![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
naime, crossover ethernet kablom sam direktno povezao dva kompjutera u kuci bez ikakvih rutera kutija i dodatnih pomagala. oba kompjutera koriste xp. na prvi kompjuter, koji je ujedno i server, povezan je adsl usb modem.
- nakon povezivanja kablom, podeseno je da prvi (server) kompjuter deli adsl konekciju, a dodeljene su i ip adress i subnet mask za local area connection 192.168.0.1 odnosno 255.255.255.0 mada ne znam koliko je ovo bitno jer i po defaultu automatski radi kolko se secam - drugi, klijent kompjuter je podesen da ide na internet preko servera, i nakon dodeljivanja grupe on prepoznaje adsl konekciju i internet funkcionise na oba kompjutera - medjutim, kada se klijent kompjuter ugasi, pa upali (u tom momentu ja na serveru dobijam informaciju da je lan unplugged sve dok se klijent ne podigne kada je lan connected) internet connection sharing vise ne funkcionise i internet ne radi na klijentu dok ne ponovim postupak iz drugog i treceg pasusa. primetio sam doduse da je dovoljno da samo na serveru tada ponovim proces oko share-ovanja adsl konekcije i internet ce raditi na klijentu ako neko ima iskustva sa ovim ili neki predlog bicu zahvalan Poslednja ispravka: dijego_ (23.3.2009 u 18:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 26.2.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 59 puta na 37 poruka
|
![]()
Mozda ti ovde nesto pomogne. Kod mene na 2 XP-a sve sljaka.
Umrezavanje 2 racunara: http://www.dodaj.rs/f/G/A7/2CtPd55L/...mrezavanje.doc Deljenje internet konekcije u lan mrezi: http://www.dodaj.rs/f/1K/Qp/4y8mZykb...net-konekc.doc |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ~Raf~ na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (23.3.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Modemske greške (error kodovi) | Kaiser Soze | Kvarovi | 27 | 16.10.2009 3:49 |
povezivanje 2 PC mrezenom karticom | BorisBG | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 42 | 23.5.2008 8:18 |
Sharing internet connection i LAN. | diablo_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 30.7.2007 18:34 |
arghhh! Problem!? (no connection to the internet) | Alek92 | Operativni sistemi | 1 | 25.6.2007 12:49 |
Zone Alarm ne dopusta internet sharing | milstan | Zaštita | 18 | 11.4.2006 21:08 |