Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.5.2013, 19:28   #11
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
Prief Lirator kaže: Pregled poruke
E, dinamička potrošnja je već dobra stvar.

A što se tiče potrošnje "u mjestu", evo ti jedan podatak. Moj Passat 1.9 TDI od 130 konja pokazuje da troši 0,7 litara na jedan sat rada, zimi bude do 0,9 litara na sat. Dakle, ne može biti na 100 km jer se vozilo ne kreće, nego troši toliko po jednom satu rada motora. Kada dodaš gas, potrošnja ide na više litara po satu. E sad ne znam koliko bi kamionski motori trošili tako... možda nekih 3-4 litra na jedan sat? Znači, ako stojiš jedan minut na semaforu, potrošićeš oko 70 mililitara, što je oko pola šolje od kafe.
Ma znam ja to, samo se sprdam sa SCS-om koji ocigledno nemaju pojma o tome.

Moja Astra H 1.7 CDTI u mestu trosi 0.3-0.4 l/h a kada radi klima onda trosi 0.5 a kada je hladan motor zimi onda trosi 0.9.
Pri 120 km/h trosi 3.4 l/100km. Jako stedljivo auto.

E sad, da je SCS napravio da je gorivo skupo (doduse i jeste tako napravio) i da za uspesno prevezenu turu dobijes mnogo manje para (u pocetku) onda bi na svemu stedeo VERUJ mi. Cak i na gorivu! I zamisli sad imas dinamicku potrosnju, gorivo skupo, ti imas malo para a imas malo goriva u rezevroaru. A, kao vecina nas sto je uradila, skinuo si blokadu sa 90 na 200 km/h ali VERUJ mi nikad nebih presao 90 km/h, tj gledao bi da ti obrtaji budu u "zelenoj" zoni - da sto manje trosis goriva.

Bez obzira sto to nije tako napravljeno, ja opet (ko neki ludak) pazim u kojim obrtajima vozim, kada god mogu kocim motorom ne kocnicama, kada tocim gorivo naticim tek dovoljno do sledeceg grada, retko kada punim ceo rezervoar, gledam i pamtim gde je jeftinije gorivo pa kalkulisem da tamo uvek sipam...

Puko sam ja malo a?
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:08.