Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.1.2010, 18:31   #181
zvicko
Veteran

Član od: 3.9.2008.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
Određen forumom Re: TV: Plazma ili LCD?

Vazno je da meni niko nije odgovorio po cemu je Samsung 32B530 ili LG 32LF2510 bolji od LG 32LH3000.
zvicko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2010, 18:47   #182
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Sorry ali zaboravismo na tebe.

Gledajuci sliku u tehnomarketu gde je na oba TV-a pusten TV signal a ne neki promo-materijal vise mi se dopala slika na navedenom Samsungu.

Da ne bi mnogo trubili procitaj za review za B530 gde ces videti sve prednosti i nedostatke, kao i ovaj uporedni test 32" LCD TV-a i mislim da ce ti mnoge stvari biti jasnije.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci:
zvicko (9.1.2010)
Stara 9.1.2010, 20:21   #183
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

@zvicko
kao korisnik panasonicove plazme mogu samo da kazem da je ista za svaku preporuku, igranje igara sa kompa, gledanje hd i sd filmova i serija sa kompa, predstavljaju pravo uzivanje, isto kao i gledanje sd kablovske televizije kds-a....ako imas love moja preporuka je da ides na bolje modele panasonicove plazme, tj. na neki full hd model G serije......takođe sam bio u dilemi da li plazma ili lcd i kada sam video kako slika izgleda na plazmi, lcd sam jednostavno zaboravio..........

Citat:
oluja kaže: Pregled poruke
Citat:
todos kaže: Pregled poruke
Ne znam zašto toliko favorizujete plazma televizore, kad ih EU zbog nenormalne potrošnje i drugih faktora teraju sa tržišta, tj. zabranjuju.
Znam da ne znas Mnogo se promenilo od kada je lansirana ta "prica" o potrosnji. Koristan link da naucis nesto novo
evo još jednog, korisnog linka
N_i_k_o_l_a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2010, 20:47   #184
zvicko
Veteran

Hvala ti ali meni ne teba osvezenje od 100Hz kao ni dijagonala od 94cm zato sto ce televizor koristiti baba i deda a kad dodjem kod njih ja se igram na PS2 a kasnije i kad budem skupio novca i za komp.
Baba i deda koriste obicnu analognu televiziju tako da oni nisu zahtevni a zbog rasporeda namestaja nemogu da stave televizor veci od 37inca.
Stara 9.1.2010, 21:13   #185
N_i_k_o_l_a
Veteran

ok, najmanja plazma, dijagonale 82 cm, koju sam video u vreme kupovine tv-a bila je LG 32PG6000 koja je bila smešno skupa i stoga ne bih preporučio taj model, što se tiče lcd-a od jeftinijih modela sa podrškom za full hd tu je gore pomenuti samsung 32b530, dok od modela koje ne podrzavaju full hd bi ti možda bio interesantan model panasonic TX-L32C10P ili TX-L32C10E, ili eventualno neki od toshibinih modela 32AV605PG ili 32AV635, mada bi opet samsung svakako bio favorit
Stara 9.1.2010, 21:46   #186
zdravkelja
Deo inventara foruma

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka

Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPDP panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa

Poslednja ispravka: zdravkelja (9.1.2010 u 22:22)
zdravkelja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2010, 22:08   #187
zvicko
Veteran

Citat:
zdravkelja kaže: Pregled poruke
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPD panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa
Da, video sam ga na onoj slici i koliko si ga platio ako smem da pitam?
Stara 9.1.2010, 22:10   #188
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPD panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa
Nemoj da pricas i tvrdis tako nesto, jer nije ni LCD tehnologija iz srednjeg veka da bi mogao da tvrdis nesto tako subjektivno. Ja nisam pao sa Marsa i znam sta je neo PDP tehnologija ali ona nije ni priblizno tako superiorna kako ti mislis da jeste pa da bude daleko bolja od svakog LCD-a.
U stvari pitanje je koliko dobro ti poznajes prednosti i nedostatke druge strane, a ocito ne bas mnogo, kao ni vrhunske LCD modele kada mozes da tvrdis nesto tako, ponovicu jos jednom, krajnje subjektivno, narocito ono boldovano koje nema veze sa stvarnim stanjem stvari.
Stara 9.1.2010, 22:22   #189
zdravkelja
Deo inventara foruma

Bio je 100.000 na popustu...

Mozda nije daleko ispred svakog LCDa, ali ne postoji LCD koji je bolji od novih Panasonicovih plazmi, kakav god da je...
Veoma sam svestan i prednosti i nedostataka obe tehnologije, i tako sam i sudio kada sam kupovao televizor.
Stara 9.1.2010, 22:23   #190
zvicko
Veteran

Ni ja se ne slazem sto se toga tice ja se samo slazem sa tim da je njegov model plazme dobar .Ali ja mislim da su mizerne razlike kod klasicnog LCD npr. odziv je izmedju 2ms i 5ms dok je kod plazme 0,02ms ko primeti ovu razliku u praksi ja cu da mu se klanjam.Sto se tice ugla gledanja(ja imam LCD i bas sam gledao slika je skroz ista iz bilo kog ugla) se ne slazem.Plazma ima i manji radni vek(i nemoj neko da kaze da nije kada smo cak i u skoli ucili da jeste).

Neznam stvarno razmislicu.Najverovatnije cu uzeti LG 32LH3000.
Stara 9.1.2010, 22:29   #191
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Hvala vam na konstruktivnim odgovorima
Jedino me sad malo zbunio komentar oluje da modeli S10 i U10 nisu NeoPDP dok kod specifikacija pise drugacije - "G12 Progressive Full-HD NeoPDP"
http://www.tehnomanija.rs/katalog/pa...x-p42u10e.html

Jel' to onda greska na njihovom sajtu?
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2010, 22:37   #192
N_i_k_o_l_a
Veteran

@zvicko
po karakteristikama, tv koji si naveo je zaista ok kupovina, i biće pravo osveženje za baku i deku i za igranje sonija dvojke, bolji ti praktično i ne treba
savetujem ti da pre kupovine detaljno isprobaš tv u prodavnici, dakle da ti na njemu puste različite sd i hd sadržaje, kao i kablovsku televiziju, i da se uveriš u kvalitet koji ćeš dobiti za potrošeni novac.....
Stara 9.1.2010, 22:42   #193
zdravkelja
Deo inventara foruma

Samo da dodam da nove plazme nemaju vise toliko kraci radni vek, po tom pitanju su skoro izjednaceni. Pri normalnoj upotrebi ce trajati 15-20 god, verovatno i vise, a do tada ce 90% ljudi kupiti novi televizor.
Stara 9.1.2010, 22:47   #194
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Mozda nije daleko ispred svakog LCDa, ali ne postoji LCD koji je bolji od novih Panasonicovih plazmi, kakav god da je...
Veoma sam svestan i prednosti i nedostataka obe tehnologije, i tako sam i sudio kada sam kupovao televizor.
Opet jos jedno krajnje subjektivno i netacno misljenje ali neka ti bude, ostani u tom uverenju da je Panasonic plazma od 100k kvalitetnija od bilo kog LCD TV-a. Ocito ne znas nista o recimo seriji 8 Samsungovih Luxia modela B serije, npr B8000 (kojeg nema kod nas) o boljim da ne govorimo jer da znas ne bi rekao nesto tako.
Ipak pozeljno bi bilo da se povremeno pre nego sto postavis neki slican post u kom tvrdis nesto tako prosetas po netu i mozda bi primetio da se nesto desava i na polju LCD TV-a tj. da nisu ostali na nivou od pre nekoliko godina jer da si se potrudio da bar malo ispratis i razvoj tehnologije kod LCD-a (gde spadaju i LED TV - klasicni i sa OLED/AMOLED tehnologijom koji se biti skupi do neba ali zato najboljih karakteristika kada je u pitanju kvalitet prikaza slike) mozda i ne bi tvrdio nesto tako, usudicu se reci, smesno.
Procitaj malo o njima, ne moze da skodi.

Poslednja ispravka: Marti Misterija (9.1.2010 u 23:03)
Stara 9.1.2010, 22:49   #195
N_i_k_o_l_a
Veteran

Citat:
Samo da dodam da nove plazme nemaju vise toliko kraci radni vek, po tom pitanju su skoro izjednaceni. Pri normalnoj upotrebi ce trajati 15-20 god, verovatno i vise, a do tada ce 90% ljudi kupiti novi televizor.
kolki je životni vek na tvom modelu? čini mi se da je na mom bila nalepnica sa 100.000 radnih sati što je zaista previše

@galebns
za S10 seriju na lokalnom panasonicovom sajtu piše da koriste ''G12 Progressive Full-HD ekranska plazma ploča''. dok za G i V seriju piše ''G12 Progressive Full-HD NeoPDP (ekranska plazma ploča)''...malo konfuzno, verovatno je greška na strani tehnomanije.....
Stara 9.1.2010, 22:56   #196
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
galebns kaže: Pregled poruke
Jedino me sad malo zbunio komentar oluje da modeli S10 i U10 nisu NeoPDP dok kod specifikacija pise drugacije - "G12 Progressive Full-HD NeoPDP"

Upravo tako U10 i S10 nisu Neo PDP. Neo PDP pocinje od G serije.
U ovom postu obrati paznju na deo koji kaze the most basic G10 model.

Btw Neo tehnologija se deli na NeoLCD i NeoPDP tehnologiju tako da Neo tehnologija nije privilegija samo plazmi vec se koristi i za LCD TV.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci:
galebns (9.1.2010)
Stara 10.1.2010, 0:27   #197
richa
Član

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 63 puta na 51 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku richa

Ne treba stavljati jednu tehnologiju ispred druge. Svaka od njih ima svojih prednosti i mana, a to takodje zavisi i od modela do modela.

U najvisem cenovnom segmentu razlike izmedju dvije tehnologije su mizerne, primjer je dao Marti sa samy lcd-om, a sa druge strane kad pogledamo Pioner Kuro, mozemo samo da isplazimo jezik do poda.

Dakle, sve zavisi za sta ce tv da sluzi, i u skladu sa tim se moze reci da je bolji lcd za to i to, odnosno plazma za to i to.

Nisam neki strucnjak sto se tice ovoga, ali znam sve prednosti i mane i jedne i druge tehnologije, i kad budem sebi uzimao TV to ce biti plazma (90%) jer na njoj ce se 90% vremena gledati satelitska (najvise sport) i ovo ostalo otpada na HD filmove sa racunara. Mislim da je u tom slucaju plazma da sigurno bolji izbor od LCD-a....
richa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.1.2010, 2:41   #198
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.173
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

Citat:
zvicko kaže: Pregled poruke
Ali ja mislim da su mizerne razlike kod klasicnog LCD npr. odziv je izmedju 2ms i 5ms dok je kod plazme 0,02ms ko primeti ovu razliku u praksi ja cu da mu se klanjam.
Jesu male ali primeti se (ako znas sta da gledas) u brzim i dinamicnim scenama, takozvani motion blur. Vidi se i u sportskim prenosima. Obratiti paznju na kretanje lopte u teniskim mecevima ili fudbalskim utakmicama... npr.
Citat:
Sto se tice ugla gledanja(ja imam LCD i bas sam gledao slika je skroz ista iz bilo kog ugla) se ne slazem.
Onda nisi video da se boje menjaju u zavisnosti od ugla. Pogledaj sledeci put neku tamniju scenu iz nekog filma, crna se znacajno menja u zavisnosti od ugla...
Citat:
Plazma ima i manji radni vek(i nemoj neko da kaze da nije kada smo cak i u skoli ucili da jeste).
Panasonic neoPDP plazme imaju deklarisan "radni vek" od preko 100.000 sati sto je vise od vecine LCD modela na trzistu. Taj koji vas je ucio odavno nije proverio koliko je tehnoligija napredovala...
Citat:
richa kaže: Pregled poruke
Ne treba stavljati jednu tehnologiju ispred druge. Svaka od njih ima svojih prednosti i mana, a to takodje zavisi i od modela do modela.
U najvisem cenovnom segmentu razlike izmedju dvije tehnologije su mizerne, primjer je dao Marti sa samy lcd-om, a sa druge strane kad pogledamo Pioner Kuro, mozemo samo da isplazimo jezik do poda.
Dakle, sve zavisi za sta ce tv da sluzi, i u skladu sa tim se moze reci da je bolji lcd za to i to, odnosno plazma za to i to.
Naravno, izgleda da jos uvek nije jasno svima da diskutujemo o nijansama. Vecina ljudi ni ne obraca paznju na ovo o cemu pricamo. A sto se tice cuvene KURO serije, neoPDP paneli su skoro sasvim sustigli nivo crne koji je krasio Pioneer televizore.
Citat:
galebns kaže: Pregled poruke
Nisam pogresio, kod njih je greska. Mislim da ni oni samio ne znaju vise sta prodaju. Vaznije su im karakteristike usisivaca i miksera koje masovno prodaju nego tamo nekih detaljcica nekih televizora koje prodaju par komada mesecno... Nazalost trgovci kod nas manje znaju od kupaca sta prodaju. Svakakvih gluposti sam se naslusao od njih.
Citat:
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPDP panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa
Posedujem TX-P46G10E neoPDP i ne mislim da je daleko ispred svakog LCD-a. Da ne bude zabune, licno sam prezadovoljan televizorom ali LCD televizori su bolji za svetle prostorije i povezivanje na HTPC. Medjutim (milioniti put) za gledanje filmova, sporta, satelitskog programa,... plazme daju prirodniju i kvalitetniju sliku.

Slika govori vise od reci

Ovo nije samo reklama, video sam na njihovoj prezentaciji za novinare u Beogradu ovu metalnu kuglu kako udaraju od televizor koji radi...

Wii i LCD TV

Za kraj mali podsetnik na osetljivost LCD panela
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
Marti Misterija (11.1.2010)
Stara 10.1.2010, 11:13   #199
zvicko
Veteran

Drugi video ti je izbrisan.
Inace ja stvarno nisam primetio razliku slike u razlicitim uglovima.Legao sam na pod i slika je totalno ista kao i sedeci i stojeci,zatim sam otisao skroz desno i razlika se primecuje tek kad odem vise od nekih 175 stepeni(otprilike) isto vazi i kad odem skroz levo.
Sto se tice prvog videa pa nisam lud da tucem televizor

E zaboravio sam da kazem da sam pogledao na kutiji od mog LCD-a da ima 100 000 sati radnog veka.
Stara 10.1.2010, 13:58   #200
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.173
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

Citat:
Drugi video ti je izbrisan.
Evo zamena... http://www.youtube.com/watch?v=IJG0A3XVqWQ
Citat:
Inace ja stvarno nisam primetio razliku slike u razlicitim uglovima.Legao sam na pod i slika je totalno ista kao i sedeci i stojeci,zatim sam otisao skroz desno i razlika se primecuje tek kad odem vise od nekih 175 stepeni(otprilike) isto vazi i kad odem skroz levo.
Ti si onda srecan covek toliko si zadovoljan svojim televizorom da mu ne vidis mane...
Citat:
Sto se tice prvog videa pa nisam lud da tucem televizor
Niko nije lud da "tuce" televizor ali treba se paziti i od nesrecnih slucajeva kao iz video snimka gore...
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
lcd, plazma

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Plazma TV - korisničko iskustvo (opis) Panasonic tv-a N_i_k_o_l_a Grafika 10 15.2.2010 11:24
Prodaja plazma televizora u EU M.C. Brbljaonica 8 24.1.2009 20:31

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:37.