![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.6.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Želim da naučnim da instaliram Windows XP SP2 sama. Koliko je to komplikovano i gde to mogu da naučim? Jednom sam posmatrala proces instalacije i mislim da to svaki ozbiljniji korisnik računara treba da zna. S obzirom da često imam problema sa računarom, želim da naučim što više... Odakle da počnem? Koliko je to komplikovano? Ima li neko neke instrukcije, preporuku, predlog?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Ili ukratko:
-Ubaci CD sa instalacijom WinXP SP2 -Podesi u biosu boot sequence da počinje sa CD-ROM, ili 1st boot device da je CD -Čitaj šta piše, ako nisi sigurna pročitaj opet, izaberi pravu opciju -Posle restarta vrati boot na hdd koji je bio ranije (hdd1 ili C: ili nešto slično) -nastavi da čitaš i biraš prave opcije, zapamti password i eto ti... ![]() Samo malo komplikovanije od instalacije nekog user-friendly linuxa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Opis postupka instalacije operativnog sistema WindowsXP Professional, možete preuzeti ovde, a zatim preuzmite Windows XP Setup Simulator , mali program sa kojim možete sve što ste pročitali i da provežbate.
Kad provežbate sve to, slobodno krenite u realnu instalaciju Windows XP sistema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 17.6.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() ![]() Miloše, hvala mnogo, oba sajta su zaista odlična, mada će mi trebati malo više vremena odnosno koncentracije zbog engleskog. Ali vidim da je sve objašnjeno. Eniaroyah , hvala! Kažeš : »Čitaj šta piše, ako nisi sigurna pročitaj opet, izaberi pravu opciju... -nastavi da čitaš i biraš prave opcije, zapamti password i eto ti...». Nadam se da ću sa ovih sajtova naučiti da izaberem pravu opciju. Samo mi je sada nejasno koji password i za šta? Možda je sve to isto opisano, ja sam samo preuzela i pogledala, pa ću sada da proučavam. Bojongo, zaista vam mnogo hvala, ovo je sajt zaista odličan i sve je tako lepo objašnjeno od strane našeg stručnjaka! Odavde počinjem. Jedino što nisam uspela da preuzmem Windows XP Setup Simulator. Pokušaću ponovo. Pozdravljam vas! Javiću kako mi ide… ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() П.С. Видим да си нова на форуму и желим само да ти скренем пажњу на једну малу грешкицу: Када си хтела да цитираш Eniaroyah-а, копирала си у своју поруку шта је он рекао, а горе си ставила "кажеш". ![]() ![]() Ако нађем онај линк, ставићу га овде! ![]() Поздрав!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows vista__(TM)Beta 2 Evaluation Copy Bullid 5308.60 | Rasha019 | Operativni sistemi | 11 | 26.11.2006 20:48 |
WIN Vista | yoker86 | Operativni sistemi | 51 | 12.11.2006 13:49 |
WINDOWS u Recycle Binu | mmn2911 | Kvarovi | 41 | 12.6.2006 10:27 |
windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |