Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.10.2008, 20:04   #281
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo
Određen forumom Re: Far Cry

Citat:
^WhitE-TiGer^ kaže: Pregled poruke
mora da se puca po njemu sa svim mogucim 'sredstvima' posle nekog vremena ce pasti!! ali to je najlaksi deo igre ima kasnije i tezih
Ko je imao živaca da se bori sa njim koristeći običnu pušku, i pri tom ostao živ dovoljno dugo da ga obori, svaka mu čast. Ja sam još malo pa u stanju da garantujem da bez raketa nema sile da se može preći taj dio igre
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2008, 10:12   #282
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
Dimo kaže: Pregled poruke
Ko je imao živaca da se bori sa njim koristeći običnu pušku, i pri tom ostao živ dovoljno dugo da ga obori, svaka mu čast. Ja sam još malo pa u stanju da garantujem da bez raketa nema sile da se može preći taj dio igre
Lanser raketa je jako loše oružje zataj helikopter.Za brzo obaranje tog neobičnog letećeg objekta je po meni naj efikasniji podcevni lanser granata na pušci.Lanser raketa je suviše spor.Pokušaj prvo sa njim da ga bar jednom pogodiš i onda ga dokrajči sa brzim lanserom granata.Idealan momenat da ga gađaš je kad on menja pravac pa malo zastane.Sa 7-8 direktnih pogodaka mora da padne.Hvataj zaklon iza onih drvenih sanduka i udri po napasti.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2008, 14:19   #283
Dimo
Starośeđelac

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Vještina sa običnim lanserom raketa je u tome da isplaniraš svaki hitac, to jest pritisneš obarač sekund-dva prije nego što helikopter dođe do mjeste koje si naciljao (putanju možeš predvidjeti, jer se kreće uglavnom u krug). Na taj način je većina ljudi koje ja znam prešla taj dio.

Podcjevni lanser granata na pušci? Zar se može to dobiti u Far Cry, i šta je to uopšte? Ili mislimo na istu stvar pod različitim imenima?

Hvatanje zaklona iza sanduka je prilično loše rešenje, po mom mišljenju, jer brod tone za nekoliko sekundi, što je nedovoljno da oboriš helikopter (sem ko nije stvarno brz i precizan na obaraču, ali zaista brz...). Ja sam taj dio prešao tako što sam otplivao na malo pješčano ostrvce pored broda, i krijući se iza palmi, pobijedio helikopter.
Stara 22.10.2008, 14:42   #284
ILEW
Član

Član od: 21.1.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka

Citat:
Vještina sa običnim lanserom raketa je u tome da isplaniraš svaki hitac, to jest pritisneš obarač sekund-dva prije nego što helikopter dođe do mjeste koje si naciljao (putanju možeš predvidjeti, jer se kreće uglavnom u krug). Na taj način je većina ljudi koje ja znam prešla taj dio.

Podcjevni lanser granata na pušci? Zar se može to dobiti u Far Cry, i šta je to uopšte? Ili mislimo na istu stvar pod različitim imenima?

Hvatanje zaklona iza sanduka je prilično loše rešenje, po mom mišljenju, jer brod tone za nekoliko sekundi, što je nedovoljno da oboriš helikopter (sem ko nije stvarno brz i precizan na obaraču, ali zaista brz...). Ja sam taj dio prešao tako što sam otplivao na malo pješčano ostrvce pored broda, i krijući se iza palmi, pobijedio helikopter.
ja sam to izvalio tek kad sam drugi put igrao far cry,imas da se prebacis na te granate na X ili C nijesam siguran davno je bilo kad sam je igrao,imas 10 komada,i kao sto purke62 kaze puno je efikasnije za helikopter i mnogo ga je lakse oborit sa njima,jer su brze,ali se mora kombinovat sa rocket launcherom,makar 2 pura da ga sibnes,ja sam ga skinuo sa broda,i kad se koristi ova kombinacija stvarno nikakav problem oborit ga,najtezi dio je volcano za mene,onaj dio kad treba da se dodje do onoga crnca ako se ne varam,tj.zavrsnica.e tu sam jada vidio dok sam nasao taktiku kako i sta uradit.
ILEW je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ILEW na korisnoj poruci:
Dimo (22.10.2008)
Stara 23.10.2008, 18:32   #285
purke62
Veteran

Citat:
Još samo da kažeš da si odigrao Far Cry deset puta...a nisi provali da na automatskoj pušci postoji bacač granata.ccccc.Igraj ponovo.
Stara 23.10.2008, 21:13   #286
Dimo
Starośeđelac

Citat:
purke62 kaže: Pregled poruke
Još samo da kažeš da si odigrao Far Cry deset puta...a nisi provali da na automatskoj pušci postoji bacač granata.ccccc.Igraj ponovo.
Igrao sam ga dva puta, i nisam provalio da postoji bacač granata.
Stara 23.10.2008, 21:22   #287
ukimafija
Deo inventara foruma

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka

Citat:
Evo ja sam ludak koji je to prvi put uspeo bez raketa, ali sam isto doduse sisao s broda i otplivao do ostrvceta i sakrijem se iza plame, roknem ga malo pa se sakrijem. Naravno to je trajalo dugo ali je bilo uspesno, ali to je bilo davno kad sam prvi put presao igru. Drugi put u Februaru ove godine kao mnogo pametniji i iskusniji, naravno 7-8 raketa iz bacaca je znalo da odradi svoj posao mnoogo brze, ali je princip ostao isti...
ukimafija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2008, 1:17   #288
Porsche
Starosedelac

Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka

Uzmi džip i kad naiđes na onu dvoicu na obali ti ih pobi i ostavi tu džip da ti ga oni sa broda lančerima nebi uništili njih pobi snajperom ili ti nekom drugom puškom zavisi šta imaš pa potom spusti džip na ono malo POLU OSTRVO (a ne ostrvo ko sto neki kažu da te ne bi zbunilo) na kome imaju 3-4 palme onda odeš da odradiš šta treba na brodu kad miniraš odma skači u vodu i plivaj prema džipu sedi u njega i stisni levi ŠIFT da dobiješ poziciju za mitraljezom i helikopter gađaj isključivo mitraljezom a ne granatama jer su suviše spore, u drtugim solucijama ostcćeš bez municije za dalje igranje.
Ovo je najlakši način. Igru sam prešao 41 put tako da je provereno 100%.
Porsche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2008, 14:48   #289
r0nIn
Banned

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka

Ja ne znam kome vi uopste pricate ovo o nivou "sa helikopterom" ?! Ova bambina se nejavlja vec duze vrijeme, sigurno je presla taj dio
Ali ako je jos neko zapeo na ovom nivou, onda treba da, kada pobije sve na brodu, i prije nego sto postavi eksploziv na brod, da pokupi svu municiju sa broda, znaci rocket luncher i full municiju za njega. Onda postavis dinamit koji eksplodira i brod pocinje da tone. U istom trenutkui najbrze sto moizes moras da otcis do kraja broda skroz do palube jer je brod tu naj visi i taj dio najzadnji potone. Tu stojis i cekas helikopter da dodje i SAMO 4 puta moras da pogodis bacacem raketa i on je gotov. To uradis tako sto se krijes iza, oko stuba koji ce da te stiti od helikoptera, i samo treaba da pucas malo ispred putanje helikoptera, naravno treba 4 puta da ga pogodis i sa sto manje promasaja jer bacac raketa ima malo metaka. To je najjednostavniji nacin, znaci krij se oko stuba za jedro, sta li je, i rokaj:P
r0nIn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2008, 10:51   #290
**FaCa**
Član

Član od: 25.10.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

meni je vec na pocetku teska igra ,a da ja nebi trosio zivce i nervirao se ja sam lepo izbrisao igru
**FaCa** je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.10.2008, 23:41   #291
Packy
Deo inventara foruma

Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 1.787
Zahvaljeno 1.270 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Packy

Citat:
**FaCa** kaže: Pregled poruke
meni je vec na pocetku teska igra ,a da ja nebi trosio zivce i nervirao se ja sam lepo izbrisao igru
Nisi ni pokushao da igrash ni na najlakshem nivou,a ti vec izbrisao???
Packy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2008, 0:42   #292
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.659
Zahvaljeno 11.216 puta na 7.173 poruka

I na mediumu je smešno laka, protivnici su neprecizni i glupi k`o noć, tek na challenging je iole zanimljivo...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2008, 1:11   #293
r0nIn
Banned

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka

Ako Far Cry ne odigras na realistic, to je isto kao da ga nikad nisi ni igrao
r0nIn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2008, 1:18   #294
Porsche
Starosedelac

Citat:
**FaCa** kaže: Pregled poruke
Kakav gejmer čoveče.
Stara 28.10.2008, 2:29   #295
purke62
Veteran

Citat:
Porsche kaže: Pregled poruke
Kakav gejmer čoveče.
Pa dobro , nemojte sad, dečko ima 14 godina i malo je nervozan.
Nije jedini koji je deinstalirao posle pola sata igre.Prvo se svi oduševe sa grafikom i pejzažima i onda čim dođe do pucnjave i vraćanja na početak počinje nervoza.Jedan moj drugar je posle pola sata deinstalirao i polomio DVD a posle nedelju dana došao da traži da mu ponovo narežm.Dvaput je do kraja deinstalirao ali nije lomio disk.Sad ga čujem kako komentariše da mu ovaj novi FC2 nije ni do kolena.Smatra da je Far Cry jedna od 5 najboljih igara svih vemena.Slažem se sa njim.A vi?
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku purke62 na korisnoj poruci:
shrafko (28.10.2008)
Stara 28.10.2008, 2:42   #296
Porsche
Starosedelac

Citat:
Pa dobro , nemojte sad, dečko ima 14 godina i malo je nervozan.
Nije jedini koji je deinstalirao posle pola sata igre.Prvo se svi oduševe sa grafikom i pejzažima i onda čim dođe do pucnjave i vraćanja na početak počinje nervoza.Jedan moj drugar je posle pola sata deinstalirao i polomio DVD a posle nedelju dana došao da traži da mu ponovo narežm.Dvaput je do kraja deinstalirao ali nije lomio disk.Sad ga čujem kako komentariše da mu ovaj novi FC2 nije ni do kolena.Smatra da je Far Cry jedna od 5 najboljih igara svih vemena.Slažem se sa njim.A vi?
Pa za mene ne najbolja naravno FAR CRY1. Ma ne treba da se nervira nego mu predlažem da je odigra do kraja.
I ja sam imao slično mišljenje o njoj jer sav u to vreme igrao Call Of Duty 1 ali kad sam je prvi put uzeo ozbiljno da igram na nagovor kuma do dan danas ne prestajem da je igram i uvek je instalirana u kompu.
Pojasno ovo: "...čim dođe do pucnjave i vraćanja na početak..."
Stara 28.10.2008, 2:51   #297
gamer4life
Veteran

Član od: 4.2.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 142 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gamer4life Slanje poruke preko Skypea korisniku gamer4life

Evo slažem se da je Far Cry 1 najbolji. Ako neko ne može da se izbori sa checkpointima, evo koristan link za quicksave
Citat:
\LOAD_GAME [Gamename] - Loads a previously saved game with the given Gamename.
\SAVE_GAME [Gamename] - Saves the current game with the given Gamename. Use LOAD_GAME to load this game. Can be used for Quicksaving outside of the automatic save points.
http://www.tweakguides.com/Farcry_10.html
Citat:
Saving Games At Any Point

If you don’t like the way in which Far Cry automatically saves your progress through the single player campaign at certain save points, and want to save manually anywhere in the game, this tweak might be what you need. To save a game anywhere, open the console (press ~) and type "\save_game gamename" (without quotes) where the gamename can be any name or number you like. For example:

\Save_game Quicksave

Will save your current place in the game under the name "Quicksave". You can now reload this game position at any time by opening the console and typing "\load_game Quicksave" (without quotes). Note that the saved game file is saved under the name you gave it (i.e. Quicksave.sav) in your \UBISOFT\Crytek\Far Cry\Profiles\player\[Profilename]\savegames directory.

If you want to assign and use specific keys to make the saving/loading functions faster, you'll need to do so in Developer Mode. See the Advanced Tweaking section for more information on enabling Devmode and the Devmode.lua file.

Open up your Devmode.lua file and copy and paste the following lines into the end of that file:

Input:BindCommandToKey("#Game:Save('Quicksave')"," f9",1);
Input:BindCommandToKey("#Game:Load('Quicksave')"," f10",1);

Note that in the bindings above F9 is quicksave and F10 is quickload. You can edit the words "F9" and "F10" in the lines above to whichever keys you want to use for quicksaving and quickloading, just check to make sure they're not being used for another function in Devmode or this won't work. Also note that quicksaving and quickloading this way may lead to a few glitches or odd AI behaviour in the game every once in a while.
http://www.tweakguides.com/Farcry_11.html

E da, ne znam da li ste čuli ali Uwe Boll snima film Far Cry.
http://en.wikipedia.org/wiki/Far_Cry_(film)

Poslednja ispravka: gamer4life (28.10.2008 u 3:01)
gamer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.10.2008, 13:25   #298
purke62
Veteran

Citat:
Pojasno ovo: "...čim dođe do pucnjave i vraćanja na početak..."
Netreba valjda Porsche da treba tebi da pojašnjavam.Objasnio je gamer4life na najbolji način.Nedostatak quick save.Razvučeni chek point , to zna da frustrira, naročito na većim težinama.Vraćanje isuviše unazad kad zagineš.Monotoni prelazak od chek pointa do mesta gde si zaginuo.To jeste na neki način adut za povećanje adrenalina u igri ali nekad zna da izazove suprotan efekat i bes.To je najčešći uzrok tog instal-uninstal-instal sindroma kod Far Cry.Neću reći Far Cr1 jer Far Cry2 po meni još nije izašao.Ovo što se zove tako nije loša igra ali to nije ni F od Far Cry.
Stara 28.10.2008, 20:45   #299
Porsche
Starosedelac

Citat:
Netreba valjda Porsche da treba tebi da pojašnjavam.Objasnio je gamer4life na najbolji način.Nedostatak quick save.Razvučeni chek point , to zna da frustrira, naročito na većim težinama.Vraćanje isuviše unazad kad zagineš.Monotoni prelazak od chek pointa do mesta gde si zaginuo.To jeste na neki način adut za povećanje adrenalina u igri ali nekad zna da izazove suprotan efekat i bes.To je najčešći uzrok tog instal-uninstal-instal sindroma kod Far Cry.Neću reći Far Cr1 jer Far Cry2 po meni još nije izašao.Ovo što se zove tako nije loša igra ali to nije ni F od Far Cry.
E pa vidiš postoji rešenje za taj ne dostatak oko Save Game ako je već tolika frka: tokom igre na tastaturi pritisneš taster je..m li ga kako se zove ono ispod Esc, pre brojeva, pa potom TAB i onda ukucaš save_game i potvrdiš enterom i automaski si se sevirao.
Podržavam te 100% u ovoj zadnjoj rečenici.
Stara 28.10.2008, 21:46   #300
Dimo
Starośeđelac

Citat:
E pa vidiš postoji rešenje za taj ne dostatak oko Save Game ako je već tolika frka: tokom igre na tastaturi pritisneš taster je..m li ga kako se zove ono ispod Esc, pre brojeva, pa potom TAB i onda ukucaš save_game i potvrdiš enterom i automaski si se sevirao.
Podržavam te 100% u ovoj zadnjoj rečenici.
Taj taster se zove tilda (~) i često označava pozivanje konzole za unošenje šifri (šifara?) u igru. Doduše, meni nijedna šifra koju su naveli u Svetu Kompjutera nije radila u Far Cry-ju, vjerovatno zato što sam negdje napravio grešku.

Inače, slažem se sa mišljenjem nekoliko postova iznad da su se mnogi razočarali kada je zeleno-plave pejzaže šume, džungle i vode zamjenila turobna i mračna sredina pećina, laboratorija i cijevi. Jednostavno, imam utisak da je dosta naših igrača FC vidjela (sa slika ili iz reviewa) kao laganu šetnju kroz džunglu, napucavanje sa neprijateljima, poneku brzu animaciju, i više od svega, uživanje u prelijepoj grafici i okruženju. Nažalost, veliki broj igrača se pretjerano razočarao posle nekoliko nivoa kada se radnja seli u mračne sobe, tunele, ventilacione otvore, praćene ludačkim čudovištima (što apsolutno niko nije volio, pogotovu one male, brze, skakutave spodobe koje se bez mačete ne smiruju tako lako). Još se sjećam kako sam se oduševio kada sam stigao do 14. nivoa (Boat, ako se dobro sjećam) i prve scene u njemu kada sam na gumenom čamcu na otvorenoj pučini, more i mjehurići oko mene, plavo vedro nebo iznad, a u daljini zelena pješčana ostrva i ogromna neistražena prostranstva. To mi je došlo kao kiseonik posle tuce nivoa u polumraku hodnika, laboratorija i stalnim iščekivanjem da sa plafona iskoči ono malo brzo đubre... Ali zaista moram da priznam da sam uživao u nivoima na otvorenom, odlično dočaranoj prirodi, mnoštvu načina za eliminisanje neprijatelja, potrebi za razmišljanjem i planiranjem akcije, dijalozima između plaćenika, sitnim detaljima poput logorske vatre, čizama u kolibi, klupa za sjedenje i sličnim malim, ali vrlo simpatičnim stvarima koje daju draž igri i čine cjelokupni gameplay zanimljivijim i realnijim.

By the way, malo prije povezah da je danas tri godine od kada sam član ovog foruma. Dug period, ali sjajan
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
far cry, problem

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:42.