![]() |
![]() |
|
MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#2421 | |
Veteran
Član od: 20.2.2006.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 169 puta na 109 poruka
|
![]() Citat:
Ima jos bar 2 odlicno popunjena PvP servera na EU strani, a i dosta servera koji su obelezeni kao standard imaju bas mnogo ljudi, proverio licno. Nije problem u ljudima, njih ima, vec u izbalansiranosti frakcija na serverima, u velikoj vecini slucajeva na EU serverima Imperija dominira po brojnosti, kod Amera je Republika dosta popularnije nego u EU. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Poceli da daju free month vec.
Pa lepo, do kraja godine ce da bude f2p pa da se proba to malo. Zanimljivo mi je bilo u beti makar levelovanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2423 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Kasnije su zbog pobune preinacili odluku i dali free mesec i onima koji imaju minimum Legacy level 6. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2424 |
Član
Član od: 7.4.2010.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 245 puta na 97 poruka
|
![]()
Imala je max 1,7 miliona igraca, svi kukaju da su im serveri prazni i traze merge, ne znam kako si dosao do cifre od 2 miliona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2425 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I ja sam cuo isto tako, da je dosta servera prazno.Verujem da ima dosta igraca ali mi je malo nabudzena ta cifra od 2 mil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2426 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Ja sam na mom serveru tokom celog dana igranja (od jutra do ponoci npr) jedva video jednog coveka i to u fleet (pretpostavljam da je to mesto gde treba biti vise od 3-5 ljudi u nekom trenutku)..
Ali sve u svemu ne treba se zavaravati, SWTOR je totalno OK igra, hvali joj samo jos neki shmek da deluje vise kao MMO i da zabavi ljude i posle lvl 50... Vredno igranja, ali koliko dugo, to je vec diskutabilno i razlicito od slucaja do slucaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2427 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Daleko od toga da je losa, da sam u financiskoj mogucnosti rado bi je kupio.
Iz battlegrounda nisam izlazio, zanimljivo mi je bilo mnogo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2428 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Traze doduse i oni sa servera gde ima ljudi ali gde su svi Imperija skoro. Da Bioware nije poklekao pred kuknjavom zbog cekanja na queue i otvorio previse novih servera nikakvih problema ne bi bilo, sada ti isti koji su pobegli od queue-a i otisli na nove servere krive Bioware sto su tamo i traze merge. Oni koji su bili malo pametniji su pobegli sa takvih servera na vreme i ostavili ih jos praznijim, a ljude koji su ostali u jos vecem problemu. Inace ima jako malo low servera u odnosu na normalne. Merge dobiti nece, ali character transfer ce dobiti uskoro tako da ce se to srediti, verovatno ce to i popraviti balans frakcija ne nekim serverima posto sigurno nece moci da se prebaci gde ko hoce, vec planski. A brojka od 1.7 je bila bez Asia/Pacific servera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2429 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
"niko im nije kriv sto su zavrsili tamo" izvini molim te ali ONI trebaju da budu odgovorni za to da balansiraju populaciju servera na neki igriv i stabilan nivo.. Pa nece valjda novi igraci koji POJMA nemaju o naseljenosti servera da budu odgovorni jer su kliknuli na prvi ponudjen server?
Naravno da je na njima odgovornost da obezbede ljudima najoptimalnije uslove za igru i uopste ne vidim sto bi im to bilo tesko da odrade. Spojiti 10 low servera u jedan medium ne bi trebalo da bude problem, dok full servere ne bi trebalo da diraju uopste. Igrac je tu da kupi igru, placa mesecnu pretplatu i uziva u igri. Sve ostalo sto se tice odrzavanja servera i pruzanja igracu dozivljaj kakav igra treba da ima je na njima, a u to spada i balansiranje broja ljudi po serverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Treba li su postepeno da ubacuju a ne ovako.
Secam se kad sam igrao betu da je bilo preterano mnogo servera,cini mi se samo par su bila PvP pa je izbor bio logican ali opet... Najgore je kad zaglavis na low populated serveru a igra ti se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2431 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A ti sto su novi mogu sami da saznaju vec posle par sati igranja kada dodju na flotu, vide stanje i raspitaju se na general chatu, kakvo je stanje na serveru. Pa ako im se ne svidi onda naprave lika na drugom serveru kopji deluje bolje, i to je to. Drustvo i ja smo sa jednog servera pobegli zato sto su ga Rusi okupirali i svi skoro bili Imperija pride, napravio par likova levela 1 na nekoliko servera, raspitao se malo na chatu i odabrao, mnogi to rade. @Kidja Slazem se trebali su postepeno da dodaju, ne odjednom, ali su poklekli jednostavno, ne mozes da verujes koja je kuknjava bila na forumu zbog queue redova, QQ i pretnje, hiljade ljudi trazilo jos servera jer im se ne ceka da udju u igru, teme na stotine strana...eto im sada novih servera. Edit: Ali kazem, uskoro ce biti character tranfsfer dozvoljen sa servera gde su ljudi u problemu, to ce resiti problem. Edit 2: Inace za sve koji igraju, Tatooine Rakghoul event traje do 24. aprila. (razmisljam da li da DNA samples iskoristim za nagrade ili da se debelo oparim, ljudi su spremni da plate bogatstvo pravo za iste ![]() Poslednja ispravka: vlacke (20.4.2012 u 15:17) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Cek, jel mislis na FCM ili platis da predjes na drugi server?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2433 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2434 |
Veteran
Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka
|
![]()
Azijski serveri su potpuno popunjeni jer ih ima 3.Stvarno nemam iskustva previše u igranju MMO ali kome treba 50 servera u čemu je draž kada ja znam 90% ljudi sa moga servera koji nosi oznaku standard popunjenosti što sa republic što sa strane impova.Sa manjim brojem servera (ne znam je li problem tehničke neizvodljivosti) igra bi sigurno bila zanimljivija radi konkurencije zato jedva čekam ranked WZ i zajedničke turnire.Da li ovo prelaženje sa servera na server znači da i kompletni guildovi mogu da pređu?I još jedno pitanje valjaju li što ove nagrade koje se dobijaju za DNA samples ima li kakvog armora ili oružja za lvl 50?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2435 |
Član
Član od: 2.12.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 20 puta na 8 poruka
|
![]()
Dakle, da ne mrsimo previse, sinoc u 20:00 Tofn je imao queue, takodje jedan nemacki server, jedan RP server i jedan PvE server su bili heavy. Svi ostali su bili light i standard.
To sto je server standard, a "fino popunjen" ne znaci nista jer republike ima 50 a imperije tri puta vise. Kada sam ja poceo da igram na LoL serveru, oni koji su iole malo upuceni, znaju da je to po populaciji bio jedan od full servera i da je imao queue. Kada sam levelovao na republickoj strani tu je bilo dosta ljudi, a sada ih NEMA. Veliki broj igraca, je rerolovao na ToFN server i to je to. Da, TofN je oduvek imao veliku populaciju, ali sada ima jos vecu, dok ostali sereri umiru. I nema razloga da se manipulise ciframa koliko igraca igra SWOTOR, jer me zabole iskreno za njihove statistike, narocito ukoliko ukljucuju Aziju/Pacifik. Ja pricam na osnovu onoga sto vidim i sto svako moze da proveri. Mozda ti igraci imaju aktivne akaunte ali ne igraju?? Dakle, Vlacke, nisu ljudi krivi sto su napravili likove na low-pop serverima, nego su serveri vremenom (citaj, jako brzo) postali low i standard, cime je vreme ulozeno u likove na tim serverima baceno, i sad su oni lepo zakucani za servere na kojima se nista ne desava. Ono sto sam ja ocekivao od patcha je da ce vratiti ljude u igru, a ispostavilo se da nece. Tako da vidimo se na ToFN jer je to u ovom trenutku jedini engleski PvP server koji nesto vredi, ako nista drugo bar zbog broja igraca. A inace i odnos republika-imperija je 1-2 sto je daleko bolje od ostalih. A sto se tice transfera, to su sve spekulacije. Znaci sigurno nece dozvoliti transfer na ToFn, pa ce biti fora da se prebacis sa jednog low pop servera na drugi low ili standard. A kako ce onda da rese pitanje legasija. Recimo, na jednom serveru imas jedan legacy, na drugom drugi i onda sta? Imas dva? Ili biras jedan, ili pravis novi? To su gluposti. Ono sto oni treba da urade, jeste da merguju servere, da na primer spoje tri standard ili pet low pop servera u jedan i to je to. Na kraju krajeva to je i realno. Poslednja ispravka: Abraksas (20.4.2012 u 16:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2436 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Odlicne su nagrade za DNA samples, imas zeleno crne kristale za 50. level i nize koji dobro izgledaju i do skoro su bili Razer ekskluziva, sa dobrim statistikama, tu je i Containment Officer armor set, doduse to je light verzija armora, takodje mozes da kupis i Infected skinove za companione koji bas dobro izgledaju. Sve te iteme mozes da kupis sa jednim likom recimo i da ih posaljes bilo kom drugom svom liku posto su povezani i legacy sistemom cini mi se. Takodje imas i kvest za malog crvenog Rakghoul ljubimca. Kada zavrsis taj kvest chain dobijes i titulu. Inace najbolji nacin za dobijanje DNA samples su daily kvestovi i umiranje od infekcije, svaki put kada eksplodiras dobijes 5 DNA, to mozes na svakih dvadesetak minuta da ponavljas. ![]() Kristali za level 50 su 83 DNA, Infected companion customization je 20, dok delove armora dobijas od daily kvestova. @ Abraksas - Koliko sam ja cuo od raznih ljudi, dosta njih je pobeglo sa Legions of Lettow zbog najezde Spanaca, dosta republickih gildova je u paketu otislo sa tog servera, kao i mi sto smo otisli sa Chuundara zbog Rusa recimo, mnogim ljudima nije problem da migrira znajuci da ce kad tad dobiti mogucnost da prebaci svog starijeg lika. Poslednja ispravka: vlacke (20.4.2012 u 16:25) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2437 |
Član
Član od: 14.3.2012.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 46 puta na 20 poruka
|
![]()
Ima li neki naš guild na tom ToFN?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2438 |
Član
|
![]()
@ Vlacke Nisu te dobro informisali. Na serveru nema spanaca nego ceha/poljaka/slovaka kojih je bilo i u pocetku. Upravo ToFN je trebao da bude "spanski server". Tacno je da su gildovi migrirali na ToFn, ali je isto tako tacno da je jos veci broj igraca prestao da igra jer mesecima na tom serveru nisu mogli da nadju grupu nizasta, osim da se besomucno prijavljuju za WZ.
Tako da se ovde pre radi o tome da je SWOTOR u globalu izgubio dobar deo pupulacije igraca nakon samo 4 meseca koliko igra postoji, nego sto su se svi ljudi prebacili na neki drugi server. Oni koji su prestali da igraju SWOTOR nece se sigurno vise vratiti, jer kao sto sam napisao i ranije ova igra nije za svakoga i bas zato ne moze da racuna na veliki broj pretplatnika. Zato je sasvim logicno da se umesto placanja trensfera sa servera na server, lepo "ukrupne" i merguju serveri, jer kako vreme ide igra moze da ima samo manje i manje pretplatnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Član
Član od: 8.2.2012.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 43 puta na 31 poruka
|
![]()
Svako moze da prica na osnovu svojih iskustava, a moja su takva da je 1.2 u prilicnoj meri popravio stvari (a koliko ce to trajati - videcemo).
Na serveru na kome sam se bukvalno duplirala populacija u odnosu na katastrofalno stanje kakvo je bilo u poslednjih par nedelja pre patcha. PvP 50 je vaskrsao zbog novog gear sistema i solidno buffovanog nagradjivanja. GTN je oziveo takodje. Mnogo je vise robe sa mnogo normalnijim cenama. Sve u svemu bio sam vrlo blizu odluke da batalim dalje mrcvarenje sa ovom igrom, ali sada ponovo ima svoj neki smisao i draz. Sto se DNA tice (mada to verovatno i nije toliko bitno, obzirom da je danas poslednji dan eventa) isplati se samo ako juris PvP kristale (+41 exp) svi ostali mogu da se nadju na GTN po solidnim cenama posle patcha 1.2. Kod mene su npr. oko 70k, a za sakupljanje 83 dna treba nekih 5+ sati (20ak kroz dailies + 10ak x umiranje od infekcije), pri cemu za to vreme drugim aktivnostima mozes zaraditi mnogo vise od 70k (osim ako ti bas nije posebno bitno da boja bude crno-zelena, koja je btw prilicno rugava, ako mene pitate). Poslednja ispravka: Maximillian XVII (23.4.2012 u 15:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Član
|
![]()
Mozes li da budes malo konkretniji pa da kazes koji je server u pitanju i koliko ima ljudi na jednoj i na drugoj strani u toku dana (pri cemu ne mislim samo na ljude a floti, vec i na planetama).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kotor, star wars |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
'Ajmo, menadžeri! | huligan | Upravljačke simulacije | 1131 | 10.3.2010 23:17 |
Star lines | alesandro | Fotografija | 12 | 13.10.2008 15:39 |
Star Wreck- najbolja star trek/ babilon 5 parodija | Iilija64 | Brbljaonica | 9 | 25.1.2008 19:57 |
Star Wars Yoda's Rap | oluja | Cvet kompjutera | 7 | 8.2.2007 1:22 |