![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.324 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Pre jedno mesec dana sam kupio ovaj tablet i obećao korisnicima foruma jednu recenziju. Iako je domaći Benchmark.rs odradio jako dobar review - obećanje je obećanje. Da vas obavestim unapred da trenutno nemam čime da uslikam tablet tako da ćete, nažalost, biti uskraćeni za bilo kakvu fotografiju istog. No, na sledećim linkovima imate "zvanične" slike i opis i "nezvanične" slike i opis uređaja (pomenuti domaći review):
Prestigio.com, zvanična stranica: http://www.prestigio.com/products/Ta...ad_7.0_PRO_DUO Benchmark.rs review: http://mobile.benchmark.rs/tableti/t...i_7.0_pro_duo/ ...i jedna zanimljiva komparacija: http://www.youtube.com/watch?v=DHn5ttXr-do Kutija i spoljašnji izgled tableta Tablet dolazi u relativno maloj kutiji na kojoj je prikazan tablet i na čijoj su prednjoj strani nabrojane njegove osnovne vrline kao i obaveštenje da je tablet "Jelly Bean ready" i da će dobiti apdejt na pomenutu verziju Android operativnog sistema. Kutija je tvrda i dobrog kvaliteta tako da sigurno čuva ono što je unutra od oštećenja. (prim. autora: lično me zabole za kutiju ali eto...) U kutiji se nalazi sledeće: - sam tablet računar, - punjač na koji se mogu "nakačiti" standardni utikač koji svi imamo po domovima i onaj drugi, sa kockastim spojevima - ubijte me ako znam gde se taj standard koristi ali je ovo svakako za pohvalu, - USB kabl preko kog se vrši transfer podataka i punjenje tableta - OTG (USB host) kabl; ko ne zna on omogućava da se na tabletu koriste USB uređaji (isprobao sam 3G modem iz VIP-a, flash drive, eksterni HDD - nažalost, radi samo sa dodatnim napajanjem, wireless miša), i Prestigio dobija još jednu pohvalu što se setio da spakuje i ovaj mali kablić, - kožna futrola, crno-crvene boje sa Prestigio logoom na prednjoj strani, odličnog je kvaliteta i stvarno završava posao i ovde moram da ponovo pohvalim Prestigio što su spakovali i futrolu - vidi se da se trude da ugode korisnicima. Dalji opis podrazumeva da se tablet nalazi u landscape orijentaciji. Sam tablet je sasvim lepog dizajna koji meni lično odgovara. Težina tableta je, ukoliko se sećam podataka koje sam negde pročitao, oko 350g što je sasvim okej i tablet ugodno leži u ruci ako se ne koristi predugo. Sa prednje strane ovaj tablet krasi IPS displej rezolucije 1024x600 piksela (koja se, uzgred, pokazala sasvim dovoljnom za ugodan rad, bar što se mojih potreba tiče) i VGA kamera za Skype i slične programe koji podržavaju video calling. Kamera je, realno, lošeg kvaliteta ali s obzirom na to kakve konekcije imamo odlično završava posao. Ekran je kapacitivni ali sa prednje strane definitivno ne nalazimo staklo već plastičnu zaštitu (koja se uzgred pokazala sasvim, sasvim solidno ako tablet čuvate u futroli i pazite da ne izgrebete ekran). Upamtite da je ovo ipak budget uređaj, ne možemo očekivati Gorilla Glass ili bilo šta slično. Pomenuta kamera se nalazi skoro u gornjem levom uglu uređaja. Sa gornje strane se nalazi power dugme a odmah desno od njega volume up i volume down dugmići, koji se lepo uklapaju u dizajn tableta. Sa leve strane imamo 3.5 priključak za slušalice a sa desne mini HDMI priključak i mini USB port koji se koristi za sve USB operacije. Sa donje strane nalazimo microSD slot sa podrškom za kartice kapaciteta do 32GB. Zadnja strana tableta je mat i gumirana je (tu vas možda i lažem, nisam siguran koji je ovo materijal) i fino leži u rukama i zahvaljujući "gumiranju" šanse da vam tablet isklizne iz ruku su veoma male. Tu se takođe nalazi logo proizvođača, model uređaja i njegov serijski broj kao i kamera od 2MP koja nema autofokus i pravi slike skoro pa neupotrebljivog kvaliteta i nalazi se tu čisto da bi je bilo. Sam kvalitet kućišta je odličan, ništa ne krcka niti se ugiba preterano a "finiš" je solidan. Ako bih ocenio spoljašnji izgled i kvalitet uređaja overall ocena bi bila 7/10. Imajte na umu da je jaka sedmica i da pokušavam da budem objektivan. Ukoliko bih bio subjektivan to bi sigurno bila osmica. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Atila (23.1.2013) |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
5570, 7.0, pmp, prestigio, pro, review, tablet, test, user |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Prestigio MultiPad PMP5080CPRO | markos807 | ŠDK - Tableti i e-readeri | 7 | 12.2.2014 0:23 |
Prestigio PMP5570C Duo | doctor | Tableti i e-readeri | 27 | 10.4.2013 23:10 |
WayteQ xTAB-100s vs. Prestigio PMP5097 | Cvele012 | Tableti i e-readeri | 7 | 27.5.2012 19:55 |
ARCHOS 101 ili MultiPad PRESTIGIO PMP7100C | Milutin | ŠDK - Prenosni računari | 2 | 5.12.2011 16:36 |
Koji monitor SAMSUNG 2343BW ili PRESTIGIO P7240WD | scum | ŠDK - Grafika | 0 | 9.4.2009 11:33 |