HDMI sprzen?
Pozdrav, za vreme sinocnih grmljavina udario je grom delimicno blizu moje kuce. U tom trenutku se televizor/monitor (ima 2 hdmi ulaza, jedan ulaz za klasicnu kablovsku i jedan scart ulaz) restartovao i ekran je poceo cudno da se ponasa. Non stop naizmenicno gubi signal (no signal na TV-u) i kada dobije signal onda je slika uglavnom ruzicasta sa jedva vidljivim desktopom i izgleda kao da cesto invertuje boje. Racunar je bio povezan na monitor preko HDMI ulaza. Proverio sam i D3 tj. HDMI 2 ulaz i na njemu isto pise no signal.
Posle toga sam izvadio stari monitor i povezao ga na graficku (R9 270X) preko VGA ulaza i slika je savrsena. Isto tako sam izvadio iz D3 uredjaja kabl i prikljucio ga direktno u TV i slika i zvuk su radili. Meni i opcije na TV-u takodje sve rade bez problema, samo prikazuje "No signal" poruku kada stavim source da bude neki od HDMI ulaza.
Moje pitanje je da li su HDMI kablovi sprzeni ili su HDMI ulazi kod graficke i TV-a sprzeni? Ne bih slepo da kupujem jer mi se ne bacaju pare na jos jedan HDMI kabl ako nije problem do kabla.
Televizor i graficka su jos uvek pod garancijom.
|