Citat:
bachi kaže:
Jesi li uopšte probao Kaspersky free?
Evo ja ga teram nekih 200 dana i do sada mi se samo par puta pojavio unread news, dakle neki njihov bilten unutar aplikacije koji pročitaš i to je sve.
Niti ima reklama, niti pokušava da te zezne ko Avast da klikneš na nešto te ga onda ovaj nadogradi na full probnu verziju, samo taj bilten. Mislim da je bilo 4 vesti za tih 200 dana.
Ako je to cena proizvoda, a jeste, meni je to povoljno.
Windows defender? Da, popravio se značajno sa poslednjim Windows 10 1709 buildom, ali je ipak lošiji od Kasperskog, mada ima dobru stvar, a to je da možeš da uključiš kontrolu nad pristupu korisničkim folderima gde samo autorizivane aplikacije mogu da pišu na tom delu diska gde su korisnički podaci, odlično kao anti-ransomware protekcija.
Defender pre 1709 izdanja ne valja, na Windows 8.1 je užasan, a Windows security essential na Windows 7 je očaj živi.
|
Da to je odlično, mislim ovo boldovano, samo šta ako glupavi antivirus korisniku napravi blokadu softvera tv kartice? Jer imao sam takvih slučajeva u svom radu (ne kod mene, da ne bude zabune, ja TV gledam na tv-u) pa me posle drugar kome sam instalirao komp, a desetka je u pitanju zove svaki čas telefonom? Znam ja da je to do TV kartice i da Win10, a i antivirusi ne mirišu baš hardver iz 2005, ali čovek ne želi da kupuje novu tv karticu (a hoće win 10

)
Ne nisam probao Kasperski free, za svoje mašine sam kupio nod, nakon što mi je brljivi avast blokirao izlaz na Internet nekoliko puta, zatim firefox... avira, commodo i ostali nemaju blage veze s vezom. Na desetine kompova na kojima su ovi bili instalirani sam čistio od zaraza, bilo da se radilo o pups ovima, bilo da se radilo o trojancima, hijackerima..... Probaću taj Kasperski, pa da vidim vredi li šta za moje potrebe. Do tada, za sebe lično NOD dok traje licenca, a za klijente i prijatelje u zavisnosti od toga koji OS imaju, ili M$ defender ili ovaj Kasperski