Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.4.2012, 23:05   #421
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka
Određen forumom Re: TV serije

Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
Gledao sam ja :/
Spoiler za ko nije gledao finale serije, da ne otvara:
Mnogo sam više očekivao od poslednje dve epizode, nadao sam se da će pokrpiti rupe i objasniti dosta stvari, pogotovu što su najavljivali da će to biti serija koja će na vreme otkrivati tajne i neće držati gledaoce u neizvesnosti kao Lost, na primer. Inače, od početka se vidi da su pucali na Lost doživljaj, ostrvo, nestali ljudi, naučnici u podzemlju...
Kada sam završio sa gledanjem poslednje epizode, pomislio sam da sam zaspao u nekom trenutku i da sam propustio značajan deo radnje, jer mi i dalje ništa nije bilo jasno. Posle sam opet pogledao i video da u stvari ništa nije ni objašnjeno.
- I dalje nije jasno zašto su tačno vadili Tomiju Madsenu krv, šta je to tako posebno u njoj pa je mogao da preživi svo to srebro. Verovatno je imao neko stanje koje mu je to omogućavalo, ali kako su onda tu krv uspeli da daju ostalim zatvorenicima, ako su različitih krvnih grupa (što znamo jer Sangupti nisu mogli da daju krv bilo kog uhvaćenog zatvorenika).
- kako to da se onaj naučnik pojavio baš kada su ovi ušli u prostoriju?
- potpuno nebulozna reakcija Tomija Madsena, da izbode svoju unuku... Razumem da mora da beži zbog nečega, ali mogli su da daju neki hint zašto?
- I koja je to treća strana koja je trebalo da se pojavi u poslednjoj epizodi, ako su prva debeljko, plavuša i mrgud, a druga zatvorenici i ko god ih predvodi?
- <ubacite bilo koju scenu ovde, najverovatnije postoji rupa>

U svakom slučaju, ne verujem da će je obnoviti. I neće mi nešto biti žao. :/
Ja mislim da autori namerno ostavljaju stvari nedorecenim, jer zele da ljude uhvati pomama, kao sto su sa "izgubljenima" odradili, iskreno, danas sam dobrih pola sata razmisljao o mogucim uzrocno posledicnim vezama i pokusao da shvatim seriju, ali je prosto nemoguce, kao sto su utvrdili i svi ostali gledaoci serije. Licno bih voleo da vidim nastavak, mastam da budu nekako povezani Alcatraz i npr Lost ili FF univerzumi...

Drugi paragraf: Pogledao sam konacno pilot Castle-a i resio da skinem ostatak sezone. Serija neverovatno podseca na Mentalistu, neke scene su totalno iste (tipa 'konsultant' upada u rec zenskom agentu tokom ispitivanja i za to bude prekoren )...ali s obzirom da uskoro zavrsavam Mentalistu, ovo ce biti odlican filler...

Malko sam se razocarao Stanom Katic, citao sam po domacim sajtovima kakva je macka, ovo ono...nista posebno imo...doduse malo sam guglao i fantasticno mi sto je hrvatski sajtovi nazivaju hrvatskom glumicom, a srpski srpskom...znam da je iz predela hrvatske, cale srbin, keva hrvatica (ali valjda se gleda oceva linija?!)
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2012, 23:42   #422
Highlander
information junkie

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Oni definitivno žele da zainteresuju gledaoce tako što ostavljaju stvari nedorečene, ali kako mi se čini, to kod velikog dela publike ne uspeva i izaziva suprotan efekat. Deluje kao da je seriju pisao totalni početnik, koji ne ume da stvori dramu, tenziju i onu vrstu nestrpljivosti kod gledalaca koja će ih naterati da jedva čekaju novu epizodu. Voleo bih da vidim barem kako se završava, šta su zamislili, ako ništa drugo da pročitam negde.

Ej bre, šta fali Stani? I zar je bitno da li je "njihova" ili "naša", žena je jedna od najlepših glumica, mnogo iznad dosta poznatijih i precenjenih fufica iz Holivuda.
Inače, Castle je super serija, ima neki poseban šarm, prvenstveno zbog likova, a sviđa mi se i kako je napisana, konkretno to što likovi donose mnogo pogrešnih zaključaka, zato što nemaju sve delove slagalice. Tek na kraju kad skupe sve dokaze, mogu da sklope i celu sliku. To se ne viđa često u filmovima i serijama, najčešće likovi odmah znaju šta se dešavalo čim vide dlaku na patosu i sl... (a to je oprošteno samo Frenku Bleku)
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2012, 23:52   #423
Jack Sparrow
Član

Član od: 6.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Zanima me da li postoji mozda neka serija zasnovana na ljubavnim problemima, tipa kao sto su filmovi "The Ice Storm","Lymelife","Unfaithful","Indecent Proposal"... dakle nevernost i emotivno pucanje,besparica,nesigurnost i okruglo problemi u brakovima? Naravno NE Spanske/Turske i Indijske kretenizme. Dakle nesto ozbiljno i da je radnja vezana i neizvesna kroz serijal u tom nekom smislu.. hvala

Od serija sam jedino gledao X-files u svoje vreme i to je bio zakon i neki vrhunac za mene sto se Sci-Fi-a tice.

Pratim:
Game of Thrones - odlicna 10/10
Spartacusa - nije losh ( prva sezona)
Fringe ( da smara me preteranost ali eto barem mali mali zadah Dosije X-a i cesto stanem da je gledam jer nije toliko povezana pa ju lako zapustim)
The Walking Dead (druga sezona odlicna)

Hvala svima unapred. Pozz

Poslednja ispravka: Jack Sparrow (18.4.2012 u 0:04)
Jack Sparrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2012, 13:19   #424
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Citat:
Jack Sparrow kaže: Pregled poruke
Zanima me da li postoji mozda neka serija zasnovana na ljubavnim problemima, tipa kao sto su filmovi "The Ice Storm","Lymelife","Unfaithful","Indecent Proposal"... dakle nevernost i emotivno pucanje,besparica,nesigurnost i okruglo problemi u brakovima? Naravno NE Spanske/Turske i Indijske kretenizme. Dakle nesto ozbiljno i da je radnja vezana i neizvesna kroz serijal u tom nekom smislu.. hvala

Od serija sam jedino gledao X-files u svoje vreme i to je bio zakon i neki vrhunac za mene sto se Sci-Fi-a tice.

Pratim:
Game of Thrones - odlicna 10/10
Spartacusa - nije losh ( prva sezona)
Fringe ( da smara me preteranost ali eto barem mali mali zadah Dosije X-a i cesto stanem da je gledam jer nije toliko povezana pa ju lako zapustim)
The Walking Dead (druga sezona odlicna)

Hvala svima unapred. Pozz
Iz prve nisam imao sta da ti preporucim, ali sam se onda setio, Breaking Bad...sve to sto hoces, pa i vise...
Mozes da mi se zahvalis nakon sto odgledas nekoliko sezona
Stara 18.4.2012, 23:17   #425
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Moze li neko ko je gledao, da mi kaze kakva je druga sezona Rima?
Upravo sam zavrsio s gledanjem prve i prezadovoljan sam, kakva droga od serije
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2012, 0:04   #426
Kidja
Deo inventara foruma

Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka

Treba mi neka serija kao sto je Jericho ili barem priblizno slicna da bude.
Kidja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2012, 0:15   #427
Jack Sparrow
Član

Član od: 6.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Iz prve nisam imao sta da ti preporucim, ali sam se onda setio, Breaking Bad...sve to sto hoces, pa i vise...
Mozes da mi se zahvalis nakon sto odgledas nekoliko sezona
Moram da ti se zahvalim i pre nego sto sam odgledao 3 epizode hahaha, hvala ti puno!
Jack Sparrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2012, 0:40   #428
nexexcalibur
Deo inventara foruma

hehe, ko god mi trazi preporuku za seriju, samo kazem Breaking Bad i svi se zahvaljuju posle nakon sto odgledaju...

Zavrsi te 4 sezone, stize peta u maju
Stara 19.4.2012, 15:06   #429
Zeldaš
Član

Član od: 1.3.2012.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka

Ako volite drame preporučujem One Tree Hill. Nebitno od koje sezone počinjete-brzo ćete skapirati radnju, mada je najbolje da počnete od početka. Ako hoćete komediju, onda su svakako Prijatelji("Friends") pravi izbor, a ako volite forenzičarske serije onda je tu Bouns.
Zeldaš je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2012, 16:02   #430
Highlander
information junkie

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Taman sam napisao poduži post i nestane struje...
Zato ću sada na brzinu, možda me opet zezne...

Dakle, dugo sam odlagao gledanje Firefly-ja, jer sam mislio da reči "space" i "western" ne idu zajedno, ali sad znam šta znače neosnovane predrasud(ic)e i koliko sam grešio. Serija je sjajna, zanimljiva, drži pažnju i terala me da je gledam epizodu za epizodom. Jedna od najboljih sci-fi serija koje sam gledao (nije da ih ima mnogo). Stvarno šteta što je tako brzo i prerano otkazana. Prokleti Fox...

Kada sam pogledao seriju, sve sam začinio filmom Serenity, koji je nastavak i zaokružuje jednu priču. Malo je ozbiljniji i mračniji od serije, ima težu atmosferu i malo manje "western", a malo više sci-fi elemenata.

Kada se sabere ceo dosadašnji uradak Whedona (Buffy, Angel...), ovo je najbolje što je napisao. Čekamo Avengerse i normalan snimak Cabin in the woods da vidimo da li je opet prosečan ili je sve uradio kako treba.
Stara 19.4.2012, 16:13   #431
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
Jedna od najboljih sci-fi serija koje sam gledao
Takodje Mozda i najbolja.
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2012, 0:55   #432
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Jel prati neko Parks and Recreation?

Serija nista posebno, ali kad god vidim lik Rona Swansona pocnem nekontrolisano da se smejem, lik ima neverovatnu facu, plus bolesne izjave
Stara 23.4.2012, 18:21   #433
Peruzzi
Veteran

Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 664
Zahvaljeno 183 puta na 135 poruka

Poslednja epizoda Fringe-a, wtf al' su ga iskomplikovali... Mada je nekako dosta zanimljivije sad
Peruzzi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2012, 18:33   #434
Kidja
Deo inventara foruma

Citat:
Peruzzi kaže: Pregled poruke
Poslednja epizoda Fringe-a, wtf al' su ga iskomplikovali... Mada je nekako dosta zanimljivije sad
Ja sam u cudu, moracu predhodnu epizodu da gledam opet posto mi se cini da sam je nekako preskocio.
Bojim se da ce kraj ove serije da bude kao u "The Lost" neka nevidjenja glupost posto su ga dosta iskomplikovali.
Stara 23.4.2012, 19:37   #435
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Neki kazu da je to trebela da bude prva epizode 5. sezone, drugi kazu da sve zavisi od FOX-a.
Odnosno, snimili su dva kraja, u zavisnosti da li ce se serija ukinuti ili ne.
icemama je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2012, 22:05   #436
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Obozavao sam da gledam ovu crtanu seriju.

Samuraj Dzek
http://www.imdb.com/title/tt0278238/

Mislim da cu ponovo poceti da je gledam.

Citat:
A samurai sent through time fights to return home and save the world.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2012, 22:31   #437
Pegasus
Član

Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka

Citat:
dacajak kaže: Pregled poruke
Obozavao sam da gledam ovu crtanu seriju.

Samuraj Dzek
http://www.imdb.com/title/tt0278238/

Mislim da cu ponovo poceti da je gledam.
Посебне похвале иду глумцу који је позајмио глас Акуу. Лик је одлично одрадио посао.

Тартаковски је једно време причао о филму који би завршио причу, али нисам ништа више чуо о томе.
Pegasus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2012, 23:35   #438
Kidja
Deo inventara foruma

Citat:
icemama kaže: Pregled poruke
Neki kazu da je to trebela da bude prva epizode 5. sezone, drugi kazu da sve zavisi od FOX-a.
Odnosno, snimili su dva kraja, u zavisnosti da li ce se serija ukinuti ili ne.
Zanimljivo, nego mene zanima sledece

Spoiler za prosla epizoda:
Odakle oni u onim emberima, zar je bilo nesto o tome? gledao sam 100% a ne secam se da nesto desilo vezano za ovu epizodu
Stara 24.4.2012, 11:43   #439
Highlander
information junkie

Odgledah Fringe, dobra epizoda. John Noble bio odličan.
Inače, poslednja epizoda je backdoor pilot za petu sezonu, ako Fox odluči da produži seriju, četvrta će se završiti sa cliffhangerom, a nova sezona će biti o ovome. Ako ipak ne budu zadovoljni gledanošću, poslednja epizoda će zaokružiti seriju i to će biti to. Koliko sam pročitao, ako Fringe uđe u petu sezonu, biće samo 12, 13 epizoda, i to bih voleo da vidim.

Spoiler za što se tiče povezanosti sa prethodnim:
ova epizoda, osim Observera, nema povezanosti sa prethodnim, barem ih ja nisam primetio.

Spoiler za wtf:
Odakle sad Vilijem Bel? Zar on nije mrtav? Beltarnativ? A i ovaj Brojls, večito Kvisling...

I **beš budućnost u kojoj se kafa žvaće...
Stara 24.4.2012, 11:58   #440
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Spoiler za Observeri:
Izgleda da su oni sve ovo isplanirali, jer se vec u 2. sezoni pominje kako su Observeri dosli da "pokore planetu".
icemama je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Serije grafičkih kartica Ilke Grafika 19 14.7.2009 12:40
Španske serije miša topola Cvet kompjutera 20 17.4.2009 18:05
Novi Slax 6.1.0 i zadnji iz serije 6.x laikexpert Slobodni softver 2 14.4.2009 16:25
Nova kamera starije serije westorbit ŠDK - Foto i audio/video 0 18.4.2007 16:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:37.