Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.2.2010, 11:55   #241
Dukes
Veteran

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 335 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: TV: Plazma ili LCD?

Citat:
Eddy kaže: Pregled poruke
Ovo sto sam boldovao nisam bas shvatio.

U firmi je uveden internet 30 Mb/s pre nekoliko meseci. Doduse jeste za poslovnog korisnika, ali ipak paket postoji. Mozda jos u BG nije rasprostranjen, ako sam dobro interpretirao vojvodin post, ali u NS radi.

Ipak, problemi postoje. Naime oprema je osetljiva na znacajne temperaturne promene, tako da je do sad barem tri puta izvrsena intervencija na pojacalu koja je na banderi u neposrednoj blizini zgrade koja se snabdeva tim paketom.

Sa druge strane, mozda neopravdano, a mozda i ne, ja bih rekao da SBB ima brzi internet pristup, jer pod istim uslovima koje nudi telekom, SBB daje 4 Mb/s umesto 1 Mb/s.
Ja imam telekomov adsl, za koji sam se prijavio sredinom decembra 2008. Port sam dobio negde u junu. Nazalost ne mogu da predjem na sbb jer mi finansijska situacija to ne dozvoljava (dao sam otkaz, ponovo sam samo student), a i poznato je da sbb-ov internet u jednoj zgradi radi odlicno dok recimo u zgradi pored radi jako lose. Istini za volju i telekomov paket koji trenutno imam, u zadnjih nekoliko meseci funkcionise uzasno.
Da razrešim dilemu - u ponudi imaš pakete za krajnjeg korisnika koje možeš da rezervišeš ali ne i da koristiš jer je oprema za široke narodne mase bila u test fazi. Ne pričamo o poslovnim korisnicima, jer odavno firme imaju navedene brzine kod bežičnih provajdera, kablovskih provajdera, a možeš i za dobre pare da iznajmiš liniju kod Tlekoma. Dakle, možda ja nisam jasan bio u postu, ali se on odnosio na tekst koji se bavio KUĆNIM BRZIM INTERNETOM, pa nisam naglašavao. Jel sad ok?
P.S. - kabl vs. adsl - zavisi koje brzine ti smatraš za brzi internet pristup, da ne kažem broadband. Ne ulazim u konkretne ponude, samo komentarišem boldovano. Ili je to bilo brži?
Dukes je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dukes na korisnoj poruci:
Eddy (8.2.2010)
Stara 8.2.2010, 15:10   #242
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.171
Zahvaljeno 4.247 puta na 1.276 poruka

Citat:
dragan marinkovic kaže: Pregled poruke
Ljubazno se zahvaljujem. Plazmu cu koristiti uglavnom za kablovsku TV na koju sam sa CRT trenutno prikljucen, manje za filmove putem dvd player-a, PC igrice NE. Soba je osrednje osvijetljena (misleci na prirodno svjetlo), no nije tamna... Daljina gledanja je preko 6 m. Ono sto me je privuklo i mozda vec opredijelilo (naravno, ukoliko me forum podrzi) jeste to, sto sam poredio Panasonica sa slabijim karakteristikama (napominjem, na drugom prodajnom mjestu, radi se o slabijem kontrastu, analogni tjuner itd.), koji se prodaje po znatno vecoj cijeni (malo manje od 1000 Eura). podsjecam da je ova varijanta sa Samsungom stvar akcijske prodaje u svim Robot marketima u BiH.
Samsung ce sasvim lepo posluziti tvojim potrebama. Samo me zabrinjava daljina gledanja od 6 metara... IMHO: 3 metra do max. 4 bi bila optimalna za tu dijagonalu.
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2010, 16:52   #243
Eddy
Starosedelac

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka

Citat:
Dukes kaže: Pregled poruke
Ili je to bilo brži?
Hvala na odgovoru. Jeste, trebao sam pisati sa odgovarajucim slovima. Mislio sam na brži.
Eddy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2010, 19:08   #244
dragan marinkovic
Novi član

Član od: 7.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
oluja kaže: Pregled poruke
Samsung ce sasvim lepo posluziti tvojim potrebama. Samo me zabrinjava daljina gledanja od 6 metara... IMHO: 3 metra do max. 4 bi bila optimalna za tu dijagonalu.
U pravu si, mogao bi manjom permutacijom namjestaja urediti optimalnu daljinu gledanja..., evo upravo izmjerio... 4,5 m. Mislim da ce biti dobro, u srijedu - cetvrtak pazarim. Jos jednom hvala na savjetima, srdacan pozdrav.
dragan marinkovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2010, 17:18   #245
-ZiL-
Novi član

Član od: 19.10.2006.

Da li vredi dati 30 000 din za Samsung P 2470HD?
-ZiL- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2010, 17:49   #246
Dejan Simic
Član

Član od: 25.10.2009.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 44 puta na 39 poruka

Citat:
-ZiL- kaže: Pregled poruke
Da li vredi dati 30 000 din za Samsung P 2470HD?
Pa sad, ono sto sam video ovde, vredi.E sad ako neko vec ima "ovakav"nek prenese iskustvo.Ja bi ga vala kupio al nemam "vremena"
Dejan Simic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 20:53   #247
milvuk1980
Novi član

Član od: 12.2.2010.

molim za pomoc. kupio sam panasonic plazmu p42C10Y. nemam kablovsku vec total tv. povezao sam ga sa SKART kablom koji je bio povezan sa starim crt tv-om. slika nije bas sjajna, ima nekih sumova iako sam podesio da maksimalno umanji sumove, ima nekih horizontalnih smetnji koje se krecu gore dole. sa vecerazdaljine se ne vidi toliko al kad se priblizim bas se vidi. da li ima neki drugi nacin da povezem total tv pa da bude bolja slika? da li ovaj skart nije kvalitetan ali on je odlicno radio na starom tv od 70 cm ekran.
milvuk1980 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 22:02   #248
Dejan Simic
Član

Citat:
milvuk1980 kaže: Pregled poruke
molim za pomoc. kupio sam panasonic plazmu p42C10Y. nemam kablovsku vec total tv. povezao sam ga sa SKART kablom koji je bio povezan sa starim crt tv-om. slika nije bas sjajna, ima nekih sumova iako sam podesio da maksimalno umanji sumove, ima nekih horizontalnih smetnji koje se krecu gore dole. sa vecerazdaljine se ne vidi toliko al kad se priblizim bas se vidi. da li ima neki drugi nacin da povezem total tv pa da bude bolja slika? da li ovaj skart nije kvalitetan ali on je odlicno radio na starom tv od 70 cm ekran.
Imas li na TV-u 1 ili dva skart ulaza?Ako imas dva, prebaci u drugi ulaz(posto je jedan od dva skarta(full skart)).Imas 100% Echolite risiver koji i nema neki izbor izlaza (skart je najbolji).Ako ti ne uspe sa prebacivanjem skarta probaj sledece:
-Udji u meni risivera/ikona ključ/napredna podesavanja/uneses pin/podesavanje televizora
-Imas sad 4 video standarda/PAL B/G/PAL I.........
-probaj jedan od ova 4 standarda mozda popravis sliku(ostavi uvek siroki ekran)
U principu necemo se oduseviti nekom slikom ,dok ne zavladaHD signal,ja imam total tv u kombinaciji sa lcd tv i ono trć mrć ima i dobrih i losih signala

Poslednja ispravka: Dejan Simic (12.2.2010 u 22:45)
Stara 14.2.2010, 16:00   #249
dragan marinkovic
Novi član

Član od: 7.2.2010.

Citat:
dragan marinkovic kaže: Pregled poruke
U pravu si, mogao bi manjom permutacijom namjestaja urediti optimalnu daljinu gledanja..., evo upravo izmjerio... 4,5 m. Mislim da ce biti dobro, u srijedu - cetvrtak pazarim. Jos jednom hvala na savjetima, srdacan pozdrav.
Obavjestavam svoje konsultante da sam, zahvaljujuci ovo forumu i njihovoj strucnoj podrsci, juce kupio navedenu plazmu i veoma sam zadovoljan. Samo mogu reci da je, s obzirom na cesto pitanje "sta kupiti", od svega najvaznije sta vam "provider - CTV ili dr." salje, odnosno, kakve je signal kvalitete. Zaista, u nasim uslovima (misleci pri tom, da je na ex YU prostorima problematika sa signalom slicna) visok kvaltet uredjaja, nije presudan, te da zbog losijeg signala, to cak moze biti otezavajuca okolnost.
dragan marinkovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2010, 18:19   #250
vlais92
Novi član

Član od: 14.2.2010.
Zahvalnice: 1

Nameravam da kupim PHILIPS 42PFL7662D 42" lcd tv ili LG 42PG200R 42" plazma tv pa me zanima vase misljenje.
Da li da uzmem plazmu ili lcd?
vlais92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2010, 18:21   #251
Eddy
Starosedelac

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka

Citat:
Da li da uzmem plazmu ili lcd?
Procitaj Olujin tekst na ovu temu u februarskom broju SK.

http://www.sk.rs/2010/02/sknt02.html
Eddy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eddy na korisnoj poruci:
vlais92 (14.2.2010)
Stara 15.2.2010, 0:54   #252
milvuk1980
Novi član

Član od: 12.2.2010.

Citat:
Dejan Simic kaže: Pregled poruke
Imas li na TV-u 1 ili dva skart ulaza?Ako imas dva, prebaci u drugi ulaz(posto je jedan od dva skarta(full skart)).Imas 100% Echolite risiver koji i nema neki izbor izlaza (skart je najbolji).Ako ti ne uspe sa prebacivanjem skarta probaj sledece:
-Udji u meni risivera/ikona ključ/napredna podesavanja/uneses pin/podesavanje televizora
-Imas sad 4 video standarda/PAL B/G/PAL I.........
-probaj jedan od ova 4 standarda mozda popravis sliku(ostavi uvek siroki ekran)
U principu necemo se oduseviti nekom slikom ,dok ne zavladaHD signal,ja imam total tv u kombinaciji sa lcd tv i ono trć mrć ima i dobrih i losih signala
Kupio sam bolji skart kabal, deblji i ubacio ga u drugi ulaz na tv-u i sad je bolje, nema onih horizontalnih smetnji. Presrecan sam zbog toga. Hvala puno prijatelju! Slika nije bas cista al dobro, razvucena je na 42'' pa ne moze ni da bude. probao sam i ova 4 video standarda na totalu al cini mi se da je svuda ista slika, nema neke razlike. Hvala puno na pomoci! A koji model tv-a ti imas?
milvuk1980 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2010, 21:11   #253
mniz
Veteran

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 61 puta na 32 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku mniz Slanje poruke preko Yahooa korisniku mniz

ima li neka plazma 37inc da je FULL HD do 80.000 .gledao sam ali nijedna od 37 nije full HD
mniz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2010, 21:56   #254
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

na zalost ne postoji takva plazma, i da je ima bila bi papreno skupa.....ostaje ti lcd od 37 inca ili plazma vece dijagonala
N_i_k_o_l_a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku N_i_k_o_l_a na korisnoj poruci:
mniz (16.2.2010)
Stara 16.2.2010, 16:24   #255
Dejan Simic
Član

Citat:
milvuk1980 kaže: Pregled poruke
A koji model tv-a ti imas?
Imam LG 32LC52-ZC model,al i to je vec zastareo model HD ready je.
Stara 7.3.2010, 22:37   #256
Stojke95
Novi član

Član od: 6.3.2010.

Mislim da je plazma pobednik..
Stojke95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2010, 22:51   #257
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Ajd' napisi bar, kao uostalom i svi ostali u ovoj temi, zasto to mislis, nemoj samo da napises nesto tek da bi napisao.
Toliko puta smo napisali i opisali prednosti i mane obe tehnologije i ti tek tako zakljucis da je nesto crno ili belo.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2010, 0:36   #258
tixzre
Novi član

Član od: 7.11.2009.

Ako moze mala pomoc oko odabira. Definitvno sam se opredelio za plazmu ali jel postoji neko pravilo LG vs. Samsung vs. Panasonic? TV je uglavnom za gledanje preko SBB-a (kablovski) ali i gledanje filmova preko kompa, mozda igrica kad nas ima vise (konkretno igramo fifu pa prikljucujem na tv da nebi svi zujali u monitor). Budzet mi je ogranicen do 65k. Gledao sam
http://www.tehnomanija.rs/index.php?...oduct_id=24614
http://www.tehnomanija.rs/index.php?...oduct_id=21616
http://www.tehnomanija.rs/index.php?...oduct_id=20950
http://www.tehnomanija.rs/katalog/pa...-42pv80pa.html
Ili neki drugi ako neko ima predlog koji bi odgovarao mojim zahtevima.
E sad nije mi jasno sta im znaci kod panasonika WirelessHD i lan prikljucak. I negde sam citao na netu da ne valja prikljucivati komp na tv ako nema bas naznaceni prikljucak kao npr. "PC ulaz".

btw. kad sam gledao onaj snimak sa kuglicom, pri prvom pustanju kuglice mi proslo kroz glavu "pa ovaj nije normalan" ali kad se odbila odma mi je sinulo da je to za mene zbog fife jer nekad gamepad (potrosni materijal) ume da leti i tamo gde ne treba
tixzre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.3.2010, 7:09   #259
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

Ja imam ovog Samsunga PS-42B450.
Cena koju su naveli je smešna, ja sam ga platio 10k manje, minus PDV.
TV je odličan, veoma lepog dizajna (uvećaj sliku za crvenu štraftu ispod panela), 2 x HDMI porta (tako priključujem desktop), SKART i sve ostalo što treba. Boje su tople, široka paleta režima reprodukcije zvuka i slike (music, speech, movie, itd.).

Iako mu je rezolucija svega 1024x768, ima jako dobar upscale, pa igre kao što su Mass Effect 2ka i Napoleon: TW igram u 1900x1200, u sprezi sa dobrim računarom, i izgledaju sjajno. Takođe jako dobra reprodukcija HD zapisa u 720p i 1080p.

Preporuka!
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.3.2010, 12:22   #260
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Ne kontam.

Kako upscale?
Ako je rezolucija ekrana 1024x768, jedino 720p po vertikali moze minimalno da se upscale-uje (naravno, i klasicni SD signal takodje), dok se sve ostalo downscaluje.

Takodje, jel isti nema ravne piskele? Posto je rezolucija 4:3, a televizor je ocigledno wide.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
lcd, plazma

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Plazma TV - korisničko iskustvo (opis) Panasonic tv-a N_i_k_o_l_a Grafika 10 15.2.2010 11:24
Prodaja plazma televizora u EU M.C. Brbljaonica 8 24.1.2009 20:31

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:51.