Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.3.2012, 23:18   #21
Lanikor
Starosedelac

Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
Određen forumom Re: Srednje škole, utisci, saveti, razmena iskustava

Ovako, ja ti pricam iz mog licnog iskustva, ono se moze a i ne mora razlikovati od drugih, zato dobro razmisli o tome sta zelis jos jednom.

Neces uciti samo programske jezike. Najvise ces raditi matematiku, ona je najzastupljenija kroz sve 4 godine skolovanja. Ja sam prve dve godine imao kao jedan od najbitnijih predmeta imao elektrotehniku, znaci matematika + fizika. Takodje ces imati elektroniku I i II, dakle opet fizika i matematika. Imaces elektricna merenja, opet isto. Dolazimo do programiranja. Ja sam radio u C++ i C#. Iz predmeta Racunari ili racunarska tehnika ( imao sam prosle godine na faksu pa mesam) sam radio u Asembleru, znaci cist masinski kod, u sustini prosto i tesko ako nemas kefalo. Imaces neke drustvene predmete na kojima ces budziti prosek, tipa biologija, likovno, muzicko, fizicko.

Npr. ja sam imao elektropraksu gde smo pravili sve i svasta a i praksu kojoj zaboravih ime, tu smo obradjivali metalne plocice, ucili sta je subler itd itd, neka fora masinske prakse.

Takodje sam imao i Tehnicko crtanje, gde smo radili i u AutoCADu pored crtanja raznih crteza, a takodje i u ORCADu iz elektronike na vezbama.

Ovo pricam mesano jer se toga tako i tim redom prisecam.

U sustini se svodi na to da ces morati da se odvaljujes od matematike i da razumes fiziku, da kapiras koliko toliko programiranje jer su zadaci blago receno glupi, i da s vremena na vreme bubas drustvene predmete. Ja sam kapirao elektroniku, elektrotehniku i sve vezano za racunare, a lako pamtio drustvene predmete. Programiranje nisam ni ucio, skapiras na casu ako pratis i NE propustas korake, jer se sve to radi gradativno.

Jedino sto zbog matematike nisam mogao da budem vukovac, mrzim je iz dna duse. pa sam kuburio sa dvojkama i trojkama non stop.

Kucao sam nepovezano, radio sam ankete celi dan, pitaj za detalje.
Lanikor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Tagovi
srednja skola, upis

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć za izbor srednje škole GrofSuboticki Opšta kultura 85 31.1.2021 12:10
Rezultati upisa u srednje škole 2008/2009 urke Brbljaonica 74 20.7.2008 15:23

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:12.