![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 25.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.
Bavim se programiranjem u Javi i hteo bi da napravim program sa kojim bi mogao da vidim koji me broj zove na fiksni telefon. A sad problem je sto ne znam odakle da pocnem. Kako da prikacim fikni telefon na racunar da bi uopste mogao da imam nekakvu konekciju sa njim. Kao prvo zanima me da li je ovo uopste moguce sa klasicnom telefonskom linijom ili se zahteva ISDN. Na fiknsnom telefonu imam identifikaciju na obicnoj telefonskoj liniji a centrala je digitalna i radi bez problema. Fakticki to mi je glavni problem za pocetak daljeg rada. Znaci kako da prikacim telefon na racunar, a onda na koji nacin da kad stigne poziv detektujem broj nekim Java programom po mogucstvu, normalno sve ovo na liniji na kojoj je ukljucen CallerID od strane poste. Jedva cekam odgovor jer me je ovo bas zaintrigiralo. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
telefon uključiš preko modema
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Ako sam dobro shvatio, ti bi da napraviš program koji bi na računaru prikazao ko te zove na fiksni telefon.Prvo, bilo bi ti (možda) jednostavnije da priključiš računar direktno na tu liniju (preko dialup modema naravno). Onaj priključak na zidu ima 2 ili više ulaza, tako da to ne bi predstavljalo problem.Kada se to sve poveže, na računaru možeš videti ko te poziva, pa možeš se čak i javiti.Ja sam eksperimentisao sa tel. sekretaricom na računaru, i uspelo je, i broj se video.Ne mogu da se setim imena programa, ali i windows ima neko integrisano rešenje za to.Hoću da kažem da program za to već postoji, tako da možeš da ga radiš čisto rekreacije radi, ako ti je potreban za nešto ozbiljnije, reci mi, pokušaću da nadjem naziv onog programa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 25.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Broj mi je samo pocetak rada na nekom programu ali mi od njega sve zavisi.
Ako ne mogu da ga uhvatim i dalji rad nema smisla. Kada bi mogao da nadjem neki source kod a jos da je u javi to bi bilo vrh. Uglavnom vidim da ne treba isdn linija vec da moze sa obicnom a da ima mogucnost identifikacije sto je u mom slucaju provereno, jer je koristim na fiksnom vec neko vreme. Znaci napredujemo polako sa ovom problematikom. Samo sad treba naci modem i uciti rad sa njim. Tek sad mi je potrebna pomoc jer sa modemom nisam imao nikakvih kontakata (ADSL korisnik). Poslednja ispravka: jzeljko (21.4.2010 u 20:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj ovo, možda ti pomogne:
http://www.yes-tele.com/modem.html Kod je u VB, ali pretpostavljam da i Java ima biblioteke za COM komunikaciju, tako da bi trebalo da možeš to lepo da iskonvertuješ... EDIT: Upravo sam probao nešto... Zakacio sam se na COM port modema i čekao poruke... Kada telefon zvoni, on posalje RING... Nažalost, moj je malo tupav, a i telefonska linija mi ne podržava CallerID, pa sam samo to i dobio... Potrudi se da nadješ neki hardverski fax&voice, taj bi trebalo da ti da sve relevantne podatke, među kojima je i broj onoga ko te poziva, obeležen sa NMBR. Poslednja ispravka: MG-RAY (21.4.2010 u 21:28) Razlog: Edit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
A što se modema tiče, mislim da je danas manje više svejedno koji ćeš uzeti.Mislim da im se cena kreće od 500-1000 din, ali razlike u kvalitetu su minorne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
FAQ: Kako skinuti fajlove sa Rapidshare.com? | ZoNi | Aplikativni softver | 118 | 2.11.2009 19:50 |
kako napraviti wireless konekciju sa mob. telefonom ? | ghostak47 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 2.6.2009 10:53 |
Kako sa 35.000 napraviti "aždaju" od kompa? | cika zile | ŠDK - Osnovne komponente | 79 | 13.4.2009 20:13 |
Zadaci sa bitovima, ili kako već da ih nazovem.. | forrest_gump | Programiranje | 19 | 28.8.2008 3:50 |
Kako napraviti komercijalni CD??? | Medvedenko | Programiranje | 10 | 29.1.2007 0:12 |