Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Mrežne igre Multi-player igre

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.2.2015, 20:41   #2061
aammeerr
Član

Član od: 21.11.2012.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 28 puta na 24 poruka
Određen forumom Re: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Citat:
nikola987 kaže: Pregled poruke
@aammeerr: evo sta se meni ne svidja u tvom decku:

2x equality (nema potrebe za ovim, jer ako imas obe ove karte u ruci, za*ebo si se), jedan je sasvim dovoljan (cak novi agresivniji paladin deckovi nemaju ni jedan).

2x quartermaster - isti slucaj, ne zelis nikako da izvuces dva za redom, a jedan je sasvim dovoljan jer se sad svi plase ove karte, i ciste tvoje dude-se iz straha da ne igras ovu kartu (dakle, izbaci najmanje jednu).

Avenging wrath - previse kosta za preveliki random efekat. Izbaci je. Ako je kostistis zbog equalitija, onda umesto nje ubaci wild pyromancer, jer on + equaliti ti ociste ceo board za dve mane manje.

Acolyte, i sea giant si vec izbacio pa ih necu ni argumentovati.

E sad, posto se otarasis svih ovih mrtvih karata, onda ti i nije previse neophodno da imas card draw, dakle mozes i cult master da izbacis (vec imas lay on hands za to).

@monster: igraj priesta, i izaberi minione sa dosta healtha.
Odigrao sam danas 10-15 matceva.trenutno i nije bas dobar win rate(56%)ali sam pravio dosta gresaka jer nisam dosta igrao ranked dosad.Protiv druida sam izgubio 3-4 zbog komboa jer ga nisam ocekivao a onda pobijedio 3 zaredom kad sma se navikao.Trenutno imam 5 win streak.Izbacio sam avenging wrath i ubacio harrisona.Za equality nisam siguran jer deck osim BGH nema hard removala,a za quatermastera takodje nisam siguran jer je uvijek do sasda buffovao najmanje 2 silver handa ali ako ipak izbacim ove dvije karte sta bih trebao ubaciti?
aammeerr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2015, 21:45   #2062
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Value Peacekeeper:

Još samo malo i ne igram druida do daljnjeg.

Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2015, 21:57   #2063
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

Citat:
2x quartermaster - isti slucaj, ne zelis nikako da izvuces dva za redom, a jedan je sasvim dovoljan jer se sad svi plase ove karte, i ciste tvoje dude-se iz straha da ne igras ovu kartu (dakle, izbaci najmanje jednu).
Nikako se ne bih slozio sa izbacivanjem najmanje jednog quartermastera.
Koliko si igrao midrange muster paladina? Ja mislim da su 2 quartermastera protiv nekih dekova skoro pa neophodni. Control paladini su uglavnom izbacili jednog zato sto imaju vise late game-a pa mogu to sebi da priuste.

Tacno je da iole informisani protivnici ciste dude-ove kada mogu, ali to zapravo uopste nije toliko lako vecini ne-rogue dekova kada paladin ima board control u midgame-u. Ako Quartermaster buffuje jednog dude-a donosi 2/5+2/2 statse za 5 mane sto nije sjajno-nije lose, ali zato je sve preko toga odlicno, a buffovanje 4 komada u late game-u (muster+hero power+quartermaster) je protiv vecine dekova kraj partije.

Ne znam cime zelis da ih zamenis, ali bez 2 quartermastera warrior MU postaje mnoooogo gori, druid postaje mnogo gori, mnogo je teze ubiti priesta etc.etc. Izbacio bih jednog samo ako igram mnogo protiv kancer huntera i zamenio sa heal botom, najverovatnije.
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2015, 22:39   #2064
aammeerr
Član

Član od: 21.11.2012.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 28 puta na 24 poruka

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
Nikako se ne bih slozio sa izbacivanjem najmanje jednog quartermastera.
Koliko si igrao midrange muster paladina? Ja mislim da su 2 quartermastera protiv nekih dekova skoro pa neophodni. Control paladini su uglavnom izbacili jednog zato sto imaju vise late game-a pa mogu to sebi da priuste.

Tacno je da iole informisani protivnici ciste dude-ove kada mogu, ali to zapravo uopste nije toliko lako vecini ne-rogue dekova kada paladin ima board control u midgame-u. Ako Quartermaster buffuje jednog dude-a donosi 2/5+2/2 statse za 5 mane sto nije sjajno-nije lose, ali zato je sve preko toga odlicno, a buffovanje 4 komada u late game-u (muster+hero power+quartermaster) je protiv vecine dekova kraj partije.

Ne znam cime zelis da ih zamenis, ali bez 2 quartermastera warrior MU postaje mnoooogo gori, druid postaje mnogo gori, mnogo je teze ubiti priesta etc.etc. Izbacio bih jednog samo ako igram mnogo protiv kancer huntera i zamenio sa heal botom, najverovatnije.
Odlucio sam da ne izbacujem jer ipak mislim da je neophodan,protiv agro deckova imam fantastican ratio svakako,i ne bih da pogorsavam MU protiv druida i warriora kao sto si spomenuo koji i onako nije sjajan.
aammeerr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2015, 23:25   #2065
nikola987
Član

Član od: 25.4.2007.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka

Ne mislim ja da je quartermaster los, vec jednostavno nema potrebe za dvojicom. Prvo, kao sto sam vec rekao, svi ga se vec plase, i po svaku cenu igraju oko njega (dakle taj strah mozes da iskoristis i ubacis neku bolju kartu), a i ako igras protiv novajlije, i kada vidi sta uradi prvi qm koji izbacis, on ce na dalje paniciti i cistiti dude-se. Ako kojim slucajem, protivnik nije u mogucnosti da ocisti tvoje dudese onda vec svakako vodis, i male sanse su da bi tu partiju izgubio. Drugo, kada se nalazis u top-deck modu, nikako ne zelis da dobijes ovu kartu (a kamo li dve).

Samo da budem jasan, bas zato sto su dva qm obavezna u svakom decku, ti mozes da ne ubacis ni jednog (ili jednog). Onog trenutnka kada vecina krene da praktikuje ovo, onda mozes da ubacis i drugi.

Evo sta je najbolje da uradis, uzmi i obrati paznju koliko ti je zapravo DRUGI quartermaster bio koristan tokom meca (dakle koliko je puta preokrenuo partiju u tvoju korist). Takodje obrati i paznju kad god ga dobijes, da li bi vise zeleo da si dobio neku drugu kartu.

Poslednja ispravka: nikola987 (8.2.2015 u 23:38)
nikola987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2015, 3:16   #2066
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

... a obrati pažnju i na to koliko puta ti je bio potreban quartermaster, pa ga nisi dobio, jer dva quartermastera drastično povećavaju šansu da ga izvučeš. I ne, nije samo 2x, po zakonu verovatnoće je mnogo više što deck više odmiče. To je razlog zbog kojeg combo warrior drži 2 Raging Worgena u decku, drugi je praktično mrtva karta, ali se mnogo lakše izvlači kao core karta u decku, a quartermaster to sigurno jeste.

Loshmee je u pravu, lategame u topdeck modu je u najgorem slučaju 2/5 + 3/3 za 7 mane što nije toliko loše, ima mnogo karata koje imaju lošiji efekat od toga.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2015, 3:34   #2067
nikola987
Član

Glupo je govoriti da postoje losije karte, kada njih sigurno ne bi ubacivao u deck. Dakle ako izbacis dobru kartu (qm svakako spada u ovu kategoriju), onda umesto nje ubacujes neku koja je bolja.

Uostalom, samo sam naveo svoj predlog, nema potrebe previse diskutovati na ovu temu.

Poslednja ispravka: nikola987 (9.2.2015 u 4:11)
Stara 9.2.2015, 5:03   #2068
Doomche
V.I.P. Test Drive

Nisam rekao lošije karte, nego lošije karte da topdeckuješ u lategame-u. U 90% slučajeva je Aldor Peacekeeper lošiji za topdeck, šta sad, njih nećeš staviti u deck? Uostalom, da li je karta dobra ili loša zavisi od situacije u kojoj se nalaziš.

Hoću da kažem da posmatraš stvari previše jednodimenzionalno, ne svodi se na to da li ti trebaju oba quartermastera tokom jedne partije ili ne.
Stara 9.2.2015, 11:39   #2069
mentolbrebombona
Veteran

Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka

Evo baš se namestilo da pričate o Paladinu, a ja ga dugo nisam igrao, dok mi nije došao zadatak za njega. Nemam dosta njegovih dobrih karata, ali sam sklepao špil i zabavio se što je najvažnije i još i brzo završio 5 pobeda(mogao sam i sa Vorlokom, ali njega baš slabo igram).
Pogledajte, pa recite neka vaša mišljenja.

Rek'o kad već smaram za Paladina, evo i jedan lovac što sam sastavio, pa napišite šta mislite o špilu. Inače, dobijem Gladiator's Longbow prošli put kad sam otvarao karte i hteo bih i to da ubacim ali ne znam gde i da li može da se iskoristi ovde? Dobio sam i Flare, al to ne verujem da je baš neophodno ovde...

Poslednja ispravka: mentolbrebombona (9.2.2015 u 12:08) Razlog: dodao Hunter špil
mentolbrebombona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2015, 12:25   #2070
nikola987
Član

Citat:
Doomche kaže: Pregled poruke
Hoću da kažem da posmatraš stvari previše jednodimenzionalno...
Mozda, ali tvoji agrumenti nisu nista dublji. Ako kazes da su verovatnoce da izvuces qm drasticno bolje ako imas dva, to onda vazi uvek, i samim tim su drasticno vece da do turna 5 imas dva qm u ruci (sto niko ne bi zeleo).

Takodje, nije ovo situacija u kojoj si propao ako ne izvuces jednog (imas dosta drugih karata koje prate mana-curve), tako da ces svakako imati sta da igras na turn 5. Da nije ovako, sve legendarne karte bi bile beskorisne (sta ce ti kad je mala sansa da ces ih izvuci).

Kao sto rekoh, aammeerr-u: uzmi i isprobaj sa obe kombinacije i vidi koja ti vise lezi.

@mentolbrebombona: ja bih iz paladina izbacio bar jedno jaje (nemas mnogo nacina da ih aktiviras) i bar jedan shade of naxx (ako ga igras na pocetku gubis dosta na tempu, a ako ga igras kasnije onda ne stigne da poraste dovoljno pre kraja partije). Takodje vidi da ubacis i neki humility ako vec nemas aldora, i ako imas ubaci jos jednog shielded minibita obavezno.

A u hunteru ne vidim losih karata (jedino mozda da izbacis missdirection). Probaj da ubacis taj Gladiator's Longbow umesto ove karte, pa vidi kako te sluzi. Takodje vidi da ubacis i koji hunters mark.

Poslednja ispravka: nikola987 (9.2.2015 u 12:42)
Stara 9.2.2015, 13:47   #2071
mentolbrebombona
Veteran

Nemam ni Aldor ni Minibot, šta bi drugo išlo po tvom mišljenju?
Ajde ovo za Shade da izbacim jednu OK, mada ne bih dirao jaja nikako, tj. jaje, meni je to u ovom špilu skoro pa glavna karta, jer nemam ništa drugo sa Paladinom da igram, ovo mu dođe neki jurišni paladin, ako uhvatiš protivnika na foru na startu, imaš neke šanse, zato i ne znam šta će mi Humility, to je više control karta, možda jajetu dati 1 napad?
Sad mi pade na pamet, jedino ako protivnik izbaci nekog tanta, mogu da mu promenim napad na 1 i ubijem ga podanicima, koji su već na stolu i plus da prežive, recimo tad mi u jurišu ima smisla Aldor i Humility...

Jaje može da se aktivira pomoću tajni(slučajno), pa Blessing of Kings, pomoću onoga Firera i pomoću ona dva čuda za +3 napad. Nije puno slažem se, ali nema se. Ne znam čime još to može da se aktivira jaje, a da ima paladin?

Ja nisam probao da igram ranked ovako, igrao sam ga samo u casual, koji inače najviše volim da igram i bilo je čupavo, ali zabavno.

Poslednja ispravka: mentolbrebombona (9.2.2015 u 13:55)
Stara 9.2.2015, 14:15   #2072
nikola987
Član

U pravu si. Izbaci jedan shade i ubaci drugog defender of argus ako imas. Ako nemas onda ubaci yeti-a.
Stara 9.2.2015, 14:16   #2073
Doomche
V.I.P. Test Drive

Ako imaš kog knife jugglera, lepo bi legao hunteru, ima dobru sinergiju sa haunted creeperom, unleashom i highmane-om. Snipe i misdirection su verovatno višak. Takodje ne znam da li bih u isto vreme držao i timber wolfa i dire wolf alpha, možda bi ti legao jedan ironbeak owl i hunter's mark.
Stara 9.2.2015, 14:46   #2074
mentolbrebombona
Veteran

Imam oba džuglera baš sam 'teo da izbacim misdirection i još nešto pa da njih stavim, jer je greota da nisu tu, snipe mi je gotivna karta pa je zato držim, iako bi bolja tajna bile one zmije, koje nemam.
A sovicu sam zaboravio načisto, imam obe mislim, ovde bi jedna legla odlično, to se potpuno slažem, čak sam je i imao u špilu, ali sam je posle nekog tumbanja izbacio - idiot.
Stara 9.2.2015, 14:47   #2075
LoshMeeBre
Starosedelac

Citat:
Mozda, ali tvoji agrumenti nisu nista dublji. Ako kazes da su verovatnoce da izvuces qm drasticno bolje ako imas dva, to onda vazi uvek, i samim tim su drasticno vece da do turna 5 imas dva qm u ruci (sto niko ne bi zeleo).

Takodje, nije ovo situacija u kojoj si propao ako ne izvuces jednog (imas dosta drugih karata koje prate mana-curve), tako da ces svakako imati sta da igras na turn 5. Da nije ovako, sve legendarne karte bi bile beskorisne (sta ce ti kad je mala sansa da ces ih izvuci).
Pitah te, nisi mi odgovorio, koliko si igrao midrange GvG paladina, jer se stvari koje pricas ne poklapaju sa mojim iskustvom? Jednostavno protiv polovine dekova (razlicitih dekova) quartermaster na 3 do 5 miniona je kraj partije, a ti hoces sebe da lisis toga izbacivanjem istog zato sto protivnik zna da ga imas u deku i potrudice se da umanji negov uticaj.

Evo ti dublji argumenti
Primer 1 (warrior):
Warrior ima 1 brawl, ako ga iskoristi nakon tvog prvog velikog quartermastera moze lako da se desi da ima odgovor za sve tvoje threat-ove ako nemas drugog. Warrior ima odlican 1na1 i 2na1 remove-ale (execute/s.slam i oruzija) i ima mogucnost da ukloni tokene od 1 i 2 healtha (whirlwind/baron geddon) ali ne i da lako ukloni minione od 3+ healtha. Jedini odgovor je brawl. Zato 2 muster+quartermaster komboa resavaju partiju koja se oduzila, zapravo oduzima inevitability od warriora i daje je paladinu. Ako imas jednog quartermastera na jedan brawl warrior ima inevitability.

Primer 2 (druid):
Druid ne moze da ubije 3/3 minone - tacka. Pobedio sam gomilu partija protiv druida tako sto sam dosao do 8og kruga sa preko 14 zivota i cistom tablom i odigrao muster+quartermaster. Ako imas 2 quartermastera sanse da ti se te dve karte nadju u ruci u 8om krugu ako ne mulliganujes za njih (sto ne smes da radis jer ti treba early curve u ovom deku, a ne 5 drop) su ~45%. Sa jednim quartermasterom ~20%. Protiv druida moras da pobedis relativno brzo da ti ne bi ukrali partiju sa svojim koboom, a najbolje oruzije u brzom pobedjivanju je upravo quartermaster.

Primer 3 (paladin mirror):
Paladin ima samo consecration koji radi 2 dmga, tako da je u mirroru jako bitno ko moze da izbaci prvi - veceg quartermastera. Midrange paladin ima jako malo AoE-a (jer ne igra wild pyro-a, a dosta ljudi je izbacilo i jedan consecration), tako da uopste nije toliko lako cistiti 1/1 tokene kada se nadjes u losijoj poziciji na tabli. Vise partija sam dobio tako sto malu ranu prednost na boardu iskoristim tako da protivnik mora da baci cosecration, nakon cega odgovaram sa muster/quartermasterom. Da sam odigrao samo muster jer nemam quartermastera ne bih nista posebno dobio.

Primer 4 (priest):
Protiv priesta sam vec pricao kako igram i tu je quartermaster instrumentalan.

Primer 5 (mech shaman i mech mage):
Mech shaman ima 0 AoE spellova, a Mage ima iskljucivo goblin blastmage-a. Cesto se desava protiv ovih dekova da jako rano odigran (T5 npr.) muster+hero power u quartermaster sledeci krug zavrsi partiju jer. cak i da ti protivnik skine 1-2 tokena, ako uspes da buffujes barem 2 na dobrom si putu da pobedis. Mage moze mnogo lakse od shamana da skida tokene sa hero powerom, ali ne zaboravi da mech dekovi pobedjuju tako sto jasu talas tempa koji naprave u prva 4 kruga i oni nemaju vremena da bacaju hero power na tvoje minione. Ako imaju znaci da raspolazu sa 2 mane manje za svoje mechove, sto znaci da je partija na dobrom putu da se produzi, a paladin ima bolji late game od mech dekova (osim ako ne usere antonidas + stealth field)

Kao kontra primer mogu da navedem rogue-a, koji je svakako izuzetno tezak za midrange paladina. Mnogo bi bolje bilo da su na mestu oba quartermastera npr 2 piloted sky golema. Kod huntera je quartermaster hit&miss, bas zavisi od situacije, ali cesto mu se nadje upotreba jer je trenutno popularan explo trap, pa quartermaster moze da spasi tvoje dude-ova od toga. Protiv handlocka isto ume da bude hit&miss, sve zavisi od toga kako mu se rasporede shadow flame&hellfire. Obican midrange shaman je isto problem za strategije orjentisane ka quartermasteru zbog L.storma. Etc. etc.
Stara 9.2.2015, 17:27   #2076
nikola987
Član

Nemoj da se ljutis, ali nemam zivaca vise...
Stara 9.2.2015, 17:46   #2077
LoshMeeBre
Starosedelac

Opusteno, meni bilo dosadno, moram da radim nesto pametnije pa se zamajavao
Stara 9.2.2015, 18:21   #2078
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 1.508 puta na 1.040 poruka

U poslednjih 20ak dana jedva odigrao 50ak partija, ako i toliko, prošla me volja za grindovanjem. To se nekako pogodilo sa dobijanjem bete za Heroes of the Storm i vraćanjem miša i tastature iz kreveta za sto, verovatno je to imalo nekog udela.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2015, 20:46   #2079
MoNsTeR
Veteran

Član od: 4.11.2010.
Zahvalnice: 42
Zahvaljeno 40 puta na 34 poruka

Ljudi jel moguce da webspinner da legendary beasta kad umre?
Da li vi igrate webspinnera u dekovima?
MoNsTeR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2015, 20:51   #2080
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Prva golden klasa:

Sad moram malo da odmorim od druida.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
battle.net, blizzard, card game, hearthstone, warcraft

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Besplatni CS 1.6 serveri Milan Milicevic Mrežne igre 574 26.8.2014 5:45
Hearthstone: Heroes of Warcraft Psycho13 otpaTci 1 23.3.2013 16:34
Heroes over Europe DeCoy Simulacije vožnje 7 13.10.2010 20:52
Battlefield Heroes - online pucačina dusski Brbljaonica 2 16.5.2010 14:08
Company of Heroes: Opposing Fronts shimec Strateške igre 106 10.4.2009 11:25

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:45.