Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.7.2006, 13:22   #1
Brummy
Novi član

Član od: 24.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Exclamation Windows program, Programer

Pozdrav,

moze li neko da mi preporuci dobrog programera.
Program treba da radi pod Windows-om, profesionalno da izgleda od instalicije do koriscenja. Radi se o jednom programu koji traba da bude pomocna alatka vozacima trkackih automobila. Na primer: Vozac izadje na stazu, starta LapTop i unese momentalne podatke kao sto su gumme, temperatura, motor, prenos menjaca ... i na kraju postignuto vreme. Naravno na kraju dana mora biti moguce sve te podatke uporediti. Program treba tako da se napravi da je moguce da funkcionira na svim jezicima sveta. To bi bilo od prilike ...

Ako znate nekoga ko je ustanju da zadovolji visoki kvalitet programiranja molio bih da mi mi odgovorite na licnu postu.

Poslednja ispravka: Brains (24.7.2006 u 22:14) Razlog: Ajde, ipak da ne bi bilo reklamiranja na licnu postu
Brummy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2006, 11:39   #2
Brummy
Novi član

Određen forumom Re: Windows program, Programer

niko mi se ne javlja, zar nema vise programera u Srbiji
Stara 26.7.2006, 12:06   #3
Brains
Cogito ergo Brains

Član od: 16.10.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 42 puta na 26 poruka

Citat:
Brummy kaže:
niko mi se ne javlja, zar nema vise programera u Srbiji
Pa, i da i ne... Ima u Srbiji dobrih programera, ali ih zeza legalan software... Da imam legalan Borland Builder i da imam dovoljno vremena, ovo bi bilo reseno za manje od mesec dana... Ali, avaj, nemam trenutno 1500 EUR da platim najosnovniju varijantu s kojom mogu prodavati software... A i nema se vremena, imam neke svoje projekte... Alternativa je Java koja je besplatna, ali obicno je Java prespora za neki iole slozeniji prog plus nije tako laka za instalaciju... I, BTW, mozda nema vise u Srbiji jer svi beze glavom bez obzira u civilizovani svet... Ovde i nema nesto puno 'leba od programiranja...
Brains je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2006, 13:09   #4
EclipsE
Starosedelac

Član od: 16.4.2006.
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 279 puta na 196 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE

Bas kad si spomenuo, kakve ima veze dal imash legalan softwer? Kako ce neko da zna da nije legalan? Cisto onako
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2006, 13:24   #5
Brummy
Novi član

ovo je vec nesto, barem da se poprica na tu temu.
Stara 26.7.2006, 13:37   #6
Brains
Cogito ergo Brains

Član od: 16.10.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 42 puta na 26 poruka

Citat:
EclipsE kaže:
Bas kad si spomenuo, kakve ima veze dal imash legalan softwer? Kako ce neko da zna da nije legalan? Cisto onako
Pa nije bitno da li ce poslodavac da zna da li je softver pravljen legalnim alatima ili ne... Bitno je da programer moze da zaradu zavede legalno (porez). Rad na "crno" je uvek moguc, ali od toga nema stalnog posla. U slucaju da je proizvod uzeo maha na trzistu, velike kompanije koje su napravile razvojni alat ce se zapitati da li programer ima legalan softver... Uostalom, dovoljno je da "neko" posalje ispekciju i eto povoda da se vidi da li imas legalni softver. Legalnost razvojnih alata se ticu isključivo programera, odnosno firme koja pravi softver. A da ne pricamo o "kaljanju" imena u slucaju da se ovako nesto uradi i otkrije. Naravno, postoje besplatna okruzenja koja nude dosta, ali u polju windows programiranja, nisam bas primetio da postoji nesto vredno paznje. Nadam se da gresim i da je neko napravio besplatni i dobri razvojni alat za recimo Windows programiranje u C++-u.
Brains je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2006, 14:46   #7
EclipsE
Starosedelac

Član od: 16.4.2006.
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 279 puta na 196 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE

Citat:
Uostalom, dovoljno je da "neko" posalje ispekciju i eto povoda da se vidi da li imas legalni softver.
Da, ali recimo ja uradim neki program, prodajem ga. Niko ne zna gde ja zivim
Kako ce oni da me "lociraju"?
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2006, 21:08   #8
toni
Novi član

Član od: 2.11.2005.
Slanje poruke preko AIM-a korisniku toni Slanje poruke preko MSN-a korisniku toni Slanje poruke preko Yahooa korisniku toni Slanje poruke preko Skypea korisniku toni

Citat:
Brains kaže:
Naravno, postoje besplatna okruzenja koja nude dosta, ali u polju windows programiranja, nisam bas primetio da postoji nesto vredno paznje. Nadam se da gresim i da je neko napravio besplatni i dobri razvojni alat za recimo Windows programiranje u C++-u.
Visual Studio 2005 Express
wxDev-C++ (DevC++ sa vizuelnim dizajnerom formi uz pomoc multiplatformske wxWidgets GUI biblioteke)
SharpDevelop (primarno za C#, ali radi i sa C++ kompajlerom)

Sto se JAVE tice, i nije toliko spora kao sto se prica. Pogledaj koliko je Azureus slozen projekat, a radi brzo i kvalitetno. Jedino sto je startup JAVA programa sporiji, ali tu je mnogo laksha portabilnost na drugoj strani, dok kod C++-a, moras od pocetka da krenes sa gcc-om i multiplatforskim bibliotekama, ako zelis potpunu portabilnost.
toni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako pokrenuti spoljni program iz delfija? Deusdies Programiranje 3 28.6.2006 19:35
WINDOWS u Recycle Binu mmn2911 Kvarovi 41 12.6.2006 10:27
windows Vista theme pack Master Neo Modovi 1 6.12.2005 20:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:16.