![]() |
![]() |
|
Opisi, recenzije i testovi Ovde šaljite sopstvene opise, recenzije i testove hardvera. Neka ono što ste poslali bude vaše autorsko delo - nemojte kopirati tuđe tekstove sa drugih sajtova i časopisa. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 23.8.2010.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 170 puta na 125 poruka
|
![]()
Evo mene ponovo
![]() Stigla je prosle nedelje ali zbog nedostatka vremena nisam uspeo ranije da je opisem koliko toliko i iznesem neke svoje utiske o samoj kartici. Pa da krenemo..... --------------- Pre svega neke osnovne specifikacije i karakteristike: Grafički procesor: nVidia® GeForce® GTX 670 (GK104, Kepler) Memorija: 2GB GDDR5 256bit Slot: PCI Express 3.0 Proces izrade: 28nm Broj stream procesora: 1344 Takt jezgra: 1019MHz (Clock Boost: 1097MHz) Takt memorije: 6008MHz Priključci: DisplayPort, HDMI, DVI-I Dual Link, DVI-D Dual Link Maksimalna rezolucija: 2560x1600 Podržane tehnologije: Microsoft® DirectX® 11, OpenGL 4.2®, nVidia® CUDA™, nVidia® PhysX™, nVidia® PureVideo™ HD, nVidia® 3D Vision™, nVidia® 3D Vision™ Surround, Shader Model 5.0, HDCP Multi-Card podrška: nVidia® SLI® Sistem hlađenja: Twin Frozr IV (Fansink) aktivno hlađenje Power Edition: - Triple Overvoltage: adjust the voltage of GPU, memory and PLL to unleash the potential of graphics card. - Enhanced PWM Design: provide higher overclocking capability and better stability in peak load. Twin Frozr IV with Dust Removal technology: - Offer 20 degree cooler and 11.7dB quieter than reference product. - Keep out dust for optimal cooling performance by Dust Removal technology. Military Class III Components: - Meet MIL-STD-810G standard to ensure the best stability and quality. - Adopt Hi-c CAP, SFC and All Solid CAP. MSI Afterburner overclocking utility: - Support advanced fan speed control. - Support Real-Time Video Capturing function to record in-game scenes and share with friends. - Support Quick OC Test function by Kombustor to test user's graphics cards. Evo i nekoliko slika samog kompleta i pakovanja: ![]() ![]() ![]() Uz karticu se standardno dobijaju DVI to VGA adapter, disk sa drajverima i ostalim MSI stvarcicama, dva 4-pin to 6-pin konektora za starija napajanja, kratko uputstvo i mala knjizica sa osnovnim podacima. ![]() Kako kartica izgleda izbliza (slikano mobilnim sa 5MP, ne zamerite ![]() Display portovi: ![]() ![]() Sam "oklop" kartice je metalan sto mi se posebno svidelo, za razliku od bivse 560-ice koju je stitila plastika. ![]() Kuleri izgledaju prilicno ubedljivo izbliza i pokrivaju vecu povrsinu same kartice, samim tim je bolje i efektivnije hlade. ![]() ![]() ![]() Heatpipes: ![]() Drugi deo u nastavku ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Da bi ovu karticu "napojili" potrebna su vam standardno dva 6-pinska prikljucka:
![]() Nakon instalacije sa zadnje strane je zauzela 2 slota. Logicno za karticu ovih dimenzija i snage. ![]() Ubrzo je i povezana bez ikakvih problema: ![]() ![]() To je to sto se tice shot-ova same kartice, sada na red dolaze prvi utisci... Prednosti: 1. Vrlo modernog je izgleda (moje misljenje) 2. Odlicno se overklokuje zbog samog dizajna i Triple overvoltage funkcije 3. Tiha i hladna, na 50% brzine Fan-ova cuje se samo blagi sum, sto je skoro pa neprimetno za razliku od prosle GTX Asus-ovke. Na Defaultu ne prelazi 65c, sa OC max je 70c, cak i manje ali o tim performansama i rezultatima nesto kasnije. 4. Morate da je probate da biste osetili snagu ovog cuda, ova kartica prosto objasnjava definiciju: ![]() Mane: 1. Uz poduze razmisljanje jedina stvar koju bi mogao da navedem je estetske prirode. Meni licno bi kartica izgledala lepse da su stavili neke cool stickere na sredinu Fan-ova sto bi joj dalo jos jedan + na sveukupan utisak o izgledu na prvi pogled. Posto se to inace i ne vidi u kucistu moze se reci da to i nije nesto od prevelike vaznosti. ![]() Nakon pokretanja sistema i ubacivanja najnovijih drajvera, nakon cega je kartica smanjila obrtaje i postala bukvalno necujna odradio sam nekoliko testova. Crysis Warhead AA 4x (default): ![]() Crysis Warhead AA 4x (OC): ![]() Dobitak od 8-10 FPS uz nekoliko podesavanja u MSI AfterBurner-u. Kartica boost-uje na 1356Mhz dok je Memorija povecana na 6830Mhz tokom testa. Max temp 69c. 3D Mark11: ![]() U poredjenju sa testovima obicne GTX 680 ovde je lako prelazi, sto se i ocekivalo od OC verzije ove kartice, a uz dodatna podesavanja moze to i bolje naravno. (ovo su samo pocetni rezultati). Naravno i celokupan Score bi bio veci da npr. imam i7 3930k ![]() Za sada nemam vise rezultata od kojih bi mogao da okacim slike ali recimo da sam probao sledece (sva podesavanja na max moguce i rez 1080p): Sniper Elite v2: ~110 FPS COD: Black Ops II: 90-130 FPS BF3 MP: 65-100 FPS Assassins Creed Revelations: 70-110 FPS Crysis 2: - 55-90 FPS ![]() Ovde mozete videti temperaturu i clock u trenutku slikanja. Jedan od shotova tokom testiranja. Nisam ni imao vremena da isprobam jos neke od naslova ali ovo je za sad dovoljno. Naravno naveo sam minimalne i maksimalne vrednosti koje sam primetio u toku igranja prateci ih preko FRAPS-a i AB Live Monitoring-a. Jos jedna vazna stvar koju ne mogu da izostavim a to je Adaptive Sync ! Ovo je nesto sto mi se posebno svidelo kod ove kartice, sto poseduju i ostale kartice iz GTX 6xx serije. Konkretno, ova opcija je najkorisnija u situacijama kada vam je FPS u igrici vrlo cesto iznad 60 (sto je oko 99% slucajeva). Recimo da vam je Refresh Rate monitora 60 herca, ukljucivanjem V-Synca u samoj igri FPS se limitira na 60 FPS uz blage varijacije i igrica prosto ozivi. Sve postaje mnogo tecnije i prijatnije za igru nego npr. sa ugasenim V-syncom i tako igrati non stop na 100+ FPS. Ova sam primetio u Black Ops-u i AC Revelations. Likovi se krecu mnogo realnije, situacije su bukvalno "zive" i dozivljaj gaming-a postaje prosto ... ![]() ![]() Nadam se da sam u najmanju ruku docarao deo utiska.. U narednom periodu bice jos testova i rezultata pa cu okaciti i to, a do tad pisite vase pohvale, kritike i slicno... ![]() Poslednja ispravka: DoooX (20.11.2012 u 23:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Starosedelac
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka
|
![]()
Mislio sam da neces raditi rivju
![]() Svakako bravo! ![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: xandar (20.11.2012 u 23:45) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku xandar na korisnoj poruci: | ||
DoooX (21.11.2012) |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Hvala Xandre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ajde ako ti nije tesko, istestiraj Assassin's Creed 3, svi clanovi koji strepe u AC3 temi ce ti biti zahvalni.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Scythe unveils the Chouriki 2 power supply family | Thaedass | Ostale komponente | 17 | 18.9.2010 17:46 |
Kablovski modem (Power Level... itd.) | SyoncMaster | Internet usluge | 2 | 15.9.2010 11:20 |
ThermalTake Element V-nVidia Edition | pharaon.92.bc | Ostale komponente | 2 | 29.8.2010 13:47 |
Zamena za Power DVD | Covenant | Aplikativni softver | 13 | 12.2.2006 17:03 |