |
#294 | |
Novi član
Član od: 13.3.2010.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
![]() Kako onda nema ljudi koji hoće da naprave nešto kvalitetno za male pare? Gde su umetnički nastrojeni ljudi? P.S. Znači ostaju nam kvalitetne knjige da čitamo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Starosedelac
Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka
|
![]()
Ima umetnički nastrojenih ljudi, ali uglavnom su okupljeni oko malih studija i prave male indie igre, kao što su Limbo, Braid, Bastion i sl. Pored njih, postoji poneki evropski studio koji izbaci poneku kvalitetnu igru, kao što je CD Projekt RED, ali ti studiji posle par projekata kreću za lovom i vode se ekonomskom politikom velikih izdavača, ili bivaju kupljeni od strane njih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Pa tesko je napraviti nesto kvalitetno za male pare. Takve igre, osim sto pate od nedostatka sminke, vrlo cesto pate i od manjka sadrzaja a gotovo uvek su bagovite, samo zavisi u kojoj meri, obicno poprilicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Banned
Član od: 23.8.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Onaj Daggerdale je bio dosta jadna kopija Diabla a koliko znam Atari je planirao da izda jos par slicnih igara koje bi se razlikovale smo po setinzima. Tako da od njih stvarno nema sanse da bi smo dobili kvalitetnu igru po D&D licenci u neko skorije vreme. Dobro je da su izgubili licencu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Starosedelac
|
![]()
Shta taj Atari koji moj vishe proizvodi...ja ne znam ni jednu njihovu noviju igru...a sve shto su izdali u zadnjih n-godina od pre je djubre teshko...rade igre za konzole ili shta?
![]() Ja bih recimo voleo da vidim neki novi "retro" rpg uradjen u nabudzenom infinity endzinu..to ne bi bio veliki troshak za velike igrache a izvukli bi i pare i pohvale i od starijih i mladjih igracha jer se te igre josh uveliko igraju...mogao bi recimo bioware da finansira neki manji studio entuzijasta da to odrade kvalitetno a oni pokupe kajmak...verujem da bio postigli finansijski bum..al nema od toga nishta jer se plashe da bi tako sami sebi napravili konkurenciju u perspektivi. Svi veliki gledaju da privuku COD publiku i "casual gamers" i tu su se malo pogubili i poludeli jer nema shanse RPG nikad da dostigne taj nivo prodaje..gramzivost ih zaslepljuje ![]() Plus zanemaruju "game demographics" koji se jako menja kako vreme prolazi...odavno veliki deo publike nisu samo bubuljichavi 12-godishnjaci nego odrasli i matori ljudi..a oni i dalje prave igre kao da je sve to samo dechija zabava... Neko ce se dosetiti i imati dovoljno hrabrosti da malko rizikuje a ovih par dinosaurusa ce finansijski propasti...sad smo shto se RPG-a tiche negde u mid 90s fazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Cela stvar nije toliko jednostavna kakvom je predstavljaš. Veliki broj RPG developera nisu toliko gladni za novcem da žele po svaku cenu da uvuku sve moguće demografije, već je širenje baze potrošača postala neophodnost zbog rasta troškova pravljenja igre. Poslednja ispravka: Vulee (24.8.2011 u 9:44) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Starosedelac
|
![]()
Ja idealista a ti tvrdish da nisu gladni za novcem