Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.10.2006, 20:17   #1
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Samsung 959NF - Treperenje slike

Obično ja delim savete, ali ovaj put je meni potrebna pomoć! Naime, monitor je u poslednje vreme počeo čudno da se ponaša-slika treperi. Nije to neko ozbiljno treperenje, ali baš zna da nervira kad se duže gleda. Što je najgore, nema pravila kada se ovo dešava. Neki put odmah po uključenju, neki put posle par sati a neki put radi po ceo dan i ništa se ne dešava. Treperenje nije jako-kao kada se radi degauss pa ona poslednja faza kada je slika skoro mirna, ali ipak nije savršeno oštra. Ovo se dešava u svim rezolucijama i svim refresh rate-ovima (od kada je kupljen Jula prošle godine, monitor je u 1280x1024 @100Hz). Treperi par sekundi pa se umiri par sekundi pa onda opet! Ručni degauss ne pomaže. Kada ga odradim - opet isto. Isto je i sa isključivanjem monitora na par trenutaka. Čini mi se da i kursor na ekranu ume da secne neki put. Kada pomeram miša, on nakratko zastane i strelica se pojavi dalje (kao kada secka frame-rate u igrama). Neki put se čuje i tiho pištanje/zujanje iz samog monitora. Ne znam da li da ga nosim na reklamaciju jer uopšte nije lagan (30Kg) a i ovo se ne dešava uvek pa da se ne izblamiram kod ljudi. Napominjem da nema nikakvih magneta/trafoa i sl. oko monitora kao ni oko kablova. Zna li neko u čemu je problem i da li bi mi uvažili garanciju na ovako minoran problem/kvar.
P.S. Problem je i u tome što ovih monitora više nema kod nas pa ne znam da li će moći/hteti da ga poprave ili će mi ponuditi neki slbaiji 19" CRT (na šta nema šanse da pristanem) ili neki "tanacki" (koji opet ne dolazi u obzir)
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Slike sa mobilnih telefona Magneto Aparati i oprema 118 3.7.2008 1:11
Samsung najavio Phase-Charge RAM Kostarum Rex Persia Osnovne komponente 0 11.9.2006 20:59
Samsung 740b vs Philips 170c6fs brainZ Grafika 9 2.3.2006 1:31
Slike u vezi s igricama hacker_aca O SK-u uopšte 14 28.2.2006 15:51
Samsung Samsung 250GB 7200rpm SATAII SP2504C miguel Nosači podataka 1 23.2.2006 23:05

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:15.